Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Görög háború elnapolva, török NE

Day 1,830, 09:47 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Mai cikkem nagyban kapcsolódik a tegnapi témájához, de a helyzet egy nap alatt annyit módosult, hogy jobbnak láttam új lapot nyitni és összefoglalni a dolgot, mint a régit updatelgetni jobbra-balra.

Ami az előzményeket illeti: a tegnapi napon a görögök elfoglalták North Caucasust, így határosak lettek velünk. Erre természetesen azonnal NE-t adtunk be ellenük. Az okokról és tervekről olvashattok a már említett előző cikkemben. Az oroszok azonban felkerekedtek és a bolgárokkal karöltve, nem túl nagy görög ellenállás mellett sikerre vitték a north caucasusi felkelést. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a görög határunk, és így a háború is. Tehát az elsődleges veszély elhárult.

Erre jött azonban egy másodlagos veszély, amire számítottunk is: a törökök NE-t adtak be ránk. Első információk szerint azért, hogy tehermentesítsék a görögöket, akikre időközben már a szerbek is beadták és elfogadták a Natural Enemy javaslatot. Ennek ellenére bizonyos óvintézkedéseket meg kell tennünk.

Sajnálatos, de várható módon az ellenség Podóliában indított RW-t, arra számítva, hogy mi majd megvédjük hiúságból és butaságból, így nem tudunk Taurida RW-t indítani, és nem tudjuk elvágni őket és egy fix kezdeményezéssel támadni tudnak.

Csakhogy, mi nem követjük el azt a hibát, hogy az ő általuk meghatározott időben várjuk a támadásukat ölbe tett kézzel. Ezért kell Podóliának felszabadulnia most. Miért? Azért, mert ha megvédenénk, 24 óráig nem tudunk majd újabb RW-t indítani, így egészen biztosan megtámadnak minket holnap éjszaka, ami tuti bukás lenne nekünk. Viszont, ha egy felkelés nyer, akkor azonnal lehet újat indítani utána. Így kérek minden medálvadászt, hogy Podólia után azonnal indítsanak Taurida RW-t, amit vissza is fogunk adni. Matematikailag szinte biztos, hogy még azelőtt véget ér a jelenleg futó podóliai RW, mielőtt a török NE átmenne, így van lehetőségünk felkelést indítani. Ez a kulcs.

Ha már sikerül elindítani, három lehetőségünk van:

1. Pirosba ütjük azt is, ezzel elvágva a határt, majd ukrán NE és visszavesszük a két területet.

2. Megvédjük, de a köröket megfelelő módon elhúzzuk úgy, hogy nappalra essen a támadásuk, a nekünk tetsző időpontba. Ezzel párhuzamosan török NE-t adunk, hogy ne legyen sokáig hátrányunk.

3. Megvédjük, mert időközben már leszavazták az NE-jüket. Ezután egyből ukrán NE és visszavesszük Podóliát.

Az is lehetséges, hogy a moldávok is adnak ukrán NE-t, így ők fogják elfoglalni a régiót, de ez a hadművelet szempontjából mindegy.

Elképzelhető, hogy a török NE csak egy válasz volt a görög NE-nkre, és annak leesésével le is fogják szavazni, de én úgy gondolom, hogy a biztonság kedvéért muszáj megcsinálni ezeket az óvintézkedéseket. Ugyanis, ha megvédjük Podóliát, akkor szabad célpont vagyunk és tuti nem lesz miénk a kezdeményezés, viszont, ha leverjük pirosba, akkor a mi kezünkben van a szituáció kulcsa és mi döntjük el, hogy mit fogunk csinálni.

Egy török háború ráadásul totálisan értelmetlen. Mindkét fél csak veszthet vele, mindkét félnél van egy jelentős réteg, aki szimpatizál a másikkal és nem szívesen ütne a másik ellen.

Összefoglalva: mindenki üssön piros oldalon Podóliában, vagyis inkább hagyjuk csak elveszni, mert az ukránok keményen ráálltak. Ezzel egyrészt sebzést vonunk el az edentől, másrészt ők teljesítik a mi céljainkat. Podólia után mindenképpen kell indítani egy Taurida RW-t. Ha sikerül, abba csak akkor üss és azon az oldalon, ahova a HK utasít, mert még nem lehet tudni, hogy védeni kell-e, avagy felszabadítani.

Ne feledjétek: a szervezettség a kulcs!

Maradok tisztelettel:
ICS
alelnök

 

Comments

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,830, 10:15

o7Ja és elsô : )

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,830, 10:21

egyébként ésszerû lenne ezt a cikket az TOP5-ben álló cikkedbe beleilleszteni, hogy az aktuális infó legyen a TOP5-ben, és ne a tegnapi, de csak javaslat, nem beleszólni akarok.

rRonin
rRonin Day 1,830, 10:28

vagy írhatnál közlönyt?

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,830, 10:32

az Rajk dolga...

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,830, 10:42

Miért adsz az ellenségnek ötleteket?

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Day 1,830, 10:46

Ezaz dobjuk el tauridat megint huzzunk vissz a karpatmdencebe, mert budos lett
Tényleg szar lenne egy magyar háború néhány TP medal meg ilyesmi. Meg a kokain.
Fel adjuk Tauridat az eletbe nem jövunk ide vissza csak egy év múlva vagy meg késöbb.
MERT TALÁN baj lehet.
Beletudnám verni az ötleteitekbe erre azert nem jar kredit mert szeretünk játszani a csillagokkal meg mert a startegia a letelem ezert eldobalunk olyan regiokat amik bónuszt adnak.

Eheslo
Eheslo Day 1,830, 10:49

Azt szeretem legjobban, amikor magatokat veritek el.
Nektek ez az igazi játékélmény: ellenségek oldalán harcolni magyarok ellen.
De ehhez minek magyar jelmez?
Menjetek a jetikhez és üthetitek a magyart éjjel nappal!

pierredenunca
pierredenunca Day 1,830, 10:55

Alelnökként nem "Magánvélemény" című lapban kéne publikálj, úgy tűnt ez hivatalos kormány álláspont...
Jó lenne már egy kis igazi csata ebben a pangásban.

Cimbalar
Cimbalar Day 1,830, 10:57

Pont megint a taktika áldozatai leszünk. Nem lesz Taurida RW. Végre üthettem volna BH-t. 🙂

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Day 1,830, 11:00

Ilyen esetben egy közvélemény kutatás esetleg vagy valami?
Megérdemelné a nép én úgy gondolom, hogy eldönthesse, hogy szeretne-e harcolni vagy sem.
Még nem is kell, hoyg a fele igent mondd legyen több, de állandóan ez megy ,
"Magánvélemény"

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,830, 11:26

Jorek: gazdát cserélt a karaktered? Vagy mióta vagy troll?
Két régiót vissza adunk, azzal még nem húztunk vissza a kárpát medencébe, csak megelôzünk egy felesleges török-magyar háborút.
A mai ukrán ellenállással, mennyire lesz nehéz azt a két régiót visszaszerezni?

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Day 1,830, 11:35

Még nem ertem el eheslo szintjet csak köszelítek hozzá barátom: )
Haragszom a hadügyeseinkre és a statégiaí búzaságukra, hogy föléje emelik ezt a népüknek, nem foglalkozva vele hogy mit is szeretnének.
Itt gyökerezik az amitől trollá változom.

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,830, 11:53

A hadügy dolga nem feltétlen a nép szórakoztatása, hanem eMagyarország biztonságának, bónuszainak megôrzése, és a szövetség segitése.
Egyébként sem lehet mindenkinek eleget tenni, nem hiszem hogy olyan nagy hányada a közösségûnknek, szeretne egy kockázatos értelmetlen háborúba belekezdeni.
Aki meg nem talál abban örömöt, hogy tele vagyunk bònuszokkal, és csak szöviket kell segítenünk, az szomorú.
Ilyen nagy, és stabil eMagyarország régen nem volt.
Talán hiányzik a román ping pong?

Peter Palus
Peter Palus Day 1,830, 12:42

Szerintem , nem kéne mindig félnünk a törököktől , inkább adjunk be mi is NE-t ellenük ! : ) Mivel a jövő hónapban szerintem már úgy is jönnek a románok ! 🙂

Mikrobi
Mikrobi Day 1,830, 12:56

kéne egy szórakoztatásügyi minisztérium stratégiai érzékkel megáldott vezetővel

szemi
szemi Day 1,830, 13:04

@NightwatcherHUN nekem hiányzik a ping-pong(ők küzdöttek) ,
A felsőbb "hatalom" dolga is a jónépet megtartani.A "gazdagság", bónuszok megtartásának csak egy célja lenne,h. erősek legyünk s hódítsunk, mert cégezni jó platonunk jóvoltából nem lehet, bár ezt ahogy látom(jónép megtartás) nem céljuk, de nem kívánom,h. magukkal játszadozzanak, de jó úton járnak afelé...

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Day 1,830, 13:30

Nem Bandi, nem a szórakoztatás a lényeg hanem a szolgálat.
Egyébként újfent mondom közvélémy kutatás, aztán ott meglátszik a hányad, egyébként én igyekszem oda ütni ahova kell ellen nem ütök semmiképp eddig is így volt igy is lesz, nem vagyok anarchista fajta, de megmondanám ha nem tetszik (esküszöm igyekszem finoman), és most nem tetszik, hogy figyelmen kívül hagynak megint, és ha én így érzem magam nem kizárt hogy más is és a kérdés a mennyi.
És a szövetségi segítséget is megértem,

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Day 1,830, 13:30

Csak akkor ne felejtsenek el a Lengyelek ÁP-t adni.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,830, 14:32

Igen, igazatok van. Nem kell a taktika. Szarjunk bele, ki támad, abba is, hogy az éjszaka közepén támad, legyen magyar virtus és támadjunk meg mindenkit. Emberek, ez egy stratégiai játék. Ha ezt jól akarjuk játszani, akkor taktikázni kell, stratégiát kell belevinni. Aki csak azt akarja látni, hogy öl-öl-öl, az töltse le a counter strikeot és játsszon azzal.

Pety
Pety Day 1,830, 15:09

szkszes ugyse érti meg, neki az a játékélmény ha fejjel megyünk a falnak, aztán meg ha eltörölnek minket lehet fikázni a kormányt, mert elbaszták

Covfefe
Covfefe Day 1,830, 15:57

nátrium-klorid

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Day 1,830, 16:07

Azon nem csodálkozom, hoyg nem értitek az érveimet mert fogalomzavaraim vannak, de abból mi nem megy át nektek, hogy kérdőív google doksi....

Attila26
Attila26 Day 1,830, 22:36

" Egy török háború ráadásul totálisan értelmetlen. Mindkét fél csak veszthet vele, mindkét félnél van egy jelentős réteg, aki szimpatizál a másikkal és nem szívesen ütne a másik ellen. " Szerintem meg már el kellene dönteni hogy hol is áll a magyar-török viszony. Ha áttolják az ne-t és beütnek akkor tudjuk hogy merre vagyunk arccal , és mindezt úgy hogy nem mi döntöttünk ,ergo nem mi vagyunk a gecik....

Hofi73
Hofi73 Day 1,831, 23:26

Csak az nembiztos ics h a te 'taktikád' a jo lehet h mas taktika jobb az allando bujocskas taktikanal

Peter Palus
Peter Palus Day 1,831, 23:37

ICS: igazad van , hogy stratégiai játék , ahol leginkább a meglévő bónuszok számítanak, nekünk van belőlük 10/8 , és 10/10 kéne , akkor legalább az oroszoknak essünk neki. Bár szerintem a játékélmény is fontos , ha meg az nincs , akkor itt nem lesz baby-boom... Meg Ukrajnát kb 10 nap visszafoglalni...

Daakoo
Daakoo Day 1,831, 23:57

Magánvélemény(em):
Végignézve, hogy a törököknek:
1. 20 régiójuk van, fél közel-keletet birtokolják (most)
2. Az utóbbi napokban MPP-t szavaztak majdnem minden ellenünkkel
(az ukránokkal, románokkal és horvátokkal is ! )
3. Az adóztatásuk csökkentését leszavazták (az aktuális 20%-ról 15%-ra)
(nagy tartalékolást jelez)
4. Ellenünk ezek után adtak be NE javaslatot
meg kell állapítani, hogy ICS-nek tényleg igaza van: nagyon kell figyeljünk a taktikára, az ütemezésre !

Daakoo
Daakoo Day 1,831, 00:00

Ne higgyük el magunkat, hogy az amcsikat kivertük !
Ez az Új világ újabb felosztásának a kezdete (lehet) !

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,831, 02:56

dingo: én a törököket alapból ki nem állhatom és az erep legmegbízhatatlanabb népségének tartom. Szóval én nem tartozom ebbe a rétegbe. De az tény, hogy bármikor ez szóbakerül, jönnek a kommentek, hogy nem ütünk a törökök ellen

Hofi: azt azért hozzátenném, hogy ez nem csak a bújdosásról szól, mert ezzel a módszerrel beüthetjük őket úgy, hogy miénk a kezdeményezés. Az, hogy csak úgy hagyjuk az összes ellenfelet, hogy gondolkodás nélkül támadjon, amikor akar, az nem taktika, hanem hülyeség

earthperson
earthperson Day 1,831, 11:38

frissitsd

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Day 1,831, 13:48

El kell verni a retkes, áruló törököket és kész.
Kicsit kezd már unalmassá válni, hogy állandóan keresztbe tesznek nekünk.

Lee soo hyun
Lee soo hyun Day 1,831, 16:52

Hát... a Törököknél elég pici az a réteg ami szimpatizál velünk.. és jellemzően nem a tankok azok..
Sőt! A török tankok kifejezetten szeretnek minket baszogatni..

Tuzerjanos
Tuzerjanos Day 1,832, 06:54

én ütöm a töröket,ne élősködjenek rajtunk......

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.