[LEP] Puheenjohtajavaalit ja puolueen saavutukset

Day 661, 06:35 Published in Finland Finland by Suklaatehdas

Päivää hyvät puolueen jäsenet! Pian on jälleen uusien puheenjohtajavaalien aika, ja Liberaali Edistyspuolue valitsee itselleen perinteen mukaan uuden puheenjohtajan. LEP:llä on ollut tapana järjestää esivaalit ennakkoon foorumeilla, jossa puheenjohtajaksi haluavia on pyydetty ilmoittautumaan, kirjoittamaan pienimuotoinen vaalipuhe ja tämän jälkeen muut puolueen jäsenet äänestävät ehdokkaista mielestään parasta. Näin varmistetaan tulevan puheenjohtajan pätevyys, luotettavuus ja säästetään muilta hakijoilta ehdolle asettumiseen vaadittava 2 G. Menetelmä on osoittautunut hyväksi, joten jatkamme sen käyttöä nykyisinkin.

Siis, puolueen jäsenet! Jos haluatte asettua ehdolle puheenjohtajavaaleissa ja uskotte, että teillä on siihen hyvät mahdollisuudet, nyt on vielä aikaa mennä foorumeille, ilmoittautua kisaan ja kertoa, miksi juuri sinut pitäisi valita puolueen johtoon! Olen asettanut aikarajaksi tälle lauantai-illan 12.9. klo 24:00, jonka jälkeen suoritamme äänestyksen ilmoittautuneiden välillä.

Puolueen foorumeille pääset tästä (saattaa vaatia rekisteröinnin): http://www.erepublik.fi/viewforum.php?f=25

Ehdolle ovat tällä hetkellä asettuneet foorumeilla Uusis ja Shadikka, molemmat tuoreita ja innokkaita puolueen jäseniä. Vaikka et haluaisikaan asettua ehdolle, foorumeille kannattaa silti tulla ja tutustua ehdokkaisiin, sillä saatat tutustua siellä tuleviin Suomen johtajiin!

Puheenjohtajavaalit sikseen, haluan hieman selventää Liberaalin Edistyspuolueen asemaa ja tekemisiä lähiaikoina. Liberaalia Edistyspuoluetta on haukuttu täysin perättömästi taantumukselliseksi ja tavoitteettomaksi puolueeksi, vaikka todellisuus on aivan eri. Aionkin esittää kohta kohdalta, miksi LEP on, ja tulee olemaan kannattava ja suositeltava puolue.


LEP:n saavutukset?


Ensinnäkin, olen törmännyt väitteeseen, että LEP:llä ei ole puolueohjelmaa. Tämä ei ole mitenkään yllätys, sillä LEP on yksilöpuolue. Me emme tee yhteistä puolueohjelmaa, vaan puolueessa yksilöt ajavat asioitaan, ja muut puolueen jäsenet tukevat toisiaan jos haluavat. Tämän pohjalta LEP😒sä on jonkinlainen rakenne, ja se muistuttaa sen puolesta yhtenäistä puoluetta, mutta siihen yhtäläisyydet muiden puolueiden kanssa jäävätkin. Sen sijaan se, ettei LEP:llä ole puolueohjelmaa ei tarkoita sitä, etteikö LEP ajaisi tiettyjä asioita. Jos haluatte lukea puolueohjelmaa vastaavan tavoitemanifestin, lukekaa viime kuukausien presidentinvaalipuheet. Niissä on listattu kohta kohdalta tavoitteet jokaiselle yhteiskunnan osa-alueelle - totta, ne eivät ole LEP:n itsensä tavoitteita, mutta LEP tukee niitä kannattamalla ehdokasta, joka ajaa niitä.

Vallan kierrätys

Toisekseen, mediassa on väitetty Liberaalia Edistyspuoluetta taantumukselliseksi ja paikallaan polkevaksi puolueeksi. Tämäkin on kaukana totuudesta. On helppo havaita, että tähän mennessä LEP on aina asettanut eri ehdokkaan ehdolle sekä puheenjohtaja- että presidentinvaaleissa. Valtaa on kierrätetty puolueen sisällä, ja aina mukaan on otettu tuoreita jäseniä, joille on annettu mahdollisuus edetä politiikassa. Minä olen yksi heistä - tulin eSuomeen vain alle kolme kuukautta sitten, ja nyt jo olen toiminut kansanedustajana, ministerinä, puolueen puheenjohtajana ja jopa presidenttinä. Koko Liberaali Edistyspuolue on täynnä samanlaisia henkilöitä, kaikille on annettu mahdollisuus edetä, ja heitä on tuettu parhaan mukaan. Valtaa ei siis ole keskitetty yksittäisille henkilöille millään tapaa.

Uudistukset

Väitteet taantumuksellisuudesta taas ovat aivan yhtä perättömiä. Eivätkö viime kuukausien tapahtumat ja muutokset Suomessa ole riittävä osoitus muutoksesta? Suomi on vaikeuksien kautta noussut Zemgalen aiheuttamasta talousahdingosta kattavien talousohjelmien ansiosta, armeijaa on kehitetty huomattavasti ja tiedotusta valtiolta kansalle on paranneltu. eSuomi on kokenut vain positiivisia uudistuksia LEP:läisten toimesta viime aikoina, niitä on vaikea olla huomaamatta jos tekee pelissä enemmän kuin ne kaksi klikkausta päivässä. Jotkut ovat tämän huomanneet, kuten esimerkiksi KDP, joka on järkevästi asettunutkin tukemaan LEP:n ajamia asioita.

Kuten mainittua, Liberaali Edistyspuolue ei ole puolue sinällään, vaan yksilöiden summa. Presidentinvaalipuheissa esitetyt tavoitteet eivät osu yhtenäisestä vasemmisto-oikeisto tai markkinatalous-sosialismi -akselille, vaan kaikki ohjelmat ovat enemmän tai vähemmän niiden sekoituksia, ja jos yksi ohjelma onkin perinteinen oikeiston ajama tavoite, toinen saattaakin olla kuin suoraan perinteisen vasemmiston vaalimanifestistä. Tämä mahdollistaa sen, ettei LEP yksinkertaisesti pysty olemaan minkään yksittäisen puolueen kannattaja tai vastustaja, sillä sen linjaukset eivät ole yksioikoisesti mitään vastaan tai minkään kannalla. Siksi on todella omituista, että mikään puolue voisi millään tapaa vastustaa LEP:iä, joka ei ole puolue tai yhtenäisen ideologian kannattaja, vaan yksilöiden summa.

KDP😒tä pari sanaa


Kolmanneksi, olen huomannut että KDP:tä on kritisoitu, koska se asettui kannattamaan LEP:n ehdokasta presidentinvaaleissa. Tässä ei ole mitään väärää. Jos vertaatte KDP:n tavoitteita ja LEP:n ehdokkaan (minun) presidentinvaalipuhetta, huomaatte niissä selkeitä yhtäläisyyksiä. Molemmat kannattavat vahvaa Suomea ja vahvaa armeijaa, joka puolustaa rajojamme. Jos puolueiden tavoitteet ovat samat, miksi KDP ei olisi kannattanut LEP:n ehdokasta presidentinvaaleissa? eSuomen jakaminen nurkkakuntiin ei auta yhtään ketään, ja KDP😒sä tämä on ymmärretty. Katsokaa itseänne peilistä ja miettikää, yritättekö ajaa politiikassa asioita, vai pelkästään hankkia itsellenne valtaa (jota en tuollaisenaan ymmärrä, presidentin ja ministerinvirat ovat enemmän rasitteita kuin mikään muu asia tässä pelissä). Minä en ainakaan aio unohtaa KDP:n tekemää ratkaisua, sillä se osoitti, että KDP on kypsä puolue, joka kannattaa kehitystä ja toimii eSuomen hyväksi, ei yksinkertaisesti pyri valtaan keinolla millä hyvänsä vailla mitään tavoitteita. Vastaavasti, jos KDP esittää tavoitteita, jotka havaitaan LEP😒sä hyviksi, en näe syytä miksi tulevaisuudessa LEP ei voisi vastaavasti tukea KDP:tä saavuttamaan tavoitteensa.



Avec, Liberaalin Edistyspuolueen puheenjohtaja