Ambient on/off

Join the new world

 

▄▀ INFO Minute ▄▀ No.103

Day 1,995, 11:21 Published in Croatia Croatia by Ministarstvo Informiranja RH

INFO minute, broj 103, Day 1995.Poštovano ePučanstvo,

Pred vama je novo izdanje INFO Minuta koje vam večeras donosi kratki izvještaj o rezultatima predsjedničkih izbora u eHrvatskoj, vijesti iz eVlade, osvrt na aktualna previranja u savezima, rubriku Jeste li znali, te druge aktualnosti i zanimljivosti.


Na netom održanim Predsjedničkim izborima glasovalo je 1187 eHrvata, od čega je više od polovice njih (645) svoje povjerenje ukazalo Argrobu, kandidatu HDS-a, dok je drugo mjesto zauzeo igrač Dalmatian devils - kandidat Civilnog društva, s osvojenih 407 glasova. Daleko iza ovog dvojca ostali su kandidati serhio buskez (78), markosplit1 (35) i Darth Zejdr (22).Nakon RL promocije eRepublika u Hrvatskoj i posljedičnog BabyBoom-a koji smo imali, ovo je već treći mjesec u nizu kako opada broj glasača na izborima. Činjenica jest da pojedini igrači svojevoljno apstiniraju od izbora, ali je ovaj podatak također dobar pokazatelj da kao zajednica nismo uspjeli zadržati većinu onih igrača koji su se registrirali na eRepublik i započeli ga igrati. Dobar je to razlog da se kolektivno zapitamo jesmo li i mi, kao zajednica, svojim ponašanjem i međusobnim odnosima, pridonijeli njihovom odustajanju od igre.

Novoizabrani Predsjednik eHrvatske već se nekoliko sati nakon završetka prebrojavanja glasova obratio građanima, predstavljajući ministre i dajući obrise politike koju kao CP planira provoditi.

Ministri su najodgovorni za rad svojih ministarstava, ali nipošto ne bi mogli sami obavljati sav posao. Stoga je red, osim članova uže eVlade, predstaviti i druge igrače koji će raditi u ministarstvima i pomagati ministrima u njihovim poslovima.

Predsjednik eHrvatske: Argrob

Premijer: srdant

Ministar rata: FrutekXXX
MoW team: john_rambo, Ashkoort, Legionnare Maximus, Josx, pauki, needs

Ministrica vanjskih poslova: Atea
vMoFA: Josx i Arrlo

Ministar obrazovanja: Feynovac
MO team: Black Octopus777

Ministar informiranja: Asklepije
MI team: Josx, colour haze, Don Croata, Janko Fran, Mihael S

Ministrica bez portfelja: Josx

Ministarstvo informiranja i Ministarstvo obrazovanja u stalnoj su potrazi za novim kadrom voljnim pridružiti se malim, vrijednim i nadasve simpatičnim timovima Ministarstva informiranja i Ministarstva obrazovanja.

Ukoliko se želite pridružiti Ministarstvu obrazovanja porukom se javite ministru Feynovcu, a ukoliko se želite pridružiti ekipi Ministarstva informiranja poruku pošaljite ministru Asklepiju ili nas posjetite na kanalu #info.hr.

Vijest koja je bila dugo čekana i dugo raspravljana, postala je i službena - EDEN je raspušten.

Nakon puno pokušaja oživljanja i aktiviranja, odlučeno je da savez više ne može nastaviti svoj rad u trenutnom stanju. Naravno, već je mjesecima bilo potpuno jasno da je raspad neminovan - ako ne već službeno, onda iz raznih poteza država članica. Neaktivnost, ignoriranje zajedničkih vojnih planova, nedostatak prisustva na kanalima, javne rasprave, diplomatski sporovi... to su sve problemi koji su se gomilali tijekom vremena i bili sve veći uteg oko vrata oslabljenom savezu. Međutim, možda i najveći problem od svih bio je ogroman istovremeni pritisak dvaju neprijateljskih saveza (TWO i CoT), koji je mjesecima stvarao razdor među članicama EDEN-a. Balans snage i dmg-a odavno nije bio na našoj strani, a svaki pokušaj pridruživanja jačih zemalja savezu propadao je u startu, jer neke od tih država nisu željele pristupiti “slabijoj strani”, dok druge jednostavno nisu preferirale određene zemlje unutar EDEN-a.

Rezultat svega bilo je dodatno slabljenje saveza i svojevrsna anarhija u kojoj su mnogi odlučili samostalno krenuti svojim putem. Međusobni razdori i sveopća nezainteresiranost za borbu u “vječnim ratovima” također su učinili svoje. Novije generacije igrača nisu upoznate sa vrijednostima koje su utkane u same temelje saveza i koje su ga gurale naprijed i držale na životu. Izlazak Rumunjske iz EDEN-a tako je bio okidač koji je pokrenuo lavinu, za koju smo svi već duže vremena predosjećali da dolazi.

Naravno, takve promjene ne dolaze preko noći. Pa iako se teren za takve radikalne zaokrete često priprema i mjesecima, većinu velikih država koje se odluče na takav korak očekuje određeni razdor među vlastitim igračima. Većina se uglavnom s vremenom ipak prilagodi novonastaloj situaciji, ali često se izdvoji i ona manjina i dalje lojalna starim vrijednostima i saveznicima. Najbolji primjer toga je POW. A da ni u Rumunjskoj neće sve proći potpuno glatko pokazala je i rođendanska akcija rumunjske jedinice FAR u kojoj su novopečenim rumunjskim saveznicima, Poljacima, odsjekli bonuse. Međutim, ubrzo je odreagirao i službeni eBukurešt gledajući sanirati štetu pod svaku cijenu...Nesumnjivo je da će se i u Grčkoj, koja je krenula rumunjskim stopama, zasigurno dogoditi slična stvar i da se pojedini MU-ovi i stariji igrači neće tako lako pomiriti sa novonastalom situacijom. Pogotovo stoga što je i samo odbijanje MPP-a s eHrvatskom tijesno prošlo u eGrčkom parlamentu.

Međutim, sve ono što je uslijedilo iza Rumunjskog izlaska iz EDEN-a, te eGrčkog odbijanja našeg MPP-a, zapravo je bilo vrlo realno za očekivati. Tišina na kanalima, puno glasina i razgovora, kalkuliranje i ispitivanje terena za budućnost. Što je najbolje napraviti u trenutnoj situaciji? Koliko prijatelja ili neprijatelja imamo u postojećim savezima? Imamo li šanse opstati u takvom savezu ili će nas samo iskoristiti? Trebamo li krenuti trećim putem? Te najbitnije pitanje na kraju, ono koje sve muči i čega se svi pribojavaju - hoćemo li ostati sami? Ovakva pitanja muče sve države nakon raspada saveza. Također, sve države u tom periodu primaju raznorazne ponude - i one realne i one nerealne, koje ne biste nikada ni očekivali. Postojeći savezi dat će sve od sebe da pokupe ‘ostatke’. Igra je, iako je postojalo puno saveza, uvijek bila bipolarna - trenutna preraspodjela snaga je samo uvertira u novi svjetski rat. A do tada, jedino što možemo jest ostati sabrani i izvući najbolje iz ove igre živaca.

Kao što vjerojatno već znate, prošli vikend se održalo zajedničko udaranje eHrvata na IRC kanalu #Hrvati.Zajedno. Bila je to tek prva u nizu planiranih zajedničkih akcija svih eHrvata, koje će se održavati svake nedjelje na istom kanalu. Cilj je projekta ponovno probuditi uspavanu aktivnost i zajedništvo u eHrvatskoj.

Sredstva za ovaj projekt prikupljala su se samo iz dobrovoljnih donacija građana, a skupljeno je čak 2000 q7 tenkova više nego što je bilo potrebno. To samo pokazujeda je ovako nešto doista bilo potrebno eHrvatskoj.

Kako već danima baš i nema važnih bitakai, u nedjelju je u dogovoru s MoD timom dogovoreno da se udara u irskom RW-u u Dublinu. Na kanalu se okupilo više od 180 igrača, koji su zajedničkim snagama RW doveli do “epic” završnice, koju je eIrska na kraju ipak izgubila. No, za očekivati je da će u budućnosti na ovim akcijama biti još više igrača, koji će udarajući u važnim bitkama, preokretati zidove i odlučivati bitke.
Međutim, i ova bitka u kojoj se pucalo za eIrsku u Dublinu, snažno je odjeknula u eIrskoj, te se nedugo nakon udara moglo pronaći nekoliko članaka zahvale, a ovo je jedan od njih.

Za moto ovog projekta uzeta je poznata eRep krilatica:
“Saveznici šalju vojsku, a Hrvatska cijeli narod”

Više detalja o ovom projektu možete pročitati ovdje.

Na ovomjesečnim Kongresnim izborima pobijedio je HDS, sa sedam glasova prednosti ispred Civilnog društva, što je HDS-u donijelo 10, a Civilnom društvu 9 mandata. eHSP osvojio je 8, Krug13 7, a SKeH 6 mandata.Kandidate za Predsjednika Kongresa istaknuli su samo HDS (Asklepija) i Krug13 (Obersoldata). U glasovanju, koje je trajalo 24 sata, oba su kandidata dobila po 15 glasova podrške, pa je sukladno odredbi Poslovnika o radu Kongresa, zbog više in game iskustvenih bodova, Predsjednikom Kongresa postao Asklepije, a Potpredsjednikom Obersoldat.

Inače, aktivnost svojih predstavnika u Kongresu možete pratiti na ovom evidencijskom dokumentu

U ovotjednoj rubrici “Jeste li znali!?”, donosimo neke zanimljivosti vezane za Predsjednike države.

* Jeste li znali da je Jelen od Potoka Predsjednik s najkraćim mandatom u povijesti eHrvatske!? Odmah po osvajanju CP izbora zatražio je od Kongresnika da ga smijene zbog RL problema.

* Jeste li znali da je Apachy Predsjednik s najviše uzastopnih mandata na čelu eHrvatske!? Na Predsjednika je biran u ožujku, travnju, svibnju i lipnju 2010. godine, a tome nizu može se pridodati i obnašanje dužnosti Predsjednika države tijekom gotovo čitave veljače, u kojoj je naslijedio mjesto smijenjenog Jelena od Potoka.

* Jeste li znali da je srdant jedini Predsjednik eHrvatske izabran sa 100% glasova!? Naime, njegovog jedinog protukandidata, Sodoma, Admini su tijekom izbornog dana trajno banali radi botanja.

* Jeste li znali da su Jelen od Potoka, Hunter 1911 i eTomislav jedina tri smijenjena Predsjednika u povijesti eHrvatske!? Jelen od Potoka smijenjen je na vlastiti zahjev, Hunter 1911 jer se Kongres nije slao s njegovom vizijom reforme HV-a, a eTomislav zato što je poslije izbora na drugi mandat jednostavno netragom nestao s igrice, na koju će se vratiti tek godinu dana kasnije.

* Jeste li znali da su Hrvati osim u eHrvatskoj bili Predsjednici u još 15 različitih eDržava!? I to u eNjemačkoj (Sulla), eJAR-u (Sucko), eSAD-u (Roby Petric), eSrbiji (BorKan), eBiH (Friend Freeman i Zemlja), eDanskoj (hurkancs i ivanveliki), eŠvicarskoj (MonyCro i GORANJ), eIrskoj (MUFC92 - stari acc, MUFC992 - novi acc i Thanatos the Magnificent), eAustriji (fanaticro), eEgiptu (Football Casual, Beorin, Ante-os i dr.), eSingapuru (alimilano), eIndiji (Jelen od Potoka), eTajlandu (CyberGirl), eNizozemskoj (Thanatos the Magnificent) i eNorveškoj (Back from Valhalla).

Tutorijale za nove igrače možete naći u novinama Ministarstva obrazovanja čiji se članci redovno objavljuju i prate sve promjene u igri. Radi bržeg i lakšeg upoznavanja sa igrom, osim čitanja tutorijala, novi igrači pozivaju se na Chat e-Skole.

Važne novine na koje bi se trebali pretplatiti i redovno ih pratiti: Glasnik Predsjednika eHr | INFO minute | Hrvatski vojnik | Glasnik Ministarstva obrazovanja | Croatian Foreign OfficeINFO minute
Službeno glasilo Ministarstva informiranja Hrvatske
Ministar informiranja: Asklepije
Redakcija INFO Minuta: Asklepije, Josx, colour haze, Don Croata, Janko Fran, Mihael S
Grafičko oblikovanje: prdenko & Bedex

MI - budimo povezani jer zajedno možemo sve!
 

Comments

Atea
Atea Day 1,995, 11:22

Vec procitala!

Aha!!

Marcellus Bracara
Marcellus Bracara Day 1,995, 18:16

[CT] MPP entre Brasil e Croácia, porque não?
http://www.erepublik.com/br/article/2257638/1/20

Feynovac
Feynovac Day 1,995, 11:23

Nice. 🙂

Argrob
Argrob Day 1,995, 11:23

v

OVALNI REBORN
OVALNI REBORN Day 1,995, 11:27

hm, dobre minute a nije ih odabra Đelo, ovaj Marlock?
vote

DzeGuevara
DzeGuevara Day 1,995, 11:28

ima Friend Freeman, ima vote

Bad BIue Boys
Bad BIue Boys Day 1,995, 11:29

\o/

Dugo nisam vidio INFO minute.

Imali smo dobro priliku sa babyboom-om, ali nazalost unutarnje prepirke i blago receno "idiotizam" je unistio dosta toga. Nadam se da cemo dobit sansu za popravak.

Don Falcone
Don Falcone Day 1,995, 11:30

vote

batarija
batarija Day 1,995, 11:31

monyCRO koja mi je bila mentorica je bila predsjednica eSvicarske \o/

Ministarstvo Informiranja RH
Ministarstvo Informiranja RH Day 1,995, 11:40

Upravo provjeravam info i ako je ovo točno, bit će nadopunjeno. Hvala na ispravci : )

Atea
Atea Day 1,995, 12:05

Tocno je.

Xherrz.
Xherrz. Day 1,995, 11:35

o7, jako zanimljivo štivo

eJeremija
eJeremija Day 1,995, 11:36

\o/

alimilano
alimilano Day 1,995, 11:36

"Jeste li znali da su Hrvati osim u eHrvatskoj bili Predsjednici u još 12 različitih eDržava!" 13 😃

OVALNI REBORN
OVALNI REBORN Day 1,995, 11:40

pih, pTOeri se ne racunaju : P

alimilano
alimilano Day 1,995, 11:47

upss sad je 14

Ministarstvo Informiranja RH
Ministarstvo Informiranja RH Day 1,995, 11:59

alimilano ispričavam se što sam te izostavio. Dodan si. : )

Shapoor Reporter
Shapoor Reporter Day 1,995, 11:40

v

dromi
dromi Day 1,995, 11:41

v

Pinanclee
Pinanclee Day 1,995, 11:42

Ovo ja zovem info minutama , o7 ko kuca.

torca sibenik
torca sibenik Day 1,995, 11:44

dugo neko od vladajući nije napravija ovako dobar članak

čestitan

vratarx
vratarx Day 1,995, 11:45

vote + sub...rijetki prezivjeli iz BB
o7

quasarr
quasarr Day 1,995, 11:46

napokon o7

mario16
mario16 Day 1,995, 11:53

vote (:

dady12
dady12 Day 1,995, 11:59

vote

de Medici
de Medici Day 1,995, 12:01

Odlično i korisno 🙂

zxl_cro
zxl_cro Day 1,995, 12:09

vote

jedan_019
jedan_019 Day 1,995, 12:12

v

Sheldon the Mad Scientist
Sheldon the Mad Scientist Day 1,995, 12:13

fualo si mene u Švici hahahaah 😃

Ukrainian Dream
Ukrainian Dream Day 1,995, 12:24

Dok mijenjate toliko nickove ni ne možemo sve poloviti više. 😃

Ashkoort
Ashkoort Day 1,995, 12:24

o7
Apach, vječni CePe

DominionHR
DominionHR Day 1,995, 12:29

Bravo! Vote!

TheDarkHeinz
TheDarkHeinz Day 1,995, 12:39

Apach za predsjednika!!! Imao je i muda a i brz prst : D

Bad BIue Boys
Bad BIue Boys Day 1,995, 12:42

Kako znas da je imao brz prst? o.O

TheDarkHeinz
TheDarkHeinz Day 1,995, 12:46

Pa bio je brz sa napadima i cesto preduhitrio neprijatelja 🙂 Zvali su ga "najbrzi prst erepa" ..

Bad BIue Boys
Bad BIue Boys Day 1,995, 12:48

aha....da to sam i ja odma pomislio :PP

boxer 64
boxer 64 Day 1,995, 13:48

Imao je poglavica najbrži prst eRepa dok se nije poskliznuo na zlatnike što mu ih Ungari baciše pod noge.
Kada je trebalo napasti njihovu zadnju regiju, poglavičin brzi prst je zatajio ... Bio je to početak kraja neosvojive eHrvatske.

Za šaku Škuda ...

PeroST
PeroST Day 1,995, 14:40

ajme vata me nostalgija

PsYh0tIC
PsYh0tIC Day 1,995, 12:39

Lijepo voted o7

AussieCRO
AussieCRO Day 1,995, 12:45

napokon da info radi posao!!!
abs je bila zadnja koja je to pošteno radila a nadam se da češ ti ask barem kao i ona!!!
počeo si i više nego dobro!!!
SVE POHVALE!!!!

Absentee
Absentee Day 1,995, 13:04

brate dragi ja nikad u MI nisam bila : D

Absentee
Absentee Day 1,995, 13:08

al hvala xD

Beorin
Beorin Day 1,995, 12:48

edržava organiziranija od rl države

čestitke Dida !

ThorFSB
ThorFSB Day 1,995, 12:49

Free Josx! Dajte joj vise fotelju! X D

Anabela 123
Anabela 123 Day 1,995, 12:54

v+s o7

Negra Hipolita
Negra Hipolita Day 1,995, 12:57

Nema mene među predsjednicima Crogipta
Nema vote!

BacoST
BacoST Day 1,995, 13:06

pravda za ceceniju!

Cro Ronin
Cro Ronin Day 1,995, 13:13

poglavica 🙂

AmbiZ
AmbiZ Day 1,995, 13:20

(Football Casual, Beorin, Ante-os i dr.)

Lepo stavi sve, kao i kod ostalih !

Drotichko
Drotichko Day 1,995, 13:26

o7 - respect

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.