Ambient on/off

Join the new world

 

[Ministarstvo Informisanja] - Dan 1,884

Day 1,884, 17:35 Published in Montenegro Montenegro by Ministarstvo Informisanja CG


SADRŽAJ:

1. Albanska okupacija
2. Odnosi sa saveznicima
3. Obrazovanje eBeba
4. Stranacki izbori
5. Promjene u Vladi
6. Poruka za pocetnike


Rat sa Albanijom. Ponuda njihovog preśednika Crnogorcima.
Kao što znate naša zemlja je okupirana nakon poraza u ratu sa Albanijom. I pored toga što je naš protivnik imao pomoc cijelog EDEN saveza, a mi samo organizovanu podršku Makedonije, pružili smo otpor kakav prilici crnogorskom narodu. Nažalost to nije bilo dovoljno i sada su naše dvije regije pod kontrolom neprijatelja (Primorje je od ranije pod srpskom vlašcu). Svaki dan naše jedinice uz pomoc civila i saveznika podižu ustanke i bore se za oslobodenje.

Kako smo ostavljeni da se sami borimo, odlucili smo da probamo da se oslobodimo diplomatskim putem. Makedonski CP Boban Panovski ponudio se da pomogne i u pregovorima sa albanskim kolegom zatražio oslobodenje Crne Gore. Odgovor je bio da oni mogu osloboditi samo jednu teritoriju, ali su uz dodatno ubjedivanje pristali na vracanje i druge teritorije prije kongresnih izbora. Kako je Boban dao svoju rijec da ce Albanci ispoštovati ovaj dogovor, odlucili smo da ga prihvatimo.

Nažalost, albanski CP Labern je prekršio obećanje i dao naređenje da se udara protiv Crne Gore. Na veliko iznenađenje Boban nije stao iza nas dako da je svaki sporazum prestao da važi i opet smo prepušteni sami sebi.

Ubrzo nakon ovog nemilog događaja naš preśednik je dobio ponudu od Albanaca. Sloboda za 50 000 perpera. Nakon konsultacija sa svim članovima Vlade i svojim savjetnicima Adi Kerovic je svom albanskom kolegi opširno odgovorio, a vama prenosim dio tog pisma:

"You attacked our territories, conquered them, breached the agreement, made us spend money and you dare to say that we are the ones who owe you something?

And if you ask me if I am ready to pay for my freedom, my answer is NO, there are more honorable ways to obtain it.

And, therefore, with the words of Montenigrin anthem that I can't help linking with this event:

"We love the hard mountains
and their eerie gorges deep
that had never to endure
the shameful chains of slavery."


I say: Your offer has been REJECTED."


Ovim potezom smo još jednom pokazali da su čojstvo i junaštvo za Crnogorce mnogo važniji od teritorija i materijalnih sredstava. Moram čestitati našem preśedniku što ni u jednom trenutku nije odstupio od naše tradicije i što je čuvar našeg obraza.

Nek je vječna Crna Gora!

Makedonija, CoT i ostali

Iako smo iznenađeni neozbiljnim ponašanjem aktuelnog makedonskog CP-a, ne možemo zaboraviti makedonski narod koji u svakom RW-u daje sve za Crnu Goru! U ime Vlade Crne Gore želim da se zahvalim Makedoniji na pomoći i da im obećam da će i u budućnosti svaki Crnogorac udarati za njih kao što udara za svoju državu.Nijesmo zaboravili ni njihovu pomoć prilikom našeg pokušaja da uđemo u CoT. Nastavićemo da radimo na približavanju ovom savezu i ratovanjem za njegove članove stvaramo prijateljstva širom eSvijeta. Čestitke Amerikancima na trial članstvu u ovoj vojnoj organizaciji.Tutorial za početnikeMinistarstvo obrazovanja nastavlja da radi odličan posao i pomaže najmlađim eCrnogorcima. Skoro svakog dana izlaze video savjeti kako na pravi način živjeti i raditi u eRepubliku. Evo dosadašnjih snimaka:

eRep tutorial Br 1 Pocetna strana
eRep tutorial Br 2 Unutrasnja strana
eRep tutorial Br 3 Dnevni zadaci

Da pratite nove savjete i budete obrazovani pretplatite se na
[img]Glasnik obrazovanja eCrne Gore[/img]

Rezultati stranačkih izbora

Završeni su izbori u svim crnogorskim partijama pa vam sa malim zakašnjenjem saopštavamo zvanične rezultate:

Narodna strankaNovi PP najveće stranke u državi je Dukke. Pokušaće da prednost u broju članova iskoristi i donese narodnjacima vlast na državnom nivou.

Crnogorska narodna partijaNovi stari vođa Crnogorske narodne partije je Kocka Scekic. Ovaj put izbori su bili malo zanimljiviji ali je ipak ostvario ubjedljivu pojedu. Čestitke.

FamilijaIako je AlVechio u startu poveo na stranačkom nadmetanju, za PP treće po snazi partije izabran je Alek Barović. Bivši šef države probaće da poveća broj članova svoje stranke i napravi značajnije promjene u državi.

Slobodna eCrna GoraOpet sam izabran za prvog među jednakima u Slobodnoj eCrnoj Gori. Iako je dogovor, u najmanjoj i najmlađoj crnogorskoj stranci, bio da se svako može kandidovati i da nema zvaničnog favorita dobio sam ubjedljivu podršku.

Ostavke članova Vlade

Ostavke na mjesta u Vladi Crne Gore podnijeli su:

viamontenegro
simplyme83
OtporStoko
AdMiRaL TrEnCh

Hvala im na svemu što su pružili Crnoj Gori i sve najbolje u daljem radu.

Nova pozdravna porukaMeđu brojnim zemljama eSvijeta, svoje mjesto je našla i eCrna Gora koja, iako mala, vodi izuzetno dinamičan život. U okviru eCrne Gore možeš da napreduješ kao ratnik, da se isprobaš u svijetu e-novinarstva, da budeš ekonomista, a ko zna, možda i uspješan državnik, predstavnik svoje zemlje.

Najbitnije od svega je što u okviru eRepublik-a možeš da stekneš i veliki broj novih prijatelja i da se dobro zabaviš.

Naravno da je svaki početak težak, ali zato smo mi tu, da ti koliko su naše mogućnosti približimo pravila i dešavanja u igrici, da načiniš prve korake i zauzmeš svoje mjesto u okviru eCrne Gore.

Za početak ti predlažemo da pogledaš video tutorijal koji smo pripremili za tebe na YouTube-u [ [http://tinyurl.com/mnetutorial] ]. Takođe, preporučujemo ti da dođeš na chat [ [http://tinyurl.com/erep-crnagora] ] ,gdje su stariji igrači uvijek voljni da ti pomognu ili te posavjetuju u vezi sa igrom.
Za nove igrače napravljena je i vojna akademija Djetici[ [http://tinyurl.com/erep-djetici] ] gdje će vam biti pružena bilo koja vrsta pomoći.
Ukoliko imaš neka pitanja ili nejasnoća možeš se i direktno obratiti Ministartstvu Obrazovanja Crne Gore [ [http://tinyurl.com/erep-obrazovanje] ].
Da budeš u toku sa trenutnim dešavanjima u eSvijetu redovno prati Službeni list Crne Gore: [ [http://tinyurl.com/erep-informisanje] ].

Srećno u izazovima koji te očekuju!

Predsjednik eCrne Gore.
Сазнајте шта се дешава у еМакедонији и претплатите се на њихове вијести.Сазнајте шта се дешава у еСрбији и претплатите се на њихове вијести.Сазнајте шта се дешава у еХрватској и претплатите се на њихове вијести.Сазнајте шта се дешава у еСловенији и претплатите се на њихове вијести.Сазнајте шта се дешава у еБиХ и претплатите се на њихове вијести.

• Влада Црне Горе: Глас Биљарде

• Мин. економије: Министарство Економије ЦГ

• Мин. одбране: Министарство Одбране ЦГ

• Мин. спољних послова: Bulletin diplomatique

• Мин. унутрашњих послова: МУП Црне Горе

• Мин. здравља: Министарство здравља Црне Горе

• Мин. образовања: Гласник образовања еЦрне Горе
Vaš Ministar informisanja
 

Comments

Nikolay Romanov SRB HN
Nikolay Romanov SRB HN Day 1,884, 17:52

Nesto nisam vidjeo Makedonce da udaraju u RW-ove.

Nikolay Romanov SRB HN
Nikolay Romanov SRB HN Day 1,884, 17:52

Mislim na ova zadnja 2-3.

Arn.Magnusson
Arn.Magnusson Day 1,884, 18:51

ś FTW \o/
I super sto cestitate amerikancima.I ja bi iskoristio priliku da im se temeljno nacestitam...

viamontenegro
viamontenegro Day 1,884, 18:54

Vlada ionako nista ne cini niti se ko s kim sporazumijeva no se opet radi bez ikakvog reda i redosljeda, ko sto stigne i ostalo...totalno neozbiljno od strane CP-a koji nam se nije 2 put obratio u ovih 10tak dana...toliko o tome.

Kocka Scekic
Kocka Scekic Day 1,884, 20:08

o7

Narlindir
Narlindir Day 1,885, 23:55

Pazi...
Da ti nesta kazem...

viamontenegro to sto si ti kao novi clan vlade zaobidjen u nekim krucijalnim odlukama i zasedanju ANB , to ne znaci da mi ne radimo. Stavise , reka si da jedva cekas da nas napustis i odes u svoj dragoceni RL... Pa sta cekas?

Ivane svaka cast na temeljnosti, zaista , ni sam bolje ne bih napisao a da se kaze sve sto treba... Zao mi je sto simplyme i Otpor nisu deo vlade, ako se predomisle, uvek smo spremi da im damo priliku da rade za dobrobit Crne Gore. Blagi , molim te da preispitas svoju odluku.

Nek je vječna Crna Gora!

simplyme83
simplyme83 Day 1,885, 01:25

Profesionalan clanak, ni sama ne bih napisala bolje...svaka cast Ivane. 🙂

Nemaanjaaa120
Nemaanjaaa120 Day 1,885, 01:40

CPAMOTA СРБИ КОЈИ СУ ПУЦАЛИ ПРЕБАЦИВАЛИ ЗИД КАД ЈЕ БИЛО НАЈПОТРЕБНИЈЕ НИСУ СПОМЕНУТИ! СРБИЈА КАДА ЈЕ БИЛА ОКУПИРАНА СА 6 СТРАНА НИСАМ ХТЕО ДА ТРОШИМ ЧОКОЛАДИЦЕ А ЗА ВАС САМ ИСПУЦАО 20! НЕКА ВАС ЈЕ СРАМОТА!!!

drfreeman
drfreeman Day 1,885, 01:45

Odlicno Ivane o7

Narlindir
Narlindir Day 1,885, 01:52

@Nemanjaaa120 ovo nije MoFa vec clanak ministarstva Informisanja . Ako nismo pomenuli ovde, pomenucemo tamo, ako ne idemo unaokolo i glasno se ne zahvaljujemo, ne znaci da nismo zahvalni. Uostalom, ne znam koje moje "hvala bratac" na chatu nisi dobro cuo, prvo drugo ili trece?

Nemaanjaaa120
Nemaanjaaa120 Day 1,885, 02:20

Нисам мислио лично на себе већ на целу Србију. Ти си један од ретких који се захвалио и ценим то. Ал' да КЕЊАТЕ како су вам Македонци помагали, а они су свој дмг бацали у бизци са Грцима. А Џонии996 Младен555 и ја смо објављибали и спамовали по другим каналима да пуцају у наведеној битци.
Своје паре смо давали људима да се селе и пуцају. А највише бих требали после нас тројице да се захвалите СЈеБ-у, па ондс и Будаламиру који је у 1 ујутру тражио и молио људе да подигну тај РВ. А после тога тек треба да се захвалите Македонцима. Када се будете захвалили можете да очекујете помоћ од нас.

Narlindir
Narlindir Day 1,885, 02:34

Pa kad smo kod RWa dignut je u losem trenutku, no dobro. Ako si dobro procitao text mi navodimo da imamo problem sa Makedonskim predsednikom cija podrska nije usledila, i iz tog razloga se zahvaljujemo MAkedonskom narodu koji i pored toga udarao.

S druge strane , mi ne trazimo da nam se iko zahvaljuje kad udaramo za Srbiju, nama se to kao saveznicima podrzumeva.

OtporStoko
OtporStoko Day 1,885, 02:39

Kad ja budem CP, ANB se raspusta!😃

OtporStoko
OtporStoko Day 1,885, 02:42

xD

Nemaanjaaa120
Nemaanjaaa120 Day 1,885, 02:52

Како можеш да кажеш да су они ударали кад нисам видео ни једног Македонца да пуца. Све су били Срби и Црногорци.Нећу се препуцавати овдевса тобом, нити са било ким другим. Само хоћу да кажем да ваши грађани не смеју да ''пљују'' по Србији и Србима, јер знам да би сви они ослободили еЦрну Гору од Албанаца одмах сутра да је то могуће, ал и ви као и знате да од тога нема ништа.

Сад оћеш да се ми вама извинимо што смо дигли РВ? хахаха.

drfreeman
drfreeman Day 1,885, 03:41

Nemaanjaaa120 je upravu ovoga puta , Makedonci nam stvarno nisu pomogli , sta vise digli su nam RW ali to je opet njihova Vlada , nadam se da ce doci kod njih do promjene vlasti pa da cemo opet fino saradjivat , njihovoj Vladi nek ide na cast.

SJeB hvala \o/

GORlBOR
GORlBOR Day 1,885, 03:48

Zasto su simplyme i stoka napustili vladu? Jesam li ja nesto propustio?

Balkan Ruller
Balkan Ruller Day 1,885, 04:44

ja san vise puta na chatu naglasia i dok san vodia podjelu ovaj put a i bobanu san to reka :

makedonci se nisu isprsili ovog puta a ni proslih, ovog puta nije bilo nikakvog organiziranog udaranja nego su tenkali u izgubljenom rwu u tirani, bilo je samo pojedinaca
dok srbi, s druge strane, su u svakom trenutku na #ecv cinili vise od 70% prisutnih na chatu i svi su od njih tenkali a da ne spominjen organizirano udaranje jedinica i nemogu se sitit imena one jedinice koja je napravila ogroman dmg i s kojima san ja prebaciva zid
jedan lik iz te jedinice je istrosia preko 35mil a ja 25mil u samo jednoj rundi da bi gurnili zid

ovog puta srbima sve pohvale i zahvale ostale je samo dovoljno napomenit al za srbe se treba naglasit

Over and Out

dr Adi Kerovic
dr Adi Kerovic Day 1,885, 04:54

@IvanNiksic Svaka cast na clanku!
@Nemanja120 ima istine u tome sto kazes. Kao sto je Crni rekao, u pisanju ovako clanka koji je obuhvatio veoma mnogo tema iz zivota ecrnogoraca normalno je da se ne moze bas sve pomenuti. Ja vam se zahvaljujem, a kao sto je Crni rekao, MoFA ce se pobrinuti za to o7
@MirkoNK Otpor je dao otkaz jos za vrijeme izbora, a simplyme ubrzo nakon toga. Tako je odluceno na GO NS, vjerovatno zbog afera za vrijeme glasanja. Admiral Trench me nije ni obavijestio o ostavci, to se desilo za vrijeme pregovora sa MKD i ALB, a viamontenegro ne zasluzuje komentar.

Nemaanjaaa120
Nemaanjaaa120 Day 1,885, 05:01

@ drfreeman Хвала ти! о7

@ Balkan Ruller СЈеБ је правио организовани удар. Лично сам га водио. 🙂

@ dr Adi Kerovic Све је ок!

kasapin13
kasapin13 Day 1,885, 05:25

o7

Last Life
Last Life Day 1,885, 06:28

Heil Montechristo ! O/

14/88

viamontenegro
viamontenegro Day 1,885, 06:55

@Crni vepre opet me smaras, nisam ti se obracao, moes li jednom da me ispustis iz usta? I ne umisljaj da si neki ANBovac...tj. mozes to biti, dok imas erepublik org, al eto malji si pa nek ti se ispune snovi da budes nedje DBovac, pa makar i na internet igrici : ) uzivaj i batali me se da te zamolim o/

nikola pg
nikola pg Day 1,885, 07:18

v+s

Balkan Ruller
Balkan Ruller Day 1,885, 07:22

Nemanja da naravno, sjeb san zaboravia, taj avatar nemos falit, i bilo je tajlandana masu takoder : )

BangIades
BangIades Day 1,885, 07:37

Odlican clanak!
Pre svega, svaka cast Adiju na odgovoru Albanskom predsedniku.
Osim toga, dobro je Crni napisao da saveznistvo podrazumeva pomaganje, ali sa druge strane, ipak bi bilo lepo izraziti zahvalnost eSrbiji, ako je vec pomenuta eMakedonija.

Dzonii996
Dzonii996 Day 1,885, 08:04

@Balkan Ruller ako je to bilo ironicno receno imas gore ss 🙂

Balkan Ruller
Balkan Ruller Day 1,885, 08:15

dzonii nije ironicno
dok san vodia podjelu vidia san vas dosta

Vladika.
Vladika. Day 1,885, 08:19

Prisutan

o7

GOROCRNAC
GOROCRNAC Day 1,885, 08:45

Odlican clanak, svaka cast!

Dzonii996
Dzonii996 Day 1,885, 08:46

@Balkan izvinjavam se onda o7

Angeldim
Angeldim Day 1,885, 09:01

Makedonija rado bi vi pomognala ali od 15 dojdovme na samo 3 teritorii vo rok od edna nedela taka da cela steta ide protiv grcija plus ako grcija vaka prodolzi moze da ostaneme i bez kongres

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,885, 10:17

Kao igrač koji poznaje materiju izuzetno mi je drago što se prešjednik moje stranke tako dobro snalazi na tako odgovorno mjesto.

nenopg
nenopg Day 1,885, 12:25

procitao

saveznici su definitivno podbacili, kao i mi. Osim ljudi i jedinica koji su na svoju ruku udarali znacajnije podrske nije bilo. Raduje me sto Tesle, SJeB, Ratnici i jos neke jedinice nisu podlegli Vladislavovom trolanju o Crnoj Gori

toliko od mene

shvatam otpor i simplyme zasto su napustili Vladu ni ja ne bih drugacije uradio. Ako ko zna "mehanizme" gospode iz CNP-a znam ih ja, I nimalo nisu fer.

sasapg
sasapg Day 1,885, 12:27

Srpski vojnici su pucali stotine miliona tu, nismo pisali hvalospjeve, ali bez te pomoci ne bi mnogo mrcili : )

Makedonce razumijem, tukli su se opasno sa grcima i posteno istrosili. Nakon toga je dignut albanski , italijanski rw i grcki cini mi se i to je bilo to. narod se ispucao i istrosio maksimalno. Realno , nisu mogli previse pomoci.

Bjelobog
Bjelobog Day 1,885, 13:31

Pa ocemo li se vise oslobadjat od ovih siptara. Prosto me zabole oci kad pogledam mapu!

Orao007
Orao007 Day 1,885, 16:50

Bog mi je dao tebe da volim, za tvoju boju ja da se borim \o/

KALE Podgorica
KALE Podgorica Day 1,885, 16:51

nnemojte mi SJeB dirati. najjaca jedinica u eSrbiju. tamo sam bio stalni clanak preko pola godine. nikad nije izostala pomoc s njihove strane. pogotovu kriticne noci, mladen je bio i jos neki na kanalu. to su braca!!!

ScoLLe
ScoLLe Day 1,885, 18:01

ljepota od clanka

Nessko
Nessko Day 1,886, 04:52

Normalno je kad saveznici pomognu, normalno je da se to ceni, normalno je da niko zbog pomoci ne ocekuje hvalospeve jer to sto cini je normalno a ne nesto posebno... Ajkule su uvek bile tu za CG, udarale punom snagom, i nikad nismo ni ocekivali da nam se neko posebno zahvaljuje. Udaramo za saveznike, zaboga, i to za najblize saveznike - ma sta neko mislio

Nemaanjaaa120
Nemaanjaaa120 Day 1,886, 10:10

@Nessko Bravo za tebe i za ajkule! o7

sasapg
sasapg Day 1,887, 04:44

Kao sto je Nessko rekao, zahvalnost je tu, udaramo jedni za druge i to se cijeni.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.