Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Lehetőségek a horvát háború után

Day 2,343, 07:27 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Először is szeretnék kellemes húsvéti ünnepeket kívánni minden játékostársamnak, aki még az ünnep alkalmával is inkább az erepezéssel és az én unalmas cikkeimnek az olvasásával tölti az idejét! 🙂

Minden jel arra mutat, hogy órákon belül lezárulhat a horvát háborúnk, ugyanis Zágrábnál 44-0ra vezetünk és semmi jele nincs annak, hogy komolyan meg akarnák védeni a régiót, illetve a szerbek időközben elfoglalták Lika and Gorski Kotart, amivel elzárták az utunkat. (Utána rögtön megtámadták Istria Kvarnert is, hogy még ma ki tudjuk űzni a horvátokat Európából. Erre azért van szükség, mert a lengyelek ellen nem nagyon tudnak védekezni a szlovének, akik így az eltörlés közelébe kerültek. Mivel április 20-a van, ez különösen veszélyes szituációt teremt. A szlovénok kongresszusa ugyanis rendkívül nagy veszélyben van a polák agresszió miatt. A szerbek minden bizonnyal azért igyekeztek ennyire a horvát területeken át, hogy még időben tudjanak lengyel NE-t adni, megadva ezzel az esélyt barátaink parlamentjének a biztosítására.

A háborúnk tehát lezárul, de milyen lehetőségeink is vannak?

Adja magát az a feltevés, hogy segíthetnénk mi is a szlovéneknek. Természetesen erre van lehetőség, hiszen a horvát régióinknál mindenképpen határosak leszünk a lengyelekkel, azaz tudunk NE-t adni, akár már most is, ha ezt az utat választják a vezetőink. (Eredeti területeink is hamarosan határosak lesznek a lengyelekkel, ugyanis WTD határos a szlovén Prekmurje területtel, amit szerintem holnap támadnak meg ellenségeink.)

Ez esetben a lengyeleket rá lehetne szorítani egy háromfrontos háborúra (magyar-szerb-szlovén), amivel esetleg meg tudnánk menteni szövetségesünket, illetve ki tudnánk zavarni a lengyeleket a közelünkből, vissza egészen Németországig. Sőt, jól összehangolt támadások során esetleg ezt egybe lehetne kötni azzal, hogy az íreket is kipakoljuk innen. Sőt, a lengyel bónuszokat is meg lehetne rengetni. Persze ehhez a jelenleginél jobb koordináció és stratégiai tervezés kellene az Asteria részéről. Az ellenséges szövetség ugyanis nagyon szépen csinálja a sebzéselvonást. Mindig a megfelelő országokban indít, megfelelő időben RW-ket, valamint a lengyelek is jól menedzselik eddig a saját felkeléseik indítását.

Én személy szerint úgy gondolom, hogy a lengyel NAP-ot legkönnyebben úgy tudnánk mi is, vagy akár az egész Asteria elérni, ha előtte megmutatnánk a polák félnek, hogy neki is van vesztenivalója és felül tudjuk őket múlni, ha ez szolgálja az érdekeinket. Egy-két hét bónusztalanság, vagy egy-két eredeti terület elvesztése rögtön jobb belátásra térítené őket és ők maguk jönnének NAP-ot kérni, ahogy a TWO időben is mindig tették. Izmoztak, izmoztak, aztán valaki megcsapta őket, akkor jött a NAP.

Ez az egyik opció. A másik, hogy hagyjuk a szlovéneket és a szerbeket, had szenvedjenek a lengyelekkel, mi pedig megpróbáljuk érvényesíteni a lemondott Apponyi által tető alá hozott román szerződésünket és elkérjük Kárpátalját, majd ukrán NE-t adunk. Ennek értelme nem sok van, mert a bolgárokkal NAP-unk van, a bónuszon pedig ők ülnek, egyedül a búza nyersanyagot tudnánk megszerezni az ukránoktól, de ennek a hídja is folyamatosan határos lenne a lengyelekkel. Esetleg azt lehet még csinálni, hogy amíg a lengyelek le vannak kötve, addig átjutunk Kelet-Ukrajnába és ott pingpongozva, vagy háborút lezárva kivárjuk, amíg a bolgárokkal kötött NAP-unk lejár és megpróbáljuk őket kivetni a bérelt ukrán bónuszaikból.

A harmadik opció, hogy megpróbáljuk elkérni a románoktól a két szlovák nyersanyagot, ami nekik nem kell, nekünk viszont pluszt jelentene. Ráadásul az Asteria-hadműveletet sem akadályoznánk vele, mert Western Slovakia régióból kiindulva tovább tudnak menni, ha sikerül megnyitni az utat a lengyel falon RW-vel. Vagy akár osztrák NE-t is tudnak már ma este adni, mivel Burgi felszabadult a szlovén uralom alól, szóval stratégiailag őket nem zavarná az átadás. Nekünk viszont ugyanúgy a lengyel határ okozhatna gondokat. A kérdés tehát ugyanaz, mint az ukrán búzánál: meg tudjuk-e oldani a lengyel NAP-ot, vagy le tudják-e őket foglalni annyi időre szövetségeseink, hogy ne zavarjanak meg minket?

A negyedik opció, hogy ülünk és várunk, nem csinálunk semmit, valamint védjük a horvát RW-ket, nehogy ismét bezavarjanak a lengyel-ellenes hadjáratba. Ez stratégiailag még védhető álláspont is lenne, hiszen mi látnánk el a hátország védelmét, de játékélmény és bónuszok szempontjából nem ideális. Ráadásul előbb-utóbb ránk kerülne a sor.

Van egy plusz egy verzió, az Airstrike, de ennek jelenleg nem látom értelmét. Nincs olyan terület, amit hosszasan tudnánk tartani és gazdaságilag is előnyt jelentene nekünk a birtoklása az eredeti területekhez képest.

Ami a nagyvilágot érinti, az Asteria oldal valamivel több sikert tudott felmutatni az utóbbi időben, mint az ellentábor. Kanadát sikerült majdnem teljesen felszabadítani az amerikai iga alól, ahogyan Franciaországból is kipaterolták az USÁ-t, így e két ország kongresszusa valószínűleg biztosítva van. A brazilokról ez már nem mondható el, ugyanis az argentinok stabilan tartják őket megszállva és még a kitörési kísérletüket is meghiúsították. Venezuela helyzete szintén reménytelen a portugál elnyomás alatt. Spanyolország vezetői nyilván azért nem segítenek egyik baráti országnak sem a környékükön, mert tartanak attól, hogy az olasz földön gyülekező görög csapatok csak erre várnak. A Baltikumban vannak még veszélyeztetett államok, mégpedig Lettország és Észtország, akiknek még küzdeniük kell az Asgard és a Leto erői ellen a biztos kongresszusért.

Maradok tisztelettel:
ICS

 

Comments

Nariii
Nariii Day 2,343, 07:29

Megint írtál egy csomó maszlagot, ahelyett, hogy: ne támadjuk a románokat, mert szegény szerbeket akkor mi (is) cserbenhagyjuk.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,343, 07:39

azért nem írtam bele az opciók közé a románok megtámadását, mert gondolom az semelyik épeszű embernek nem fordult meg a fejében, hogy NE-t adjunk a románokra, kiütve ezzel az összes MPP-nket, 0-ra csökkentve ezzel az esélyünket bármire is. Ha nem az a lényeg, hogy nyerjünk, sikeresek legyünk, csak hogy üssük a románt, akkor persze be lehet adni.

de ez ügyben azt javaslom, hogy beszélj a románellenes alelnökkel, aki eddig minden ciklusban heti kétszer elmondta, hogy ő háborúzni akar a románok ellen és adjátok be rájuk az NE-t, meglátjuk mi lesz alapon.

Nariii
Nariii Day 2,343, 07:50

Hiába uszítassz, nem fogok felülni ennek a hülyeségnek. bandi elmondta már, hogy az egy hiba volt, amiért asszem bocsánatot is kért és hirtelen haragból adta be. Egyszer megszívatta a szlovéneket, 2x nem szeretné.

Másrészt, ameddig szempy az elnök, addig az van amit ő szeretne. Ha ő nem akar román NE-t akkor nem is lesz.

De csak gondolj bele. Eltöröljük a románokat jelen esetben, lenne 8/10, de sztem a 9/10 is megoldható. Tiszta vagányak lennénk. Jön úgyis egy új event+MU verseny, így ez még ösztönzi is a népet, hogy üssön. 😃

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,343, 08:17

Én a racionalitásból indulok ki, nem a vágyálmokból. Persze, szép dolog, hogy leírjuk, hogy eltöröljük a románokat (ezzel 3 bónuszt szerzünk csak, tudunk még pluszba szerezni egyet az ukránoktól). Ez 8/10. Innentől kezdve már csak a bolgároktól tudunk plusz egyet. Tehát, magyarul a 8/10-hez eltörölve kéne tartani a románokat és az ukrán régiók közül egyet. De nézzük csak a 7/10-et, azaz csak román eltörlést.

Szépen hangzik, kétségtelen. Csakhogy. Ha ránézel az elmúlt néhány hét sebzésadataira, láthatod, hogy a horvátok (akiktől egyébként szintén 3 bónusz szerezhető) fenntartható sebzése nagyjából 30-40%-al elmarad a románokétól, akiké a miénket is meghaladja. A tankolási potenciálról nem is beszélve. Ebben mindkét nemzet meghalad minket.

Magyarul már az RW-k kivédése is csak úgy lehetséges, ha valaki kívülről segít nekünk. És itt jön a képbe az összes MPP kiütése. Ki fog nekünk segíteni, miután nem marad MPP-nk? Az Asteria nyilván nem. A Sirius-Aurora nyilván nem.

Összefoglalom: megnyitnánk egy olyan háborút, amiben folyamatosan külső segítségre szorulunk úgy, hogy tudjuk, hogy nincs külső segítség. Na ezért nem írtam bele a lehetőségek közé

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,343, 08:20

azt meg kétlem, hogy itt már bármi is motiválná a népet. Az előző hangsúlyosabb küldetésnél az országot támadták, mégis csak CH-nál sikerült megvédeni magunkat, ott is csak úgy, hogy az egész Asteria odatette magát értünk.

A magyar sebzés már nem kötődik a közösségi célokhoz, csak minimálisan. (CH esetén talán felmegy). azon kívül mindenki csak ütögeti a TP-t, FF-et, amit éppen talál, emellett néha páran előveszik a csokikészletet, de semmi több.

Nariii
Nariii Day 2,343, 11:14

Köszönöm szépen cpt. Obvious!

Nyílván nem azért van ott a kettőspontdé, mert szarkasztikusan vélekedtem...

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,343, 12:44

nálad sosem tudni. 😃 Inkább leírtam a biztonság kedvéért. 😃

Nariii
Nariii Day 2,343, 13:04

Attól hogy hülye kreténnek adom ki magamat itt erepen, még nem vagyok az. Sőt, de mivel szerény is vagyok, így ebbe nem megyek bele. 🙂

Bár részegen láttam már momentumaimat/ténykedéseimet, ami nem feltétlen tükrözi egy 14-16 éves hülyegyereket. 😃

Roll21
Roll21 Day 2,344, 11:31

A lengyeleket kéne letolni és utána jöhet Erdély

karaj22
karaj22 Day 2,343, 07:57

Feltéve, hogy az új küldetés a TP medálnak fog kedvezni az ajándékcukorkákkal, én a lengyel attacknak látom. Ezt mondjuk gyorsan lezárnák a lengyelek Lower Austria felszabadításával, és akkor utána lehet szlovák bónuszra menni (ha a horvátot meguntuk).

Az írek kipatorálásával mondjuk Chilet megint megkapnánk a nyakunkba...

karaj22
karaj22 Day 2,343, 07:58

*látom értelmét

Hulyeur
Hulyeur Day 2,343, 08:30

Egy a lényeg: legyen komoly csatánk a jövő héten folyamatosan, hogy tudjunk ütni és fejlődni! Be is ruháztam 2500 Q7 tankba, remélem elég lesz.

Btrei
Btrei Day 2,343, 09:00

A jelenlegi kormányból a 4. lehetőséget nézem ki. Elég esélyes nem?🙂

Xer01
Xer01 Day 2,343, 09:43

Átveszünk egy szlovák területet és eredetin neki megyünk a lengyeleknek. Választhatnak vagy az eredetit védik vagy eltörlik a szlovéneket. Nehéz választás lenne.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,343, 10:27

szerintem simán hagynák az eredetit, mert tudják, hogy megtartani úgyse bírjuk, egy napig minusz egy régió meg megér nekik annyit, hogy a szlovén kongát eltöröljék.

Xer01
Xer01 Day 2,343, 10:48

A lakosság viszont nem biztos, hogy a DO szerint ütne ha eredeti területet ér támadás

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,343, 10:28

de amúgy ez is egy opció, amit esetleg meg lehet próbálni. Viszont én inkább a bónuszterületeiket vágnám el, azt nem tudják visszaRW-zni.

Xer01
Xer01 Day 2,343, 09:44

Majd elfelejtettem. Légyszi meséld már el, hogy a jeti-lengyel NAP miben segíti a mostani helyzetet. Köszi.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,343, 10:29

nem óhajtok ezzel foglalkozni, mert ez a cikk nem a románok lehetőségeiről szól, hanem Magyarországéról.

Xer01
Xer01 Day 2,343, 10:49

Bónusz kérdés volt.

GrumpyGeorge
GrumpyGeorge Day 2,344, 07:23

Magyar lehetőségek:
nyugaton egy napon belül román szomszédaink lesznek. már megy az osztrákok elleni NE-jük. északon már most is ők vannak. keleten is. délkeleten is. délnyugaton Szerbia és a lengyelek. vajon milyen lehetőségeink vannak? 😃

Eheslo
Eheslo Day 2,343, 10:46

Elsőre is azt hittem (persze tévedtem) hogy beszámolsz a jetik önfeláldozó és hősies mentőhadjáratáról, amit a rác-szlovén seggfej haverjaikért a többi exeden mocsokkal vállvetve folytatna, jetICSciska!
De nem.
Valahogy a jetiknek megint nem sikerült bekapcsolódni az asshole egyetlen komoly küzdelmébe sem.
ezért tehát elég lett volna a megint feleslegesen hosszú és sunyi manipulációkkal elhallgatásokkal súlyosbított hazugságcunamidat rövidre fogod, valahogy így:
"- A román gazdáim nem elégedettek veletek, nyalhatnátok minimum olyan lelkesen is mint én.
- A bónuszaitoktól köszönjetek el és ne is reménykedjetek, mert a román gazdáimé lett minden, ami valaha tietek volt. Ráadásul minden korábbi hazugságom ellenére kellően hülyék vagytok, hogy beszoptátok tucatszorra is az átverést, de ez van, legközelebb nyaljatok a román gazdáimnak minden vonakodás nélkül, akkor kisebbet szoptok!
- A román gazdáimon kívül nincs élet az erepublikon, eszetekbe ne jusson semmi őrültség megalázottságotokban, mellőzöttségetekben, mert eisteni büntetést kaptok még a gondolatáért is!

Egyétek a jeticsokit mert az finom!"

kopoltyu Day 2,344, 07:40

Comment deleted

kopoltyu
kopoltyu Day 2,344, 07:42

Nem lehet valahogy a kulfoldieket kizarni a magyar cikkek kommentalasabol? Gebe biztos eret vagna magan XD

Eheslo
Eheslo Day 2,344, 08:53

Feka barom, ne reménykedj.
Még a jetibéren vett kápó-cenzorotok sem képes erre.

Tankred Orfeusz
Tankred Orfeusz Day 2,343, 11:01

Hadat kéne üzennünk a lengyeleknek egy NAP-hoz? A románok akkor hogyan csinálták?

Tankred Orfeusz
Tankred Orfeusz Day 2,343, 11:02

Mondjuk lemaradtam pár dologról az elmúlt hetekben, például hogyan sikerült a románoknak megszerezniük a szlovák régiókat, amikor mi évekig hallgattuk hogy lengyel védnökség alatt állnak.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,343, 12:52

Mi is azonnal megtámadtuk, amint ellenséges szövetségi tömbbe kerültünk a lengyelekkel. A TWO időben a lengyelek TWO tagok, a szlovákok meg ACT tagok voltak, szóval nem csak amiatt nem támadtuk őket, hogy "lengyel védnökség", hanem mert szövetséges ország volt. A szarvas bónuszt meg odaadták, amikor valaki kérte, kvázi ingyen. Akkor minek kellett volna megtámadni őket?

Eheslo
Eheslo Day 2,343, 11:29

A románok a kivétel bármi erepes törvény alól, nekik a jetICSicskákkal, eistenekkel, jetibéren vett kápókkal-cenzorkkal bármi sikerülhet!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,343, 12:49

Ahogy én értesültem, a magyar kormány is próbálta háború nélkül megkötni a NAP-ot, csak a másik fél nem ment bele, mert ellentétben a románokkal, mi még csak megszorongatni sem tudtuk soha őket. Ezért javasoltam hogy meg kéne próbálni ráébreszteni őket, hogy veszíthetnek is azzal, ha folyamatosan ellenünk próbálnak hadakozni.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,343, 11:20

Sok locsolot

Attila26
Attila26 Day 2,343, 11:52

előző cikkedben még a szlovéneknek hálálkodtál hogy megmentettek a "nyilvánvaló " lengyel agressziótól most meg te sugallod a lengyel támadást a gyengeakaratú nép felé ...össze-vissza hadoválsz és mindent megteszel hogy örökre kössük le magunkat a szerbek és a szarból gyúrt szövetségük mellett.... izzadságszagú de módfelett szórakoztató ..... o/

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,343, 12:46

maximálisan egyetértek veled

Covfefe
Covfefe Day 2,343, 12:21

MINDENKINEK ÁLDOTT PÉSZAHOT!

Tuzerjanos
Tuzerjanos Day 2,343, 13:00

szombat van, baszki 😮

plyxhun
plyxhun Day 2,343, 13:12

Áldassék!!

Emlékezzünk közösen a Mazsihisz áldozataira is!!

plyxhun
plyxhun Day 2,343, 13:10

Itt az idő a békülésre,harcoljunk román testvéreink példáját követve és így védjük volt szövetségeseinket a szlovénokat ,akik a románoknak is szövetségesei és testvérei akiket sohasem hagynának cserben és életüket,területüket ,talán NAP-jukat is szívesen áldoznák értük.

Ezért javaslom a következőt amit ICS is akarna,csak a sok romángyűlölő elriasztja mindig őt attól,hogy azt tanácsolja amit alább írok:


Szempy vegye fel a kapcsolatot a román vezérkarral és dolgozzák ki a MAGYAR csapatok haditervét ,ahogy román testvéreikkel,szerbekkel,görögökkel tehát az Asteria tagjaival közösen megvédik a szlovén kongát.Az Asteria tagok közül bármelyik vezetés alkalmas a közös szövetségi ütésre,de talán a románok a legkooperatívabbak...ezért kövessük őket a harcba....HAIL ASTERIA
Engedjük,hogy példát mutassanak nekünk és ez alapján az eltévedt bárány visszatalálhat a szövetségbe!!
Amúgy ICS xer kérdése itt kapcsolódik szervesen ahhoz hgy mi legyen a magyarok stratégiája ebben a helyzetben....tudom,hogy így gondolod csak izgulsz kicsit....
Mindenki egyért egy mindenkiért,közösen ,mindannyian harcra fel a lengyelek ellen,de legfőkébben a szlovénekért.

bacska
bacska Day 2,343, 14:27

Istencsászár, 4. opciónál mit értesz az alatt, hogy mi látnánk el a hátország védelmét? Ha a szlovén, szerb és roman RW-k lehozására gondolsz helyettük, akkor számolni kell avval, hogy a magyarok arról ismertek, hogy nem szeretnek utazni és hogy nem szívesen segítenének a románoknak. Különben egész jól jönne FF medál gyűjtésre ez a megbizatás, de szerintem utópia.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,343, 14:40

arra értettem, hogy megvédjük a horvát RW-ket, megszállva próbáljuk tartani azt a két régiót és ha esetleg a szerbeknél felszabadul horvát terület, akkor arra adunk NE-t. A hátország védelme alatt arra gondoltam, hogy a szerbek, szlovének támadnak a lengyelekre szlovén területen és tovább. Ebben meg tudja őket akadályozni, ha a horvátok megjelennek a hátukban és újabb frontot nyitnak. ezt valakinek meg kell akadályozni.

emboy
emboy Day 2,344, 05:44

Kimaradt az az opcio, hogy a szlovenek RW-zik a sajat teruleteiket es a szovetsegesei meg utnek mellettuk (vagy akar helyettuk) Australiaban a makik ellen. Amit ugye AS-sel betamadtak. Gondolom, hogy a konga miatt.

Eheslo
Eheslo Day 2,344, 23:54

kimaradt, mert eleve buksra volt ítélve.
A magyarok véllvetve harcoltak a makikkal az asshole és a jetik csicskái ellen.
Buktátok is, mint szoktátok.

H E X
H E X Day 2,344, 07:25

Kimaradt az az opció, hogy mindenki Japánba költözik és kipakoljuk Tajvant.

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 2,344, 10:22

Tl;dr

TankAranka
TankAranka Day 2,344, 12:53

Jajjj, mára nem fájtam annyira. Naon (sokkal jobban, mint gondoltam) sikerült összevernem magam szombaton, tegnap ép testben épp hogy éltem.🙁 Mára jobb lett a helyzet, viszont most meg bezabáltam a meggyes pitével .... Ajajaj.

rRonin
rRonin Day 2,346, 01:02

Kimaradt a lehetosegbol, hogy a szerb/lengyel haboru alatt felszabadulo nepeket mi k0tjuk majd le, lasd horvatok, bosnyakok...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.