Új zsolnai lap

Day 262, 13:24 Published in Romania Romania by Suspended

Felvidéki régiónk lakosságának nem túl intenzív, de folyamatos gyarapodásának láttán arra jutottam, itt az ideje rendeszeresen megjelenő, régiónk ügyeit tárgyaló lapnak megjelenni. S habár túl nagy írói tehetséget nem érzek magamban, remélem zsolnai lakostársaim érdeklődését ki tudom majd elégíteni.

Eredetileg többnyelvűre terveztem a Zolnai Hetet, de mivel rövid felmérésem, melyre később majd még kitérek, azt mutatta ki hogy régiónk aktív lakossága kizárólagosan magyar, örömmel írok ezentúl csak anyanyelvünkön.

A lap megjelenését minden hét péntekére tervezem, kellő témával és anyaggal rendelkezve. Habár az aktív zsolnai polgárokat levélben is kívánom majd tájékoztatni a megjelenő cikkekről, örülnék ha elő is fizetnétek a lapra.

A már említett lakossági felmérés közzétételéről szólna ezen első cikkem. Régiónk lakosságának 64%-a, azaz 11/7 ember nevezhető aktívnak, habár 2 játékossal nem tudtam felvenni a kapcsolatot, de úgy tűnik, habár rendszertelenül, de még ők is játszanak. A többi 4 játékosról nincs tudomásom, és ilyen téren igazán nagy tapasztalatom sincs még, de valószínűsíthető hogy ők már meghaltak. Az viszont bizonyos, hogy ezen 7 játékos mindegyike magyar, így kijelenthető hogy Zsolna régió rehungarizálása sikeresen befejeződött. 🙂

A jövőheti cikk már nem csak bevezető jellegű lesz, s tartalmának országunk perifériáján való élet lehetőségeit, valamint a lakosság egyenlőbb eloszlásának szükségességét szánom. Valamint várnék segítséget tapasztaltabb újságíróktól, hogy vajon nekem miért nem sikerül egy sima JPEG fájlt feltöltenem a gépemről az újságnak 🙂. Addig is további kellemes nyarat mindenkinek.

Dhomen