Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Sebzésverseny állása és bányák

Day 1,958, 10:10 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Először is szeretnék minden játékostársamnak kellemes húsvéti ünnepeket kívánni!

Úgy gondoltam, hogy mivel 14 óra múlva lezár a nagy sebzésverseny és eldől, hogy melyik ország kapja a 100 ezer goldot tartalmazó aranybányát, érdemes lenne megnézni, hogy hova is kerülnek ezek a goldtermő gödrök és hogy kinek van esélye kibányászni azokat? Éppen ezért földrészenként végigmennék, hogy szerintem melyik kontinensen ki fogja megszerezni és jelen állás szerint kinek van a legtöbb esélye birtokolnia azt. A kettő ugyanis több esetben nem esik egybe. Aki esetleg rá szeretne pillantani az állásra, az itt megteheti.

Kezdjük is az öreg kontinenssel, azaz Európával! Itt a verseny minden tekintetben eldőlt, hiszen Szerbia több, mint 20 milliárddal vezet a második Lengyelország előtt. Ráadásul senki sem adott be tudtommal NE-t, vagy airstrike-ot a szerbek ellen, elég valószínűnek tűnik, hogy bizony Belgrádban lesz az európai bánya és abból a szerb állampolgárok fognak profitálni. Így kijelenthetjük, hogy bejött a gold érdekében kivándorló honfitársaink számítása, ugyanis ki tudják majd venni a maguk kis aranyrúdjait.

Érdekes vetni egy pillantást a ranglistára. Nem azért, mert bármiféle presztízs fűződne hozzá, hanem egyszerűen csak azért, mert hasznos információkat szűrhetünk le belőle. Ahogy látható, az első 5 helyezett között (kivéve a lengyel-szerb viszonylatot) majdnem 10 milliárdos különbségek vannak. Tehát ahogy lépegetünk lefelé a ranglétrán, a lengyelek-görögök-bolgárok és végül a románok között ugrunk mindig egy jelentőset lefelé a sebzésmennyiségben. Keleti szomszédainkat egyébként mi követjük, nagyjából 1 milliárd sebzéssel lemaradva, míg minket ugyanekkora hátránnyal a horvátok.

Térjünk át Ázsiára! Itt érdekes a képlet, mert jelenleg a törökök vezetnek 4 milliárd sebzéssel a kínaiak előtt, de a távol-keletiek elnöke bejelentette, hogy megpróbálják mindenáron megszerezni a bányát. Erre egyre kevesebb esélyük van, így az előzetes találgatásokat felülírta a törökök elmúlt néhány napban véghezvitt gigantikus tankolása, amellyel egyébként a szerbeket is kiszorították a félszigetről. Az ázsiai győztes nagyjából 8-9 milliárddal előzött meg minket. A törökök bányája azonban korántsem biztos, hogy az övék is marad, ugyanis ezekben a percekben is zajlik egy csata, mégpedig a lengyelek támadnak airstrike-al, ráadásul egyből a török fővárost. Sokan kérdezhetik, hogy miért pazarolnak airstrike-ot, amikor két régióra vannak a török határoktól. Nos, azért, hogy ne ismétlődjön meg az, hogy mi napokra bónuszok nélkül maradunk a területcserék miatt. Ráadásul még sokkal gyorsabb is így. Persze a rizikó benne van, hiszen, ha nyernek a törökök, akkor rengeteg pénzt kidobnának a lengyelek. Reméljük nem így lesz!

Afrika rendkívül érdekesen alakul. Jelenleg Egyiptom vezet néhány tízmillióval, tehát egy bagatell összeggel. A hátralevő 14 órában még bármi történhet, bármelyik ország megnyerheti a párharcot. Azonban bárki is nyeri, nem fogja megtartani az garantált. Amennyiben az egyiptomiak szerzik meg, valószínűleg a görögök lesznek a befutók, hiszen jelenleg jobban állnak a bolgároknál az adott térségben, míg, ha a déliek, akkor valószínűleg Brazília kaparintja meg. Persze egy váratlan airstrike bezavarhat még bárki részéről. A bárki alatt itt elsősorban EDEN országokat kell érteni, mert ők tehetik meg, hogy MPP-k kiütése nélkül megtámadják a brazilokat például.

Amerikában nincs kérdés, hiszen az USA nagyjából 30 milliárddal megverte a második helyezett Argentínát és az sem valószínű, hogy bárki is airstrike-al próbálkozzon ellenük, így ott egy biztos pontról beszélhetünk. Az mindenesetre jelzésértékű a sebzésekre pillantva, hogy a még mindig, papíron 17 ezres népességgel rendelkező Kolumbia mindössze 2 milliárdot volt képes összehozni.

Óceániában is eldőlni látszik a kérdés, hiszen Ausztrália vezet másfél milliárdnyi sebzéssel, ami ezen a szinten elég jelentős, így majdnem biztos, hogy az auszik kapják meg a bányát. A kiaknázására azonban leginkább Chilének, illetve Indonéziának van esélye. Persze itt is bezavarhat egy-két airstrike, elsősorban EDEN államok részéről.

Ami Magyarországot illeti, a török bányára lett volna némi esélyünk, de mivel a kormány nem húzta meg a reckírt, és nem adott be török NE-t, ez az esély elmaradni látszik. Az viszont egy elfogadható érv, hogy visszaüthetett volna a török háború akár az ukrán és egyéb bónuszainkra is.

Azt viszont sajnálattal látom, hogy az első két nap felbuzdulása után, amikor is feltoltuk közös erővel 30+ %-ig a légicsapás kajamutatóját, megtorpantunk. Azt remélem nem kell újra kihangsúlyoznom, hogy mekkora előny az, ha egy országnak rendelkezésére áll ez a plusz taktikai lehetőség.
Nem kell sokat áldozni egy-egy embernek, mindössze néhány napi tartalék beáldozására van szükség és már meg is lesz a kellő mennyiség. Én, aki erepes viszonylatban rendkívül szegénynek számítok, tudtam adakozni már több mint 100 ezer egységnyi kaját, akkor más is tud! Itt tudtok hozzájárulni a gyűjtéshez! Például a goldért kivándorolt honfitársaink adakozhatnának majd a megszerzett bevételből kaja formájában!

Maradok tisztelettel:
Istencsaszar

 

Comments

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,958, 10:17

az állami vezetés bemutatta, hogy inkompetens

mindenki kétszer gondolja meg, hogy kis közösségét építi, vagy pedig percemberke, nemzeti koncepciók nélküli "politikusokra" bízza az anyagi javait....

GregoryG
GregoryG Day 1,958, 14:08

mivan?

tamaske
tamaske Day 1,958, 19:25

vagy fura, anakronisztikus ideológiákat egy játékba behozókra...

Bikkin Day 1,959, 04:28

Comment deleted

Bikkin
Bikkin Day 1,959, 04:28

Vagy pedig hasznos idiótákra, kik megkajálják és továbbfogyasztásra vissza is öklendezik a liberális maszlagot, netán magukra a kútfő leszármazottaira, kiknek mindenféle nemzeti koncepció fura meg anakronisztikus... kivéve persze a legrégebbi ilyesmit, a cionizmust. De az meg a sajátjuk.

tamaske
tamaske Day 1,959, 04:33

nem beszélve az acsargókról

Adrastheus
Adrastheus Day 1,960, 05:07

... valamint a kecskékről, a földimalacokról és komodói varánuszokról

clawy
clawy Day 1,958, 10:21

Kajat gyorsan kellett volna vasarolni, mikor megindult az akcio. Most mar 3szor akkora arak vannak.

Nmengedi
Nmengedi Day 1,959, 16:46

Nem volt annyi olcso kaja a piacon. Mikor a 3 filler/q árfolyamon felvásároltam majdnem mindent az volt kb 100k energia. Aztán végiglapoztam, hogy egyáltalán mi van kinn és q-nként 5 oldal volt, az utolsó oldal irreális árakon, de az eladók közt voltak halottak is, szóval ki tudja mióta vannak azok a piacon.

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,958, 11:30

Állam megdotálhatta volna a magyar gyárosokat, akik aztán áron alul adták volna a kaját (nekem nincs kajagyáram) - így a gyárosok is jól jártak volna, esetleg a munkásoknak is emelhették volna a bérüket, és az állam nagy mennyiségű kajához jutott volna, összességében piaci ár alatt.

1 kaja adag = 10 huf
Állam ad a gyárosnak 6 hufot érte
Gyáros egyébként nem gyártana, így van kb. 0.01 huf nyeresége
Munkás bére kicsit emelkedik (ami növekvő fogyasztóképes kereslet)

Az is lehet persze, hogy az állam a piacon lévő ajánlatot veszi meg 10 hufért, és a részletek nem érdeklik.

sorihun
sorihun Day 1,960, 01:16

áron alul ?:DDDDDDDDDDDDDDDD 1.5 éve áron alul van 😁 1 ember gyárt 200-at full bonuszon = 40 huf 0.2 netton eladva. bér 15 huf. a nyersi 0.003-on 30 huf.. =40-15-30= -5 Huf. ez a q5 cég. Mekkora kasza mi? : )

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,958, 11:51

Én nem tudom hányan vannak, akik hozzám hasonlóan maguknak termelik a kaját a saját gyáraikban, magyarul önellátóak, de én például amit gyártottam az utóbbi egy hétben, az minden nap ment be airstrike-ra és a tartalékból éltem nap mint nap. Illetve egy részét annak is beletettem. Abszolút semmit sem veszélyeztet ez a fajta adakozás, mert amint vége a gyűjtésnek, egy-két hét alatt ismét maxra fel lesz töltve a raktár. Az utóbbi időben már úgyis 1-2 cég ment csak, mert nem volt hova tenni a terméket. Maxos kajabónusz mellett simán tud adakozni bárki, aki önellátásra rendezkedett be. Egy kör tehát adott.

Aztán ott vannak a mágnások. Nekik többtízezres tartalékaik biztosan vannak. Abból igazán adhatnak a közösségi célra, nem veri őket sem padlóhoz a kiesés, majd visszatermelik, amit kiadtak. Van tehát még egy kör.

És ennek a két csoportnak kapásból nem kell a piacra még csak belépnie sem. Én, amikor legelőször leírtam, hogy adakozzunk, megmondom őszintén, nem arra gondoltam, hogy vásároljuk fel a piacról az összes kaját és rakjuk be, mert ezt akár még az állam is meg tudná csinálni, hanem arra gondoltam, hogy a fenti két csoport adja be a tartalékai egy részét.

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,958, 12:03

Az airstrike-ra való gyűjtést nagyon nem is nyomatta a kormány. Nem volt shout és cikk dömping. Egyedül HunVeteránnak volt top5-ös cikke ez ügyben.

Illetve szerintem az is benne van a pakliban, hogy a politikai elit (te is ICS) már eljátszotta sokak bizalmát.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,958, 19:59

Egyrészt, nem is vagyok kormánytag. De ez lényegében mindegy a téma kapcsán. Én magam kettő cikket írtam erről, de még mielőtt lemondtam volna, legalább kétszer megírtam közlönyben is. Hadügyi közlönyben is volt rá utalás, de ebben nem vagyok biztos, mert ahhoz nekem közöm sose volt.

Mondjuk, hogy én mivel játszottam el a lakosság bizalmát, az is egy érdekes kérdés, de ebbe se menjünk bele. A lényeg az, hogy meg kéne érteni azt, hogy ezeket a dolgokat nem nekem, vagy GG-nek, vagy tóth miskának kell összegyűjteni, hanem a közösség érdekéért. Ha sikeresek leszünk országszinten, akkor mindenki együtt lesz sikeres, nem az elnök, meg nem a már említett tóth miska, hanem mindenki. De ugyanígy, ha sikertelenek vagyunk, nem én leszek sikertelen, hanem az egész közösség együtt. Amíg nem jutunk el ide, addig nem lesz előrelépés.

Jelenleg az a divat, hogyha valami siker van, akkor az az embereknek köszönhető, ha meg kudarc, akkor az a vezetőség hibája. Ez egy fals és kisarkított megközelítés.

Szóval az, hogy nem gyűlik össze az airstrikera a kaja, az pusztán annak köszönhető, hogy rengeteg ember ül a fölösleges és egyre nagyobb tartalékain, ahelyett, hogy végre egyszer az egyéni érdekek helyett a közösségit nézné. Persze ezt nem lehet így kimondani, ezért inkább azt mondjuk, hogy áh, nem éri meg, mert a kormány szar.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,958, 20:02

Röviden szólva: a magyar közösség abban az állapotban van, hogy az eredményt azt követeli mindenki éjjel-nappal, de ha már valami kis pluszt kér a vezetőség, már hőbörgés van. Minden téren ez megy. Századoktól nem lehet kérni, hogy csak 52 % alatt üss, mert akkor vagy zsoldosnak áll, vagy meghekkeli a rendszert, az airstrike nem gyűlik össze, mert nincs néhány száz ember, aki egy-két ezer egységnyi kaját berakna és még sorolhatnám napestig.

Swoosh.
Swoosh. Day 1,958, 13:39

Na ezzel nem voltam tisztaban eddig ...
http://wiki.erepublik.com/index.php/Capital

Nmengedi
Nmengedi Day 1,959, 16:48

Az aranybánya a valós fővárosta votl meghírdetve nem az Erepesre.

Tibigrafix
Tibigrafix Day 1,958, 14:22

A morál a padlón a kormány (nem csak a mostani) miatt, nem csoda, hogy senki nem akar adakozni a lehetséges légicsapás elbénázásra.

tamaske
tamaske Day 1,958, 19:29

és arra, hogy menjen a sárdobálás az eországot irányító nagyszájú kockák / tinik között

gyika
gyika Day 1,959, 00:59

en adakozok. legyartom, amit tudok, es megy a kozosbe.

Buvuzivirovomavanovok Day 1,958, 14:31

Comment deleted

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,958, 19:53

egyrészt, azt írtam, hogy több mint százezer, de nem kaja, hanem energiaegység, azaz wellnesz. Tehát ha én adakozok 100 ezer egységet, akkor az vagy 50 ezer q1 kaja, vagy 25 ezer q2 és így tovább. Egyébként én q2 és q3 kajákat adtam be a közösbe vegyesen. 27 ezres raktáram van, az fullosan televolt. Az most majdnem teljesen üres. Plusz a napi termelés egy jó részét is rakom be folyamatosan. Tényleg csak annyit tartok magamnál, amiből az aznapi ütés megvan. Majd visszatöltöm később, ha meg nem, az is mindegy, majd kevesebbet ütök.

HuMaVi
HuMaVi Day 1,958, 23:04

Nekem 4 db q2 es gyaram van es egy db q1, ezzel a jelenlegi bonuszok mellett siman 4 - 500 q2 est naponta beadok, es messze nem erzem magam gazdagnak. De ha mindenki csak a feleslegebol beadna mar osszegyulne a dolog. Biztos rengetegen onellatok kajbol, kulonben nem lettek volna ott a kajaarak ahol voltak...

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,959, 03:14

Igen, ezt mondom, hogyha többen csinálnánk ezt, akkor meglenne a dolog.

Bikkin
Bikkin Day 1,959, 04:38

Igen, annyit megtehet bárki, hogy az eddig üresen álló gyárait beizzítja a légicsapás kedvéért. Ha nem is melósokkal, de napi néhányszor 10 wellnesst még a legelvakultabb BH-vadász is kibír.

HenryFecamp
HenryFecamp Day 1,958, 22:37

ha mindneki beadna erejéhez mérten legalább 1-2ezrednyit meglehetne. nekem sem tetszettek az elmúlt hónapok történései, de ennyi erővel nyomhatnám is a logoutot.
23.287w és 390 HUF kb 5 gold, azaz EGY medálnyi aranyról beszélünk fejenként

Tibigrafix
Tibigrafix Day 1,958, 23:06

A hiányzó HUF-ot meg beadhatná a GÁT mondjuk, cigánykölcsönre

rRonin
rRonin Day 1,958, 23:51

Bányák:
Oceania: Ausztrália - New South Wales - Camberra = Chile fennhatósága alatt
Asia: Törökország - Central Anatolia - Ancara = Lengyel fennhatóság alatt
Africa: Dél-Afrika - Western Cape - Cape Town = Brazil fennhatóság alatt

America: USA - District of Columbia - Washington D.C. = USA
Europa: Szerbia - Belgrade - Belgrade = Szerbia

rRonin
rRonin Day 1,958, 23:52

9 perccel zárás előtt így állnak.

Nmengedi
Nmengedi Day 1,959, 16:53

A törökök honnét a faszomból bírnak ennyit ütni miközben az országukat nem képesek megtartani? Vagy mindenki őket üti?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,959, 17:31

A törökök rendkívül sokat ütnek és hatalmas tankolási potenciál van bennük. Csak éppen az erep két legerősebb állama támadja.

Norbesz16
Norbesz16 Day 1,959, 01:37

Már megint okoskodsz?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,959, 03:23

valakinek azt is kell, ha már ti folyamatosan hülyéskedtek. 🙂

Gorwian
Gorwian Day 1,959, 14:09

Szerintem Te menjél inkább BHzni külföldre, itt nem nagyon van keresnivalód! Tudod vannak, akik nem felejtenek!

DivineLard
DivineLard Day 1,959, 02:19

Fizetünk elég adót, de azért adtam 1 hufot

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,959, 03:16

nem a pénz a lényeg, hanem a kaja

DivineLard
DivineLard Day 1,960, 03:41

ott a piacon : P

magian
magian Day 1,959, 03:29

You have successfully contributed with 5994 Energy Units

Hozzuk össze!

torres1992
torres1992 Day 1,959, 03:58

Nem szándékoztam kommentelni, de a többiek kommentjei alapján csak leírom:

Én kb 3000 wellnessnyi kaját adakoztam összesen, nem sok, ahhoz képest, hogy ha nagyon akarnám, akkor mennyit rakhatnék be. (Nincs kajacégem, nem vagyok semmiben önellátó, de tudok venni a piacról, ha akarok)
Azt viszont leírom, hogy miért NEM adtam többet az országom érdekében.
Azért nem, mert a magyar-román háború alatt, mikor fölényben voltunk, tehát minimum 2-3 román eredeti régiót tartottunk meg gond nélkül ( nem az a lényeg, hogy szövetségi támogatással, vagy anélkül ), akkor én két nap alatt több, mint 70 goldot tankoltam el az országért, hogy megvédjük az elfoglalt régiónkat, majd jött az utasítás: mindent visszaadunk, mert békét kötöttünk, és nem is kapunk semmit cserébe, csak annyit, hogy békén hagynak minket a románok, ülhetünk tovább az ukrán bónuszokon. (Remélem a mondatomból érződik, hogy tökéletesen felfogtam ICS elnöki stratégiáját a NAP-pal kapcsolatban, csak attól még nem értek vele egyet)
Tehát azt a 70 goldot amit fölöslegesen elpocsékoltam, gondolatban átváltottam HUF-ra, magyar piacról felvásároltam a kenyeret, és beraktam az airstrike-ba. 😕 ... és még csak bűntudatom sincs. 😕

torres1992
torres1992 Day 1,959, 04:02

Valószínű senkit nem érdekel, de azóta inaktív vagyok a játékban, alig ütöttem 1-2Bh-t, max a DO-t csinálom meg, meg néhány csokit is elütöttem az ukránok ellen. Nem is sikerült ezt a 70 goldot pótolnom azóta sem... mert nincs motivációm... Csak várok valami csodára... vagy valakire, aki jön a semmiből hirtelen, és felrázza a játékot. Bár nem hiszem, hogy megtörténik...

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,959, 05:05

Egyetértek veled abban, hogy a "feltétel nélküli" NAP egy diplomáciai hiba volt. ICS a megkötésekor valószínűleg nem vette figyelembe a játékosok moráljának drasztikus lecsökkenését, amire te is jó példa vagy. Szóval igazad van abban, hogy ez hiba volt.
DE.
Nem ezt ez volt az első hiba, és biztosan nem ez lesz az utolsó. Aki dolgozik, hibázik, ez mindig is így volt. Ha mindenki minden hibára mindig úgy reagálna, ahogy te most, akkor többé soha az életben nem tudnánk elérni semmi célt. De ez nem csak ránk igaz, hanem bármelyik eországra. Vagy szerinted a Szerbeknél, Lengyeleknél soha a büdös életben nem csesztek el semmit a vezetők? Ott nincsenek ellentétek? A különbség annyi, hogy alighanem ők fel tudják fogni, hogy a hibák ellenére a közös célokat csak közös erővel tudják elérni. Te most ICS-t akarod büntetni, mert "feleslegesen elúszott" a 70 aranyad. (Habár gondolom senki sem kérte tőled, hogy beletedd.) Szerinted azzal, amit csinálsz, ICS-t bünteted?

Feco101
Feco101 Day 1,959, 06:27

eSA szabadítsd ki a Brazil iga alól! 🙂

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,959, 05:38

A NAP-ról: sokkal többet kaptunk mi annál, hogy ülhetünk az ukrán bónuszokon. Az, hogy milyen jó döntés volt ott lezárni a román háborút és nem belekerülni egy spirálba már most beigazolódott, egyrészt, amikor rápillantunk a sebzésversenyre és összeadjuk, hogy az ukránok és a románok együtt mennyivel ütnek többet nálunk, másrészt pedig ha megnézzük az utóbbi egy-két hét eden ellen vívott csatáinak az eredményét. Szóval katonailag mindenképpen jó döntés volt. Diplomáciailag még jobb, de ez még csak azok számára világos, akik tökéletesen ismerik a nemzetközi politikai folyamatokat, de hamarosan, egy-két hónapon belül mindenkinek világos lesz. Viszont valóban volt egy eleme a dolognak, amiben hibáztam: a kommunikációs része. A szerződés megkötéséig nem akartam nyilvánosságra hozni, mert nem akartam, hogy abbamaradjon az ellenállás és a románok visszalépjenek tőle. Ez egy hiba volt. Elismertem több ízben azóta.

A goldjaidról: nem tudom miért érzed úgy, hogy elúszott? Kitty-re is többezer arany elment a sok hónap alatt, amíg védtük a folyamatos támadások ellen, mégse mondja senki, hogy kidobott pénz volt. Sőt, ez kb mindenre elmondható, amit valaha megszereztünk. Akármit is érünk el, az egyszer el fog veszni. Ilyen a játék. Ciklikus. Lehet, hogy csak egy év múlva vesztjük el, de lehet, hogy másnap, körülményektől függ. (mondjuk minél később veszítjük el, annál több pénzt költünk a megvédésére). Szóval ilyen logikával soha ne költsünk semmire, mert előbb-utóbb úgyis elvesztjük. Ezt úgy kell nézni, hogy az adott időpillanatban az ütéseiddel az ország érdekeit szolgáltad, tehát hasznos volt. Mindig az adott perchez kell viszonyítani. Többször volt olyan, hogy egy RW-nek először a piros, majd a zöld oldalát kellett ütni taktikai okokból. Az sem volt kidobott pénz, ha valaki tankolt az egyiken, majd a másikat kellett ütni, mert az ország érdekét szolgálta.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,959, 05:44

Én is ugyanúgy beleütöttem a saját kis rakétáimat az RW-be reggel, pedig tudtam, hogy valószínűleg délután lesz tárgyalás.

Egyébként meg sajnos lassan fel kell ismernem nekem is, hogy a magyar közösség nem alkalmas nagy célok véghezvitelére, mert összefogásra esély sincs, semmilyen témakörben. Most is, akár a kormány beadhatott volna egy török NE-t, hogy legyen valami bányánk, de ki ütött volna? Az erős emberek nagy része már rég lelépett Szerbiába, hogy ott bányásszák ki a 0.4 goldot, ne nálunk, nekik nem lett volna fontos, hogy üssenek keményen. Legfeljebb, ha elmennek az ukrán bónuszok, maradnak még egy kicsit Szerbiában a 10/10-en. Vagy lehetett volna próbálkozni egy airstrike-al, az érdekesség kedvéért, de annak még a fele se gyűlt össze, mert mindenkinek fontosabb volt szidni a vezetést, mint belerakni a tényleg minimális összeget fejenként.

reduit
reduit Day 1,959, 12:01

ICS ez nem a Te/Ti privát játékotok!
Hülyének nézed a saját állampolgáraidat: Ez itt a gond mint ahogy a Francia kalandnál is kihagytatok mindenkit egy kutyafutta szavazással.
És jöttél az ótvar, sajnos nem mi voltunk a prioritás.Pont akkor, amikor igenis nekünk kellett volna annak lenni.Mindent eladtál egy ötletért, amelyre 2 oldalról sem kaptál támogatást.
De Te egy jó vezetőnek gondolod magad.Csodállod, hogy 30-40% karakter nem ad a szavadra?
Megosztó személyiséggé váltál, hibák gyüjteményévé bársonyos kötésben.

wwenigma
wwenigma Day 1,959, 15:08

Feltétel NÉLKÜLI.... ez a baj hallode. Bár Te megkaptad zsebbe hogy ez igy legyen gondolom....

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,959, 17:35

Aki nem látja az összefüggést, hogy miért kellett olyan feltételekkel megkötni, amilyenekkel, annak ennyi magyarázat után már kár erőlködni, ezután sem fogja megérteni. Így nem is megyek bele. Tartsatok továbbra is hazaárulónak, ha az úgy jobban tetszik és jobban beleillik a világképetekbe.

reduit
reduit Day 1,959, 19:31

Igen, ha nem megy szép körmondatokkal, akkor már nem is magyarázkodsz és legyen ahogy gondolják.
Igen!
Ez az!
Miért adjon valaki az airstrikeba, mikor majd a felhasználásról egy felkent elnök, fog dönteni, aki mögött csak sajátmaga és fakejai állnak esetleg néhány cimbora.
Az eredmények minősítenek, és az nem nagyon van.Sokan törik magukat valamiért és egyszercsak parancsra pont az ellenkezőjét kell tenniük, mert néhány "lego" király meggondolja magát.
És ezek tönkre is vágták a bizalmat, mellékes, hogy volt-e értelme vagy sem.
Tehát ha ICS ezekután azt mondja, hogy adakozzunk, mindenki ezerrel hátrál a gondolattól.
Igy van ez!

reduit
reduit Day 1,959, 19:38

Bár lehet, ha sokat kritizálunk néhány mágnásmiska összedobja a kaját, uhhogy lehet, hogy a kritika is segítségedre lesz.

torres1992
torres1992 Day 1,959, 23:52

Bocs, nem akartam ismét vitát robbantani a kommentemmel... arról a 70 goldról: IGEN, előbb-utóbb úgyis elköltöttem volna, de mennyivel jobb elkölteni úgy, hogy kaját veszek belőle, és beadom az airstrike-ba, mint hogy eltankolom egy olyan régióért, amit másnap ellenállás nélkül visszaadunk. Mindezt megúszhattam volna, ha időben szóltok, hogy "Ti hülyék! Ne tankoljatok már, holnap úgyis visszaadjuk..."

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.