Ambient on/off

Join the new world

 

★Понуда kimmy96 свим странкама у еСрбији★

Day 2,197, 04:15 Published in Serbia Serbia by kimmy96

Другарице и другови, даме и господо,

као што вероватно знате био сам одсутан два месеца, са намером да напустим игру, међутим, десиле су се неке ствари које ће ме у игри задржати бар још неки период. Вероватно ме неки од вас памте као члана Омладинског Радничког Покрета, левичара и вечитог опозиционара. Одувек сам радио часно, никада нисам желео да будем део власти по сваку цену. Водио сам своју странку колико сам могао, а онда сам кренуо да посустајем. Једноставно, били смо ''поједени'' у леглу странака које су спремне на све зарад власти. Данас ОРП, који је некада бројао и преко 100 чланова, има само 50 људи који су великим делом неактивни и нема људе који су спремни да жртвују своје драгоцено време зарад неке лепе идеје.

Е сад, циљ овог чланка је да укаже политички неактивним играчима на неке од проблема политике у еСрбији. Као што већ вероватно сви знате, овде може свако са сваким да сарађује, али и да се пљује, па смо тако сведоци многих створених и пропалих коалиција. Тренутно стање је овако:
-СЗР је пао и покушава да оправда своје поступке од Ханибала па до данас
-УеС се измирио са СПЛ и Заједно, али је напустио НСС и СС
-НСС и СС се и даље држе заједно, али нису део власти. Интересантно би било ако би и НСС дошао у могућност да учествује на конгресним изборима
-АП је доста повучен у последње време, челници АП су оформирали више странка и ту ми смрди да би могли одједном да експлодирају и набаце много чланова
-СНО стагнира
Данас смо сведоци препуцавања НСС-СС и УеС-Заједно-СПЛ око тога да ли је СС требао да напусти Владу или не и да ли је Црни човек УеС-а или није. За то време СЗР покушава на све начине да оправда своје поступке у последње време.

Осврнућу се мало и на ситуацију од пре неколико месеци...

СЗР је дуго на власти и то је већ дојадило осталим странкама. СНО-НСС-СС-УеС као окоснице опозиционог блока су покушале да уједине што више странака и да победе коначно СЗР. Успели су у томе, додуше не директно већ уз помоћ Ханибала и Драке. Њих двојица су људи који су директно утицали на пад СЗР. Све им је ишло као по лоју, међутим несугласице око рефунда су разбиле и ту коалицију.

Из прочитаног можемо закључити да се овде не гледају државни интереси, да у тим странкама не седе лојални и доследни људи, већ они који су у стању да раде и са најгорим непријатељем зарад свог профита. Ни СЗР, ни УеС, ни СНО, ни НСС, ни АП, ни СС, ни Зајендо, ни СПЛ... Нико од њих није заслужио оно што има. Постоје многе мање странке које имају или које су имале жељу и вољу да раде У КОРИСТ еСРБИЈЕ! Управо због тога што нису могле да се изборе за то јер су их ''крупне рибе'' појеле, игрица више и није што је некада била. Многи су је напустили, многи више немају живаца, а некима ће тек да пукне филм.
ЈА, који тренутно нисам члан ни једне партије, иако ћу наравно увек подржавати идеју поштене левице, ТРАЖИМ СТРАНКУ КОЈА ЈЕ СПРЕМНА ДА ИСПУНИ ТРИ УСЛОВА, А ЈА ОБЕЋАВАМ ДА ЋУ ДАТИ ЦЕЛОГ СЕБЕ ДА, КАО САВЕТНИК, МАКСИМАЛНО ПОМОГНЕМ ТОЈ СТРАНЦИ:
-укидање рефунда
-политичка доследност (ко те једном превари, мани га се заувек)
-мање пљувања на политичкој основи

Ако је неки председник странке спреман да ове три ставке испуни, нека ми се обрати преко поруке, да попричамо и да покушамо да склопимо договор.

 

Comments

mcmoox
mcmoox Day 2,197, 04:23

MCMOOX je bio ovde !!!!

kimmy96
kimmy96 Day 2,197, 04:24

За шаут:
Понуда kimmy96 свим странкама у еСрбији
http://www.erepublik.com/sr/article/-kimmy96--2345095/1/20

SasaIka
SasaIka Day 2,197, 22:30

Kimy, ocigledno je da imas sve kvalitete za srpskog politicara: samo napred:
Nemas pojma ni kako se placa ni kako se kontrolise refund, ali tvrdis da se krade
Nemas pojma o potrosenim ciframa, ali "mislis da CO moze smanjiti troskove
Tvrdis da su "sve drzave sveta ukinule refund" sto je potpuna neistina

Cve u svemu, papagajises Kanibalove i USR8SOVE dmeagoske parole a bez da IMAS pojma o posledicama.
BRAVO ZA TEBE verujem da ce se 90% stranaka otomati za tako "briljantan" politicki um!
Ne cini li ti se to mao ljigavim, imati stavove a ne znati ih obrazloziti argumentima i ciframa? To samo znaci da si ih naucio napamet od nekog drugog i sad ih ponavljas kao papigica

kimmy96
kimmy96 Day 2,198, 04:00

Када у Влади буду седели поштени људи који за које до сада није установљено да су крали, када на челима јединица буду седели нестраначки људи и када све јединице буду имале подједнака права на рефунд, онда ћу бити за рефунд. До тада никако... На пример: Цивили еСрбије као једна од највећих јединица у држави немају никакве приходе за ударе већ се самостално финансирају. А сад ми ти објасни како то да твој Ред светог Ђорђа заслужује више рефунд од њих? Имате пекаре, тенкаре? Па и они би имали да имају приходе од државе. Исто тако је на пример и за Ред еАрми, Народну Армију еСрбије и мноооооого других јединица... СВАКИ ГРАЂАНИН МОРА ИМАТИ ИСТА ПРАВА И ПОДЈЕДНАКЕ БЕНЕФИЦИЈЕ ОД ДРЖАВЕ, КОЈОЈ ГОД ЈЕДИНИЦИ ОН ПРИПАДАО.

SasaIka
SasaIka Day 2,198, 06:13

Jesi li ti procitao sta pises uopste? Aj kod USROSA na dopunsku sve ti se pomesalo.
Ja, momak, imam SVOJU tenkaru i 23 gumare koje su uvek na raspolaganju jedinici. Drzava, a ni jedinica, nije ulozila ni CC u njih. Ko hoce da se igra nek se i potrudi da nesto napravi pa da se ima cime igrati. Da napomenem, nisam nikad ni dinar uplatio, moze se i bez toga 😛
A sve te jedinice koje spominjes mogu UVEK da udju na refund, konkurs je stalno otvoren, samo je pitanje imaju li clanove koji su aktivni, i ujos vise imaju li clanove koji su spremni da , nekad i SATE, provedu na udarima cekajuci komandu za ispucavanje.
Dve jedinice sam uvodio na refund, svaka koja misli da ima aktivne i disciplinovane clanove, neka mi se slobodno obrati, pomoci cu bez ikakve nadoknade.
I na kraju, po stoti put, ajd vec jednom ukinite refund, mi imamo najaktivnije i strpljive clanove, tek tu cemo pokupiti sve, pa ce opet biti kukanja 😛

Poslednji Hiperborejac
Poslednji Hiperborejac Day 2,198, 06:55

SasaIka molio bih te da mi kazes koliko kosta tenkara i 23 gumare jer hocu i ja da kupim posteno pa da se igram....

SasaIka
SasaIka Day 2,198, 09:19

@Knjigorek
Cene ti je lako da pogledas znas vec gde, pa ondasracunaj koliko je to na popustu 😛 A onda, "poznavanje mehanizama igra" bi ti prilicno pomoglo da ne moras da zavidis drugima 😛
Evo dacu ti jedan besplatan tip : http://prntscr.com/26sadn
Jasnije?

Poslednji Hiperborejac
Poslednji Hiperborejac Day 2,198, 10:08

da, da , da, a onda je mrmot zavio cokoladu u foliju

Vuk Tomic13
Vuk Tomic13 Day 2,198, 14:43

sta je problem da se naprave tolke firme svi smo i napravili na razlici u kursu bar sam ja 🙂

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 2,197, 04:25

Puna podrška Krimi : )))

N3mesis
N3mesis Day 2,197, 04:34

Podrska Kimmy o/

🙂

Dio Hostilian
Dio Hostilian Day 2,197, 04:39

Укидање рефунда је глупост, по мом мишљењу. Требало би направити баланс између рефунда и ЦО, повећавати коришћење ЦО-а, а умањивати удео рефунда с временом. Али укинути рефунд комплетно није најпаметнији потез.

kimmy96
kimmy96 Day 2,197, 04:42

Све државе еСвета су глупе, једино ми паметни Срби држимо рефунд и даље па се после питамо где су нестале паре. Највећи део новца нестао је управо ту...

Dio Hostilian
Dio Hostilian Day 2,197, 04:52

Слажем се да је рефунд одличан за крађу, а за те сврхе је крајње употребљив и ЦО. Чак ми се чини да је лакше рефунд контролисати него ЦО, по питању крађа.

Наравно да би требало контролисати где, шта и како иду паре и сузбити сваки облик крађе.

Али, ако укинеш рефунд, пола јединица неће имати пара да финансира ударе, па ће ударати далеко слабије. Део јединица ће болети уво за рефунд и удараће једнако са или без њега, па ће им чак и одговарати ЦО (нпр. цео ССФ и СОС). Стога ми се чини да би пре укидања рефунда било паметније направити детаљну анализу финансијских могућности јединица на рефунду, а онда направити лаган прелаз са рефунда на минимум рефунда (или ништа од рефунда) + ЦО. Ал то не може преко ноћи, него мора током 2-3 месеца да се прави прелаз, ако не желиш да оставиш државу без регија.

Успут, не знам како можеш да поредиш државе у којима је добар дан да потроше по 10-20-100 $/€ недељно и еСрбију где 99% људи не купује тозла.

kimmy96
kimmy96 Day 2,197, 05:04

Па нека изгубимо све територије, ако другачије не умемо да се пребацимо на ЦО. Ми смо веома специфични, а губљење територија може само да буде интересантније...

Dio Hostilian
Dio Hostilian Day 2,197, 05:16

У принципу немам ништа против укидања јединица које су неспособне да се самоодржавају. Ја могу са или без јединице да пуцам сасвим довољно без икаквог рефунда, ЦО-а или чега трећег. Али, чињеница је да постоје јединице које не могу саме себе да одржавају и стога им је неопходан рефунд. Ако би се захтевало да јединице на рефунду прво поднесу бројно стање активних играча и направе увид у економске могућности јединице, па онда, на основу тих података, захтевало да у наредном периоду (нпр. следећа 3 месеца) повећају своју економску снагу како би достигли (већу) независност од спољашњег финансирања и све то контролисало, онда бисмо за 3 месеца дошли до ситуације да рефунд више никоме није неопходан и он би у том прелазном периоду био смањиван док не би нестао у потпуности.

Мислим да није неопходно јурити пред руду, већ је далеко конструктивније направити прелазни период и омогућити да уз смањени и на крају укинути рефунд еСрбија не изгуби ни један проценат штете, а, ако је могуће и повећа своју укупну штету за који проценат на више.

Или мислиш да је екстремно неопходно истог тренутка укинути рефунд по цену економије еСрбије (без регија економија баш и није најбоља, је л).

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 2,197, 05:34

Jedinice koje imaju gomilu orgova ne mogu sebe da izdržavaju bez Refunda??? Daj molim te, Hostiliane, čitaš li šta pišeš?

Pokaži mi prstom jedinicu koja samo od refunda zavisi i ja se neću uopšte više javljati da podržavam CO. Apsolutno sve jedinice na Refundu su itekako sposobne da se same održavaju i ukidanje takvog oblika finansiranja njih lišava ''pite preko pogače''.
Sa CO jeste manipulacija jednaka kao i sa refundom, ali nam je zato potrebna odgovorna vlast i znaće se ko je kriv ako nemamo para za udare, a ne kao do sada da samo nagađamo.
Sa CO su svi na dobitku i civili i vojska

igajunior
igajunior Day 2,197, 05:35

@hosti Ne znam koliko je moguće sa tobom ući u ozbiljnu diskusiju, ali evo par finansijskih parametara...Država je u maju 2012 uložila 4,5 miliona u vojsku...Tada je već bilo jasno da je osnovni koncept MU uništen tj. da uveden je q6 pa q7 tenk, i pala je u vodu ekonomija jedinica koja se zasnivala na q5 tenkari i 2 gumare gde su u svakom momentu 3 čoveka proizvodila 20 tenkova...Logično je bilo da su sredstva uložena u raw q4. Za 4,5 miliona napravljeno je ili ne 530 q4 rawara što je proizvodi 185500 frawa... Opet ovo je dovoljno da se proizvede 927 q7 tenkova. Tada su lavovi odustali od refunda, znači zatvorili proizvodnju...Ako se na udarima koje saziva MoD ispuca 2k tenkova dnevno, znači da bi država opušteno mogla da isfinansira ostatak potrebnih gumara zlatom sa trezora....I znaš koliko nekoga zabole za ovo rešenje, a npr. Brazil je opremio svoju vojsku ovim modelom u projektu Farma...
Svima je jasno da bez kombinacije organizovanog udara i CO nema leba, ali je lakše ne raditi ništa i dati prostor strankama da se dodvoravaju ko će više para da trpa u džepove vojsci, i ko će više glasova da kupi na taj način...I onda moliti Boga da imaš miran mesec i imaš uspešnu Vladu...Nema leba od toga, a ja ne vidim spremnost ni jedne strane da prohvati realnost i da se odrekne podrške...

igajunior
igajunior Day 2,197, 05:37

prevideo sam orgove i sredstva iz zadnjeg paketa pomoći 🙂

Dio Hostilian
Dio Hostilian Day 2,197, 05:54

@Сумњиви: као што рекох, прво направити анализу свих јединица и видети колико им фали до финансијске независности, онда допунити то у пар месеци (или одмах ако се тако одлучи) и укинути рефунд. Ако се испостави да су све јединице у потпуности способне да се самоодржавају, онда нема потребе одржавати рефунд и даље. Ја не знам да ли је тако или није тако и не могу да знам, као што ни ти не можеш да знаш јер није рађена таква анализа.

@игајуниор: па управо то и рекох. Успут, што мислиш да не би било могуће самном ући у аргументовану дискусију? Само такву и подржавам, неаргументоване немају никаквог смисла.

SasaIka
SasaIka Day 2,197, 13:37

Pa vidi Hostilian, tesko ce to ici iz nekoliko razloga:
-Zasto mislis da ce jedinice prihvatiti investicije u svoju infrastrukturu od strane drzave? I time dati drzavi udeo u vlasnistvu jedinice koja je tekom mukom dizana? Neke su dobijale pomoc od drzave, ali neke i nisu!
-Zasto mislis da ce vojnici za sujetu nekog bolesnog politicara trositi svoje vreme da provode sate na ufaru?
"Слажем се да је рефунд одличан за крађу, а за те сврхе је крајње употребљив и ЦО." Ovo ti je potpuno netacno. Sa botom koji se trenutno koristi, SVI komndiri jedinica imaju uvid u dmg i placanje svih jedinica, tako da je jednostavno nemoguce krasti! Zato ovi "politicari" tipa USR8SA i Kanibala i hoce CO jer je njega nemoguce kontrolisati za sada!
I nemojte misliti da ce onaj ko ukine refund uciniti nesto lose vojsci, finansijski, jos bi i bolje prosli, zajebana bi bila samo eSrbija, jer bi ostala bez vojskei, tvrdim, NAJJEFTINIJE stete koju drzava moze imati. Ali, ko voli, nek izvoli, samo nemojte da posle bude kukanja kao kad su zadnji put veliki politicari "reformatori" svojom gluposcu oterali pola vojske u SOS!

SasaIka
SasaIka Day 2,198, 12:04

I jos nesto, zajebite vi da vojsci dajete golde da bi postala "finansijski nezavisna" ! Sami mi radimo na tome, svojim snagama, nek politicari samo ne "pomazu".
Ako stvarno os nesto pametno da uradis za Srbiju, vidi da se goldi podele bebama *recimo preko FUT-a ili Bombasa(za izgradnju trening centara, sve ostalo je demagogija i bla bla truc truc iz Kanibalove kuhinje 😛

Dio Hostilian
Dio Hostilian Day 2,198, 12:04

@Sasalka, нисам спомињао удео у власништву него финансијску помоћ за дизање више фабрика. Та финансијска помоћ може да буде поклон или кредит, како год, власништво над јединицом остаје у потпуности исто. Не видим зашто то неко не би прихватио. Ево, рецимо ти имаш јединицу, а ја сам држава и кажем да ћу ти дати 1000 златника које би ти могла да искористиш за дизање WRMара, а ти после та четри месеца мораш да вратиш 10% више пара држави у наредних 18 месеци. Што би то одбила? 1000/35 = 28 и по фабрика = реда 2 златника дневно (са фул бонусима више, ал’ нека буде 2 златника неки просек). 2 златника дневно × 18 месеци = 1095 златника. Држава то може да приушти, а јединице постају финансијски независније.

Dio Hostilian
Dio Hostilian Day 2,198, 12:06

Е, то са ФУТ-ом је већ малко проблем јер немам појма коме иду паре и немам поверења да их неће само мазнути. Јединице су ипак малко веће формације у које је могуће имати довољно поверења.

SasaIka
SasaIka Day 2,198, 12:20

@Hostilian
Vidi, zadnji je cas da drzava pocne ulagati u bebe ili cemo ostati potpuno bez nizih divizija. Zato, preko FUT ili oformiti neku orgnizaciju i ulagati pazljivo u AKTIVNE bebe koje to zasluzuju.
Ne vidim zasto bi recimo Red prihvatio 1000 golda od drzave kad bi nam to posle sasvim sigurno godinama debilski politicari nabijali na nos, radi sopstvene promocije, po raznoraznim "dusebriznickim" clancima
Tako da, ponavljam, onaj ko stvarno zeli da pomogne ovu zajednicu, nek podeli bar pola od tih 17k golda bebama, a vojsku ostavite na miru, prezivecemo mi i bez refunda i CO-om (jos mnogo finansijski bolje).
A goldi se nece umnozavati jer politicari mesecima, kao kvocke sede na njima 😛

Dio Hostilian
Dio Hostilian Day 2,198, 12:31

@Sasalka, ја сматрам да би сваки појединац и свака јединица требало да буде у стању да се у добром проценту (80+%, ако већ не свих 100%) за дневно ударање финансира самостално. Оно што сам споменуо је могућност да којој јединици требају паре добије кредит ил’ поклон од државе за ту сврху. Коме то не треба или не жели да узме, нека не узме.

Мада се слажем да је најпаметније да се тих 17к не дира уопште јер ће највероватније нетрагом нестати чим се помере.

SasaIka
SasaIka Day 2,198, 12:42

@Hostilian
Ja se NE SLAZEM da se ne diraju a bebe nam jedva prezivljavaju!!!!!
Dajte ih bebama, makar i neki deo nestao, ali ce bar 50% toga napraviti nove igrace!!!!!
A ko sto rekoh, sto se mene tice, od politicara mi ne treba nikakva pomoc, kredit ili bilo sta slicno. Samo sape sebi, i nek nastave da se zabavljaju svojim prljavim intrigama 😛

revolucionarKG
revolucionarKG Day 2,197, 05:11

Данас смо сведоци препуцавања НСС-СС и УеС-Заједно-СПЛ око тога да ли је СС требао да напусти Владу или не и да ли је Црни човек УеС-а или није.

Zajedno na ovim kongresnim izborima podržava SS, na listi ove stranke se nalazi kandidat SPL, i prosto ne znam odakle ti informacija da mi sa UeS činimo jedan blok. Ono što je istina je da su našeg kandidata TT Lightera podržale ove stranke jednoglasno, da smo imali toko tog mandata odličnu saradnju sa UeS, SS i NSS. Tokom ovog meseca izbio je nekakav sukob unutar te koalicije Jaka Srbija (tj. isplivao na videlo), a prava istina je da smo mi sa te tri stranke nastavili da imamo odlične odnose.

I iskreno, ja bih najviše voleo kada bi se to nastavilo i u decembru

kimmy96
kimmy96 Day 2,197, 10:31

Znaš da tebe mnogo poštujem, ali za dva meseca pročitaj ovaj mesec i videćeš da se u međuvremenu mnogo toga ptomenilo.

kimmy96
kimmy96 Day 2,197, 10:32

*ovaj post 😃

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 2,197, 11:36

СПЛ и УеС више неће бити Заједн\o/, ако мене неко буде питао за мишљење : Р

revolucionarKG
revolucionarKG Day 2,197, 13:52

Pričaćemo naravno 🙂

Backoovan
Backoovan Day 2,197, 10:38

Ako i zajedno podrzava SS na ovim izborima onda su zaista mega failovali..
Stranke koje ih podrzavaju + njihovo clanstvo = 1500-1600 clanova.
Broj glasova 650 .

SZR solo izasao na izbore
570 clanova - 570 glasova za sad..

Ovo je apsolutna pobeda.

revolucionarKG
revolucionarKG Day 2,197, 13:49

Ne ora ništa da znači... Recimo mi smo na izborima kada je moox biio drugi imali oko 600 članova i oko 2000 glasova. I opet nismo pobedili. Poenta je da recimo ja smatra vrednijim 600 glasova Samo Srbije od 1200 glasova SZR-a, ali to je ono neka moja lična procena ljudske vrednosti kadra

Backoovan
Backoovan Day 2,197, 13:59

Haha isti si ko "ORO"

revolucionarKG
revolucionarKG Day 2,198, 09:28

Ja bar umem da čitam za razliku od tebe, papagaju

mrslav
mrslav Day 2,197, 05:16

Devojka,pardon krimi za udaju.
hahahaha

To Shiba
To Shiba Day 2,197, 05:44

Da ostane zapamceno!

djole1122
djole1122 Day 2,197, 05:37

Druga Krimija za velikog vođu eSrbije o/

Živeo drug Krimi !

tsakali
tsakali Day 2,197, 08:24

v220

Mancha HQ
Mancha HQ Day 2,197, 10:09

o7

mMilutin
mMilutin Day 2,197, 10:17

-укидање рефунда
-политичка доследност (ко те једном превари, мани га се заувек)
-мање пљувања на политичкој основи

Od ovog poslednjeg nema nista ...


Nema pregovora sa teroristima

Backoovan
Backoovan Day 2,197, 10:30

PodrzGa kimmy

Ivdza gej
Ivdza gej Day 2,197, 10:37

Bra'o Kimi.

Mada dzabe,toga nema u Srbiji..

Crank DJ
Crank DJ Day 2,197, 11:43

Posledice ukidanja refunda:

- Potpuna samostalnost donosenja prioriteta

- Jurenje medalja po tanguzijama (FF TP BH CH RW)

- Jurenje sto veceg CO (ko da vise)

Crank DJ
Crank DJ Day 2,197, 11:44

Meni se svidja... Bolje nego cekati svakakvu bagru koja je usla u mod po stranackoj liniji da ti kaze da pucas.

Nesic Ivan
Nesic Ivan Day 2,197, 13:35

Постоји странка која се залаже за исто то, али нисмо левица. иксДе

kimmy96
kimmy96 Day 2,197, 16:59

Ne mora biti levica, za početak je bitno da ispunjava tri uslova...

nikol000
nikol000 Day 2,197, 14:26

I CO i refund je oblik placanja .Potpuno je nebitno kako placamo i kako nas kradu preko jednog ili drugog nacina ,

Drzava treba da kaze ko hoce placanje preko refunda ? Ok placacemo tako
Ko hoce preko CO ? Ok placacemo CO

Nije problem kako se placa VEC KADA se placa i KOLIKO a za to je i CO i refund isti qrac da izvinete

Ne kapiram ukidanje refunda ? Sad imamo 300 ljudi koji tuku za pare pa ce se postaviti sistem gde ih je 1500 koji tuku za pare jer je to pravednije i na kraju ce se dobiti da bez para niko ni metak nece da opali .

Ljudi pucanje za novac od DRZAVE je pogresno pa bilo preko CO ili refunda i nemozete ga pravednijim napraviti bez obzira kako ga formulisali .

kimmy96
kimmy96 Day 2,197, 16:31

Preko CO se znatno može umanjiti pljačkanje... Ti si neko ko definitivno ima više iskustva od mene u ovome, ali nikako ne može da se dokaže da će se u slučaju CO krasti kao i za refund...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.