Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Az ukrán háború nyitva tartásának előnyei

Day 1,841, 05:42 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Az elmúlt egy hónapra szinte végig jellemző volt, hogy minden második nap fel kellett szabadítani egy-egy ukrán régiót, piros oldalon ütve a felkelést. Sokan szóvá tették, hogy nem tartják ezt jó dolognak, mert gyávaság, magunk ellen harcolás, hazaárulás, vagy éppen takonygerincűség. Ezek voltak a leggyakoribb jelzők, amiket én személyesen megkaptam a téma felmerülése kapcsán. Ezért is éreztem úgy, hogy a szokásos kommentjeimnél kicsit tágabb keretben kifejtsem a véleményem erről a dologról.

Szóval, kezdjük az alapoknál! Véleményem szerint ez egy STRATÉGIAI JÁTÉK. Igen, két dolog, mindkettő nagybetűvel. Nyilvánvalóan ez az alapvetés nagyban meghatározza az én személyes hozzáállásomat ezekhez a dolgokhoz. Nos, én rendkívül büszke vagyok arra és ezt részben személyes sikernek is tekintem, hogy a magyar vezetésre a legtöbb alkalommal jellemző volt az, hogyha felmerül egy adott helyzet, akkor azt alaposan elemezve, próbáltuk mindig a taktikailag számunkra mindig legelőnyösebb megoldást választani, annak ellenére, hogy ez sokszor a népszerűtlen(nek tűnő) opció volt. Jól mondta valaki, hogy az erepen két nemzet igyekezett mindig is a lehető legszélesebben kihasználni a játékszabályok adta lehetőségeke a háborús modul keretein belül: a horvát és a magyar. Ők sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy profibbak benne, de ez egy másik, hosszabb cikk témája lehetne. A többi ország sokszor csak belevág dolgokba ész nélkül, aminek természetesen az lesz a vége, hogy végül negatívan jönnek ki belőle. Nem azt mondom, hogy mi mindig sikert értünk el, mert nyilvánvalóan nem így van, de azt bizton állíthatom, hogy az esetek 80-90 %-ában a racionális(nak tűnő) döntést hoztuk meg és stratégiailag helyesen cselekedtünk.

Ezek után térjünk is rá az ukrán háborúra! Jelenleg a lengyel-magyar swap miatt kell nyitva tartanunk. Nyilvánvalóan ehhez adni kell egy utat a lengyeleknek és emellett fel kell szabadítanunk félreeső régiókat is, hogy a mi háborúnk se záruljon le és minél hamarabb vissza tudjuk állítani a bónuszainkat, miután a lengyelek elhaladtak. Itt jön be a bevezetőben említett hozzáállás. Lehetne ezt úgy is csinálni, hogy eltöröljük őket, RW-zzük az utat a polákoknak, majd újra NE-t adunk és eltöröljük őket. Ez azonban nem a leghatékonyabb, leggyorsabb megoldás, ráadásul ebben az esetben tehetnek is ellene az ukránok. Mi pedig mindig a leghatékonyabb, leggyorsabb módszerre törekszünk.

A hónap során volt olyan eset is, amikor a török háború elkerülése volt a célja a területfelszabadításoknak. Nyilván mindenki megérti, aki kicsit is racionálisan szemléli a dolgot, hogy az állami vezetésnek az a feladata, hogy az országot úgy vezesse, hogy az utódja is megfelelő állapotban kapja meg. Véleményem szerint úgy kéne mérni minden egyes ciklust, hogy milyen változás állt be a kiindulási és az átadási állapot között. Ezek alapján bármennyire is akarták sokan a török háborút, nem lehetett bevállalni, mert abból nem szabadott messzemenő következtetéseket levonni, hogy nyertünk Tauridában. Ebbe sem mennék bele részletesebben, mert az is messze vezetne.
Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen háború vagy költségvetési összeomlásba, vagy a területeink elvesztésébe vezetett volna.

Végül pedig beszélnék arról, hogy általánosságban mire jó egy ilyen játszadozás. Folyamatosan van nyitott háború, folyamatosan van lehetőség TP medálért ütni. Sokkal könnyebb RW medált szerezni. Aki kicsit is aktív és hajlandó volt utánaolvasni, mindig tudta, hogy hol lesz RW indítva, mert vagy HK-ban, vagy MK-ban, de cseten biztosan hirdetve volt. Az ukrán babyboom kedvét lassan elvesszük a játéktól, mert a fogyásuk erőteljes ütemet vett fel. Ezért már megérte csinálni ezt. Senkinek nem hiányzott volna egy tízezres Ukrajna a szomszédságunkban. Most arról ne beszéljünk, hogy fékek voltak-e, vagy sem. A felkelések miatt több csata, több BH medál, azaz több arany áramlott a gazdaságba. A játékosok meg tudták szerezni az ukrán zászlót, így a mercenary medál is közelebb került egyel.

És ellene milyen érv szól: hát gyakorlatilag csak az, hogy piros oldalon kell ütni, de erről meg azt gondolom, hogy nem lehet komoly érv egy STRATÉGIAI JÁTÉKban. Ezzel kezdtem, hát ezekkel a szavakkal zárom is mai cikkem.

Maradok tisztelettel:
ICS

 

Comments

Ostenburg Moravek Gyula
Ostenburg Moravek Gyula Day 1,841, 05:45

tl,dr

susususk
susususk Day 1,841, 05:48

Éheslót megelőző komment, hogy megspóroljam a billentyűzetét egy ctrl+c-től:

"A zombik mindennapi hazájuk elleni, ellenségeink oldalán történő harcát add meg nekik ics ma is.

Hazaáruló gyáva sehonnai mocskok vagytok, ukrán oldalon zaporozsját ukrán kézre adva harcolva a magyarok ellen..."

susususk
susususk Day 1,841, 05:51

Heh ICS, a horvát-magyar dolgot tőlem "idézted" : )

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,841, 05:55

AlienSK: így van. 🙂

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Day 1,841, 06:02

Ez mind szép és jó, de biztos így gondolják a szövetségesek is az elpazarolt sebzésünket látva? Pedig van pár érdekes front: Chile, Macedónia, ABC, csak hogy az én szívemnek leginkább kedveseket említsem. Ehelyett mi ütünk

1, RW piros
2, RW zöld
3, közvetlen ukrán
csatákat.

susususk
susususk Day 1,841, 06:03

DrFehér: Nem kell sok sebzés ebbe szerintem, az ország sebzésének 80% szerintem fontos csatába megy így is.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,841, 06:12

Most is 2 szövetséges csata van és a zapoRW. Mindig van MPP-s csata is bent, ha a helyzet úgy kívánja. Általában maci, chilei vagy svédek elleni csata.

Gabor Kori
Gabor Kori Day 1,841, 07:03

vote!
jó cikk!

fabyzol
fabyzol Day 1,841, 07:28

"Aki kicsit is aktív és hajlandó volt utánaolvasni, mindig tudta, hogy hol lesz RW indítva"
Ja, ez most tényleg így volt... : )

Renegad3
Renegad3 Day 1,841, 08:02

"Véleményem szerint ez egy STRATÉGIAI JÁTÉK. Igen, két dolog, mindkettő nagybetűvel."

ez 15 nagybetű

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Day 1,841, 09:23

én értem, hoyg STRATÉGIAI JÁTÉK, te érted, hogy MULTI PLAYER?
Egyébként nem ellened szólna ez, amíg a te dolgod a taktika (Jól kitalálod le a kalappal) nem zavar, hogy onnan nézed, csak jó lenne már egy olyan ember aki mérlegeli azt hogy mit szeretne a nép, szerintem ez fontos, vagy csak szerintem?

tamaske
tamaske Day 1,841, 11:13

egy kezemen meg tudom számolni, hány akadékoskodó troll önti a baromságait a cikkek alá.
szerencsére a csendes többség kedve szerint történnek a dolgok a stratégiai játékunkban.

és aki a szöviknek akar segíteni az eddig is tudott és ezután is tud majd.

hajrá, csak így tovább

Peter Palus
Peter Palus Day 1,841, 11:17

Most komolyan ICS! Legyek boldog,amikor a vasgyáraimban nincs haszon , mert mi be vagyunk szarva , hogy lehet így gyűjteni ? Nekem akit nem tápolnak sehogy!A lengyeleket meg lehetne mondjuk a románokon keresztül is "swapoltatni"! De hát mikor ugyanaz a szűk-látókör drákói banda van ott látszik hogy csak rw-kben tud gondolkodni...
Előnyei: 1. nem menne bónuszunk 2 . nincs szerződésük a románoknak a lengyelekkel 3. jóval gyengébbek 4. nem vesztünk bónuszt 5. biztosan nem kell aggódni a béke miatt

Peter Palus
Peter Palus Day 1,841, 11:17

6. Rw-kre , meg azok üttetésére sem kell költeni

Peter Palus
Peter Palus Day 1,841, 11:18

Szerintem benneteket /hadügyesek/ már a Rizikóhoz sem engedtek oda , mert látták hogy nem megy...

Peter Palus
Peter Palus Day 1,841, 11:19

***drákói helyett drago-i lett volna : P

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,841, 11:48

ha a románokon keresztül engedjük őket, ugyanúgy elmegy az összes ukrajnai bónusz, mivel eredeti lengyel régió nem határos románnal, csak kárpátalján át tudnak jönni. Azaz, ugyanez lett volna az eredménye. Továbbá, nem az a cél, sem a miénk, sem a polákoké, hogy elhúzódó kemény háborúkat vívjanak már az ide vezető úton, hanem, hogy legyen egy plusz stratégiai és diplomáciai ütőkártya a kezünkben.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,841, 11:53

a bónuszaink kb 2-3 napra mentek el, előtte taurida majdhogynem naponta cserélt gazdát, azaz minden második nap volt bónusz belőle. ha emiatt nincs hasznod, akkor vagy 200 céged van, vagy pedig annyira marginális a különbség, hogy csak kötekedésből mondod, hogy nincs hasznod

SzalayLaszlo
SzalayLaszlo Day 1,841, 12:09

csak egy apróság a török háborúhoz, a törököket ha elkezdtük volna lenyomni egy hosszú háborúban akkor valószínű kedves román szomszédaink úgyis keresztbe tettek volna nekünk egy-egy jól irányzott RW-vel.

Eheslo
Eheslo Day 1,841, 13:09

Zaporozsja lázadó oldal-ra szólt a zombiknak a parancs.
Zaporozsjában a lázadók nem lengyelek, hanem urkánok voltak.
De ez ne zavarjon meg benneteket a magyarok elleni mindennapi harcotokban.
Zaporozhia was conquered by Resistance Force of Ukraine in the war versus Hungary
1 hours ago
http://www.erepublik.com/en/main/news/military

Peter Palus
Peter Palus Day 1,841, 13:17

ICS: 1. Nem hiszem hogy olyan elhúzódó lett volna egy Lengyel- Román párbaj... 2. Akkor kevesebb lett volna a bónusz nélkül töltött napok száma sztem, meg kevesebb rw is elég lenne...3. végül is igazad van nem nagy hasznom van , de legalább a napi fegyvert szűken futja, na most ez sincs , szóval én szempontomból nagy...

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,841, 15:01

Eheslo: tanulj meg olvasni, illetve rendszerben értelmezni a mondatokat, mielőtt kommentelsz.

Peter Palus: úgy is legalább 3 napig bónusz nélkül lettünk volna, mert felszabadítás után 24 óra az NE, majd min. 12 óra a csata, majd 24 óra, mire lehet RW-zni, majd megint min.12 óra, míg elfoglaljuk. Most is kb 3 napig lesz, mert a lengyel háború még le sem fog zárulni, már RW-zik is volhyniát és mivel a miénk sem zárul le, vesszük is vissza. A román-lengyel meg minimum 9 napig tartott volna

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,841, 15:04

Értsd: kárpátalja felszabadul-24 órás lengyel NE-12 órás csata-24 órás bünti-12 órás RW-12 órás magyar támadás. Ez 3 és fél nap. Legjobb esetben. A mi verziónkban: volhynia felszabadul: 24 óra lengyel NE-12 óra támadás-24 óra bünti-12 órás RW-12 órás magyar támadás. Ugyanannyi idő. Közben majd lesz Podólia RW is, azt is visszavesszük utána, azaz úgy áll vissza ugyanannyi idő alatt a bónuszunk, hogy nem kellett egy minimum 9 napos román háborút beiktatni, aminek semmi értelme.

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,841, 16:19

ne f'áradozz ICS, ez nekik túl magas ^^

Heidar
Heidar Day 1,841, 17:33

ICS won, Fatality

torres1992
torres1992 Day 1,842, 06:15

takonygerincűség xDDDDDDDDDDDDDDD

Ram Raider
Ram Raider Day 1,842, 06:26

Értem én is hogy mit akar ics,de értelme nem sok van.Be kell szarni a gatyába,mikor már lehet hogy nem 1 magyarellenes török vezető lesz a következő..És egész hónapban akármi történt érdekes módon minden nap volt olyan csata hogy valamelyik csatában magyarok ellen harcoltatok.És ne mondjátok legyetek szivesek hogy ez taktika.Vagy ha mégis az,akkor nem ajánlom "GregoryG"-nek és a többi bérencének hogy mégegyszer vezessen bármilyen országot is.

Hofi73
Hofi73 Day 1,842, 08:33

Szerintem ha a lengyelek megjonnek a hatarra nem fognak megallni es a magyar vezetes is partner lesz torokorszag lerohanasaban. Mi a celotok torokorszaggal?!

Hofi73
Hofi73 Day 1,842, 08:36

Mert ott nem maradhatunk, tul erosek. Megyunk lengyel szinekben azsia fele? Kalandozunk? Ha nem lesz roman nap meg se probaljatok ezt!

Hofi73
Hofi73 Day 1,842, 08:41

Ha viszont elindulunk vmerre akkor jol biztositsatok be magyarorszag eredeti teruleteit s akkor nem lesz megosztottsag.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,842, 11:16

Raider: akkor légyszives vázold fel, hogy te hogy képzeled el az általad követendőnek vélt taktikát, stratégiát.

Illegal Name 6590028
Illegal Name 6590028 Day 1,842, 11:22

stratégiai játékban nem lehetnek elveid?

sorihun
sorihun Day 1,842, 11:41

https://www.youtube.com/watch?v=1YVyEBlv4j4 natessék o/ : )

Marnemazove
Marnemazove Day 1,842, 13:57

Ram Raider Day 1,842, 06:26

"Értem én is hogy mit akar ics,de értelme nem sok van.Be kell szarni a gatyába,mikor már lehet hogy nem 1 magyarellenes török vezető lesz a következő.."
Hogy állnak most a török választások?
http://www.erepublik.com/en/main/presidential-elections/43/1354694400
Itt megnézheted... Nos Vaako az egy török tank, aki nagyon is elkötelezett az EDEN irányába, de ez ugye egy teljesen lényegtelen info..

FustoltHering
FustoltHering Day 1,842, 14:02

Az ukrán háború nyitvatartásának előnyei:
- blahblahblah stratégia, távoltartunk mindenkit
- végtelen RW arany a HM-nek.

FustoltHering
FustoltHering Day 1,842, 14:03

Najó igazságtalan vagyok, aki követte, hogy Rajk éppen melyik régióban van RW indítás környékén, az is elcsíphetett egy-egy helyet.

Ram Raider
Ram Raider Day 1,842, 15:07

ICS:Szerintem nem csak én untam már ezt az egészet.Ettől körülbelül bármi más taktika jobb lett volna.És a bázissal is most mit össze nem variáltok már,és fogtok is mivel rajk a vezér.És ugyan túl sok elképzelésem nincs,de ami az előző kormányoknál bevált,hogy taurida felszabadul,meg a török csatánál még megpróbálni azt a régiót,az bőven belefért volna.És ez a gold vadászat amit itt lehajtotok,ez kicsit megforgatja a gyomromat.Meg a területcserénél amit most leműveltek is belefért volna hogy azt

Ram Raider
Ram Raider Day 1,842, 15:09

a 3 régiót szabadítjátok fel csak,de most még azzal is variálni kell.Hányingerem van ettől röviden.
és most még 1 pár napig rendes bónusz sem lesz.Gratulálok,szép volt,és lesz is.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,842, 16:18

pár kommenttel feljebb bebizonyítottam, hogy így ugyanannyi idő múlva lesz bónusz, mintha eltöröltük volna őket és csak azt a 3 régiót adjuk oda, majd újra NE-zzük őket. Ha lusta vagy kettőt felfelé görgetni, akkor nem próbálom meg elmagyarázni, mert akkor valószínűleg csak a kötekedés a célod. Mitől van hányingered? Hogy a kormány ésszerűen és a lehető legracionálisabb megoldást megtalálva vezeti az országot? Vagy attól, hogy taktikailag a legtöbb ellenfelünk fölött állunk?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,842, 16:23

vagy attól, hogy nem csak ahogy esik úgy puffan módon játszunk? Kérdezném: hányszor tudtak a törökök megtámadni minket, vagy hányszor alakult másképpen egy csata, mint ahogy mi szerettük volna? A válaszok: egyszer és egyszer sem. Akkor azt hiszem nincs mit megmagyarázni. És mindezek mellett 7 bónusz a mostani napokat kivéve mindig volt, de kb 5-10 nap közötti időszakot leszámítva Taurida is adta a bónuszt.

Gorzius Exmaster
Gorzius Exmaster Day 1,842, 20:26

ICS, felesleges ezeknek magyarázkodnod. A panaszkodókat három kategóriába lehet besorolni.
Az első, akik qrva nagy magyarnak érzik magukat és ezt Magyarországnak csúfolt virtuális adathalmazon keresztül szeretnék bizonyítani
A második, aki magasról leszarja, hogy hosszú távon mi jó az országnak és a polgároknak, csak "BÓNUSZOKAT AKARUNK MOST AZONNAL MINDEN ÁRON MERT KÜLÖNBEN SZAR A VEZETÉS" mottójukat hangoztatják-
A harmadik, aki simán hülye.

Gorzius Exmaster
Gorzius Exmaster Day 1,842, 20:29

Egyébként személy szerint nem sajnálom a HM-esektől az RW goldot. Ők felküzdötték magukat a politikai életben, ezért vannak most ott ahol. Nem mellékesen stratégiákat dolgoznak ki és végzik az egyéb hadügyi dolgokat, ingyen és bérmentve.

Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy politikai pályára lépjen. Aki megteszi és ügyes, az előbb-utóbb mehet a zsíros bödön mellé falatozni.
Aki meg túl lusta vagy túl hülye hozzá, az fogja be a pofáját.

Eheslo
Eheslo Day 1,842, 22:10

A játéknak több oldala van mai miatt sokan vannak még itt.
Van akinek szart sem jelent ez a "magyarországnak csúfolt" virtuális alakzat, élvezi a szimulációból adódó hatalmi játszmák és taktikai húzások adta lehetőségeket.
Van akinek az RL nacionalizmus kiéélésére adna lehetőséget.
Persze még van sok sok más verzió is. Annyi ahány játékos.
De sajátos módon - alapvetően bicskás hatásra - itt a zindexes antimagyar mocsok tombol immár 3,5 éve az első polgárháború óta.

Eheslo
Eheslo Day 1,842, 22:13

Az RL szokásos felállásban: a hatalom mellett ügyködő, őket fedező, védő cenzorokkal, eltúrt csalásokkal, lopásokkal és árulásokkal.
Őszintén nem sajnálom, ha maradt még itt véletlenül pár olyan játékos, akinek nem kóser ez az ics és izralex féle macesz.
Sajnos akik elunták itt magyarként ezt a mocskot már leléptek rég, belátva, hogy fékerek, cenzorok és csalók ellen nem sokra mennek.
Ez van.
De ettől még ez a mocsok ami itt folyik nem lesz sem jobb, sem morálisan helyes.

Eheslo
Eheslo Day 1,842, 22:19

Annyi minimum elvárható lenne:
- ne naponta üttessetek magyarok - saját magunk - ellen;
- biztosítsátok a bónuszokat más hatalmas népekhez hasonlóan, mint a makik, rácok, szlovének, lengyelek, bolgárok, saját magatok elleni harc nélkül, mint ők teszik.
- ne lopjátok el a közösségi vagyont, adjátok, szerezzétek vissza amit elloptatok, elloptak.
De nem megy..
Sehogy sem.
3,5 éve.
Ugyan azoknak a szerencsétlen morális hulláknak.
Még te mersz ics itt taktikai sikerekről hebegni ezek után?

Cornel Klein
Cornel Klein Day 1,843, 01:23

Szerintem, teljesen rendben van ez így. Most még az is megérthetné, aki nem akarja. gorsmaster +1

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,843, 01:47

A makik olyan jól megőrizték a bónuszaikat, hogy egy hét alatt leküzdötték magukat anno 9 bónuszról 3-ra, pedig csak egyszer kellett volna gondolkozni. A bolgárok a biztos 8 bónuszukból csináltak bizonytalan 6-ot. Nem mellesleg mi váltottuk őket, miután kicsapták őket ukránból. A lengyelek és a rácok pedig az erep két legerősebb állama, akik gyengékkel vannak körülvéve. Természetes, hogy könnyen tartanak sok bónuszt. A szlovének valóban jól játszák a játékot. ezt aláírom

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,843, 01:51

Mi igyekszünk fenntartható bónuszokat csinálni, nem pedig gondolkodás nélkül belemenni mindenbe, hogy aztán elveszítsük az egészet egy hét alatt. És ez eddig sikerült is. 4 hónapja van minimum 7, de általában 8 bónuszunk. (kivétel a mostani 3 nap) Ezt azt hiszem nevezhetjük sikernek is, mert ilyen nem volt még az e-magyar történelemben.

Egyébként az RW-ket nem csak HM-esek indítják, sőt, általában nem ők. Mindig hirdetve van/volt/lesz, hogy hol fog indulni. Legutóbb pl 6 bolgár volt bent

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,843, 01:52

ha ők tudták, akkor minimális utánajárással mindenki tudhatta, aki akart RW medált. Természetes, hogy a HM-es is odamegy biztosítéknak, hogy mindenképpen legyen elég supporter. De sokszor kellett emiatt hajnali 5-kor kelni, vagy 3-ig fentmaradni.

GrumpyGeorge
GrumpyGeorge Day 1,843, 02:34

"Ők sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy profibbak benne, de ez egy másik, hosszabb cikk témája lehetne."

várom!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.