Ambient on/off

Join the new world

 

[Kaте]Интервју со Принцот

Day 1,842, 12:22 Published in Austria Montenegro by Kate N
Dear Austrians, the article is made both in English and Macedonian, because of my fellow Macedonian brothers all over the eWorld.


MK:

Се започна кога и на двајцата ни беше досадно и почнавме да пишуваме статија, за љубовта.Го напишавме само ова: Roses are red, violets are blue, i’m not good at poems.. i love u. xD Лажам, не го напишаВМЕ туку принцот сам го напиша 😁 Jбг, немав инспирација...a ни тој незнаеше што друго да напише xD


После тоа почнавме да пишуваме глупости (кои несакате да ги видите), па после цел изгубен ден решивме да му направам интервју...Kaте: Здраво Принцу, прво кажи ни нешто за тебе

Принцот: Па јас сум обичен човек кој сака забава. Во реалниот живот сум од Македонија. Сакам дружење со моите пријатели и играње ерепублик (или не) 😃


Кате: Кажи ни зошто го избра никот KilleR.D или Prince of Austria?

Принцот: Значи вака, како прво мојот ник сега е Prince of Austria, но беше KilleR.D до пред неколку месеци. Името произлезе од 2 идеи. Убиец што и не е нешто баш специјално 😃, и Д што е првата буква од моето име, Дамјан.


Кате: Како слушна за ерепублик?

Принцот: За ерепублик слушнав на интернет. На една страна имаше реклама каде што пишуваше дека на Македонија и треба помош во некоја игра. Веднаш се регистрирав и почнав да играм, но не ми беше убаво во Македонија па затоа се преселив во мојата сакана Австрија по само 2 месеци од мојата регистрација.

Кате: Најубавиот момент во играта? ...И најлошиот?

Принцот: Најубавиот момент во играта е веројатно кога се преселив во Австрија. Таму запознав многу нови пријатели и ги изградив мојот карактер (профил) како во сила, така и економски, иако единствената цел ми беше дружбата. Други моменти кои сакам да ги спомнам се битките за Долна Австрија кога сите ние потрошивме се, оружја, голд, храна и извојувавме победа. Запознавањето специјални луѓе исто така се добри моменти од играта. Најлошиот момент беше кога се откажав од играта за еден месец, и не можев да ги контактирам моите пријатели.


Kaте: Зошто баш Austria а не некоја друга земја?

Принцот: Па работата е што ми се смачи од Македонија, и од некои играчи (нема да именувам) па затоа сакав да најдам друга земја за мене. Проблемот беше што не знаев која земја. Па така ја земав картата на Европа, ги затворив очите и избрав некое место. Сега можам да кажам дека тоа беше едно од најсреќните избирања во мојот живот.


Кате: Со кој највеќе комуницираш од играва?

Принцот: Па пред да ги откријам тајните на четот комуницирав само со ingame пораки. Кога прв пат дојдов на чет открив дека чувството е убаво. Зборував со Австриската заедница, претежно со моите пријатели кои и ден денес многу ги почитувам. Иако сега најдов некои канали на чет што навистина ми се допаѓаат. Таму можам да ги најдам најважните личности од мојот живот.


Кате: е-љубов? 🙂

Принцот: Па имам еЉубов, ама нема да ви го кажам нејзиното име 😛
Иако се надевам дека и таа се чувствува исто како мене.


Кате: Awwwwwwww колку романтично 😁

Принцот: -.- епа така е. јас сум многу срамежлив 😛
EN:

Everything started when both of us were bored and started writing an article, for love. We wrote only this: Roses are red, violets are blue, i’m not good at poems.. i love u. xD OK I lied, WE didn’t write it, the Prince did 😁 Damn I had no inspiration... and he didn’t know what to write too. xD


Kate: Hello Prince, first tell us something about yourself 🙂

Prince of Austria: Well I’m just an ordinary player, who likes having fun. I’m from Macedonia in RL. I like hanging out with my friends and playing eRep (or not) 😃.


Kate: Tell us why have you chosen the nick KilleR.D or Prince of Austria


Prince: Well first of all my name now is Prince of Austria, but it was KilleR.D some months ago. That name came out from 2 ideas. Killers who are not so awesome 😃, and D which is the first initial of my RL name, Damjan.Kate: How did you heard about eRepublik?

Prince: I heard about eRepublik on the internet. There was a site in which an ad was saying that Macedonia needs help in some game. I registered right away and started playing, although I didn’t like it in Macedonia and moved to my beloved country Austria only 2 months after my registration.


Каte: The best moment in this game? ...and the worst moment?

Prince: The best moment in this game was probably when I moved to Austria. I met a lot of new friends there and developed my character, both in strength and in economics, although my only goal was the have fun. Another moments I wanna include are the battles for LA when all of us wasted every single weapon, gold, food and achieved victory. Meeting special people were also one of my best moments in this game. The worst moment was when I quit the game for a month, and couldn’t speak with my friends.


Kate: Why Austria and not other country?
Price: Well the thing is when I got tired of Macedonia, and some players ( I won’t include names ) I wanted to leave and find another country for myself. Not knowing which country was the problem. So I made a simple plan. Take an Europe map, close my eyes and pick a place. Now I can say that it was one of my luckiest picks in my life.


Kate: With who are you communicating the most from this game?

Prince: Well until I found the secrets of chat I only communicated with people using ingame messages. Then when I first came on chat I found out that the feeling is great. I was talking with the Austrian community, mostly with my friends that I still respect. Although now I found some new channels that I really like. There I can the most important people of life.


Kate: еLove? xD

Prince: Well I do have an eLove, but I won’t tell you her name 😛
Although I hope she feels same like me.


Love,
Kate 😘
 

Comments

Kate N
Kate N Day 1,842, 12:23

За шаут:
[Kaте]Интервју со Принцот
http://www.erepublik.com/en/article/2170070/1/20

Wendy Power
Wendy Power Day 1,842, 12:24

♥ \o/

Prince of Austria
Prince of Austria Day 1,842, 12:25

The best interview ever! Thanks Kate 😘***

Wendy Power
Wendy Power Day 1,842, 12:26

a i nema mene nema vote : P

kokan p
kokan p Day 1,842, 12:28

😃 o7

Rangeley
Rangeley Day 1,842, 12:42

Vote, an interesting read!

Psycho The Great
Psycho The Great Day 1,842, 12:43

Заљубени гулапчиња сте 🙂

Valentoni
Valentoni Day 1,842, 12:51

Price: Well the thing is when I got tired of Macedonia, ...I wanted to leave and find another country for myself. Not knowing which country was the problem. So I made a simple plan. Take an Europe map, close my eyes and pick a place.
Why did you change your name to Prince of Austria and why did You change your cs so rapidly(eSwiss, eAustria and eMaced......

Bobi The Macedonian
Bobi The Macedonian Day 1,842, 13:25

Принцот: Па работата е што ми се смачи од Македонија

i na Makedonija i se smaci od tebe!!

XherrzMKD
XherrzMKD Day 1,842, 13:29

Nice article, but the flag above is the Latvian flag, not the Austrian xD

Prince of Austria
Prince of Austria Day 1,842, 13:30

хахах па затоа не сум таму бобка : D
само плукање има таму, а мене тоа баш и не ми треба
а иначе фала на убавите зборови : )

Vreath
Vreath Day 1,842, 13:56

Cунце вам калайсано! : )

Ace Veles
Ace Veles Day 1,842, 13:57

o7

McFresh
McFresh Day 1,842, 14:24

BLJAK,
i so sreka 😉

ChewChewShoe
ChewChewShoe Day 1,842, 14:27

I'm really happy for you bro

McFresh
McFresh Day 1,842, 14:30

more losh ovoj nad mene,
najdobri ste dvajcata,
mozat samo da vi zaviduvaat

Kate N
Kate N Day 1,842, 14:31

Кхм, на што да завидуваат, биди јасен? 🙂

McFresh
McFresh Day 1,842, 14:36

na nevinata i iskrena ljubov sto se rodi vo ovoj svet so iskriveni vrednosti,
skapocena i retka e

McFresh
McFresh Day 1,842, 14:36

uh se izmoriv,dobro e ?

Kate N
Kate N Day 1,842, 14:39

Супер...фала xD

machence
machence Day 1,842, 14:42

lele kolku ubavo

McFresh povampireniot
McFresh povampireniot Day 1,842, 14:45

o7

vidi McFresh poet stanal xD

Kate N
Kate N Day 1,842, 14:46

Скриени таленти има 🙂

VelAco
VelAco Day 1,843, 04:55

ДеЦка градинка...

Kate N
Kate N Day 1,843, 04:57

Поарно у градинка него у старечки дом : ))

Igifcc
Igifcc Day 1,843, 05:21o/

cenodekaMKD
cenodekaMKD Day 1,843, 06:03

o/

cenodekaMKD
cenodekaMKD Day 1,843, 06:03

♥ : D

Kate, Ne kiksiraj 😛
o7

Persian Punisher
Persian Punisher Day 1,844, 06:51

♥♥♥
♥♥

o/

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.