Ambient on/off

Join the new world

 

▄▀ INFO Minute ▄▀ no. 100

Day 1,884, 13:26 Published in Croatia Croatia by Ministarstvo Informiranja RH


INFO Minute, broj 100, dan 1.884 eNovog svijetaPoštovani građani eHrvatske, i poštovani strani čitatelji,

pred vama se nalazi jubilarni stoti broj Info minuta, jednih od najčitanijih novina u našoj regiji, ako ne i eSvijetu.

Kako je ovo jubilarni broj, tako je ovo i meni jubilarni deseti mandat kao ministar informiranja. Prethodni ministar Marlock mi je, zbog privatnih obaveza, ovaj mjesec prepustio da vodim MI.
Zahvalio bih se ovim putem Josx koja me uvela u ovaj posao, te svim dosadašnjim predsjednicima koji su mi ukazali svoje povjerenje i uzeli me u svoj tim.
Nakon ove kratke privatizacije medijskog prostora, krenimo sa novim brojem.U ovom broju pogledajte prve članke Info minuta, novisti iz eVlade, te kratki pregled stranačkih izbora, što jučerašnjih, što prošlogodišnjih.Povijest INFO MINUTA

“Pili bili pa vidjeli”

Ovo što upravo čitate je prvi broj"INFO minute" novina čiji koncept ćemo vam sada prezentirati.
Zašto INFO - Zašto minute
INFO -jer smo fokusirani na primanje, analizu, sintezu i distribuciju informacija.
minute -zato što bi vam konzumacija ovog medija trebala oduzeti tek minuticu do dvije (ovisno o tome jeste li prošli tečaj brzog čitanja i pod kakvim ste gasom taj tren -svaka asocijacija na Borkana je skroz namjerna;))

Backstage Crew:
Jelen od Potoka -Izvršni Predsjednik Ministarstva Informiranja (MI). Idejni začetnik ideje, srce i duša MI-a.

PUNK BIBINJE -Najbolji novinar Novog Svijeta. Pravi bibinjac, što god to da značilo, a svi znaju da to znači: Uvijek srčan i bez dlake na jeziku, borac za istinu i pravdu. Glasnogovornik Predsjednika eRH.

aurelije the family guy -A litlle bit of Pele, Maradona, Messi, Maldini, Šuker, Jarni, Modrić i Đeko Ministar MI-a i autor ovog članka. ( Prvi MI )

Ovim putem želio bih u ime opozicije (i vlastito ime) izraziti zadovoljstvo što je Predsjednik Borkan prepoznao potrebu za pokretanjem Ministarstvom Informiranja.
Informacija = Zlato = Gold

Prve prave info minute

Izvješće o preseljenu stanovništva u NW Croatiu
U sklopu potpore i promocije akcije Ministarstva Obrane o
preseljenju stanovništva u NWC izvršena je analiza stanovništva naše
najnaseljenije ne granične regije "Central Croatia". Budući da je
uoćeno da pisanje članaka određenoj vrsti igrača nije dovoljna
informacija kako bi se uključili u akciju -shout i personal message (u
eŽargonu tzv. PM) pokazali su se učinkovitim alatima.

Od početka praćenja (dan 699), regija je brojala više od 3100
stanovnika. Od tih 3100 kontaktirani su svi stanovnici koji se mogu
seliti -svi koji nisu mrtvi ili banani, koji imaju dovoljno wellnessa
i koji su aktivni. Konkretno radi se o 623 stanovnika (bebe nisu
uključene iz navedenih razloga).
Od tih 623 stanovnika na friends listi ministarstva ih je bilo cca
stotinu, a svima ostalima je poslan friendship request. Rudarski je to
posao, složit ćete se. Da, ali bez rudarenja nema ni plemenitih ruda.

“Naš” neizostavni član Lipec

ANTI-SPAM CAMPAIGN
Borba protiv spama, beskorisnih novina i članaka i uzaludnog bacanja golda. xDDan 712

"Kupite oruzje, skupite golde jer sutra smo napadnuti sa 3 strane. Nije vazno izgubimo li koju regiju na kraju cemo piti kavu u Budimpesti!!!"


EPILOG - PEACE FAIL AGAIN
Čestitke eHrvatice i eHrvati, čestitke saveznici-još jednom smo pokazali slogu i sposobnost da zajednički ostvarimo ciljeve. PEACE je još jednom odbijen sa eHrvatskih granica...

Grand Tutorijal - http://www.erepublik.com/en/article/-grand-tutorial-1-1016747/1/20

Dan 724

SASTAV VLADE: nekada davno

Ministarstvo obrazovanja - Venax
Crveni križ - dalibor, earya
Ured dobrodoslice - sexy traktor, stribor, kicho
Zavod za zdravstvo - dsokre
Ministarstvo rada i socijalne skrbi- sshadow11
Agencija za nekretnine RH - gp-1
Ministarstvo vanjskih poslova - inchy
-doministri : Joe DiMaggio , dado
Ministarstvo obrane: Zelja
Ministarstvo financija : Marius Black
Ministarstvo informiranja : Jelen od PotokaDan 754


NOVO U EREPUBLIKU
Admini su nas ponovno iznenadili svojim člankom (koji je u međuvremenu misteriozno nestao) sa novim modulom u igri. Ovaj put radi se o trening modulu u kojem sada prilikom treninga imate mogućnost odabrati napredne treninge i za određenu količinu golda dobiti više snage za trening.POLITIKA
Politicka nadmetanja su izgleda dozivjela svoj vrhunac i igrac Punk Bibinje poznat kao eKrleza se obratio javnosti sa clankom '' eHRVATSKU TREBA RAZORITI !!! I IZ PEPELA IZGRADIT NOVU !! ''
http://www.erepublik.com/en/article/ehrvatsku-treba-razoriti-i-iz-pepela-izgradit-novu--1094973/1/20EREPUBLIK
Kao sto ste mogli vidjeti u proslim info minutama o novom feature eRepublika 'Lani' , gdje se ponudilo da se trenira za golde kako bi ‘slabiji’ igraci brze napreodavali I nakon mnogog negodovanja od strane erepublik igraca, admini su obecali ostaviti samo testni modul 7 dana.
Problem nastaje sto je proslo vec 7 dana ali admini ga nisu maknuli.
Dan 768

Jedan od igrača odustaje to je čuveni Mario Kamenjak najpoznatiji po svome Videu s kojim je učinio prvi svoj scenski nastup, jer da toga ne bi bilo, možda bi to učinio, a kako ne bi, a možda i bi, uglavnom možete pročitati sve u članku Traktora Toma
http://www.erepublik.com/en/article/legenda-napu-ta-ehrvatsku-rip-mario-kamenjak-1109795/1/20

VIJESTI IZ VLADE

Ministarstvo Informiranja je dobio svoj Chat kanal #info.hr, a isto se radi na organizaciji ministarstva kojem će cilj biti okupljanje novinarske elite te izobrazba novijih članova. Isto tako kvalitetne članke ce stavljati u arhivu Narodne Čitaonice.

Isto tako je otvorio Ratni Fond eHrvatske, koji ce služiti za ofenzivu eHrvatske, tj, laički rečeno te pare ce služiti za napad eHrvatske na prostranstva eRepa.

EDEN je napadom Amerikanaca i Kineza pokušao zauzeti i high iron regiju Heilongjiang (Hello Kitty), no zid je bio prevelik i uz jako tenkanje do samog kraja napad ipak nije uspio.

PROMOCIJAHOS - interviju
U novinama Oculomotorius, igrača Jere Zhere, počeo je niz intervijua sa proslavnjenim HOS-ovcima. Na redu je Doturluigi, zapovijednik 2 HOS-ove bojne. U članku možete saznati što kaže njegov desni brk o stanju u eHrvatskoj za godinu dana, a što njegov desni o budućnosti HOS-a?
- Oculomotorius - http://www.tinyurl.com/y9ryubn
Dan 800

Uz nedavnu vijest o banovima aurelije the family guy-a, Pipe CRO-a i ive ivica, eHrvatskom je odjeknula vijest o novim banovima - banove su dobili:
rocker-ma, aktualni Ministar obrane eHR;MissLittleBambi, zamjenica zapovjednika Vatrenih guštera; elessar1977, repmor, shaky, te 00385.

Admini nastavljaju sa uvođenjem izmjena u igri, što često nažalost rezultira sa bezglavom kokoši.

Dan 825

Kako bi spriječili da stranka Sumarak Letecih Medvjedica udje u borbu za kongresna mjesta i kako bi na najlakši način spriječili pokušaj TO-a pozivamo sve gradjane koji zadovoljavaju navedene uvjete da Utorak 23.02.2010. i Srijedu 24.02.2010. dodju na kanal - #hr-anti-to - i da pomognu popuniti top5 Hrvatske stranke.

Nažalost, kako stvari stoje, ostali smo bez eDomovina portala i foruma. Zbog nekih napada na njega i povrijeđenog ega, igrač Split1700 odlučio je napustiti eRepublik. No to ne bi bila toliko važna vijest za ove novine, da isti igrač, kao formalni vlasnik stranice eDomovina.com, nije odlučio istodobno obrisati navedenu stranicu kao da se radi o njegovoj privatnoj prčiji, a ne o stranici koja sadržava sve bitne informacije hrvatskih ministarstava, kongresa, tekst ustava, razne tutorijale za mlade igrače, strane ambasade i mnoge druge korisne stvari koju su ondje pisale generacije igrača.
Radi li se ovdje o najobičnijoj demonstraciji moći, aroganciji ili nečemu trećem, prosudite sami. Također, ne možemo se ne zapitati, što će biti s već zarađenim novcima na akciji zov domovine? Izražavamo nadu kako oni na kraju ipak neće završiti u nečijem privatnom džepu.
No ne brinite, već je pokrenuta izrada nove stranice za eHrvatsku, o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni.

Osim bezglave kokoši sve češće udaraju i admini. Čini se kako su imali dosta posla, jer među Hrvatima je zbog višestrukih accounta ponovno palo nekoliko poznatih imena. Među ostalima radi se i o 6 FM-ova (Jan Veliki,Razz-Vu, PUNK BIBINJE, Marko Ivica, Red Nix i Dmitar Zvonimir II), te jednom generalu kojem je do čina FM-a falio samo jedan set borbi (Dordano).

Osim navedenih igrača koji su bannirani zbog višestukih accounta, ovih smo dana svjedoci jedne komične situacije u kojoj su nam bivši (GP.1) i sadašnji predsjednik (Apachy), te dvojica kongresnika (Tom Cat itopnik1886) privremeno bannirani radi buga na eRepubliku koji se dogodio prilikom (ne)izglasavanja rata Italiji, a koji je GP.1 tada pravovremeno prijavio adminima.
Pripremio Zvonimir Brle

Predsjednik eRepublike obratio se naciji prvi put nakon njegovog reizbora. U njegovom obraćanju možete pročitati o sastavu vlade, dobrodošlici novim igračima, ratu s Indijom, projektu eMentor, te o objavljenom natječaju za jedinstevni avatar eHV-a. Ako ste maštoviti, te vični u radu sa photoshopom, prijavite se i osvojite nagradu od 5000 HRK.

Ministarstvo obrane izdalo je u dva izdanja članak o eHrvatskoj vojsci, tj. sve o državnim vojnim jedinicama. U prvom članku pročitajte sve o 3., 4., 7., 9., i 11. brigadi, te se tako možda odlučite priključiti nekoj od navedenih brigada.
U drugom članku pročitajte sve o posebnim jedinicama HV-a, o Vatrenim gušterima i o ZDRUGu.

Jučer su održani stranački zbori. Donosimo vam pregled igrača koji su prošle godine vodili vodeće stranke u eHrvatskoj, te nove čelne ljude stranaka u ovom mjesecu.

2012.


Siječanj, 2013.:

HDS - dady12
eHSP - Djubre Mucko
SKeH - TheDarkHeinz
Krug 13 - Obersoldat
Ekipa - Pasta93
Civilno društvo - dalmatian angels

Pripremio Dorky... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ...

Tutorijale za nove igrače možete naći u novinama Ministarstva obrazovanja čiji se članci redovno objavljuju i prate sve promjene u igri. Radi bržeg i lakšeg upoznavanja sa igrom, osim čitanja tutorijala, novi igrači pozivaju se na Chat e - Skole.
Pogledajte, međuostalom, ovaj noviji tut za najmlađe igrače.

Važne novine na koje bi se trebali prijaviti: INFO minute | Hrvatski vojnik | Glasnik Ministarstva obrazovanja | Glasnik ME | Croatian Foreign Office | Glasnik Predsjednika eHr

Zakoni eRepublike Hrvatske
Pravilnik o radu kongresa eHrvatske
Pravilnik o Oružanim Snagama eRepublike Hrvatske
Zakon o nadzoru financiranja
Zakon o dodjeli državljanstva

Ustav eRepublike Hrvatske
Pogledajte USTAVINFO Minute
Službeno glasilo Ministarstva informiranja eHrvatske

Ministar: Dorky
Izdanje pripremili: Zvonimir Brle, Dorky
Grafičko oblikovanje: prdenko, Bedex

MI - budimo povezani jer zajedno možemo sve!

... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ...

 

Comments

mcmoox
mcmoox Day 1,884, 13:32

BOTE LIPEC BRE !!!

MCMOOX je bio ovde !!!!

bhrvoje
bhrvoje Day 1,884, 13:35

dobri stari v1 🙂

POVECALO
POVECALO Day 1,884, 13:35

Nikad nisam shvaćao zašto se PUNK većinski smatrao posebno dobrim eNovinarom? Mah,never mind...

Malčice je izdanje konfuzno, no bilo je lijepo evocirati uspomene na prošla domaća eZbivanja 🙂

broc
broc Day 1,884, 13:46

vot

serbiankid
serbiankid Day 1,884, 14:00

Čestitam komšije : )

HooDs
HooDs Day 1,884, 14:21

POVECALO Day 1,884, 13:35

Nikad nisam shvaćao zašto se PUNK većinski smatrao posebno dobrim eNovinarom? Mah,never mind...
____________

Zato što j pisao iz srca... 😉

tihomir bancov
tihomir bancov Day 1,884, 14:42

nije on bio nešto talentovan novinar ali je bio realan i objektivan... oprostiću mu par članaka kada je trolao...
V1 je bio neponovljiv.... vojno, ekonomski, politički i literalno neponovljiv...
obožavali smo slavoniju i NWC, LionKing, HelloKity i RA i veselili se sledećim pokušajima nakon poraza i svaki put je bilo EPIC... to su bile regije tvrđave, ekonomski centri...

Drke John
Drke John Day 1,884, 15:04

nostalgijaaaa nostalgijaaaa

Alexander Macedon
Alexander Macedon Day 1,884, 15:28

stari dobri vreminja... za zal igrava se poveke i poveke stanuva edno golemo sr*nje...
V1 - ROCK & ROLL

POVECALO
POVECALO Day 1,884, 16:37

Ljudi svašta mogu pisati iz srca, ali to svašta nije samo zato jer je iz srca nužno kvalitetno, a o drugim epitetima da ni ne govorim... No, dobro, o ukusima se ionako ne raspravlja : )

Dalmatian devils
Dalmatian devils Day 1,885, 23:59

aaaaaa V1....kakva je to igra bila

scikadent
scikadent Day 1,885, 01:46

V1 je bio zakon,ovo se sad jedva moze nazvati igrom

conlosteroristas
conlosteroristas Day 1,885, 01:57

v

Aldo Dobrila
Aldo Dobrila Day 1,885, 02:45

eh dobra stara vremena

Lord Marlock
Lord Marlock Day 1,885, 03:34

o$

rubno
rubno Day 1,885, 03:47

PEACE fail again, eh nostalgija

Mara P
Mara P Day 1,885, 03:47

v77

ElvenCRO
ElvenCRO Day 1,885, 03:51

votado

Dejandred
Dejandred Day 1,885, 04:22

nije loše.mogao bi se netko od "starijih" igrača dati na posao i napisati epovijest erepa i ulozi eHrvatske u njoj...

Psippe
Psippe Day 1,885, 04:39

koga briga jbt gasite sve novine

mario16
mario16 Day 1,885, 06:09

vote ancica : D

Rebelsy
Rebelsy Day 1,885, 06:11

v

ChUbO
ChUbO Day 1,885, 08:04

Ima ChUbO ima voteeeee

Georgian Queen
Georgian Queen Day 1,885, 08:07

opet info godine xD

svaka čast

BorKan
BorKan Day 1,885, 09:01

Ulažem žestok prosvjed jer bi ljudi mogli pomisliti da ja pijem i da sam često pod gasom

SexyCicko
SexyCicko Day 1,885, 09:57

clanak mi se otvorio u sekundi, odma sam znao da ga marlock nije pisao xD

Ahileuss
Ahileuss Day 1,885, 10:21

Oooo, oni stripovi koje nam je Venax tada pravila su mi bili zakon... odlično, bravo MI!!!

boxer 64
boxer 64 Day 1,885, 11:42

"nije on bio nešto talentovan novinar ali je bio realan i objektivan... oprostiću mu par članaka kada je trolao...
V1 je bio neponovljiv.... vojno, ekonomski, politički i literalno neponovljiv...
obožavali smo slavoniju i NWC, LionKing, HelloKity i RA i veselili se sledećim pokušajima nakon poraza i svaki put je bilo EPIC... to su bile regije tvrđave, ekonomski centri..."

Moram se složiti s tihom. 100%
Čini mi se da je ovo prvi puta u više od tri godine da potpisujem sve što je rekao xD

tiho, niti se više ima što trolati niti se pripremamo za neku EPIC bitku.
Kvalitetnih novinara, više skoro pa i nema, trololo se davno izlizao. a EPIC bitke se još ponekad spominju kao nešto iz davne prošlosti.

Vidjeli i prošli smo puno toga, a i naučili da ne vrijedi čekati bolju verziju eRepublika. Sigurno neće doći. Polako, ali sigurno, je vrijeme za neke nove klince ...

govnosrk
govnosrk Day 1,885, 22:51

ove admine triba tužit, koje su sranje napravili od nekad zanimljive igre

Gorki61_istra
Gorki61_istra Day 1,886, 23:29

vote

Tom Tomasic
Tom Tomasic Day 1,886, 03:59

Poprilično kasno sam primijetil reprizu 🙂
Punkovi tekstovi su dizali i mrtve.
Venax se sjećam samo iz jedne fotke (od MrDalibora) di mi je zastal dah, jer jednostavno zrači (neću pisati koje pobude tim zračenjem izaziva), alio se nažalost ne sjećam njenih stripova...
Aurelije zašto ne pišeš i dalje?
Boxer 64 - počeli smo se vrijeđati? xD

Duffazi
Duffazi Day 1,886, 04:40

تانگ مجانی_free tank

http://www.erepublik.com/en/article/free-tank-q5-1-2196256/1/20

Gyurak
Gyurak Day 1,886, 07:57

Ima mene, ima votee.. : DD

Ante General
Ante General Day 1,886, 09:17

+1 na tihomira....povecalo ubij se

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.