[KommK] Új szövik keresése, Block citizen, Magyarország biztonságban

Day 3,741, 15:54 Published in Hungary Hungary by Kommunikacios Miniszterium
Jelmondatom: "Nyugalom, higgadtság."


Tisztelt nép, tisztelt plebs!
Közlöny tartalma:
- Vége lett a Valentin-napi eseménynek
- Szövetségesek keresése
- Magyarország biztonságban van
- Edzőháború mindenhol
- Új funkció: "Block Citizen"
- Eltűnt a "Kép megtekintése" gomb a Google Képkeresőben


Vége lett a Valentin-napi eseménynek2018. február 14-én lezajlott a Valentin-napi esemény. Mindössze 4 meglepetéssel kedveskedtek az adminok:
1) A csatákban a második helyezés dupla annyi aranyat hozott, mint az elsőnek (aki Csata vagy Égi Hős medált szerzett).
2) "Szeretet" gomb, melynek lényege az volt, hogy 5000 valutáért aktiválva, egy percig az adott csatában mindenki +1 Prestige Point-ot (PP) szerzett. (2 évvel ezelőtt "Szereteteső" volt, ami 50%-kal kevesebb sebzést eredményezett)
3) Erőcsere egy másik játékossal 2 órára. (ez előző április elsején volt már)
4) Ezen a napon írt cikket lehetett beküldeni a Plato Alapítványnak, és ezek közül 14-et 100-100 arannyal jutalmaznak és kihirdetik a győzteseket 16-án.Az eMozaik (baramis újsága) egy fordítást tett közé az esemény szövegéről, amit ITT olvashatnak el. Közlöny nem jelent meg.


Szövetségesek kereséseeMagyarország, miután kirúgták a Pacificából, új szövetségesek után kutat, az MPP-szettünk már az anti-Asteria országok (zászlóshajói a görögök, törökök, horvátok és chileiek) szettjéhez hasonló. A Paci szövetségből a ruszkikkal, a mexikóiakkal és lettekkel van jó viszonya Magyarországnak, a Pacificát nem kívánjuk megtámadni, nem tekintjük őket ellenségnek.

A kormány és a tisztek mindennap párbeszédet folytatnak a jelenlegi helyzetünkről. A nép a fejleményekről nem fog kimaradni.


Warmdox, egy spanyol egy poéncikket írt "Ölelj meg egy magyart projekt" címen, amit ITT olvashatnak el. Érdemes.

Magyarország biztonságban vanElvileg. Arget játékostársunk szúrta ki, hogy a Lengyel Közlöny érdekes információkat hozott le, amik Magyarország szempontjából, Magyarországra nézve fontos.


"Sok kérdés merül fel arról, hogy sértő intézkedéseket fogunk tenni a magyarokkal szemben. A kormány álláspontja világos ebben a kérdésben - a magyarok felé semlegesek vagyunk és nem fogunk katonai akciókat folytatni ezzel az országgal szemben"
- írja a Lengyel KözlönyA kommentszekcióban a lengyel elnök, Khere ezt írta:
"A Pacifica nem tervez Magyarország ellen támadást. Azonban nem tudjuk, hogy ez fordítva is igaz. Jelen pillanatban nehéz arról nyilatkoznom, hogy ki kit akar megtámadni. A helyzet viszont bármikor megváltozhat attól függően, hogy mi fog történni. Magyarország már tucatszor dob be Román NE-t, de ezek általában nem haladnak át - ezek nem számítanak. A kapcsolatok a világon pontosan olyanok, mint mindig. Magyarország szeretné Romániát betámadni, de tudják, hogy elvesztenék a háborút. Románia sem szereti Magyarországot, de nem akarják megtámadni."Magyarország ezek szerint, megnyugodhat. Erre a hónapra.Amúgy a vicc, hogy ugyanezen cikk alatt Synolek azt hiszi, hogy Magyarország egyáltalán nem akar a lengyelekkel és a szerbekkel tárgyalni. Mert a google fordító a "De azt a lehetőséget sem vetem el, hogy akár a lengyelekkel vagy szerbekkel szülessen valamilyen megállapodás." mondatra azt a fordítást adja angolul hogy: "But I do not want the possibility of any agreement with either the Poles or the Serbs.". A google fordító rossz fordítást ad. Tévhitben él szegény. : (

A kommentjéből részlet:
"A magyarok azt írják, hogy megpróbálnak mindenkivel együtt lenni, kivéve Lengyelországot és Szerbiát."Eközben az igazság: Magyarország szívesen tárgyalna Lengyelországgal vagy Szerbiával. (pontosabban nem látunk túl nagy problémát ezzel kapcsolatban)


Edzőháború mindenholA világon mindenhol edzőháború folyik, igazi háborúkat szinte sehol sem látni. A február valószínűleg ebben a langyos vízben fog eltelni, talán egy nagy vihar előtti csend lehet, vagy akár a kiégés és az igazi háborúk izgalmának elvesztése rejtőzhet az okok mögött.


Új funkció: "Block Citizen"Az eRep a Valentin-napon bevezetett egy új funkciót, a "Block citizen"-t, amely csak annyit tesz, hogy az adott játékostól (privátban és a körlevélben) érkező üzenetek helyett "[Blocked user message]" szöveget jelenít meg. Másra még nem jó, pl. a játékostól származó vote alert-eket nem szűri, így sajnos a "STOP VADAS" poén nem süthető el. : (


Eltűnt a "Kép megtekintése" gomb a Google KépkeresőbenA Google február 15-én eltávolította a "Kép megtekintése" gombot. Korábban a "Kép megtekintése" (View image) gombra kattintva elvitt minket az eredeti képre, így eredeti méretben és minőségben simán letölthetővé vált. Mára már csak a hűlt helye van.

A Google ezzel válaszolt a Getty Images problémájára, hogy ők ezzel a funkcióval elesnek a bevételektől, mert így nem látogatják meg az oldalukat.


De semmi probléma! Van rá megoldás:

1. megoldás:
Nem mindig, de ha a Google Képkeresőben a képekre az egér jobb gombjával kattintunk és a "Kép mentése másként..." lehetőséget választjuk, akkor az eredeti képet nyitja meg anélkül, hogy megnyitnánk a weboldalt.

2. megoldás:
Erre a problémára már készült is egy kiegészítő, amely a "Kép megtekintése" funkciót megjeleníti. Ez van Chrome-ra és Firefox-ra, illetve a Github-on is elérhető.Aktív magyar háborúk:
Edzőháború Ausztria (Nebula)
Edzőháború Csehország (Nebula)


Magyarországról röviden:
   Szövetségünk: -
   Tervünk februárra: Új szövetségesek keresése.
   Magyarország elnöke: fsb1000
   Magyar nyelvű tutorial: erepublik tutorialIndokolatlan gif a végére:

Semmi.

Tisztelettel,
Vadaskertbenvok
Kommunikációs miniszter és a Vadas Dosszié főszerkesztője


2018. február 17. 00:54