Ambient on/off

Join the new world

 

ЗОШТО ТРЕБА ДА ВЛЕЗЕТЕ ВО MACEDONIAN ARMY !!

Day 2,404, 07:13 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Narodna Banka na Makedonija

Значи како што знаете админите пуштија нов турниир за единици
Е сега за да учествувате треба да имамате минимум 500 ПП поени во текот на следната недела

Значи најпрво да ви објаснам зошто сите треба да влезете во МА
Постојат повеќе видови на награди и повеќе категории каде што единиците се натпреваруваат на национално и интернационално ниво.

Најбитното за нас е следново :

Military Units will receive points for their position in the country leaderboards of all 4 divisions:
- For each 1st place: 5 points
- For each 2nd place: 2 points
- For each 3rd place: 1 point

Each point will result in the Military Unit winning more currency to their Military Unit’s account. The currency reward is calculated using the following formula:
(Points / 30) * Number of opponents the Military Unit defeats during the tournament

For example, if a Military Unit gets 8 points and defeats 60,000 opponents, their reward will be 16,000 currency

ЗНАЧИ СО ОВА НИЕ ЌЕ ДОБИЕМЕ ПАРИ ВО ЗАВИСНОСТ КОЛКУ ПОЕНИ КЕ СЕ СОБЕРАТ, ПАРИ ШТО СЕКАКО ГИ НЕМАМЕ , А ПАРИ НИ ТРЕБААТ ТАКА ДА ГИ ПОВИКУВАМ СИТЕ ЧЛЕНОВИ НА ЕДИНИЦИ ОД БИЛО КОЈА ДИВИЗИЈА ДА СЕ ПРИКЛУЧИТЕ ВО МА.


-Друга битна работа е :
Apart from the rewards given based on Military Unit’s performance on a national scale, a separate international Regiment Leaderboard can be found in the Weekly Leaderboards. The ranking will be based on damage.

Regiment rewards from the Regiment Competition
- Top 25 Regiments worldwide will get an Elite Status and 50,000 currency for their Military Unit, plus 250,000 currency divided evenly between all the members of that Regiment.


Значи во превод треба да се соберат најјаките 35 души во една регимента во Македонија што редовно маваат голема сума на штета. Немора и Македонци да бидат можеме и странци да најдеме.Битно е што повеќе демиџ да се направи од една регимента. Следните 35 што маваат голем демиџ ќе одат во друга регимента итн. Причината за ова покрај парите што се добиваат е :
Countries will be ranked based on the number of Military Unit Regiments they have in the Top 100 worldwide leaderboard at the end of the New World Cup.

Countries with the biggest number of Regiments in the Top 100 will receive:
- 1st place: +1 Determination Bonus for 10 days in all battles
- 2nd place: +1 Determination Bonus for 10 days when attacking
- 3rd place: +0.5 Determination Bonus for 10 days when attacking


In addition, 8 countries with the most Regiments in the Top 100 will qualify for the New World Cup Final! If several countries will end up on 8th place with the same number of Regiments, all of them enter the Final stage. More information about the New World Cup Final will follow later!


ТАКА ДА КОЛКУ ПОВЕЌЕ РЕГИМЕНТИ ИМАМЕ ВО ТОП 100 ТОЛКУ ПОВЕЌЕ ИМАМЕ ШАНСИ ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ НАГРАДИ
Така да секој од појаките што е заинтересиран да дојде во МА нека се јави во коментари за да можам убаво да ве распоредам кој во која регимента ке оди со цел да имаме повеќе од една во топ 100 !


Ќе биде пишана и интернационална статија од мојот весник со цел да привлечеме странци. МА е елитна единица и секој може да се приклучи
Статијата е пишувана од мобилен така да не замерувајте за недостаток од слики
о7

 

Comments

ivan.sk
ivan.sk Day 2,404, 07:15

ако има некои грешки слободно поправете ме

ivan.sk
ivan.sk Day 2,404, 08:54

ПС: сите што ќе ви пратам покана за друга регимента деновиве ,ве молам прифатете ја , за наше добро е

Ace Veles
Ace Veles Day 2,404, 09:15

Spremaj me za 1va ke gledam sto poveke da ispukam

VardarEgejPirinMacedonia
VardarEgejPirinMacedonia Day 2,405, 02:45

bas me interesira dali ke dobijam pokana

BUcER
BUcER Day 2,404, 11:46

ima li vrska sto sme so stransko drzavjanstvo?
ce ni se broi demigot za MA edinicata?

ivan.sk
ivan.sk Day 2,404, 11:54

ke se broi

efiljo II
efiljo II Day 2,404, 07:22

Абе дајте еден коментар да ви го опнам.
Мора ли ја стално прв да сум?
Браво пецедниче за статијава али пошто ја ти ја кажав ко ќе се соберат алтаните пола ќе ми ги дадеш мене.

goce.bs
goce.bs Day 2,404, 07:25

taka e precedatele

ilesef
ilesef Day 2,404, 07:37

Se znae koj e najjaka edinica u makedonija i koj pa ke lapne prvo mesto:D:D:D
samo pet dusi da sakaat da pukaat i nieden drug od dsw da ne se potrudi

makedonec 21
makedonec 21 Day 2,404, 07:42

d4 ke zemete vie 🙂

ama d2 i d3 gospod da slezet i car konstantin da go osvojt erusalim nemat da tepate 🙂

ivan.sk
ivan.sk Day 2,404, 07:46

paa nesto ve snema mesecov vo d4

ovaa nedela http://prntscr.com/3uqf3w
prethodnata nedela http://prntscr.com/3uqf8x
pred dve nedeli http://prntscr.com/3uqfe3
pred tri nedeli http://prntscr.com/3uqfjr

neznam bas dali ke zemete d4 dsw i vo mkd 😁) zatoa vlezete si vo MA najubavo i da si zememe top25 na internacionalno

ilesef
ilesef Day 2,404, 08:02

za d4 samo zboram ako se aktivirame lom praime nikoj ne e mnogu bas aktiven skoro mesec i pol

ilesef
ilesef Day 2,404, 08:03

kaj neas sto se odnesuva do racionalno skoro sekoja regimenta ke ni vleze u top 100:D:D

velecaro1
velecaro1 Day 2,404, 09:53

sefe......
aj ne go tupite i dojdete vo MA...
pa da naprajme picvajs po eSVETOV,,,,
site zaedno MAKEDONCINJA
o7

ilesef
ilesef Day 2,404, 13:38

aj ti dojdi kaj mene ako imas jajca da mi go kazes toa u oci:D
ni na kafe ne si dosol veke mesec dena
takvi ko tebe ja pravat MA 😃:D:D
elitasi se u dsw:D:D
utre za kanzna kafe so cimet

GoodBeer
GoodBeer Day 2,404, 07:48

AMIN !

SaJrUs
SaJrUs Day 2,404, 08:10

Epa, ke se vrakamo li? Ja sam za

GoodBeer
GoodBeer Day 2,404, 08:11

Ideme sajrus sega ke napravam grupna ...

acomacorot
acomacorot Day 2,404, 08:14

drn drn jarinja ke se sobirame pa ke se delime i se taka ke si terame 🙂🙂 ne ne biva za k....

Ubavo gi sobravme na vremeto site vo MA ama nekoi se napravija pametni pa ja ispraznija posle toa

Kako ke si gi merat ku.... ako ne so edinicite 🙂🙂 eve u 3 komentar odma imas merenje 🙂🙂🙂

Samo ja kolku sto znam so ku..... se falat samo magarinjata 🙂🙂🙂

acomacorot
acomacorot Day 2,404, 08:17

a i za pravenje pari si se ubavi i evtina rabotna sila 😉

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Day 2,404, 08:27

читајте ги убаво правилата... целиов турнир е базиран на добра организација по ЧЕТИ ( регименти) а не по ЕДИНИЦИ... затоа што првите ТРИ единици во Македонија носат пари а не само ЕДНА (првата)

МА нема да има успех додека не си ги организира своите чети...па макар и сите луѓе да влезат во МА ако е како сега полна со мртви, мултиња и Д1 акаунти во чети со Д4 ништо не прави. Затоа е залудно да влезат сите само во МА.

значи, до израз ќе дојдат добро организираните чети на првите 3 единици во Македонија (моментално МА, МТО и ДСВ)

ivan.sk
ivan.sk Day 2,404, 08:30

Не се секирај ке биде организирана МА како што треба. Работата е другите појаки да дојдете и да се собереме во една регимента за да земеме бар топ 25 на интернационално, а бар уште една или две до топ 100

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Day 2,404, 08:33

во МТО првите три чети ни е добро консолидирани затоа и бевме затворена единица...се спремавме за ваков турнир...само лошо е што Плато остави простор за трансфери пред турнирот па затоа немаме шанси на интернационално ниво со виза картиците на тешкашите кои ќе тенкаат како луди а во Македонија такви тенкови речиси и немаме.
така да интернационално заборави го...

ivan.sk
ivan.sk Day 2,404, 08:36

Значи ако се собереме 50 души можеме да одиме за интернационал , им пишав и статија за странци ке иде топ1 ќе види некој ке дојде.
Има шанси ама треба некој и да се приклучи. Си знаеме ние самите кој колку мава на неделно ниво

Тие што тенкаат не се многу единици. ке си земат први 7-8 места, останува простор за уште

makedonec 21
makedonec 21 Day 2,404, 08:34

Military Unit rewards

Military Units will receive points for their position in the country leaderboards of all 4 divisions:
- For each 1st place: 5 points
- For each 2nd place: 2 points
- For each 3rd place: 1 point

Each point will result in the Military Unit winning more currency to their Military Unit’s account. The currency reward is calculated using the following formula:
(Points / 30) * Number of opponents the Military Unit defeats during the tournament


zamina muabetot deka e po cetite a ne po edinicite..

imat nagradi i za edinicite i za cetite,
Minatiot turnir koj bese ist vakov niedna makedonska CETA ne vleze vo top100 a vie vo MTO neli bevte organizirani ??

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Day 2,404, 08:37

минатите турнири немаше простор за трансфери пред почетокот...сега има

читај убаво што цитираш:
- For each 1st place: 5 points
- For each 2nd place: 2 points
- For each 3rd place: 1 point


ТРИ не ЕДНА дивизија/чета/единица

ivan.sk
ivan.sk Day 2,404, 08:41

Значи ок е ова , мене главното ми е да однесеме во интернационално ниво регимента а за нациналниве секако знаеме кој 3 ке земат награди

makedonec 21
makedonec 21 Day 2,404, 08:45

mnogu ubavo citam sto citiram ama tebe ne ti odgovarat toa pa se vagas na nekoi nagradi za site 3 edinici...


prosta matematika
- For each 1st place: 5 points
- For each 2nd place: 2 points
- For each 3rd place: 1 point

Each point will result in the Military Unit winning more currency to their Military Unit’s account. The currency reward is calculated using the following formula:
(Points / 30) * Number of opponents the Military Unit defeats during the tournament

prosta matematika

zemame prosek od 200 000 ubistva...

tvojata edinica e treto mesto vo site divizii

4/30*200 000 = 26 666cc

tvojata edinica e prvo mesto vo site divizii

20/30*200 000 =133 333 cc...

sto e podobro ?? 26 000 ili 130 000 ??
+ sekoj clen zemat akumulativni nagradi od diviziite ???

na internacionalno nivo neli ne mozeme da odime so tenkovite stranski..

i sea so prajme ??

dedo mraz 78
dedo mraz 78 Day 2,404, 10:42

more crepoj pari ke zemat edinicite i ?????
ke se trosat na DO

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Day 2,404, 11:47

makedonec21 просто прашање... дали и вториот и третиот во Македонија земаат пари за ЦО?

makedonec 21
makedonec 21 Day 2,404, 11:49

da aminta.. i vtoriot i tretiot zemaat pari za CO

samo sto parite za CO se mnogu pomali ako top3 edinici gi podelat prvite mesta vo razlicni divizii odkolku edna edinica da gi osvoi site 4 divizii prvo mesto

iPocahontas
iPocahontas Day 2,404, 13:00

Абе бате да те прашам нешто без да ми се налутиш.

Зошто тебе МА ти е трн во око уште од кога се формираше? И зошто тврдиш дека е мулташка единица кога секоја недела е пред МТО која како што велиш е добро организирана? Како е тоа можно ако е мулташка единица да бележи поголема штета од МТО објасни ми молимте.

И уште една работа. И претходниот турнир исти вакви глупости се правеа да има 2-3 единици во топ 100 бла бла дрн дрн јариња и на крајот останавме со прстот в уста. Ние не сме способни една да истуркаме а не пак 3 ќе сме истуркале ма дај ти се молам...

Само првиот пат кога се формираше МА достигнаме резултат на останатите турнири сите зинаа за тие пари и неможеме ништо да освоиме.

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Day 2,404, 13:02

јас бев во МА кога се основаше и кога беше број 1 во светот... затоа не претерувај со коментарите 😉

iPocahontas
iPocahontas Day 2,404, 13:04

Ок тоа не го знаев. Епа штом си бил виде каква е силата зошто сега одиш контра и ги нарекуваш мулташка МУ?

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Day 2,404, 13:06

затоа што ланскиот снег не се враќа...тоа беа други околности ова се други... тогаш Македонија броеше 8.000 активни играчи...колку брои сега?

makedonec 21
makedonec 21 Day 2,404, 13:22

posledniot vakov turnir bese pred 3 meseca 🙂

i togas bevme so ovaa sila...
pak MA bea prvi vo 3 divizii 🙂

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Day 2,405, 01:14

i sto ako bese prva koga pak ne zama pari zatoa sto regimentite se ne sredeni so mrtvi i multi profili

Zivko Najdanov
Zivko Najdanov Day 2,405, 01:00

Го терате муабетот во погрешен правец.
Се секавате ли кога МА беше број 1 на интернационално ниво? Верувам се секавате и се гордеете поради тоа. А се секавате ли дека само МА зеде награда оти само таа беше во топ 100 а на пример Грците имаа едно 5-6 единици во топ100 и сите тие 5-6 единици земаа награди? А на тоа не се гордеете....епа ако не се гордеете прекинете го тој муабет и престанете да ја форсирате МА на овој начин оти на крај ниту една регимента во топ 100 ке немаме.
Треба топ 3-те единици да се појачат со членови од останатите единици во МКД и овде пред се мислам на Д4 бидејки успехот се постигнува со штета и да се направат поголем број на јаки регименти. Тоа е она што ни е потребно.
А тоа на национално ниво кој ке биде прв во една дивизија кој во друга не е битно бидејки парите одат во наша единица секако.

MA i MTO se elitni edinici, DSW USA е елитна единица , но DSW MKD не е елитна единица, ако има кандидати од Д4 кои прават голема штета и кои сакат да придонесат DSW MKD да стане елитна единица слободно нека го контактираат VelAco, да ни се приклучат да направиме што појака регимета и да пробаме да влеземе во топ25.

iPocahontas
iPocahontas Day 2,405, 03:11

И претходниот турнир истата грешка ја направивме да сме се поделеле во неколку единици и на крајот останавме со стапот враце.

VojnikMs
VojnikMs Day 2,404, 08:56

Zatoa trgaj me od 29 regimenta...

ivan.sk
ivan.sk Day 2,404, 09:05

ke gi sredam denovive ima 4 dena

dedo mraz 78
dedo mraz 78 Day 2,404, 09:05

вие само пукајте , да напрајме пари од тенкови

poletarec
poletarec Day 2,404, 09:11

Bi gi sovetuval site igraci da razmisluvaat individualno,a NE da gi slusaat komandantite na svoite edinici koi NAJCESTO se egocentricni i SUETNI likovi !!!

SITE DOJDETE vo MA i ZEMETE VREDNI NAGRADI !!!!


Posle vrakajte se vo predhodnite edinici ako sakate !!


Jas licno se selam vo MA i znam mnogu drugi koi ke go napravat istoto !!


Pokazavme ednas deka mozeme,ke pokazeme uste ednas deka ne biva o7

seki6
seki6 Day 2,404, 20:21

Vrakjajse nazat ce ti gi skinem usite

El Che G
El Che G Day 2,404, 09:52

o/

Jurukov
Jurukov Day 2,404, 10:28

о/

VelAco Day 2,404, 11:22

Comment deleted

S P L I N T E R
S P L I N T E R Day 2,404, 11:26

Jas sum aktiven kapiten na regiment ama regimentot e basibuzuk .... ili pokani me vo drug regiment ili da go sjacvame mojot ..pisi inbox ako treba pomos o7

Velimir Makedonski
Velimir Makedonski Day 2,404, 12:10

Друже претседателе дали ќе летаме негде до крајов на месецов?

о>

ivan.sk
ivan.sk Day 2,404, 15:54

ke vidime , ne e do nas 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.