Ambient on/off

Join the new world

 

Кандидатура за Претседателka на е-Македонија [TashaMKD]

Day 1,826, 16:40 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by TashaMKD


Кандидатура за Претседателka на е-Македонија [TashaMKD]

Добар ден Македонки и Македонци! Ви се обраќам со цел да Ви ја преставам официјално мојата кандидатура за Претседателka на е-Македонија.

Мојата кандидатура нема да е прва за претседател-ка на е-Македонија, но се надевам дека ќе е прва со која ќе е избрана девојка за претседател.

Овде само ќе ги изнесам мотивите за мојата кандидатура ,а целата платформа и тимот кој ќе стои зад мене ќе бидат дополнително објавени.

Играва ја почнав одамна, по иницијатива на брат ми Stanojoski. По кратко играње сфатив неколку работи по кои ќе ја водам мојата кандитатура и претседателство. Во оваа игра не ни требаат политичари како во вистинскиот живот, туку искрени и вредни, а не МЕДАРИ.

Силата на Македонија лежи во самите Македонци!
Силни и Обединети Македонци - Силна Македонија!

Затоа се пријавив да бидам Министер за Здраство и да делам секој ден лепче и тенкчиња на новите играчи. Да ги дигнеме на нозе и понатаму самостојно да се борат со нас рамо до рамо. Многу од бебињата веќе се рамноправни борци со нас и многу сум горда на нив.

Воедно, лично ќе се заложам, заедно со министерот за образование, да се формира ЛИГА НА МЕНТОРИ. Тоа ќе се доброволци, истакнати играчи, кои ќе превземаат по едно бебе и ќе се грижат за него до 28 ниво. Потоа ќе превземат ново бебе. Така бебињата ќе имаат и татковци и мајки 🙂 Образованието на бебињата, а воедно и на сите, е најјакото оружје што може да го имаме. Образование за битките, фармите, тактиките и помагањето.
Целта ми е да ги задржам и мотивирам постоечките играчи, а воедно и регрутираме нови бебиња, кои ќе ги нараниме, наоружаме и израсниме.. и еден ден ќе бидат новиот Scimex, Aexil ili El Che. Постоечките играчи сакам да ги обединам, да бидат вистински другари. Затоа во мојот мандат, еден ден од неделата ќе организирам собиранки, да се дружиме, да размениме мислења и стратегии за иднината на нашата е-Македонија. На собиранките ќе бидам упорна да присуствуваат сите министри и заменици, кои ќе дадат извештај за секој тенк, злато и пара што ја потрошиле.
Исто дел од идејата на мојот мандат е интегрирање на што повеќе девојки во играта, но и во самата власт. Да.. во власта! Рамноправни сме на маркетот, на фармата, на бојното поле, време е да сме рамноправни и во власта! Затоа секое министерство ќе има, министер и двајца заменици. Од нив, во зависност од искуството, еден ќе биде обавезно девојка. За да стекнат повеќе искуство за следните мандати. За таа цел, ќе лобирам лично до секој претседател на партија, и командир на единица, да постават заменик девојка, која ќе се обучува и ќе стекнува искуство.

Се разбира, собиранката за е-републик девојки. која е моја дамнешна идеја, ќе ја реализирам за време на мојот мандат.

е-Македонија ќе ја водам чесно и искрено. Во преден план ќе бидат интересите на е-Македонија, се за неа!

Целиот детален тим ќе е подоцна објавен.
Благодарност на сите што ме предложија за оваа функција и за нивната подршка!
Се надевам на подршка од сите Вас, e-граѓаните, е-партиите и е-единиците.


TashaMKD
Силни и Обединети Македонци - Силна Македонија!
Кандидатура за Претседател [TashaMKD]
http://www.erepublik.com/en/article/-tashamkd-1-2160366/1/20
-shout-

 

Comments

Kevin09
Kevin09 Day 1,826, 16:41

прФ со среќа Ташааа 😘 😘 😘

elAngelo
elAngelo Day 1,826, 16:42

o7

ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER
ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER Day 1,826, 16:43

so sreca o7

Darkman87
Darkman87 Day 1,826, 16:44

so srekja ama i gresis 😃 posle taa funkcija 80% na igrava ke te pcujat 😃

TRTE T
TRTE T Day 1,826, 16:45

o7

Laze Milacev
Laze Milacev Day 1,826, 16:45

secno
o7

Boban Panovski
Boban Panovski Day 1,826, 16:45

nema podrska

GoodBeer
GoodBeer Day 1,826, 16:45

o7

DexterMKD
DexterMKD Day 1,826, 16:45

so sreka, samo za koj mesec se kandidiras ? xD

Baniran na pravdina
Baniran na pravdina Day 1,826, 16:45

Кандидатура за Претседател [TashaMKD]
http://www.erepublik.com/en/article/-tashamkd-1-2160366/1/20
-shout-

o7

Aragorn MKD
Aragorn MKD Day 1,826, 16:46

o7 so tebe sme 😉

ivan.sk
ivan.sk Day 1,826, 16:48

toni be nosi ja na star trek ne i treba CP da bide : )

NotSoEvil
NotSoEvil Day 1,826, 16:48

o7 со свеќа !! :DD

TheNikola
TheNikola Day 1,826, 16:49

o7

ZecOrigins
ZecOrigins Day 1,826, 16:51

da a ?? leee +1 so srekja

e Vladimir
e Vladimir Day 1,826, 16:52

Со среќа Таша... о7

Princess Emily
Princess Emily Day 1,826, 16:54

Со среќа o/

AsT89
AsT89 Day 1,826, 16:54

o7

BucephalusIII
BucephalusIII Day 1,826, 17:11

со среќа!

M.I.K
M.I.K Day 1,826, 17:13

\o

Kliton C.T
Kliton C.T Day 1,826, 17:13

so sreka nate samo mnogu rano objavena kandidatura ima uste pola mandat CAB

ibey
ibey Day 1,826, 17:17

good luck \o/

TashaMKD
TashaMKD Day 1,826, 17:21

Не е рано нека се знае....
Јас сакам добар тим да спремам од сега, а не 5 до 12

Glamche
Glamche Day 1,826, 17:22

o7

B a z e
B a z e Day 1,826, 17:24

со среќа

eMacedon
eMacedon Day 1,826, 17:30

srekno!

Axwell69
Axwell69 Day 1,826, 17:32

o7

Kliton C.T
Kliton C.T Day 1,826, 17:44

abe sakav da kazam da ne se naljuti CAB site nakaj tebe sto ke se svrtat i nikoj vise nema da go pluka pa krivo da ne mu stane

nd89
nd89 Day 1,826, 17:53

srekno
o7

Plainswalker
Plainswalker Day 1,826, 21:08

Со среќа, а и памет ; )

Aleksandar l Makedonski
Aleksandar l Makedonski Day 1,827, 23:07

Со среќа 🙂

ajvaRmen
ajvaRmen Day 1,827, 23:19

So sreka Tasha o7

Pejoski WarMaster
Pejoski WarMaster Day 1,827, 23:45

Имаш голема подршка од целиот еМакедонски народ!

Со среќа!

о7

KocoskiMKD
KocoskiMKD Day 1,827, 23:46

Srekno o/

kokan p
kokan p Day 1,827, 00:06

so sreka o7

Light Angel
Light Angel Day 1,827, 00:23

ooo good luck girl , you have my vote 😑

goce.bs
goce.bs Day 1,827, 00:24

so sreka i imas edno golemo VOTE od mene

BranislavMKD
BranislavMKD Day 1,827, 00:34

Angela Merkel

El Che G
El Che G Day 1,827, 00:39

o/

Ace Veles
Ace Veles Day 1,827, 00:44

Srekno , no go imas mojot glas samo dokolku me pokanis na sobirankata za e-republik devojki 😃:D:D

Apo Nenormalnio
Apo Nenormalnio Day 1,827, 00:51

Гуд Лак \o

tonikuze
tonikuze Day 1,827, 01:06

so sreka

Felllix
Felllix Day 1,827, 01:06

Srekno
o/

Damjan988
Damjan988 Day 1,827, 01:08

Merkel ... Srekjno!!!

SaJrUs
SaJrUs Day 1,827, 01:18

o/

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 1,827, 01:19

so sreka

Staniskov
Staniskov Day 1,827, 01:36

o7

ПОДРШКА!!!

viktor159
viktor159 Day 1,827, 01:36

o7

o7

mane komita
mane komita Day 1,827, 01:51

JAS MISLAM DEKA KAKO I VO RL TAKA I TUKA ZENA NE E USTE SPREMNA DA JA VODI MAKEDONIJA

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.