[MO]: Prvi koraci u eRepubliku

Day 1,197, 06:47 Published in Croatia Croatia by Ministarstvo obrazovanja RH


Glasnik Min. Obrazovanja, 1.ožujak.2011. (Day 1,197 of the New World)


U novom broju Glasnika Ministarstva Obrazovanja nosimo opći tutorijal za nove igrače i njihove prve minute u erepubliku.
Prvi korak je traženje posla

Kliknite na Market > Job market > q1 tvrtka (tvrtka sa jednom zvijezdicom )Nakon što ste odabrali Apply odaberite booster 10% i onda Start workingOdradit možete na dva načina:kada ste na home stranici klikom na Work pokraj vašeg avatar ili klikom na My land te odabirom prve firme na popisu.

Zašto tvtka sa jednom zvijedicom ili q1?
Zato jer vam rad u q1 tvrtki oduzima 1 health(zdravlje), u q2 > 2 health-a, u q3 >3 health-a....
i tako imate veće troškove kod kupnje hrane.
Radom dobijete 2 experience(iskustvena) boda,razvijate radni skill i oduzima vam se 1 health ( q1 tvrtka).
Redovitim radom u firmi (30 dana u komadu) osvajate medalje u ovom slučaju Hard Worker te dobivate nagradu od 5 gold-a.Napomena: Ukoliko nemožete raditi jer tvrtka nema dovoljno novca za plaću ili nema dovoljno sirovina za proizvodnju ,možete dati otkaz(Resign) bez obzira dali ste raditi puna 3 dana u
tvrtki ili ne.

My Land

Kad u gornjem izborniku kliknete My Land otvara se popis trenutne firme u kojoj radite,mjesto na kojem trenirate,slobodna zemljišta na koja možete otvorit vlastitu firmu (te raditi u istoj kao menađer) i dodatna zemljišta (cijena je 1000 od valute države u kojoj se trenutno nalazite)za kupit ako u kojem slučaju popunite 3 slobodna koja svi imaju na početku igranja.Trening

My land > Training grounds > 10% booster > trainKad ste završili s treniranjem prikazat će vam se ovakva obavjest te nakon toga možete pokupit svoju nagradu.Treniranjem razvijate svoj strength,dobijate 2 experience boda i oduzima vam se 1 health.
Redovitim treniranjem također možete zaradit i Super Soldier medalju koja vam također donosi i 5 gold-a za svakih 250 strength points.

Slijedećeg erepublik dana nakon što odradite i trenirate imat ćete i tipku Get reward koja vam daje 10 bodova radnog skilla,1 bod snage i 1 experience bod.Work,Train i Get reward tipke će se jasno vidjeti pri drugom logiranju na samom vrhu vašeg profila.Napomene:
Booster doprinosi znatnom povećanju vašeg skilla (bilo radnog ili vojnog), odnosno većoj produktivnosti na poslu, no uzima dodatne golde. Novim igračima se preporučava korištenje besplatnih boostera (za 0 golda).
Održavajte svoje zdravlje visokim (iznad 90), kako biste imali veću produktivnost tijekom rada,ujedno zadovoljnijeg poslodavca i mogućnost za povišicu.

Postavite avatar

Kliknite na sliku iznad vašeg nicka -> Edit profile(desni gornji kut)1. Odaberite sliku JPEG format
2. Unesite svoju lozinku
3. Kliknite na make changes i imate avatar
4. Generate pin (generiranje pina) je novitet uveden da bi dodatno zaštitio vas account. Ukoliko ga
aktivirate,morat ćete ga koristiti prilikom svakog doniranja,mjenjanja golda
na monetary market-u, kod predlaganja zakona(kongresnik) ili napada na druge
ezemlje(predsjednik). Odluka je na vama.Kupite kruh

Market > Marketplace > odaberite foodSvakim novim danom gubite 4 health-a zato je važno da svakodnevno konzumirate hranu kako bi održavali zdravlje (health).
Hranu konzumirate ručno pritiskom na tipku 'Eat food'.
Ukoliko nemate kruha umjesto 'Eat food' pisat ce 'Buy Food' koja ce vas prebaciti na food market.Prva ponuda je najjeftinija međutim veća kvaliteta kruha neznači uvijek i skuplji kruh pa pogledajte i ostale ponude q2-4 zdravlja, q3-6 zdravlja....


Koji je najjeftiniji kruh trenutno na marketu možete doznati uz pomoć malo matematike.
Primjer :
Svakim danom radom i treningom gubite ukupno 2 healtha,a prijelazom u novi dan dodatnih 4.
Da bi u novom danu odradili sa 100 healtha trebate nadoknaditi 6 healtha.

1. q1 kruh-2 health je 0.61kn i trebaju vam 3 kom (2 healthx3kom)
= 1.83kn
2. q2 kruh-4 health je 1.29kn i q1-2health je 0.61kn
= 1.90kn
3. q3 kruh-6 health je 2.29kn
=2.29kn

Cijene na marketu se mijenjaju više puta dnevno te ako želite uštediti svaki put morate izračunati koji vam je kruh ili kombinacija najisplativija.Misije (Missions)

Na lijevoj strani vaše početne stranice nalaze se misije,obavljanjem misija dobivate nagrade od experience pointsa,strengtha,healtha i sl.Ne žurite s obavljanjem misija ima vremena za sve te ako trebate bilo kakvu pomoć u obavljanju misija (posudba ticketa,wepa,savjet) posjetite kanal #e-skola.Savjetujemo svima pretplatu na sve državne novine

Novim igračima savjetujemo pročitati i dobro proučiti

Vojni tutorijal
Tutorijal o tvrtkama
Tutorijal za seljenje
Upute za Mibbit i Chatzilla

Vaš ministar obrazovanja,Toppnik