Ambient on/off

Join the new world

 

[MVP eBiH] Izvještaj za javnost

Day 1,694, 06:22 Published in Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina by BiH Foreign Office
Drage građanke i građani Bosne i Hercegovine,

Ministarstvo vanjskih poslova vam se javlja prvim izvještajem u ovom mandatu, ekipa je ovaj mjesec pojačana novim članom, to je lilly10, koja če zajedno sa nama, da radi i obavještava vas o aktuelnom svijetskom zbivanju.
Počinjemo vijestima iz eSvijeta.

Počelo je, da se dešava ono, o ćemu se mjesecima nije javno govorilo, nego su kružile samo neke glasine iz kojih nije bilo moguče odvojiti istine. Mnoga javna namigivanja na to, su bila sa strane pojedinaca odma proglašena kao troll članci, pa se tim eraja nije previše zamarala. Naše ministarstvo je u prošlom manadatu također opozorilo na članak, u kojem su španski i poljski članovi MOFA tima, razgovarali o novoj alijansi. Kao što je več spomenuto, taj članak bio je etiketiran kao "troll" tako da nije privukao puno pažnje. Ovaj put, sve je počelo da se dešava javno, kad je kanadski CP Rylde, objavio članak u kojem je otkrio do tad tajne planove USA o povezivanju sa Poljskom i Španijom. Američki CP, Israel Stevens reagovao je na članak i objavio svoj Canada betrays USA, u kojem potvrđuje, da se vode razgovori o novoj alijansi izmedju Poljske, Španije, USA i Brazila. Vijest se je brzo proširila po svijetu, dan pred predsjedničke izbore, tako da smo bili svjedoci napetim izborima u večini TERRA država.

Danas, poslje nekoliko dana špekulacija, sastanaka i razgovora poznate su neke činjenice. A to je da Brazil ne želi u alijansu, ako Poljaci i Španci ne prekinu sve MPP sa ONE državama. Također je poznato, da nova alijansa u svojim redovima ne želi ni jedne balkanske države, jer jim je kao što tvrde, dosta uzaludnih i skupih balkanskih ratova. Večina Brazilaca, smatra Argentinu, Hrvatsku i još neke EDEN države za najbolje saveznike, zbog tog ne žele postati pro-ONE. Također je puno američkih građana razočaranih nad odlukom vlade, treba je uzeti u obzir da puno stanovništva USA čine stranci, koji su rekli da u slučaju osnivanja tog saveza i potpisivanja pakta sa Poljskom i Spanijom, napuštaju državu. Mnogi za nastalu situaciju krive Poljake, te jih optužuju, da žele lažima i prevarama pretvoriti Brazil u pro-ONE državu.

Mnogi bi pomislili da se zbog takvih dešavanja najviša brinu EDEN i TERRA ali ako ne ide opet za neke veće planove, u teškoj situaciji će se snaći ONE, ustvari ono što bi od njega ostalo. Makedonci su izrazili svoje nezadovoljstvo zbog ćega je medju njima i Poljacima došlo do konflikta, koji bi mogao rezultirati izlazkom Makedonije iz saveza, koja bi se u tom slučaju najvjerovatnije priključila novo nastalom savezu COT. Ono što je još zanimljivije oko saveza ONE, je to što se dešavalo jučer, malo preko ponoči. Hrvati su uz pomoč bivših saveznika, da u pravu ste, Poljaka, osvojili jednu rundu u našem RW u federaciji. Na žalost nije nam uspjelo saznati, dali ide za odluku na nivoju države ili je ovo samo protest nekoliko pojedinaca, u svakom slučaju, ovo može znaćit, da se ONE savez raspada, ili kao već rećeno, moguće je, da je sve dio plana. Ali očito drži, da savez koji se sklapa zbog koristi a ne zbog prijateljstva, osudjen je na propast. SS sinočnjeg pucanja možete vidjeti ovdje: http://pokazywarka.pl/24m53l/

MVP eBiH če i dalje pratiti dešavanje i vas o tome u buduče obavještavati.Obavještavamo vas da je potpisan TEFTA sporazum, o kojem smo pisali u prošlim izvještajima. Za sad zemlje potpisnice pored BiH su Turska, Francuska i Romunija, koje će mjesečno odrediti kvotu cs-a za svaku državu posebno.Nastavljamo ambasadorskim programom, kojim smo počeli u prošlom mandatu. Nakon što smo uzpostavili kontakt starim ambasadorima, zaposlili smo i nekoliko novih, koji su imali priliku pokazati se, te za uloženi trud dobiti lijepe nagrade. Ovom prilikom pozivam sve koji žele suradjivati s nama i obavljati posao ambasadora, da imamo još nepopunjenih mjesta za države u kojima bi mogli obavljati posao. Svi interesenti javiti se vođi ambasadorskog programa belmin97

Ciljevi programa za ovaj mandat:

- Remodifikacija načina finansiranja projekta, te stjecanje finansijske nezavisnosti
- Pokretanje ideje o formiranju nove funkcije konzula
- Unifikacija kostura ambasadorskih članaka (obavezan grb države, unificirane linije itd)
- Dizajniranje gif i drugih animacija s ciljem uspostave veće interakcije između čitaoca i ambasadoraZa sva pitanja, možete nam se obratiti porukama na organizaciju ministarstva ili nas pronaći na #mvp-bih rizon chat kanalu.

Sa poštovanjem,
MVP eBiH,
Thesmos
belmin97
lilly10
 

Comments

Mitra33
Mitra33 Day 1,694, 06:27

Bit ce jako zanimljivo narednih dana 😉

Tricons Day 1,694, 06:28

Comment deleted

BNK RIMTUTITUKI
BNK RIMTUTITUKI Day 1,694, 06:56

Bra'0 !

Američke pi*ke ...

Don Milli
Don Milli Day 1,694, 07:09

Bra'0 !
Američke pi*ke....x2

HR. Rvatica
HR. Rvatica Day 1,694, 07:26

o/

Sleeping Beauty in the Woods
Sleeping Beauty in the Woods Day 1,694, 07:46

uff ja se vec bila prepala da nas nece Brazil izdati, a ja taman uzela njihov cs xD

Svaka cast na clanak, odlican posao!

kundur
kundur Day 1,694, 08:07

vote

kundur
kundur Day 1,694, 08:08

vote

Ahileuss
Ahileuss Day 1,694, 08:22

odličan report o///

LjudinaBS
LjudinaBS Day 1,694, 08:47

Ovako izgleda slovo "ć" pa ga i upotrijebite nekad 😛

A inace odlican clanak 😃

v

SokoBiH
SokoBiH Day 1,694, 08:53

o7

Krindendo
Krindendo Day 1,694, 09:59

milo aproves

Shkupi CASUAL
Shkupi CASUAL Day 1,694, 10:05

Nije napisano kako sam izdominirao albance...nema vote

oglia.dendroglia
oglia.dendroglia Day 1,694, 10:20

\o/

kuljah
kuljah Day 1,694, 10:28

čć

mdjole
mdjole Day 1,694, 11:02

bravo bravo...

o7

Thorin II Oakenshield
Thorin II Oakenshield Day 1,696, 04:56

Ko pi*ka?!?! xP
Vote

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.