Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Román NAP okai és miértjei

Day 1,919, 11:56 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm az olvasókat!

Update: Nem akartam ezt leírni, mert rosszul jöhet le a nemzetközi politikában, de mivel gyakorlatilag mindenki - pár kivételtől eltekintve - ugyanazon ok miatt támadja a döntést és a NAP-ot: nincs hadisarc. Valóban kérhettünk volna jelképes összeget, 50-100, esetleg 200 ezernyi valutát, hogy jelképesen elismertessük velük, hogy igen, mi vagyunk az erkölcsi győztesek. Aztán elvetettük, akikkel átbeszéltük. Hogy miért? Egyszerű: diplomáciai befektetés. A CoTWO fölény ugyanis elérte azt a fokot, amikor az EDEN legyőzése erővel már tovább nem folytatható. Hiába ütnénk minden egyes EDEN tagállamot, csak egységesebbek lennének. Azonban, ha megszüntetjük a támadásukat és semlegességet alakítunk ki velük egyesével, akkor előbb-utóbb fel fog bomlani az egész haldokló rendszer és feloszlik az EDEN. Ez pedig jóval többen fog érni nekünk, mint 50 k huf, higgyétek el.

De nem csak ez a helyzet. Mindig bebizonyosodott a múltban, hogy a két fél között relatíve tartós, értsd több hónapos NAP csak úgy köttethetik, hogyha egyenlő feltételek vannak. Ismét mondom, kérhettünk volna hadisarcot, még lehet, hogy meg is adták volna, de a megalázó feltételek miatt jött volna az impícs rögtön a kongaválasztás után náluk és az új elnök egészen biztosan megszegte volna a szerződést. Magyarán lett volna 6 napig NAP-unk és lett volna 100 k hufunk, amit az első csatába bele kellett volna tolni. Ehelyett én lemondtam erről és inkább egyenlő feltételek mellett tartósabb NAP-ot igyekeztem összehozni, ami legalább addig kitart, mint az előző, augusztusban.

Eredeti cikk:

Akit nem érdekel a racionális és fél óránál hosszabb távlatokban gondolkozó érvelésmód, az kérem hagyja ki a cikket és ugorjon egyből a kommentekhez! Aki esetleg a miértekre kíváncsi, annak szívesen válaszolok a cikk után minden egyes kérdésére.

Kezdjük ott, hogy eltöröltük a románokat pár nappal ezelőtt. Itt kezdődik a történetünk. Itt elértünk egy célt, beteljesült, amiért az előtte eltelt két hétben harcoltunk. Véleményem szerint az e-magyar társadalom leépülésének egyik legfontosabb eleme volt az, hogy a 2011 tavaszi kormányok nem tudtak új célt adni annak a rétegnek, akik csak a románok eltörléséért játszottak, így ők a 3.-4.-5. törlés után motiválatlanok lettek és elhagyták a játékot. Maga a feladat rutinszerűvé vált és kiüresedett. Ez már most, az elmúlt két napban is megfigyelhetővé vált, pedig még szó sem esett sehol a NAP-ról. Véleményem szerint nem lett volna értelme folytatni a háborút, hiszen az elmúlt közel két és fél hónapban kiharcolta magát mindenki és egyre nehezebb volt egy-egy RW-re összeállni. Ez az első ok.

A második ok, hogy az eddigi sikereinket nem fenntartható sebzésből és fölényből értük el, hanem úgy, hogy osztottunk, szövetséges segítség érkezett minden egyes nap szinte, még az RW-kre is, illetve sokan személyes tartalékaikat vetették be a győzelem érdekében. Egyvalamit be kell látni: a románok és az ukránok együtt erősebbek nálunk. Tetszik vagy sem, ez a helyzet. Ebből következően valamelyikkel ki kell egyezni előbb utóbb. Persze, ha az a célunk, hogy legyen bónusz. Ha csak arra megyünk, hogy minél több csata legyen, az se baj, ha vesztünk, akkor természetesen nem ez a helyzet.

Nyilván nem az ukránokkal fogunk kiegyezni, hiszen sokkal stabilabban tartható és nagyobb számú bónuszt ad, mint a román terület. Ez is egy tény.

Kitérnék pár szóban arra is, hogy sokan úgy érzik fölöslegesen ütöttek a románok eltörléséért. Ez nem így van. Az volt a cél, így tenni kellett érte. Elértük, elmúlt, túlléptünk rajta. Jönnek új célok, új kihívások. Azokért is ütni kell, de majd azokat is elveszítjük egyszer. Ilyen a játék. Ciklikus. Ennyi erővel ne üssünk sehova, mert úgyse lesz maradandó eredménye.

Térjünk vissza a román háborúra! Véleményem szerint a szövetségeseink unták már, hogy éjjel-nappal nálunk kell ütniük, még RW-ben is, mert nem tudjuk magunktól tartani a románokat és az ukránokat, de azért mindig próbálkozunk. Többen szóvá is tették ezt. Nyilván mindenkinek unalmas, ha egy olyan szövit kell pátyolgatni, aki nem bír valamit, de azért erőlteti reggeltől estig. Márpedig azt beláthatjuk, hogy hatalmas segítséget kaptunk tőlük, hiszen nélkülük nagyon nehezen nyertünk volna RW-ket, közvetlen csatát meg az EDEN-el szemben sehogyan sem, így nyilván figyelembe kell venni az ő hozzáállásukat is.

Sokan megszóltatok engem a feltételek miatt. Nézzük miért alakult így. Abban nyilván egyetérthetünk, hogy eredeti régióikat nem fogják hadizsákmányként ideadni, ahogyan mi sem tennénk. Az a kiindulópont minden NAP-nál, hogy nem adunk NE-t egymásra. Innentől kezdve pedig semmi olyat nem kaptak, amit ne szereznének meg maguktól. Senki nem mondta, hogy piros oldalon kell ütni, vagy hogy majd mi indítgatjuk az RW-ket. Szó sincs róla! Nyugodtan üsse Erdélyt, vagy bármelyik régiót, aki csak akarja, én nem kérhetem, hogy adjátok fel. Ha meg akarjátok próbálni megvédeni, tegyétek meg. Nem ellenzem és még csak nem is szerződésszegés, mert nincs benne, hogy nem üthetjük, csak az, hogy nem rakunk rá prioritást, nem osztunk rá és nem veszünk rá sebzést. Ki vagyok én, hogy ellenálljak sok magyar állampolgár akaratának? Üssétek, ha akarjátok!

A háború most zárult le a törléssel és megfelelő pillanat volt, hogy megszakítsuk a spirált, így nem békét kötöttünk, hanem nem nyitottuk újra a háborút. Nagy különbség! A legutolsó NAP, tavaly augusztustól tartott január elejéig. Az az időszak egy sikertörténet volt. Innentől kezdve csak a két fél vezetésén múlik, hogy fenntartják-e ismét legalább ennyi ideig, vagy belpolitikai célok miatt inkább újranyitják egy-két hónap után.

Az előnyös-hátrányos helyzetről meg csak azt tudom mondani, hogy nézzük meg, hogy ki milyen pozícióban van/volt! Nekünk van vesztenivalónk, vannak bónuszaink, vannak lehetőségeink más irányban. Nekik nincsenek bónuszaik, nincsen más lehetőségük, azaz egész egyszerűen nincs vesztenivalójuk. Ha folytatjuk a háborút, vagyis technikailag újranyitjuk, akkor maximum megint eltöröljük őket egy idő után, de ez nem jelent minőségi csökkenést nekik, mert az utóbbi két hónap trendje ez volt. Mi viszont elbukhatunk sok mindent, egy értelmetlen és fölösleges háborúért.

Kérhetnénk egymillió pénzt, való igaz, de minek adnák meg nekünk, mikor abból megnyernek 10 RW-t, ha kell. Akkor csak inkább arra költik, mint egy az egyben nekünk adják.

Lehet, hogy sokan nem értenek egyet a döntésemmel, de a politikai felelősséget vállalom érte, mert meggyőződésem, hogy nekünk ez rövid, közép és hosszútávon is szükséges és előnyös lehet. Azt is hiszem továbbá, hogy az elnöknek nem elsősorban a népszerűségre kell törekednie, hanem arra, hogy az országnak megfelelő döntést meghozza. Én úgy érzem megtettem.

A normális hangvételű kommentekre és kérdésekre válaszolni fogok, de az anyázást figyelmen kívül hagyom!

Maradok tisztelettel:
Istencsaszar
elnök

Utóirat: a következő cél egyelőre egy lokálisabb jellegű lesz, amire a bónuszok biztosítása érdekében van szükség: az ukrán kongresszus eltörlése. Jelenleg jól állunk.

Utóirat2: A kormányom tagjait kérem, hogy ne sértegessétek, én kötöttem meg a NAP-ot, szidjatok engem. Amennyiben nem kapok impícset, úgy folytatni fogom a munkát, ahogy eddig, aktívan, kommunikatívan és mindig törekedve a legjobb megoldás meghozatalára.

 

Comments

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,919, 12:15

Egy nyamvadt játékban egy dolgot veszíthetsz el: a becsületedet.
Úgy érzem neked sikerült.

Alexandross
Alexandross Day 1,919, 12:17

Bármennyire nem értek egyet a NAP-pal, neked sikerült fentebb egy nagyon konstruktív kommentet produkálni, grat ^^

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,919, 12:24

kösz.
Azért olvasd el a tegnapi MK-t: http://www.erepublik.com/en/article/-mk-rom-aacute-nia-elt-ouml-r-ouml-lve--2214979/1/20

Kiemelek egy részt:
"Akadályozzuk meg őket a gyors feltámadásban és őrizzük meg a bónuszunkat még egy ideig!

Sajnos azonban kétségtelen, hogy nem lehet őket a világ végéig elnyomva tartani. Most annyit ígérhetek, hogy egyelőre megpróbáljuk megtenni a lehetetlent. Amennyiben felszabadulnak, úgy minden bizonnyal a két fél NE-t fog rakni egymásra ismételten és újra elkezdődik a huzavona, ami alapvetően nekünk kedvez, hiszen az MPP-s csatákban, szövetségünk túlereje miatt fölényben vagyunk, így hiába tudnak RW-zni, ha mi ugyanannyi idő alatt elfoglalunk egy-egy régiót, akkor maradnak 2-3 területen, limitált bónusz-számmal."

1 nap múlva meg mindent visszaadunk ingyen. Hogyan viszonyul egymáshoz a két közlöny tartalma?

Eheslo
Eheslo Day 1,919, 12:51

Sehogy. Kapott egy marék ezüstöt, mint izralex felmenője, Jézusért.
De az is lehet, hogyi ngyen tette.
Élvezetből.
Mert izralexnek, icsnek és haverjaiknak ez a játékélmény.
Átverni, megalázni a magyarokat.
Bárhol.
Bármikor.

Alexandross
Alexandross Day 1,919, 12:55

Így van, nyilvánvaló az egész. Te kis mesemondó : )

Lord Sandor Day 1,920, 02:28

Comment deleted

Honved2010
Honved2010 Day 1,919, 12:17

Amiről már 3-4 cikket kell írni, az már sántít : (

joesr3
joesr3 Day 1,920, 23:34

Ez így van.

RPG Lac
RPG Lac Day 1,919, 12:18

Engem nem zavar, csak akkor induljunk valamerre

Kikericsy
Kikericsy Day 1,919, 12:19

ezek korrekt ervelesek. a szovetsegesek lelkesedeset meg tudom erteni... vegulis a nep teged szavazott meg es eddig sem voltal nap ellenes. szoval igyuk is meg a levet.
ettol meg nem kap tobb ertelmet az elvert vagyonom... mondjuk annak halmozasa tartogatasa sem...

Anorna Sharnath
Anorna Sharnath Day 1,919, 12:22

épp itt volt az ideje a NAPnak.

Humorolo
Humorolo Day 1,920, 14:04

Te hülye vagy 😃

Anorna Sharnath
Anorna Sharnath Day 1,920, 14:24

reported for insulting.

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,919, 12:22

ICS mindig a felkelésekkel vagy elfoglalva.
Ok. Nem tudtuk hozni őket, csak egyszer egyszer.
Viszont az éles csaták simán mentek, és nem is kellett érte a szövetségnek pitizni.
Minden xy csata rommá volt ütve nap mint nap, ha egyet sem ütöttünk oda is lehozták nekünk a szövik, ezt te is mondtad. Ergo az éles csatákban nem kellett komoly erőfeszítés tehát nem beszélhetünk arról, hogy a szövetség unja már, hogy állandóan nekünk kell segíteni.
Szóval így tulajdonképpen erőfeszítések nélkül, míg a románok vért izzadnak, mi simán 2-3 régióra tudjuk, bocsánat tudtuk volna szorítani.
Igazad van nem tudjuk őket eltörőlve tartani, de nem is kell.
Esetleg kongresszus idején, lehetett volna ujra segítséget kérni a szöviktől, hogy a kongresszusukat ujra eltörölhessük. Tehát nem kell mindig szövetségi segítség.

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,919, 16:04

Hasonlóképp látom. Feljön az ember, a zsebében van 2-3 milliós sebzés (nem ritka). Van rá 1-2 órája, hogy elüsse, mert egyébként IRL is van a világon. Végignézi a szövetséges csatákat, ha van pénze utazni, akkor a környező RW-ket, shoutok linkjeit.

Mit lát? Minden túlütve.
Éppen emiatt a tegnapi közlönyben leírt munkaterv, miszerint a szövik simán hozzák a csatákat, mi pedig koncertezünk az RW-kre - na, ez épp így igaz minden szövetségesre. Aki nem 80%-nál is TP-re hajt, az szerbként is ide üt, ha látja, hogy szoros a magyar-román meccs. Mert ha meg 60%-on állunk, akkor mi is oda ütünk a bolgár-egyiptomiba, ha meg éppen az áll szoros eredményen. Ez nem áldozat, részemről speciel semmiképp. Oda ütök, józan ésszel, ahol szükség van rá - és mindig van 2-3 DO variáns, lehet találni alkalmas csatát.

Tehát a tegnapi (most már tegnapelőtti) érvelésed tökéletesen megállta a helyét. Szimpatikusnak találtam, gondolom, még sokan mások is. Szívatni román játékostársainkat - csináltak már ilyet ők is velünk, nem kár értük. Le is foglaltuk (volna) őket, amit egy nem szűk látókörű szövetséges nem hiszem el, hogy nem lát be. Jó pár hetes ilyen helyzet után biztos, hogy egy NAP értékesebb lett volna - az időzítéssel kapcsolatban másik poszt alatt már írtam.

Mindettől függetlenül, remélem, jól jövünk ki, és nem az lesz, hogy most rászabadítjuk valakikre a románokat, mi meg ide-oda ütögetünk majd, jobb híján. És ez nem azt jelenti, hogy vágynám a végtelen magyar-román unalmat: egy jól időzített NAP sokat ér, ez igaz. Remélem, megéri ez a mostani.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,919, 17:23

Ahogy ott is elismertem, az időzítés lehetett volna jobb is, de sajnos a külső körülmények úgy alakították, hogy most volt rá szükség.

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,919, 17:35

Túltárgyaltuk. : )

Ostenburg Moravek Gyula
Ostenburg Moravek Gyula Day 1,919, 12:23

ICSmaxx

goobee
goobee Day 1,919, 12:23

Nyert helyzetből feladtunk mindent, és nem kapunk érte semmit!

Miért nem kértük a békéért cserébe a máramarosi szarvast?

Miért nem kértünk tőlük hadisarcot a béke fejében?

Az össze régiójukért kaptunk cserébe 2 hét békét, mert a NAP csak március 5-ig szól!

Ez egyenlő egy hazaárulással kedves ICS!

Levi Kay
Levi Kay Day 1,919, 13:58

regiot nem lehet kerni egy napert, egyresz mert ertekben nem egyenlo, masreszt pedig ugyis vissza RW-zik. Egy jelkepes osszeget szerintem elkerhettunk volna, mivel nem hiszem hogy az eden epp most bukna meg ennyi ev utan

joesr3
joesr3 Day 1,920, 23:42

Lehet hogy kaptunk valamit cserébe, csak az magán zsebben landolhatott. "Egy embert kifizetni olcsóbb mint egy országot."

Jol nezunk Miki
Jol nezunk Miki Day 1,919, 12:25

Felőlem még bele is mehettünk volna abba, hogy Románia az összes volt területét megkapja, de akkor legalább valami hadisarcot vethettünk volna rájuk (igen, tudom, ez ellen is érveltél). Nem is kellett volna olyan nagy pénz, amit a románok nem fogadtak volna el - csak valami jelképes összeg, amivel bebizonyítottuk volna, hogy nem vagyunk gyávák. És akkor még a méltóságunk is megmaradt volna. De szerintem akár még többtízezer cc-ért is képesek lettek volna békét kötni, örültek volna annak, hogy kapnak egy teljes romániát valamennyi pénzért, amit az esélyes-esélytelen RW-kre fordítottak volna.

Nem volt semmi kompromisszum, a románoknak a legkedvezőbb béke lett megkötve (ennél csak az lett volna kedvezőbb, ha még fizetünk is nekik)

Jol nezunk Miki
Jol nezunk Miki Day 1,919, 12:29

És ne hidd, hogy ezt azért írtam, mert a radikális gyűlölőd vagyok, az előző szavazáson rád szavaztam. De ezen döntés miatt csalódott vagyok.

Joz76
Joz76 Day 1,919, 21:07

A románok most szereztek vissza 1,1M cc-t. Abból simán elkérhettünk volna 1-2 százezret.

Grege
Grege Day 1,919, 12:28

Szerintem korrekt a cikk is, a döntés is, nézzünk más kihívások után, amikor a románok visszaszerzik az összes régiójukat, csak idő kérdése és újra beütnek minket, szóval folty. köv.

Eheslo Day 1,919, 12:28

Comment deleted

Kikericsy
Kikericsy Day 1,919, 12:37

ezek is korrekt ervelesek.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,919, 12:40

A kettő között azért eltöröltük azokat, akiket a haverjaimnak nevezel.

Eheslo
Eheslo Day 1,919, 12:48

Ahogy elnézem nem az akaratod szerint történt.
Valami baleset lehetett, mert korábban szeretted volna őket felszabadítani 1 héttel.
Akkor elcsesztétek, de egy hétre rá sikerült a nagy nap.

Rohadj meg ics a haverjaiddal együtt!

Eheslo
Eheslo Day 1,920, 11:55

Köszi a reportot, és üdv a jetibéren vett káűpó haverodnak, megdolgozik a jetiktől kapott pénzéért és védi a segged rendesen.
Nos ritka kártékony egy banda vagytok és ne feledjük ez ebben a hónapban ez a második meneted volt, ilyen böszemséget emagyar elnök még nem tett, pedig volt pár hozzád hasonló szemét áruló már elnök, mint mobra, sorihun, lazo, nalaja és izralex.
De egyikük sem vágta át a népét kétszer ugyan abban a hónapban.
Takarodj a fenébe a hazugságaiddal és a féker támogatóiddal együtt!

fischer2
fischer2 Day 1,919, 12:44

Érdekes kérdést feszegetnek egy nemrég megjelent cikkben, mégpedig azt, hogy ICS egyszemélyben hozta meg ezt a döntést. Továbbra is azt látni, hogy több kormánytag sem ért egyet a nap-pal. A nép sem ezt akarta. Akkor kinek a döntése a nyomán lett meghozva az ítélet? Joggal érzik-e magukat becsapva azok, akik 100%-ban tették oda magukat a csatákban, amikor a vezetőség azt kérte, aztán amikor egy ilyen kardinális kérdésben kellett dönteni, akkor senki nem volt kíváncsi a véleményükre?

"Amiről már 3-4 cikket kell írni, az már sántít : ( " - Erre szokták azt mondani, hogy a győztes és a vesztes között az a különbség, hogy a győztesnek nem kell magyarázkodnia.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,919, 13:02

Biztos a pártok, elnökök feletti irányítók akarták ezt.

Levi Kay
Levi Kay Day 1,919, 14:00

a vegso dontest mindig az elnok hozza meg, nem a kormany. Erre hatalmazta fel ot a nep.

Dio Arachna
Dio Arachna Day 1,919, 12:46

Azért anyagilag megérte valakinek? Mert, ha úgy sem akkor merő csalódás...

Kikericsy
Kikericsy Day 1,919, 13:07

de lehet a roman elnokasszony jol cumizik : D

Dio Arachna
Dio Arachna Day 1,919, 13:57

Kellett már a NAP, mert szívtak már eleget... : D

zsotivagyok
zsotivagyok Day 1,919, 18:35

Akkor kuldjetek hozzam ennyit csak megerdemelnek en is, de azt hiszem a lakossag bo fele ele terdelhetne nyugodt szivvel, ics ele meg ketszer mert o adta meg neki amit akart.

Naggyongonosz
Naggyongonosz Day 1,920, 07:01

Persze Ics-nek mert Őt lefizettéka jetik... Mocskos jetibérenc...

joesr3
joesr3 Day 1,919, 12:46

Tüzetesen végigolvastam véleményed, és komolyan próbáltam megérteni ennek a döntésnek a miértjeit. De sajnos semmi konkrétumot nem véltem felfedezni az indokok mögött, csak feltételezéseket. (Mondom ezt mint egy átlag állampolgár akinek csak korlátozottak a lehetőségei.)
Igaz a szövetségi rendszerbe alulról nem látunk bele, hogy a támogatásunk mennyire okoz problémát a baráti erőknek. Erre jó lenne egy pontos kimutatás (ha van ilyen), hogy mennyi a saját erő és mennyi a támogatás mind ütésben mind anyagiakban, valamint jó lenne egy táblázat ahol egyértelműen látszanak az erőviszonyok, hogy mindenki saját szemével és logikájával is meggyőződhessen róla hogy is állunk. Ezzel elejét vehetnénk az értetlenkedésnek és a csalódottság érzésének, hisz a számok magukért beszélnek, ha bizonyíthatóak és ellenőrizhetőek.

Rottler
Rottler Day 1,922, 12:37

http://egov4you.info/top/daily - ezt nézd meg

Attila26
Attila26 Day 1,919, 12:49

a legnagyobb baj nem a háború lezárásával van hanem a nap-al. mert miért is kell neked 1 szerződésben bármilyen kötelezettséget vállalnod a háborúban vesztes románok felé a nyertes ország elnökeként? ha nem akarsz háborút nem adsz ne-t és kész. a szőrösök nem adnak ne-t tudva hogy mpp-s csatában sanszuk nincs, egészen addig amíg nekünk nem fog fájni...de ha ez bekövetkezik megteszik ha van nap ha nincs. semmiféle létjogosultsága nem volt ennek a nap-nak csak és kizárólag román részről....balek politika....balek vezetés.....ennyi.....

Nouvion
Nouvion Day 1,919, 12:55

Csak annyit mondok, hogy magánújságot elnöki cselekedetek magyarázására használni ősi román szokás. Mire valók akkor a közlönyök?

Nouvion
Nouvion Day 1,919, 13:00

A napról annyit, hogy nekem majdnem mindegy, hogy van-e vagy nincs, csak az érdekel, ne menjünk le állandóan kutyába, amikor megkötjük velük.

India'n
India'n Day 1,919, 13:10

Gombóc Artúr által linkelt kétnapos MK-hoz képest mi változott? Ott még fényes sikerek, szövetségi fölény, TWO túlerő , stb. Eltelt két nap, meg lett egy NAP, és már egyből gyengék vagyunk, a szövik unják, stb. Ha a szövik unják, gondolom a bolgárok és makik is repesnek, hogy a román felszabadult erők Őket basztatják, nem?
ICS, vagy a gazdák kiadták, hogy ezt kell sulykolni a népbe? Ezzel mellélőttél rendesen!

fischer2
fischer2 Day 1,919, 13:14

"...Ehelyett én lemondtam erről..." Nem gondolod, hogy ez azért több embert érint annál, semhogy egymagadban, ilyen döntést önkényesen meghozzál?
Nem tudom mi lett volna ebben a helyzetben a jó döntés, de én már azt is "könnyebben" el tudnám fogadni, ha mondjuk beadnánk egy NE-t, és a kongresszus szavaz a folytatásról. Ebben az esetben mégis 40 ember képviseli a népet, nem pedig 1.

Nouvion
Nouvion Day 1,919, 13:16

Szerintem ezzel nincs baj. Az elnök van kirakatban, végre egy elnök, aki meri vállalni a döntést, nem tologatja át egy arctalan tömegre. Még ha nem is értek egyet vele.

G4b0
G4b0 Day 1,919, 13:16

Lelkesítő ez a hozzáállás, ha legközelebb is leállunk velük háborúzni.
Mit számít, hogy eltöröljük őket, majd úgyis visszaadjuk ingyen. Legközelebb én a románok helyében hagynám is magamat eltörölni minden ellenállás nélkül, mivel úgy is vissza fogjuk adni nekik a területeiket.
Elsőre eltörölni a románokat még poén volt, másodikra is, azonban minél többször tesszük meg, annál unalmasabb lesz és az utána való ilyesfajta hozzáállás pedig egyenesen visszataszító...

Kheodum
Kheodum Day 1,919, 13:32

Nem NAPozni kell hanem ütni a jetiket amíg mozognak.
Erőlködjenek csak tovább ha fel akarnak szabadulni, vagy tűnjenek el, menjenek megint Ázsiába ha országot akarnak maguknak.

India'n
India'n Day 1,919, 13:33

Most olvasom az ápdétet, hát egy baromság. Úgy tudod megtörni az EDEN tagállamot, ha 2-3 régión tartod Őket, illetve megpróbálod! És hiába próbálod kimagyarázni, ez MEGALÁZÓ a részünkre!
Gondolom, ha jövő hónapban mondjuk eltörölnének bennünket, akkor dalolva adnák vissza eMo-t a jetik. Szánalmas!

Deesing
Deesing Day 1,919, 13:57

Emberi nulla vagy ICS, menj romániába oda való vagy.
Undorító alak vagy nemhogy nem vagy elnöknek való de magyarnak se.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.