Ambient on/off

Join the new world

 

[MVP] Aktivnosti i bilateralna saradnja

Day 1,867, 04:53 Published in Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina by BiH Foreign Office


Srdačan pozdrav,

Od proteklog izvještaja dosta toga se desilo, od burnih reakcija pojedinaca i onih koji su postavljali pitanja u PM kao i onih koji su analizirali kako smo se zamjerili eKini. Mi se nikome nismo zamjerili samo smo predstavili stvari kako jesu i onako kako trebaju da budu.

U ovom izvještaju prezentirati ćemo najvažnije događaje koje obuhvataju period od posljednjeg objavljivanja izvještaja.eKina

eBosna i Hercegovina je prva država koja je nakon novog saziva uputila ponovo na postupanje pitanje oko CS-ova, ovo isto pitanje bilo je postavljeno i od strane MVP u prošlim sazivima s tim da je tada predstavljeno prihvatljivo rješenje na koje smo se i mi pozvali sa malim izmjenama.

Prijedlog je glasio da se formira EDEN komisija za CS-ove koju bi sačinjavali:

Stalni članovi: SC EDEN-a, CP eKina, CP eArgentina

Nestalni članovi: 3 Ministra vanjskih poslova koji se rotiraju svaki mjesec

Na ovaj prijedlog je dodano da nestalni članovi ne mogu biti iz eKine, eArgentine ili države iz koje je SC EDEN-a.

Prijedlog i inicijativu koju smo pokrenuli putem novina, putem PM svim nivoima vlasti eKine i na sastanku održanom na dan 1,864 podržalo su slijedeće države: eHrvatska, eRumunija, eGrčka, eUkrajina, eItalija, eTurska, ePortugal.

Na navedenom sastanku prisustvovao je CP eKine koji je obećao suradnju njihove vlade što se tiče ovog problema i to je ocijenjeno kao pozitivan pomak.
Također se očekuje sastanak na nivou EDEN-a na kojem će biti prezentirana sva riješenja pogodna obe strane.

::::::::::: INFORMACIJA :::::::::::::


Pošto smo primjetili da neki počinju sređivati CS-ove van znanja vlade, MVP, CP i MOD-a nijedan CS koji se pokuša tako dobiti neće biti odobren, jer da bi CS bio odobren mora imati saglasnost MOD-a, CP i MVP koje će te saglasnosti predstaviti eKini zajedno sa dokumentacijom.EDEN

U prvom planu za protekli period našlo se pitanje oko dodjele državljanstava eKine članicama EDEN saveza, veoma važno za naglasiti jeste i da su učinjeni određeni pomaci i da se planira riješenje ovog problema konačno i za sva vremena.
Sve članice iskazale su volju i jasan stav oko riješenja problema i da je sve na eKini da odluči kako će postupiti po ovom pitanju.

REFERENDUMI

Poslije izlaska eIrske iz EDEN-a i to referendumom još jedan referendum je sazvan i to od strane ePortugala, naši izvori saznaju da je eTurska najviše iznenađena ovakvim postupkom te države članice.

Također su i jedne eHrvatske novine u svome aranžmanu postavile anketno pitanje da li ste ili ne za ostanak u EDEN-u koje je čisto ispitivanje javnog mijenja.

Možemo slobodno reći da sve države preispituju svoje stavove, članstva i planiraju svoju budućnost, to je veoma važno jer će odnosi pojedinih članica formirati daljnju budućnost saveza koji se nalazi na prelomnom vremenu.

Prema našem mišljenju najjači uticaj po savez trenutno ima eHrvatska jer se za istu vezuje više članica saveza.

Stav eBosne i Hercegovine po pitanju članstva u savezu je nepromijenjen, također na pitanja koja su nam postavljena da izrazimo stav o diplomatskim odnosima sa eIrskom i ePortugalom on je slijedeći:

„eBosna i Hercegovina ostati će prijatelj sa svim državama koje ostanu na našoj strani i izraze želju za saradnjom bez obzira na njihovo djelovanje u savezu ili van njega“Mjere i aktivnosti

eTurska

Na sastanku na kojem su izmjenjeni bratski pozdravi i predstavljena interresorna skupina razgovaralo se o pitanjima ekonomije i to najviše sa aspekta eBosne i Hercegovine.

eTurska je ponovo potvrdilia svoju prijateljsku ulogu sa eBosnom i Hercegovinom pa su kao vid pomoći ugovorena dodjela državljanstava eTurske građanima eBosne i Hercegovine kojima ista trebaju.
Stoga ukoliko vam treba CS eTurske javite se PM na Nightwolf123 sa naznakom eTursko prijateljstvo

eRumunija

Nakon sastanka sa članovima MVP eTurske uslijedio je sastanak sa MVP eRumunije i članom EDEN HQ, prezentirani su zajednički projekti na nivou saveza koja bi ove dvije države uzajamno podržale. Također od strane eRumunije ponuđena je razmjena državljanstava i ekonomska saradnja, što predstavlja pozitivan pomak u razvoju odnosa naše dvije države.Do slijedećeg javljanja,
Ministar vanjskih poslova
Nightwolf123

 

Comments

BiH Foreign Office
BiH Foreign Office Day 1,867, 04:54

[MVP] Aktivnosti i bilateralna saradnja ::::: http://www.erepublik.com/en/article/-mvp-aktivnosti-i-bilateralna-saradnja-2184738/1/20 :::: RESHOUT :::: VOTE

Pobednica1389
Pobednica1389 Day 1,867, 05:00

o7

Nightwolf123
Nightwolf123 Day 1,867, 05:08

da se potpisem o7 : D

Pravoslavac IC XC
Pravoslavac IC XC Day 1,867, 05:17

eСрбија? : /

Don Milli
Don Milli Day 1,867, 05:17

Braoo momci!
o7

DominionHR
DominionHR Day 1,867, 05:18

v

Osvetnik21
Osvetnik21 Day 1,867, 05:21

Bravo...

malwarebite
malwarebite Day 1,867, 05:25

o7

BNK RIMTUTITUKI
BNK RIMTUTITUKI Day 1,867, 06:15

Bra'O !

upravo sam podnio zahtjev za eKineski CS, pa baš da vidimo ...


o7

HusagaBiH
HusagaBiH Day 1,867, 06:16

o7

BiH Foreign Office
BiH Foreign Office Day 1,867, 06:32

::::::::::::: INFO ::::::::::::
Zahtjeve za CS ne podnosite dok se ne dobiju informacije iz eKine čiji CS i kada će biti odobren. CP, MOD ILI MVP će Vam tada dostaviti poruku da podnesete zahtjev do tada mi ne možemo garantovat za odobravanje bilo kojeg CS-a

Mrnjaooo
Mrnjaooo Day 1,867, 06:58

o7
Rumunima
vmrooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

DzeGuevara
DzeGuevara Day 1,867, 10:05

o7

antaga
antaga Day 1,867, 10:10

o7

BNK RIMTUTITUKI
BNK RIMTUTITUKI Day 1,867, 11:46

Ne kontam...
Kinezi ce javiti nama kome ce odobriti CS ?

Nidje veze... Ja hapliciro, vi pogurajte ako mozete ako ne , necu biti prvi bosanac kome nisu odobrili cs.

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Day 1,867, 14:09

Pogledajte kako MILOgorci sprdaju Vlahislava MILOvanovića:

http://www.erepublik.com/en/article/djeneral-govori-2184813/1/20

ZmajOdPosavine
ZmajOdPosavine Day 1,868, 01:31

o7

Brdar Dragan
Brdar Dragan Day 1,868, 03:01

Samo dalje nastavite ovako. Vas faraon je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.