[MoE] - Partidele eRepublik pentru TOnTI

Day 4,393, 12:18 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by Ministerul Educatiei Moldova


Am ales acest tip de titlu in onoarea colectiei de carte pentru incepatori editate de TEORA pe vremuri "Colectia pentru TOnTI".

Sub egida acestei serii de articole o sa apara o serie de tutoriale pe care sper sa le apreciati si care sa va fie utile.

Al doilea subiect asupra caruia ne oprim este:

PARTIDELE POLITICEPartidele politice sunt fundamentul sistemului politic din eRepublik. Pentru a ajunge la pagina de partid din joc, accesați fila 'Comunitate' din meniul principal și faceți clic pe linkul "Partidul meu". Aici veți avea opțiuni pentru alăturați-vă unui partid sau Creați un partid, dacă nu sunteți deja membru al partidului.

Alăturați-vă unui partid
Dacă faceți clic pe "Alăturați-vă unui partid", veți vedea toate partidele din țara dvs. Puteți adera la un partid numai în țara dvs. de cetățenie. Cu toate acestea, dacă aveți o cerere de cetățenie activă în așteptare, nu vă puteți alătura nici unui partid. Notă: Cetățenii trebuie să fie cel puțin de nivelul 13 (240 puncte de experiență) pentru a se putea alătura unui partid.

Creați un partid
Uneori, poate doriți să vă creați propriul partid de la zero. Cu toate acestea, în țările stabilite, este adesea mult mai ieftin să se alăture unui partid abandonat mai mic, devenind președintele lor și apoi să schimbe atributelor partidului.

Când faceți clic pe "Creați un partid", veți vedea ecranul Crearea partidului. Partea de sus a ecranului arată:
- un link către această pagină wiki;
- aurul din contul personal și un buton Cumpără aur.

Detaliile partidului
Introduceți următoarele informații:
- Numele partidului - trebuie să aibă 6-30 caractere, numai litere, numere și (! # $% *? |. / ^ {} `~ & '+ - = _). Nu sunt permise alte caractere speciale.
- Orientare, alegeți dintre: Extrema stânga, centru-stânga, centru, centru-dreapta, Extrema dreaptă
- Logo-ul Party - Încărcați un logo pentru partid
- Zona de discuții - link către un forum privat sau o adresă web externă unde membrii de partid pot discuta activitatea politică.
- Faceți clic pe "Creați" pentru a vă crea partidul.

Secțiunea pentru alegeri este locul în care puteți vedea rezultatele alegerilor și puteți vedea care sunt candidații la alegerile viitoare, dacă există.

Alegeri
Președinția partidului
Această secțiune afișează:
- Președintele partidului (avatar, nume de utilizator)
- Afișați rezultatele. Faceți clic pentru a vedea ultimele rezultate Alegeri pentru partide
- Numărul de zile până la desfășurarea următoarelor alegeri de partid și numărul de candidați la aceste alegeri
- Afișați lista candidaților. Faceți clic pentru a vizualiza lista de candidați pentru urmatoarele alegerile
Opțional, această secțiune poate afișa și:
- Buton pentru candidat. Dacă sunteți un membru al partidului, puteți vedea acest buton și faceți clic pe acesta pentru a candida pentru președintele partidului la următoarele alegeri pentru partid.
- 'Butonul retrageți candidatura' . Dacă sunteți deja un candidat pentru a deveni președinte al partid, făcând clic pe acest buton, veți renunța la cursă.
- Butonul renunțați la președinția partidului. Dacă sunteți deja președinte al partidului, dând clic pe acest buton, veți renunța la poziție și membrul cu cel mai înalt nivel de experienţă va prelua funcția de președinte al partidului.

Congres
Această secțiune afișează:
- Numărul membrilor de partid din Congres și procentul din numărul total al membrilor Congresului;
- Afișați rezultatele. Faceți clic pentru a vedea ultimele rezultate pentru alegerile pentru Congres
- Numărul de zile până la următoarele alegeri din Congres
- Butonul Arată candidații propuși pentru Congres. Legătura cu lista membrilor de partid propuși pentru alegerile congresului
- Această secțiune poate avea și o opțiune pentru a deveni candidatul la alegerile din Congres. Pentru mai multe informații despre desfășurarea alegerilor pentru Congres, vezi Alegerile pentru Congres

Președinția țării
Această secțiune afișează:
- Actualul președinte al țării
- Afișați rezultatele. Faceți clic pentru a vedea rezultatele ultimilor alegeri prezidențiale
- Numărul de zile până la următoarele alegeri prezidențiale
- Afișați lista candidaților. Faceți clic pentru a vedea Lista candidaților prezidențiali
- Candidatul partidului tău pentru următoarele alegeri prezidențiale

Dupa o prezentare a partidelor politice in eRepublik sa trecem la cele mai importante 5 partide actuale ale Republicii Moldova dupa numarul de membrii la data de 30 noiembrie 2019

1.Partidul Unitatii Nationale - 32 de membrii

Partidul Unităților Naționale a fost înființat la începutul lunii noiembrie 2018, sub numele de RAZESII LUI STEFAN de BATRANUL99 și este un proiect de uniune naționala a partidelor mici din Republica Moldova. La acest proiect au participat de la început membrii partidelor Rezist și Zimbrii Moldovei și o parte a membrilor Tribului Dacilor Liberi.

In prezent este condus de BATRANUL99, care se afla la al saselea mandat, din care ultimile 4 consecutive. In perioada noiembrie 2018 - noiembrie 2019 a avut un total de 113 mandate de membru al congresului si de asemenea, in aceeasi perioada, BATRANUL99 a ocupat de 4 ori functia de presedinte al Republicii Moldova.2. Delta Force - 31 membrii

Partidul Delta Force este cel mai vechi din topul nostru, fiind infiintat in luna mai 2011. Actualul presedinte al partidului este AartXander, aflat la primul mandat. In perioada mai 2016 - noiembrie 2019 a avut un total de 345 mandate de membru al congresului si de asemenea, de la infiintare, a obtnut un numar de 34 de mandate de presedinte al Republicii Moldova, cele mai multe mandate fiind detinute de Nick Meis - cu 8 mandate.


3. Planeta Moldova - 16 membri

Partidul Planeta Moldova este al doilea partid ca vechime dintre cele prezentate aici, infiintat in august 2011 de catre ardei9. Actualul presedinte al partidului este HAlDUC, care se afla la al 18-lea mandat din care ultimele 14 consecutive. In perioada mai 2016 - noiembrie 2019 a avut un total de 267 mandate de membru al congresului si de asemenea, de la infiintare, a obtnut un numar de 32 de mandate de presedinte al Republicii Moldova, cele mai multe mandate fiind detinute de Tamas Vlad si BasarabeanuCT cu cate 3 mandate.


4. Basarabia e Romania - 9 membri

Partidul Basarabia e Romania este unul dintre noile partide ale Republicii Moldova, aparute in urma amenintarilor rusesti si sustinute si de membrii ai celorlalte partide mai vechi, infiintat in mai 2019, de catre In.God.We.Trust. Actualul presedinte al partidului este Lupul.Alb., care se afla la primul mandat in fruntea partidului. In perioada mai - noiembrie 2019 a avut un total de 39 mandate de membru al congresului si de asemenea, de la infiintare, a obtnut un mandat de presedinte al Republicii Moldova, prin NEMURICIUL.


5. Libertate si democratie - 8 membri

Partidul Libertate si democratie este cel de-al doilea dintre noile partide ale Republicii Moldova, aparute in urma amenintarilor rusesti si sustinute si de membrii ai celorlalte partide mai vechi, infiintat in mai 2019, de catre Highfather. Actualul presedinte al partidului este Highfather, care se afla la saselea mandat in fruntea partidului. In perioada mai - noiembrie 2019 a avut un total de 25 mandate de membru al congresului si de asemenea, de la infiintare, a obtnut trei mandate de presedinte al Republicii Moldova, tot prin Highfather.

Acestea fiind spuse, inchei acest articol cu rugamintea de a propune subiecte care sa le abordez in articole.


Cu respect Stephan Condurachis, MoE al Republicii Moldova.