Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Magyar-török-orosz viszony

Day 1,790, 09:17 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Bizonyára mindenki értesült a Magyar Közlöny legutóbbi számából arról, hogy kollektív MPP kötésre került sor Szerbia, Lengyelország, Magyarország és Oroszország között. Ez részben összefügg azzal, hogy az oroszok NE-t adtak be a törökök ellen. Ez a cikk megírásának pillanatában még nem garantált, hogy át fog menni, hiszen 19-12 az állás, de a lényegen ez nem változtat. De, hogy mi a lényeg, azt még ebben a cikkben fel fogom tárni. 🙂

Alapból az motivált abban, hogy tollat (billentyűzetet) ragadjak, hogy nagyon sok és nagyon eltérő véleményeket hallottam és olvastam a sajtóban a témában. Ehhez először is ismerni kell a két országhoz fűződő múltbéli viszonyunkat.

Kezdjük a törökökkel! Amikor én regisztráltam, az index boom környékén, már jóban voltunk velük és a felszabadító harcainkban is segítettek korlátozott mértékben. Nagyobb tankjaik rendszeresen megjelentek magyar osztásokon, hogy nagyobb erejükkel segítsék az ügyünk előrehaladását. Később mi is rengeteget ütöttünk hozzájuk a görög gyarmatok védelménél. Innentől kezdve nagyon szoros kapcsolatban voltunk éveken át. Segítettük egymást, amikor csak lehetett. Először a peaceben, majd a phoenixben is közös szövetség tagjai voltunk. A ONE-ba számtalan invitálás ellenére sem voltak hajlandóak belépni, majd tavaly ősszel egy közös romántörlés után gondoltak egyet és megtámadták Iránt, aki akkor már ONE tag volt. Az más kérdés, hogy ez egy jelentős hiba volt az akkori ONE vezetéstől, de most a lényeg nem ez.

A törökök valószínűleg hetekig tartó egyeztetés után, kvázi átálltak az EDEN-be. Tették mindezt kettő, azaz 2 iráni bónuszért. Az összes addigi barátjukat elárulva. De látott már olyat a történelem, hogy egy ország oldalt váltott, ez még nem vonja maga után automatikusan azt, hogy utálni is kell egymást, lásd például Oroszország és Bulgária esetét. A törökök azonban segítettek a románoknak eltörölni, majd megszállva tartani minket nagyjából egy hónappal az átállásuk után. Nyilván bizonyítani kellett az EDEN-nek. Arról ne beszéljünk, hogy a horvátok oldalán is rengeteget tankoltak a szerbek ellen. Komplett török századok települtek át Romániába, hogy magyar RW-ket verjenek le. Az tény, hogy közvetlen háborúra még nem került sor, de MPP-ken keresztül számtalan alkalommal segítettünk a másik eltörlésében. Mi a bolgároknak, szerbeknek, ők meg a horvátoknak, románoknak. A közvetlen háború sem múlott sokon legutóbb.

Az kétségtelen, hogy mindkét országban van egy réteg, aki szimpatizál a másikkal és nem szívesen harcolna ellene, de attól még a fentebb felsorolt tények nem változnak. Kijelenthetjük tehát, hogy az állami szintű kapcsolat a két ország között maximum semleges, de inkább ellenséges, lévén, hogy EDEN tagokról van szó, akik több alkalommal ütöttek ellenünk és már kétszer NE-t is kezdeményeztek ellenünk.

Az oroszokkal is nagyon sokáig szövetségesek voltunk a peace és a phoenix idejében. Sokáig béreltünk is tőlük régió(ka)t. Több alkalommal segédkeztek swapokkal nekünk és a szerbeknek is. Elég ha csak a Kitty megszerzése előtti hadműveletre gondolunk. Ennek ellenére mindenki tudja az oroszokról, hogy magának való egy népség, sosem küzdöttek más céljaiért keményen, kizárólag az önös érdekeiket nézték. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor tették oda magukat a szövetségesükért úgy igazából. Aztán phoenix felbomlása után válaszúthoz érkezett Magyarország. Vagy maradunk az oroszokkal, németekkel, hollandokkal, franciákkal, vagy összeállunk a spanyolokkal, lengyelekkel és megvalósulhat az akkor még NWO-nak nevezett ONE. Végül ez utóbbi mellett döntött az akkori vezetőség. Később az oroszok beléptek a TERRÁ-ba és MPP-ket kötöttek az EDEN államaival, azaz két külön oldalra sodródtunk. MPP-n keresztül velük is számtalanszor ütöttünk egymás ellen, mi elsősorban a lengyelek, vagy az ABC oldalán, ők meg román, német, vagy francia oldalon, attól függően, hogy épp merre jártunk. Közvetlen háborúra még sosem került sor a két ország között. NE javaslatot talán egyszer-egyszer adott be a két fél még a távoli múltban, de mindkettő le lett szavazva.

Az elmúlt két hónapban Ukrajnában békésen megvoltunk egymás mellett. Folyamatos volt a diplomáciai kapcsolat is az utóbbi időkben. Bár az olaj régiójukat végül nem adták bérbe, elkezdődött egy közeledési folyamat. Összegezve tehát itt is azt mondhatjuk, hogy a viszony egy ellenségesből folyamatosan átment egy semlegesbe.

Mégis miért az oroszokkal kötöttünk MPP-t? Azért, mert ők 0, azaz nulla veszélyt jelentenek az ukrán bónuszokra és hatalmas kiterjedésű ország lévén a jövőben ha swapra kerülne sor, szinte bárhova el tudnának minket swapolni adott esetben, Kínától elkezdve Iránon át az USÁig. Tekinthetjük ezt egy diplomáciai befektetésnek is, hiszen minden barátság MPP-vel kezdődik. Erre jött még az is, hogy van egy lebegő tábor jelenleg, akiket az oroszok vezetnek. Ennek tagja Németország, Franciaország és Oroszország. Ez nagyjából a régi TERRA maradványa. Ezt a csoportosulást esetleg meg lehet nyerni magunk mellé, ezzel kialakítva egy sebzéstöbbletet az EDEN-el szemben. Továbbá a védelmünket is jelentősen növeli majd az, hogy orosz MPP-vel rendelkezünk, hiszen innentől kezdve bármelyik EDEN ország be kíván ütni minket, számolnia kell az orosz MPP kiütésével.

Ha visszatérünk az ukrán bónuszokra, akkor azt is elmondhatjuk, hogy nekünk az a legfőbb érdekünk, ha valaki, aki lehetőleg nem mi vagyunk, gyepálja a törököket, de legalábbis leköti őket. Ezzel ugyanis biztonságba kerülne Taurida és az összes többi terület is, valamint keletről és délről biztosítanánk magunkat.

A törökök ezzel szemben masszívan EDEN tagok, jelenleg éppen MPP-k nélkül, mert a harcra éhes lakosság kielégítése érdekében beütötték a szövetséges Izraelt, majd Iránt, de ettől függetlenül a tagságuk és az orientáltságuk megmaradt. Nekik nincs reális alternatíva.

Nos, ezen okokat mérlegelve döntött úgy a kormány, hogy orosz MPP-t köt. Kéretik ezt tiszteletben tartani. A számos jelenbeli és jövőbeni előny érdekében érdemes volt ezt meglépni egy bizonytalan és csak a mesékben létező török barátság ellenében. Ráadásul a törökökhöz fűződő viszonyunknak nem kell megváltoznia, hiszen ugyanúgy csak MPP-n keresztül fogunk ütni ellenük, ahogyan azt eddig is számtalanszor megtettük. Az szerintem elég gesztus volt nekik, hogy nem támadtuk meg őket, amíg 1 MPP-jük volt.

Kérek mindenkit arra, hogy a törökök mellett semmiképpen se üssön! Ha annyira szereti őket, akkor találjon magának más csatákat, ahol lehet ütni.

Maradok tisztelettel
ICS

 

Comments

HunVeteran
HunVeteran Day 1,790, 09:29

Megint csak az a baj, hogy gyakorlatilag nem marad körülöttünk ellenséges ország (románokon kívül), akiken átmehetnénk vagy azért, hogy tőlük szerezzünk régiót, vagy azért, hogy más országok felé lovagoljunk. Nem látom értelmét. Attól nem lesz erősebb az ország, hogy ül a babérjain. Pont, hogy a kemény csaták lendítenék be a gazdaságot és termelnének hasznot, növelnék a béreket.

Macskassy Gordon
Macskassy Gordon Day 1,790, 09:38

Az oroszokhoz még annyit hozzátennék, hogy segítettünk neki visszaszerezni és megtartani az országukat

ha jól emlékszem, nem ma volt

Alexandross
Alexandross Day 1,790, 09:44

Az orosz MPP megkötésével régi álmom vált valóra. A törökökkel kapcsoltban minden jóérzésem elmúlt, megbízhatatlanok a folyamatos váltogatásaik és felelőtlen döntéseik miatt.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,790, 09:57

Árulja már el valaki, hogy miért szeretik a törököket? Amikor abbahagytam a játékot őket utáltuk a legjobban kábé. Mi történt?

rRonin
rRonin Day 1,790, 09:58

Közel -Keletet kéne valahogy felszabadítani, nagyon irritál Izrael, de Görögország jelenléte is arrafelé.

Vagy nyomuljunk már végképp Észak felé, mivel úgymond egyelőre csak ezek az alternatívák maradnak nyitva.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,790, 10:09

HunVeteran: nézd csak meg, hogy a nagyobb országok mit csinálnak. Mindegyik szinte kivétel nélkül kerüli a kemény harcokat egymás ellen. Mindenki inkább bónuszokat épít és kisebb országokkal háborúzgat. Nem véletlenül. Azt meg én nem értem, hogy miért is kéne azt nézni, hogy kitől tudunk régiót szerezni? Nem attól leszünk erősek, ha van 50 régiónk. Egy ország bivalyerős lehet akár 10 régióval is, ha az 10 különböző nyersanyag és emellé van még egy aktív lakossága is

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,790, 10:11

Azt meg mindig is elítéltem, hogy csak azért csináljunk valamit, mert unatkozunk és kell csinálni valamit. Ha egyszer nincs értelme semminek, akkor nem értelmetlen dolgokat kell csinálni, hanem semmit. Ki kell várni, hogy legyen értelmes cél. Most nincs értelmes cél.

HunVeteran
HunVeteran Day 1,790, 10:12

Na de mire föl az erősség, ha nem is használjuk? :- ) Izgalom, az kéne. Eltörölnek? Na és? :- )

Choleraaa
Choleraaa Day 1,790, 10:43

Ics: Igazad van. Ücsöröghetünk a babérokon és nem csinálunk semmit és az amúgy is egyre unalmasabbá váló játékot még kevesebben látogatják majd 🙂 Vagy??!! Esetleg izgalmasabbá tehetjük egy kis harccal. Kitty hülyén hangzott de nem mondom kétszer se, hogy egy hasonló célért újra összekovácsolódna az ország. Így meg nem marad más mint szidni egymást.

Choleraaa
Choleraaa Day 1,790, 10:45

Kérlek az eszmefuttatásaid mellőzd a "Miért ne tegyük meg!" témakörben. Ez nem hiszem hogy ez a játék pont nem arról kéne, hogy szóljon, hogy miképp sunnyogjunk háború nélkül a bónuszokon ülve.

Ez a török megtámadás meg kész vicc 🙂 nemrég még nyalizás meg rettegés volt, hogy NE-t adnak ránk....most meg kicsit erősebbnek hisszük magunkat és mekkora a pofánk. Majd jól beverik megint aztán lehet hibásokat keresni.

Attila26
Attila26 Day 1,790, 10:48

ics az a gond hogy a te szád íze szerint játszatod a játékot időtlen idők óta. vannak akik nem semmit akarnak csinálni 1 játékban hanem játszani. mert ez 1 játék ÉRTED. ha semmit akarsz csinálni a kézenfekfő és egyben a legtökéletesebb megoldás hogy nem lépsz be.....ÉRTED...

Hgmg
Hgmg Day 1,790, 11:26

Mitől jobb a közvetlen harc, mint az MPP-n keresztüli? Ha van bónusz, tudunk többet ütni mások mellett ; )

ICS! Azért a török - iráni konfliktus nem ennyi volt.. Ha jól emlékszem, a törökök elindultak volna az arabokhoz bónuszokért, csak Irán beelőzte őket, elfoglalva olyan területeket is, amelyek számukra értéktelenek voltak, de a törökök útját elállták vele.. Ezért támadták Iránt, nem brahiból..

Hgmg
Hgmg Day 1,790, 11:30

Az oroszokért feladjuk a letteket?

george37
george37 Day 1,790, 11:58

itt a pont ICS, én teljesen egyetértek veled, de mi lesz az ABCvel? lehet, h ez most TW de kitudja? Ha már őket választottuk az Asgard helyett...

Alexandross
Alexandross Day 1,790, 12:01

Hgmg, a lett-orosz háború TW.

Eheslo
Eheslo Day 1,790, 12:23

Hgmg: bárkit eladnak bármiért.
Magyarokat, letteket.
Arulóknak árulók a barátia.
Bölcs mondás és van itt választék is bőven: bolgárok, oroszok, törökök, tótok, franciák, németek.
Mind mind elárult minket, majd még azokat is elárulták, akikért anno minket árultak el.
Ez van.
Bár ez egy játék, de nem lehetne legalább it becsületesen játszani olyanokkal kik mellettünk álltak végig?
Indók, rácok, makik. Valakit kihagytam? A többi mehet a fenébe.

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,790, 12:37

Hát, én ma beütök másfél milliót a törökök mellett, az izraeliek ellen.

Érzelmi politizálást folytatok, ha folytatok, a véleményem nem eladható/ megvehető.

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,790, 12:41

A másik, jobb egy izgalmas, de vesztes csata, akár egy eltörlés, mint a passzív játék és a folytonos lemorzsolódás.
Harcok kellenek, tétcsaták. győzelmek, vereségek. A vereség is jobb, mint a kivárás.

Thorongil
Thorongil Day 1,790, 13:03

a játék jelenlegi kerete nem igazán ad lehetőséget tétcsaták kialakulására sztem.

denes1es
denes1es Day 1,790, 13:13

Mindenki harcokat akar. Csatákat. De amíg nincs jelentősebb magyar csata, addig segíthetnénk a szövetségeseknek. Nemtom melyik cikkben olvastam, hogy a szövetségeseknek segíteni ezerszer jobb mint az ami most itt van.
Símán lehetne izgalmat vinni a játékba, nem kell ahoz magyar csata. Csak rendezzünk osztásokat az indok felszabadítására! Írjunk cikkeket a makik helyzetéről! Vagy hasonló. Ne csak önös érdekeinket nézzük!

Mate80
Mate80 Day 1,790, 13:16

"Azt meg mindig is elítéltem, hogy csak azért csináljunk valamit, mert unatkozunk és kell csinálni valamit."

Akkor miért mentetek Párizsba, mikor a hazánkat eltörölték? ICS?

Mate80
Mate80 Day 1,790, 13:23

"Istencsaszar
Day 1,789, 00:23

A francia hadjárat másfél hónapig kimutathatóan növelte az ország aktivitását és a játékkedvet, szóval egyetlen percig sem bánom, hogy kitaláltam anno, mert többszáz (többezer) polgárnak nyújtott változatosságot, kihívást a szokásos román monotóniát követően. Ezért én erre a hadjáratra büszke is vagyok. Az erősebb ország ellen elbuktunk, papírforma szerint. Ennyi."

Mate80
Mate80 Day 1,790, 13:25

Mintha némi ellentmondást fedeznék fel a másfél nappal ezelőtti kommentedhez képest.

tamaske
tamaske Day 1,790, 13:36

denes1es +1; mpp-n keresztül segíteni a szövetségeseknek, egyfelől kényelmes, másrészt hasznos. de ha valaki izgalmat keres, ki is költözhet a szövetséges országba és izgulhat, hogy elveszik-e alóla a tartományt vagy sem.

gyanítom, hogy azok hangoskodnak az agyatlan vagdalkozásért, akiknek semmilyen gazdasági hátterük nincs, vagy fékekkel tartják magukat fenn, és így számukra a bónuszok semmit nem jelentenek.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,790, 13:39

A francia hadjáratot nem azért csináltuk, hogy csináljunk valamit. Hónapok óta 4-5 bónuszon tengődtünk az eredeti területeken, ezért kitaláltuk, hogy áthelyezzük a fővárost egy olyan térségbe, ahol átmeneti jellegű harcok után elég biztosan lehetne tartani 7-8, akár 9 bónuszt is. A franciákat vertük többnyire, az USÁ-t kb 3-4 csatában kellett volna megverni, aztán lehetett volna kezdeni a bónuszépítgetést hollandoktól, angoloktól bérelve. Csak az átmeneti fázisban elbuktunk.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,790, 13:41

Hgmg: nem adjuk fel. A mostani háború TW és szabályozott feltételek szerint zajlott én úgy tudom. A régiók vissza lesznek adva. A tárgyalásokon az oroszok garanciát vállaltak, hogy nem viszonyulnak agresszíven az ABC-hez. Ez egyébként már az utóbbi jópár hónapban is így volt. Ha meg mégis megtámadják őket, akkor kiütik a saját oldalukról a mi MPP-nket, mi meg védjük az ABC-t. Nem áll szándékunkban megszakítani a barátságot a baltiakkal. Ugyanúgy lesz MPP velük, mint eddig, ha akarják

Mvhely
Mvhely Day 1,790, 13:43

A törökök kétszeri NE beadása egy egy képviselő magánakciója volt ami lényegében simán leszavazott a parlament. A harmadik pedig egy TW próbálkozás volt amitől befosott a magyar vezetés.
Nem értem miért kell egy jobbára baráti országot ellenséggé tenni?

Bikkin
Bikkin Day 1,790, 14:01

Mvhely: én végignéztem silniy udart és a hasonszőrűeket százmilliókat tankolni ellenünk, amikor bizonyítaniok kellett hűségüket. Nekem ennél ékesebb bizonyíték nem kell a törökök "barátságát" illetően.
P.s.: Két "barátjukat", Iránt meg Izraelt épp most verték-verik ronggyá. Tutira kell nekünk ez?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,790, 14:41

Mvhely: nem teszünk ezzel senkit ellenséggé. Ha eddig nem volt az, eztán se lesz, mert ugyanazt csináljuk majd, mint eddig: ütünk MPP-n át ellenük.

mobra
mobra Day 1,790, 15:30

denes1es +1.
ahhoz hogy izgalom legyen a szöviknek segíteni ahhoz kell 3 lelkesítő, helyzetelemző, motiváló cikk, hogy milyen jó az nekünk vagy nekik vagy éppen rossz a románoknak, 200 shout, esetleg egy kis osztás.
egyből belendül a nép egy timbuktuért folytatott csatába. magamat is beleértve.

Avalokitesvara
Avalokitesvara Day 1,790, 18:02

A bónuszoktól való vastagodásnak az az értelme, hogy adott alkalommal erőn felül tudjunk majd teljesíteni, akár olyan elleneket legyűrni, akik már nem a mi súlycsoportunkhoz tartoznak. Ehhez viszont az adott körülményeknek is megfelelőeknek kell lenniük. Azért, hogy orrbaveressük magunkat nem kell külön kérvényt benyújtani (például az épp aktuális geopolitikai helyzetben) egy kínának.

Avalokitesvara
Avalokitesvara Day 1,790, 18:08

Az orosz MPP igazából egy diplomáciai győzelem: egy eleddig ellenséges táborban lévő országot közelítettünk a céljainkhoz, amelyek nem rövidtávúak. A török háború után teljesen más irányokban is lehet majd gondolkodni. Az ABC országokat kibiztosítottuk a legnagyobb mumusuktól, lehetővé téve nekik, hogy nyugodtan játsszák a háborúikat az Agarddal (bolgár, orosz MPP az utóbbinál, az előbbinél pedig a "mieink").

reduit
reduit Day 1,790, 21:43

A bonuszokkal az a baj, hogy ha nincs maxos gyárrendszerünk, márpedig nincs akkor hiába a bónusz, mert csak az alsórendü fegyvereket és ételeket tudjuk gyártani.
A bonuszok a túltermelés miatti áresést produkálják csak és a raktárhelyzet tőkehiánya miatt
azt sem tudjuk halmozni.
Fő baj tőke/gold hiánya.

Prunt
Prunt Day 1,790, 23:18

Elég nagy baki ez az orosz mpp, oroszokat meg a lengyelek nem kedvelik azaz tőlük meg távolodni akartok?
Nem beszélve a német, francia, területekről amiket többnyire a lengyelek szoktak elfoglalni.
A helyes megoldás ez lenne: se török se orosz mivel egyik sem ér semmit

Veseugynok
Veseugynok Day 1,790, 23:29

Én csak amolyan nyeretlen egyhónapos vagyok itt, és lehet, hogy hülyeség a felvetés, de mi miért nem vagyunk eden tagok, ha azok a legerősebbek?

Macskassy Gordon
Macskassy Gordon Day 1,791, 00:34

@Veseugynok

hűség, büszkeség, lojalitás, baráti kötelékek....ilyen apróságok : )

Egyrészt a szövetség arról szól, hogy segítünk egymásnak jóban-rosszban, másrészt ha azt csinálnánk, hogy mindig oda állunk ahol erősebbek az országok akkor előbb-utóbb megutálna minket mindkét oldal...lásd kiváló példa erre a törökök

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,791, 00:39

Prunt lengyelek is MPPt kotottek veluk

Prunt
Prunt Day 1,791, 00:44

az lehet hogy kötnek de gondolom a lakosság jó részének ez kb. olyan mpp mint nekünk lenne egy román, de mindegy úgyis kijár még egy eltörlés a törököknek is

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Day 1,791, 02:01

Én meg amondó vagyok, hogy köpönyegforgatókkal nem kell közösködni és nem kell barátkozni.
Véleményem szerint az eltörlésünkben közvetlenül segédkezni olyan háborús tett, amit nem lehet megbocsátani, vagy ha mégis, hát azért alaposan meg kell dolgozni.
Aki egyszer elárult, az megteszi majd máskor is. Jobb távol tartani magadat a tűztől, mint folyton attól félni, hogy újra megégeted magad.
Én a magam részéről egy ütést sem vagyok hajlandó török érdekekért bevinni...

DivineLard
DivineLard Day 1,791, 02:30

"A ONE-ba számtalan invitálás ellenére sem voltak hajlandóak belépni,"
Én úgy emlékszem, hogy volt ott egy kis kavarás a spanyolokkal : )

Daelin Proudmoore
Daelin Proudmoore Day 1,791, 03:09

Nem unod még ezt a sok wall of text cikket?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,791, 03:52

VRAJ: a törökök jóval többet segítettek be az eltörlésünkbe a románoknak anno, mint az oroszok.

Divine: volt, de utána volt kb egy-két hónapos időszak, amikor a spanyolok végül nem vétózták volna a belépésüket, meg is lettek hívva, de mindig elutasították.

Daelin: nem. 🙂 Adjak ki inkább csöcsöket? 🙂

Daniel Zachary
Daniel Zachary Day 1,791, 05:02

Én örülök hogy valaki egyáltalán kiad még értelmes és igazi cikket Daelin.

Denes1es +1

Azimazi
Azimazi Day 1,791, 05:44

örülök, h. páran rávilágítottak a dolgokra. nem tudtam ugyanis, h. kevesebb a játékelhagyó olyan időszakokban, mikor akár több 7en át vesztes csatáink vannak egy ostoba ne miatt, és tartósan törölnek minket, mint mikor csak unalom, de nyugalom van ugyan ennyi időn keresztül. na igen valaki szeret szopni, valaki meg nem, úgy látszik szélesebb az a réteg, aki szereti, mint ahogy eddig azt gondoltam

Choleraaa
Choleraaa Day 1,791, 10:19

Azimazi. Igen elég széles az a réteg aki nem csak ücsörögni akar hanem például, esetleg egy harci modulokon alapuló játékban harcolna is. Valószínűleg csak véletlen lehet, hogy ilyen kis igényeik vannak ezen embereknek.Meg aztán ott van az a pici bi-bi, hogy ebben a játékban a harc előbb tart meg játékost mint a semmittevés és ücsörgés a vagyonunkon.

tamaske
tamaske Day 1,791, 11:14

tessék itt a lehetőség románt ütni indonéz barátainkat segítve. én ma beletettem 2 kajás kört, ki tart velem?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,791, 12:22

én veled tartok

csontvelo
csontvelo Day 1,792, 01:13

magyar-török viszony: remélem ma kapnak hármat...

Azimazi
Azimazi Day 1,792, 03:34

Choleraaa, arra szerettem volna rávilágítani, h. az elméletetek csak akkor állja meg a helyét, ha azok a csaták győztes csaták, mert van olyan opció is a játékban, csak úgy mint az életben, h. esetleg vesztesz. na most ezt az emberek nem igen szokták értékelni és akkor az a bizonyos morál megint nem pozitív irányba mozdul el.
Az a baj, h. nektek csak az lehet szórakoztató, ha van közvetlen csata, de akkor minek mpp ? Töröljék el a fenébe Mo-t, aztán lesz egy ideig közvetlen csatátok,

Azimazi
Azimazi Day 1,792, 03:34

utána meg rw a végtenbe és tovább. Tiszta fun. Biztos vagyok benne, h. hatalmas játékosmegtartó ereje lenne a logikátok alapján

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.