Ambient on/off

Join the new world

 

[ОЦМ] IRC (како да се приклучите,поважни канали,регистрација и корисни комадни)

Day 1,180, 16:33 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Ministerstvo za Obrazovanie
IRC - место за дружење , помагање и советување

IRC претставува место каде што сите еМакедонци се собираат споделуваат различни совети околу играта ,помагаат на сите почетници ,помагаат околу извршувањето на мисиите ,се дружат и слично.

Важно:Нови играчи приклучете се на Chat!

IRC страна -->www.qchat.rizon.net
Пред да се приклучите прочитајте го следниов --> Правилник


Важни IRC канали :

#eMKD - официјална chat соба на еМакедонија
#NoviIgraci -официјална chat соба за сите почетници на eRepublik и eMакедонија
#misii -официјална chat соба каде можете да добиете совети околу мисиите и помош при нивното извршување.

Туторијал како се приклучите

1. Отворете ја страната --> www.qchat.rizon.net

2.Пополнете ги обележаните полиња
* Nickname - Вашиот Nick за chat (Треба да биде исто како вашето име во eRepublik)
* Channels - Име на собата за Chat (Пример: #eMKD)
* Connect - Oдкако ги пополнивте претходните две полиња кликнете го ова поле за да влезете во Chat собата која ја избравте.
3.Веќе сте влезени во собата за Chat

*Одкако ќе влезете во долниот десен агол ви се појавува информација дека вашиот Nickname не е регистриран ,па доколку сакате да го регистрирате ќе треба да внесете: e-mail и password. Потврдата за регистрација треба да ја активирате од вашиот mail. Регистрацијата не е задолжителна


Корисни команди на IRC :

/j #channel * за да влезете во нова соба , притоа останувате и во таа која сете во моментот Пример /j #eMKD
/Nick Name * сменете го вашиот Nick Пример : /Nick TosheMK|AFK|
.lp Name * ги листа сите информации за одреден играч Пример: .lp TosheMK

Oва се најкорисните и најупотребуваните команди во Chat собите!

Освен преку IRC, можете да се приклучите на chat и преку Mibbit. Еве ги важните chat канали:

#eMKD

#NoviIgraciВаш
TosheMK
Февруари - 2011
 

Comments

Ivffan
Ivffan Day 1,180, 16:39

o/

SaveAss
SaveAss Day 1,180, 16:42

Ke ima i nov kanal #berza... mislam deka e isto taka potreben

TosheMK
TosheMK Day 1,180, 16:48

Статиите кои ги објавува ЕЦМ се пред се посветени кон новите членови, но и секојденевна едукација на останатите играчи. Овие информации пред се ќе ги читаат млади нови играчи па така да не е соодветно да се внесе #berza затоа што ќе пишуваат работи за кои суште не се доволно упатени Поздрав!

Macedonian_Lion
Macedonian_Lion Day 1,180, 17:01

о/

United Macedonia
United Macedonia Day 1,180, 17:11

v

Strumjanin
Strumjanin Day 1,180, 17:12

o/

Hristijan Cvetanovski
Hristijan Cvetanovski Day 1,180, 17:17

o/

SaveAss
SaveAss Day 1,180, 17:17

се сложувам Поздрав во секој случај.

TosheMK
TosheMK Day 1,180, 17:26

Поздрав и до тебе и до сите што дадоа Vote на статијава и сите кои оставивте некој коментар.

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski Day 1,180, 17:29

глас

само за приклучување можеш како опција да го наведеш и миббит чатот, еве директен линк до #eMKD преку миббит чат

http://mibbit.com/?channel=%23eMKD&server=irc.rizon.net

Damjan777
Damjan777 Day 1,180, 17:35

Каналот за мисии, ако некој има звездичка значи тој е човекот на кој треба да му веруваме така ли?????

Mr. Destroyer Day 1,180, 17:50

Comment deleted

Damjan777
Damjan777 Day 1,180, 17:52

хахахаха
добри се бре, немој така
еве сега ми помогнаа да завршам мисија, поарно од тоа што сакаш

TosheMK
TosheMK Day 1,180, 17:58

@ Ivan Vancho Makedonski -Сметам дека е подобро да биде вака да не го додавам тој линк бидејќи ќе може да ги збуни само новите играчи. Но доклку поинаку сметаат повеќе играчи би го додал!
Што мислиш?

@Damjan777 - Одговорни на каналот #misii се :
-[MSK]Davor_Pehcevski и
-goodbeer

SaveAss
SaveAss Day 1,180, 17:58

Ne se site kanali "nafatirani" bashka ne si ni site luge isti na temperament.

Mr. Destroyer Day 1,180, 18:45

Comment deleted

Maked0ner
Maked0ner Day 1,181, 04:04

o/

Maced0n
Maced0n Day 1,181, 04:15

o7

Stranger 01
Stranger 01 Day 1,181, 04:19

o7

Give one Vote and Subscribe...
http://www.erepublik.com/en/newspaper/vo-trend--250582/1
Thanks...
poZZ..momci

TosheMK
TosheMK Day 1,181, 05:17

@Stranger 01 - Ова не е место за реклами следниот ваков коментар Репорт од мене ќе имаш

B a z e
B a z e Day 1,181, 08:58

o/

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.