Ambient on/off

Join the new world

 

[MVP] Ambasadorski izvještaj - stanje diplomatske mreže

Day 1,889, 13:09 Published in Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina by BiH Foreign Office


Poštovani građani, cijenjena vojsko i prijatelji, slava EDEN-u

U proteklome periodu desilo se toliko dobrih stvari koje su nam malo u ovim teškim trenutcima podigle moral a to se čvrsti stvaovi i signali koji dolaze od strane eBosne i Hercegovine što otvara put da eBiH konačno ima jasnu i stalnu vanjsku politku.

Bratsvo je naš saveze, ali EDEN nikada nece biti prepreka da mi ostanemo u bratskim odnosima sa drugim državama koje iskazuju prijateljstvo prema nama, te je MVP uspostavilo diplomatsku mrežu širom eSvijeta.

Naši ambasadori su bili naročito aktivni pa evo šta oni kažu o stanju u navedenim državama:eGrčka

Država sa kojom dijelimo istu sudbinu zajedničke ratove u više navrata se bori sa FYRM , koja okupira njihove regije. Možemo reći da je rat između ove dvije države više RL karektera nego što bi to bio interes obje države ali o tome nećemo ovdje.
Zabilježili smo aktivnost esrpskog ambasadora u eGrčkoj koji zagovara poziciju da su eGrci i eSrbi braća koja trebaju skupa krenuti jedinstvenim putem i riješiti nesuglasice. Iz njihovog MVP rekli su nam da se ne obaziru na tkve izjave onih koji predstavljaju državu koja krši dogvore i napada vlastitu braću aludirajući na eCG.

VojnA situacija,to mi se cini malo nevjerovatno ali u roku par dana su sa 5 dosli na 10 regije,trenutno su u ratu sa FYROM koji ce vjerovatno dobiti,njihovi planovi o africi su jos na cekanju,vidjet cemo hoce li poduzimati ista u vezi toga...
eGrčka je razočarana odlaskom eArgentine iz saveza ali to barem za sada neće utjecati na njihovu oprijedljenost.eFrancuskaPozdrav gradjani eBosne i Herzegovine i eSvijeta.

Od kada sam stupio na duznost ambasadora eBosne i Hercegovine u eFrancuskoj dobio sam zadatak da ispitam tamosnju situaciju i misljenje njihovih zvanicnika o eBosni i Hercegovini.Prvo cemo poceti sa sastavom vlade koju predvodi predsjednica Kinea LaReine

Pa da pocnemo sa pozamasnim kabinetom:

CP:
Kinea LaReine

VP:

Vehairpe
anna tolasi
Pamp.lemousse

MoFA team:

VonZIM
K oBa
Stephanof

Ministry of Defense team:

Tungo
Zoragan

Communication team:

PatchWork
Paluvatar
Robert Laforge

Ministry of Solidarity team:

niceone30
Magiclex
Sh3lby
Gauthier80

Ministry of Economy:

Saint_BoBi
Jean Roquefort

Internal Politics:

Liberticide

To bi bio ukupan sastav vlade eFrancuske Republike.

Sada da predjemo na pitanja.

Pitali smo zvanicnika francuske vlade i jednog od clana MoFA tima sta misle o EDENu,eBiH i trenutnoj situaciji u eFrancuskoj.

Prenosimo odgovore u originalnosti sa prevodom:

1.Whats your opinion about EDEN alliance/Koje je vase misljenje o EDEN savezu?

We think EDEN is an alliance that is, against all rumors, still alive and will have enough strengh and connections to survive it's little crisis. We actually just consulted our citizens about entering EDEN, and they are pretty excited about that, with 66 % of people wanting to join EDEN.

Mi mislimo da je EDEN uprkos svim glasinama i dalje ziv i da ima i dalje snage da prezivi malu krizu.Mi smo u stvari pitali gradjane sta misle o ulasku u EDEN i bili smo prilicno uzbudjeni oko svega toga,da je 66% gradjana trazilo ulazak u EDEN.


2.Whats your opinion about eBosnia and Herzegovina?/Koje je vase misljenje o eBosni i Hercegovini?

Actually and to be honest, we never have been extremely close with your country. I mean not that close than we are with some other countries like Portugal. To precise that point of view, it's more because we never really had the opportunity to do so in the past. But you are considered as great allies.
Aside that, we like your country and we'd love to make better relations and have a real friendship based on trust beetween us first, and why not, maybe someday we could be on a level where we could exchange naked pictures of our CPs (males and females for everybody's taste ^^) and call our countries brothers.

U stvari i da budem iskren,mi nikad nismo bili bas bliski sa vasom zemljom.Mislim,ne toliko bliski kao sto smo sa na primjer Portugalom.Da budem tacniji nikad nismo imali sanse u proslosti.Ali vas smatramo velikim saveznikom.
Pored toga,mi volimo vasu zemlju i voljeli bi smo da uspostavimo bolje odnose i imamo pravo prijateljstvo bazirano na povjerenju,i zasto da ne,mozda nekog dana mozemo razmijeniti gole slike nasih predsjednika(muskih i zenskih za svaciji ukus) i smatramo nase zemlje bratskim.


3.Whats current situation in eFrance? (Wars,politics,etc...)/Koja je trenutna situacija u eFrancuskoj?(Ratovi,politika,itd...)

Actually, and you probably heard of it, we just had some kind of movement from people that was officially frustrated about our treaty. In fact, that was a bunch of opposants of our government, that started this movement attracting 2-clicks and many young players and other frustrated people who wanted to strike for their countries and of courses the patriotic ones.
The situation today is very calm, most of them realised that it was not wise to do so and that it is better for our Contry for the moment to keep the treaty and have some territories.
We can say that we are actually in progress to be united again. But that situation never interfered with our wish to enter EDEN. Both of that treaty case and the referendum about entering in EDEN were happening at the same time and we had 66 % of yes we want to join EDEN.

U stvari,vjerovatno si/ste culi za to,imali smo pokret ljudi koji su bili frustrirani primirjem(Naime,eFrancuska je potpisala NAP sa ePoljskom i eSrbijom uz obavezu da placa mjesecno 15.000 u valuti da bi imala jednu regiju,sto je dovelo do negativnih reakcija kod gradjana koji nisu bili pitani o tome.Vise o tome procitajte ovdje).

Cinjenica je da su to uglavnom bili opozicionari nase vlade,koji su okupili u pokretu dvoklikase i mnoge mladje igrace i ostale iznervirane ljude koji su htjeli da se bore za svoju zemlju i naravno okupili su patriote.
Situacija je ovih dana veoma mirna,mnogi su shvatili da to nije bilo mudro i da je bolje za nasu zemlju sto je to potpisano i sto bi imali nesto regija.
Mi mozemo reci da smo u procesu toga da budemo ponovo ujedinjeni.Ali situacija nikad nije sprijecavala nase pokusaje da udjemo u EDEN.Takodje u tom dokumentu koji je potpisan,66% gradjana je reklo da zeli u EDENTo su bili odgovori koje mi je dao Stephanof iz eFrancuskog MoFA tima.

Izvinjavam se ako je prijevod bio los i na nekim mjestima sam uprkos bukvalnom prevodjenju preveo svojim rijecima da bi priblizio situaciju.


A sada malo o eFrancuskoj:eFrancuska je zemlja sa populacijom od 4409 stanovnika.
Trenutno su 20i po broju stanovnika.
Glavna i za sada jedina regija francuske je
Paris Isle of France


Ekonomija eFrancuske je prilicno stabilna uprkos tome sto su ostali samo sa jednim resursom,Grainom,koji se nalazi u glavnoj regiji.

Na drzavnom trezoru je trenutno ovakva situacija:Medjutim,kao i u vecini zemalja,eFrancuska ima svoju eBanku na kojoj je saldo sljedeci:Sto se tice poreza,situacija je sljedeca:Minimalna zarada u eFrancuskoj,kao i u vecini eZemalja,je 1 FRF(Franak).

eFrancuska trenutno nema Kongres.

Sto se tice saveza,vidi se da eFrancuska i dalje odrzava jaku vezu sa EDEN clanicama ili bivsim clanicama istog.O tome svjedoce sljedece slike:
Treba dodati da je i prijedlozen zakon za novi MPP sa eNorveskom na inicijativu Norveskog CPa,koji ce ocigledno biti prihvacen:eFrancuska ima jaku dijasporu eUSA i u eKanadi.

Toliko od mene ovog puta.

Pozdrav iz eFrancuske,

Godfather Corleoneambasador eBosne i Hercegovine u eFrancuskoj.eRumunija


Ambasador eBiH u eRumuniji obavio je interviju sa njihovim ministrom vanjskih poslova Schmidt Bogdan

1. Kakva je trenutna ekonomska situacija u eRumuniji?
Situacija sa ekonomskog aspekta u eRumuniji je loša isključivo radi nedostatka bonusa

2.eRumunija trenutno ima NE sa eMađarskom sta vi mislite o tome ?
Moje je mišljenje da ćemo biti obrisani od stranje epoljaka i emađara

3.Da li Rumunija može ponuditi državljanstva građanime eBiH
Da naravno

4.Da li imate komentar na napuštanje EDEN-a od strane eArgentine?
Bez obzira na sve mi ćemo nastojati sačuvati dobre odnose sa eArgentinom

5.Na kraju koja je vaša poruka građanima eBiH?
Hail eBIH! Hail eRomania! Hail EDEN! Hail true brotherhood!Ostali ambasadori vrše zadane aktivnosti o kojima ćemo u narednome broju.

Lista ambasadora:
eIrska - Robert BiH
eGreece - smeddy
eItalija - nemanja pavlovic
eBrazil - kenovuk
eArgetina - azurthedictator
eTurska - Mr.Barney
eRumunija - EkonomskiRazmisljaj
eKina - Aleksadar Baron
ePortugal – Ado456
eFrancuska - Godfather Corleone
eAlbania – AmiVV


Za kraj vijest da radio stanica Bosna koja je javni emiter eBosne i Hercegovine sada emitira program 24 sata 7 dana sedmično. Hvala svima koji su pomogli ideju: link radija za slusanje: http://bosna-radio.tk/

Do slijedećeg puta,
Ministar vanjskih poslova Leogolas II
Zamjenik Ministra vanjskih poslova Nightwolf123
 

Comments

BiH Foreign Office
BiH Foreign Office Day 1,889, 13:09

[MVP] Ambasadorski izvještaj - stanje diplomatske mreže :::::::::::::::: http://www.erepublik.com/en/article/-mvp-ambasadorski-izvje-taj-stanje-diplomatske-mre-e-2198372/1/20 VOTE:::SHOUT

Nightwolf123
Nightwolf123 Day 1,889, 13:12

PRVI

Henry Hull
Henry Hull Day 1,889, 13:13

prvi

xx BOSANCHEROS xx
xx BOSANCHEROS xx Day 1,889, 13:13

greska na postovani odmah na pocetku.

Thesmos
Thesmos Day 1,889, 13:18

vote

lektori nemoj da vam ja trazim greske

Don Milli
Don Milli Day 1,889, 13:19

Bravo za DWoB!!!

Nightwolf123
Nightwolf123 Day 1,889, 13:23

Koliko smo teksta ubacivali dobro je ovo ko hljeb ili halva : D

CRATONBiH
CRATONBiH Day 1,889, 13:45

Vote

radovlje
radovlje Day 1,889, 13:56

vote

kalasnjikov000
kalasnjikov000 Day 1,889, 13:58

vote

ErminZe
ErminZe Day 1,889, 15:24

brao o/

Osvetnik21
Osvetnik21 Day 1,889, 16:04

dobar

o7

HusagaBiH
HusagaBiH Day 1,889, 20:41

v

Aleks M
Aleks M Day 1,889, 22:16

vote

elbandido
elbandido Day 1,889, 22:41

v

BNK RIMTUTITUKI
BNK RIMTUTITUKI Day 1,890, 23:19

NICE... Al moram ja , kad neće niko drugi...
A kamo MPP sa Grčkom, Kinom, ističe sa Argentinom, Turskom...

eCroatia, eEgipat - Ahileus - Impičovan iz EDEN-a, pitanje je za koga igra...
eGreece - smeddy - MPP sa Grcima ? Đe je BA zapelo ? Bolje da Srbija uzme taj MPP...
eBrazil - kenovuk - Znamo li ikoga u Brazilu ? Osim Građanin NN
eArgetina - azurthedictator - Jesmo prekrižili ovog saveznika ?
eTurska - Mr.Barney - Hoćemo li produžit ovaj MPP ?
eKina - Aleksadar Baron - Šta je bilo sa Kineskim CS-ovima ? MPP ?

Jest ovo igra. Ali igrajte onda, kad ste već uzeli da se igrate...

o7

Nightwolf123
Nightwolf123 Day 1,890, 02:05

Na sva pitanja koja si postavio postavicu ti ja jedno: Imamo li mi pare za te MPP ? Ako imamo potpisat ce se odma ... Zato jesu ambasadori u tim državama da objasne kakvo je stanje u eBiH i da nismo u mogućnosti finansirati sve MPP...

Nightwolf123
Nightwolf123 Day 1,890, 02:06

Sa kinom MPP neće biti potpisan dok se ne uozbilje radi onih CS-ova jer manipuliraju svima koji su iznjeli to pitanje na sastanku eden i krše okvirni dogovor koji je postignut

Legolas II
Legolas II Day 1,890, 08:03

SEXONAC: ako hoćeš ja tebi ustupim svoje mjesto, pa da potpišemo te MPP, također bi sa eSrbijom ili ePoljskom mogli potpisati?!

BNK RIMTUTITUKI
BNK RIMTUTITUKI Day 1,890, 08:48

@Nightwolf123
Pare nisu bile problem zadnja 4 mjeseca (para NEMA) pa smo imali MPP ...
Postoje mehanizmi za punjenje kase samo treba malo biti vrijedan.

MPP sa Kinom da li će se potpisati ili NE, mislim da nije tvoja odluka i treba o tome JAVNO raspraviti jer Kina je ipak velesila ovdje. Naš NOS i PONOS ... malo lopta dole još smo im dužni neke golde koliko ja ovo pratim ...

@Legolas II
Ja da sam htio ja bih se kandidovao. Imam pravo da kritikujem i da pohvalim Ambasadora eFrancuske koji je vidim jedini uradio dobar posao. To sa eSrbijom i ePoljskom, sprovedi referendum, nije problem...

HAJMO MALO, MOVE YOUR ASS !!!
Ako smo obrisani nismo UMRLI !

Brdar Dragan
Brdar Dragan Day 1,890, 09:11

Zemlje nema na mapi.
Nece je ni biti.

HAIL EDEN!

Ahileuss
Ahileuss Day 1,890, 09:27

@SEXONAC: "eCroatia, eEgipat - Ahileus - Impičovan iz EDEN-a, pitanje je za koga igra..."
Nisam nikad bio u EDEN HQ, tako da nisam ni mogo biti impeachan tamo, očito ti izvor malo šteka... I nije pristojno ogovarati druge iza leđa, bar su tako mene učili... Pozdrav!

Inače odličan članak...

Legolas II
Legolas II Day 1,890, 10:30

@SEXONAC: opet ću ti napisati, ako hoćeš ja ti ustupim svoje mjesto. Kad budeš na mojoj poziciji ti potpisuj MPP sa Kinezima. Naravno, imaš pravo da kritikuješ, samo nemoj pisati kako kadeti sve kritikuju.

Doniraj 100k bama pa da podpišemo sve MPP. Čak ćemo i sa eSrbijom potpisati.

BNK RIMTUTITUKI
BNK RIMTUTITUKI Day 1,890, 10:45

@Ahileuss

Kandidovao si se na zadnjim izborima u Irskoj, Hrvatskoj i BiH. Kapacitet ? hmmmm
Izbačen si iz EDEN-a šta god si tamo obnašao ili pokušao obnašati.
Nije iza leđa nego JAVNO , pred svima u novinama !

@Legolas II
Ne treba meni mjesto opet ti kažem. Kad budem htio ja ću se kandidovati, ne brini.
Samo kažem da nije bolja situacija bila ni prije dva-tri mjeseca pa je bio MPP.
Ako ne znate kako nabacit pare, pitajte nije sramota pitat ...

jbg, kad nema Tome mora neko trolat hahahahhahaah

Ahileuss
Ahileuss Day 1,890, 13:20

@SEXONAC: Odakle ti ovo majke ti? Nisam nikad bio u EDEN HQ, niti sam želio biti... Izvor informacija ti nema pojma...

kijamet
kijamet Day 1,890, 22:54

hahahahahh

BNK AID (Agencija za Istraživanje i Dokumentaciju)

You can run but you can't hide !

kenovuk
kenovuk Day 1,891, 06:18

U sljedećem članku bih molio da stavite sliku kako sam predstavio eBiH brazilskom MoFa 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.