Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Amerikai veszély

Day 1,786, 11:03 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Aki követi a csaták és háborúk alakulását, az láthatta, hogy az elmúlt egy hétben a macedón-amerikai háború következtében az USA egészen Ausztriáig nyomult előre a maki gyarmatokon keresztül. Jelenleg Vorarlbergnél folynak a csatározások.

Ez idáig még minket nem is kéne, hogy különösebben érdekeljen, mert igazából tudja mindenki, aki tisztában van a nemzetközi politikával, hogy a macedónok telhetetlensége okozta ezt a helyzetet, hiszen ők nem elégedtek meg 9 biztos bónusszal, hanem konfrontálódtak az amcsikkal a 10. érdekében, aminek aztán meg is lett a következménye. Szóval abszolút elkerülhető háborúba navigálták bele magukat (nem úgy, mint mi, hiszen nekünk a francia kaland során muszáj volt összemérnünk az erőnket az amcsikkal, mert sem taktikailag, sem diplomáciailag nem volt más megoldás), amire ráment az összes többi bónuszuk is. Azóta ráadásul a játékélmény sem hiszem, hogy nagyon jelen lenne náluk, hiszen vereséget vereségre halmoznak és három fronton kapják az ívet. (ma kivételesen megverték az albánokat, illetve vezetnek a franciák ellen is, de azt az EDEN üti macedón oldalon, mert el kéne veszteniük)

Ennek ellenére simán elképzelhető, hogy végül az egészet nem ők, hanem mi fogjuk megszívni. Mire gondolok? A tegnapi napon egy sikeres Liguria RW-vel a macedónok elvágták az USA útját a dél-olasz területek felé, ezzel kényszerítve őket, hogy az osztrák gyarmatot támadják meg. Ha jól taktikáznak a macedónok, azaz feladják a Korzikai csatát a franciák ellen és hagyják veszni Vorarlberget, akkor holnapra le is zárul az amerikai háborújuk. Ezután adnak szépen egy albán, majd egy olasz NE-t és egy héten belül ismét lesz legalább 7 bónuszuk.

Viszont az USA itt lesz Ausztriában, azaz közvetlenül fog minket fenyegetni. Külső információforrások egyértelművé tették, hogyha a macedón-usa háború lezárul, akkor az amcsik egyértelmű célja mi leszünk. Ez a cél párhuzamos lehet a lengyeleknek adott ultimátummal, hiszen meggyőződésem, hogy a macedón háborúval is az volt a céljuk, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból, azaz a lengyeleket végleges döntésre bírják. Ez nem jött össze, mert a polákok ugyan MPP-t kötöttek az USÁ-val, de gyakorlatilag semmit se ütöttek a macedónok ellen. Ezzel ellentétben egy magyar NE az amcsik részéről végképp lerendezné a kérdést. Ott már nem maradhatnak semlegesek a polákok. A macedónokkal ugyanis volt eddig is vitájuk bőven, de velünk elég jó kapcsolatban voltak/vannak a ONE megalakulása óta, ráadásul a spanyolok mellett minket tartanak a legfontosabb szövetségesüknek. Ennek történelmi, geopolitikai és egyéb indokai is vannak. Ezekre most nem térnék ki, mert akkor a szokásosnál is hosszabb lenne a cikkem. 🙂

Tudjuk azt is, hogy az USA két fő ellenséget tart számon: minket és a szerbeket. Azzal, hogy benyomul Közép-Európába, mindkét országok közvetlenül fenyegetheti. Némiképp érdekes az, hogy a CTRL létrehozásának egyik vezérlő motívuma az volt, hogy a résztvevők unták a balkáni háborúkat és el akartak távolodni mind az EDEN-től, mind a balkáni ex-ONE országoktól, ennek ellenére mégis a balkáni országokat tűzi ki végső célul az USA. Ebből szerintem a lengyeleknek számára is világossá válhatott az, hogy miről is van itt szó. Nem másról, minthogy az USA szövetséget kötött azokkal, akik az Atlanti óceán két partján érdekeltek a bónuszok megtartásában és ezáltal szabad kezet kapott, hogy bárhol beavatkozzon az ex-ONE országok, vagy a CoT ellen. Bár ez is árnyaltabbá vált azóta, hiszen jól ismerjük az EDEN TO-sok amerikai ténykedését, ami árnyékot vet a viszonyukra.

Ami minket illet: ez a fenyegetés elég komolynak mondható, hiszen saját bőrünkön tapasztalhattuk nyár elején, hogy bizony az USA erősebb nálunk. Azt pedig a közelmúltbéli szerb-kínai párharcon láthattuk, hogy az ellenséges szövetség szervezettebb és jobban tudja koncentrálni a sebzését. Azaz valamit tennünk kell, mielőtt az eredeti területeink komolyabb veszélybe kerülnek. Az ugye irreális, hogy majd egy napon megnyerünk három RW-t felkelő oldalon és a francia határig szorítjuk őket vissza. Ha esetleg osztrák NE-t adnak, akkor osztrák-svájci-szlovák-magyar kooperációban nagyon hosszú ideig, akár egy hétig is fel tudjuk őket tartani Ausztria területén. Ez a lényegen nem változtat: előbb-utóbb ideérnek, ha akarnak.

Véleményem szerint a legjobb megoldás az lenne, ha adatnánk magunkra egy osztrák NE-t és félúton bevárnánk őket, majd felszabadítanánk Burgenlandot. Majd adnának ránk egy NE-t, amivel kiütnék a saját oldalukról a lengyel (és valószínűleg addigra már a spanyol) MPP-t is. Itt lenne egy esélyünk megverni őket, egészen pontosan két régió. Ha nem sikerül, ugye Burgenland miatt új NE-t kell adniuk az osztrákokra, de itt mi hamarabb tudnánk adni rájuk NE-t, immáron úgy, hogy nem ütnénk ki a lengyel MPP-nket.

Egyet nem tehetünk meg: nem adhatunk mi először NE-t rájuk, mert annak az MPP-k kiütésén túl súlyos diplomáciai következményei lehetnek. Azzal, hogy el tudjuk játszani az áldozat szerepét (azon kívül, hogy kiütik a saját MPP-iket) elérhetjük azt is, hogy a lengyelek végleg mellettünk foglaljanak állást végre. Persze erre hamarabb is sor kerülhet, ha nem fogadják el az ultimátumot.

A következő napok minden tekintetben sorsdöntőek lesznek. Azt kell figyelni, hogy mit lépnek a macedón háború lezárulta után az amcsik.

Vigyázó szemeteket az USÁ-ra vessétek!

Maradok tisztelettel:
ICS

kérdés: szerintetek megváltoztassam a nevem ICS-re, vagy hagyjam a jól megszokott Istencsaszar?

 

Comments

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 1,786, 11:11

szarni kittybe, atomozni washingtont ahogy már mondtam\o

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,786, 11:19

remek cikk. ICS

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,786, 11:28

Azért ez erős: "a macedónok telhetetlensége okozta ezt a helyzetet, hiszen ők nem elégedtek meg 9 biztos bónusszal, hanem konfrontálódtak az amcsikkal a 10. érdekében, aminek aztán meg is lett a következménye." : ) Az SzP-k meg megkapták, hogy nem tehetnek DO-t maki-usa csatára. Tehát a makik nem kaptak támogatást.

Bator Tintanyul
Bator Tintanyul Day 1,786, 11:45

Legalabb tortenik valami! Ide nekunk az amerikaiakat! Szerintem meg biztos morcik, amiert ketszer is (ugye ketszer? en ennyire emlekszem, de olyan a memoriam mint egy HUpakolasnak gy.k. aranyhalnak) atsetaltunk rajtuk! Anno meg amerikai teruletrol jutottam be a kongaba is! (Bakker lehet, hogy engem keresnek?)

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,786, 11:48

Wisitenkraf: de minek kellett volna támogatni egy értelmetlen hadjáratot? Mit akartak a macedónok az usa eredeti területén? Mi volt a céljuk? Mi volt a haditerv? Hogy akarták lezárni? Vagy elakarták foglalni mind az 51 régiót? Egyikre se tudtak válaszolni. Azt hajtogatták, hogy azért kell ez a háború, hogy a gumi bónuszt biztosítsák. De hát ez irreális.

vasmegye
vasmegye Day 1,786, 11:49

Persze nagyon vágynak az amcsik egy balkáni háborúba belekeveredni.

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,786, 12:11

ICS. változtasd

Cimbalar
Cimbalar Day 1,786, 12:19

2009-ben egy teljesen gyerekesen küzdő USÁt ismertünk meg. Mostanra szervezettségben is felnőttek.

zsorex
zsorex Day 1,786, 12:24

Maradjon ez csak az újdonság szele miatt akarod megváltoztatni

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Day 1,786, 12:42

Éhesló? Szerinted? ICS vagy Istencsaszar?

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Day 1,786, 12:55

Ugyanúgy akarták biztosítani a gumit mint mi anno... ugyanaz lehetett a céljuk.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,786, 13:16

Igen, csak nekünk a többi bónusz biztosításához is meg kellett mérkőzni velük, mert addig a francia háborút sem tudtuk volna lezárni, nekik meg alapból franciába se kellett volna menni és akkor 9 bónuszuk lehetett volna holtbiztosan.

denes1es
denes1es Day 1,786, 13:24

maradjon istencsászár. az ICS-nek nincs értelme

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,786, 13:29

Legyél Lucifer

jankesz82
jankesz82 Day 1,786, 13:44

akkor már inkább az osztrákok adjanak be egy lengyel NE-t és töröltessék el magukat. : )
vagy zavarjuk vissza őket a helyükre...

Wisitenkraf
Wisitenkraf Day 1,786, 13:46

Igen ICS ebből a szempontból iagazad van. De az, hogy a lengyel-maki konfliktus miatt nem támogattuk őket most visszacsap. Nettó hülyeség volt szerintem az ami akkor ment, meg is lett a böjtje.

shepard01
shepard01 Day 1,786, 14:48

Az USA erősebb, szervezettebb és az EDEN áll mögötte. Lehet hogy elfoglalják a területeinket, és még ha le is jutnak szerbiáig sokáig megtartani ezeket a régiókat nem tudják. Komoly veszíteni valónk nincs. Ha innen ki is űzzük őket utána az ukrán területeinket ugyanúgy behúzhatjuk.

Illegal Name 6590028
Illegal Name 6590028 Day 1,786, 16:02

sztem legyél faccopó

shepard01
shepard01 Day 1,786, 16:31

Ez aztán az intelligencia 🙂

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,786, 18:24

Lengyelek éppen szerb MPP-t fogadnak el.

http://www.erepublik.com/en/main/law/Poland/117184

CTRL-on felváltva sírnak és röhögnek az edenes shoutok, most épp romperék ütik erősen Voralberget, ez tény. Usa lehet, hogy szervezett, de erős tankjai sorra vándorolnak el még tutibiztosabb országokba, Argentínába és Brazíliába. (elmúlt 3 hétben kb. 50-60 távozott)

Usa itt a környéken csak akkor tud megmaradni, ha a lengyelek támogatják (nem döfik hátba). Ez a kulcs, valóban.

Eheslo
Eheslo Day 1,786, 23:57

Barna a gatyesz megint. Szagos is, csak már nem érzitek, mert hozzá szoktatok.
A dagadtra tápolt regulárisok majd megvédik a hazát.
Ennyit talán kaphat tőlük a közösség az évek során felzabált államkasszáért.
Ha meg nem akkor mi lesz?
Ellenünk ütnek ellenségeink oldalán mint szoktak? Eltűnnek bh vadászatra?
A játékélményük megvan, a kassza üres.
A többit letojják.

Eheslo
Eheslo Day 1,787, 00:01

Az viszont pikáns lesz, amikor Jákob másodjára törölteti el eMagyarországot.
A tettestársak az elsőből - ami lássuk be torténelmi tett volt - megvannak hozzá.
Országeltöröltető jabba ott nyomul Jákob széles válla megett (igaz széltében kilóg) de más régi comborák is segítenek a történelmi teljesítmény elérésében.

Eheslo
Eheslo Day 1,787, 00:02

Érdekes menet lesz, jókat röhögök majd rajtatok táposok, mivégre zabáltok fel mindent, mikor még egy indiai pária is többre képes mint ti:http://www.erepublik.com/en/article/minden-nk-a-b-nusz--2136106/1/20

mobra
mobra Day 1,787, 00:26

ICS: ne változtass nevet szerintem 😃
az istencsaszar a neved, ics a beceneved. jó ez így, akit zavar, pukkadjon meg.
(mikor játszani kezdtem, engem is zavart hogy ki ez az idióta felfuvalkodott beképzelt hólyag, de már megszoktam xD )

mobra
mobra Day 1,787, 00:26

biza, nem én kezdtem ICSnek rövidíteni a neved? 😃

sorihun
sorihun Day 1,787, 01:45

Cimbalar nőttek a francokat nőttek szervezettségben..csak sok még az amcsi áp-s Edenes. Azért azt ne felejtsük el, hogy ha saját országunkat támadják egészen más erővel és felállással néznek szembe,mint a franciáknál.. a 2 nem ugyanaz azért.

sorihun
sorihun Day 1,787, 01:49

Nehogy megváltoztasd : ) Ha megtennéd tuti lenne még egy ilyen egoista aki ilyen névvel regel.. ; ) : P

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,787, 01:55

mobra: nem, már nagyon régen becéztek így században, pártban, erre arra.

Eheslo: a te új hazád előbb lesz eltörölve, mint a miénk. : D

Pioca a Gyulolkodo
Pioca a Gyulolkodo Day 1,787, 02:03

szar írás... érdektelen...

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,787, 02:03

Jaja, már én is ICS-nek ismertem meg a Vasbordájúaknál.

Laza Ede
Laza Ede Day 1,787, 03:05

Maradjon:D

Mikrobi
Mikrobi Day 1,787, 03:17

Akkor ernő hadügyi terveiből csak a pénztartalékok elköltése valósul meg, viszont lehet, hogy ezúttal elnökként törölteti el az országot.

Mikrobi
Mikrobi Day 1,787, 03:20

Ami a nevedet illeti, szerintem is változtasd meg valami szerényebbre. Az Orokos tanacsado pl. ilyen lenne, viszont passzolna rád és dühítené Keheslovat. Tripla haszon!

e-makvirag
e-makvirag Day 1,787, 03:23

első! +1

így legalább nem kell kitty felé félúton mindenkinek nekimenni ahhoz, hogy eltöröltessük magunkat. : )
x@ros kötélhúzás az egész játék...

e-makvirag
e-makvirag Day 1,787, 03:26

ja és persze ICS-nek jár az újabb piros pont.
csípem a gondolataidat. értelmesek. szerintem.

e-makvirag
e-makvirag Day 1,787, 03:33

hányszor éltük már meg, hogy eltöröltünk, vagy éppen eltöröltettünk?
előbbi mindig érdem, taktikai bravúr, utóbbi csak véletlen, a körülmények szerencsétlen összejátszása, a szövetségesek árulása, stb, a köznép számára felfoghatatlan taktikai bravúr...
tisztára mint IRL : D

Eheslo
Eheslo Day 1,787, 03:39

ics: lazonak már sikerült alulmúlnia magát a "székelyekkel" aMagyarországon, gondolod, hogy ezek után ha a labanc haverjaiból csinál lábtörlőt sírni fogok?
Rengeley és a "székelyek" csak azt kapják amit megérdemelnek, remélem vigyorogva zabálják majd.
Kétpofára.

Xavinyo
Xavinyo Day 1,787, 03:51

tegyük hozzá hogy a szőrös haverjjainkat is lehet kipicsázzák az új hazájukból, és akkor megint bezárva kinek fognak nekimenni? bár nincs MPPjük a jenkikkel és elméletileg nem csipálják egymást annyira már mint régen, de a szőrösök tuti kihasználnák az alkalmat ha a jenkik errefelé indulnának

Xavinyo
Xavinyo Day 1,787, 03:52

ui: én értelmetlennek látom azt hogy mi bemenjünk osztrákokhoz és aztán felszabadítjuk stb, ezzel egyrészt csak közelebb kerülünk, másrészt tudjuk hogy nálunk a felszabadítás burgerlandál vagy hasonló területeknél NEM MEGY, papíron jó terv, de valóségban egyrészt még ha stratégiailag fontos is egy magunk ellen ütés mindig vannak nagymagyarok (ilyenkor bezeg a labanc kehes is jön ütni magar oldalon mert ilyenkor ő is iszonyú magyar lesz)

Xavinyo
Xavinyo Day 1,787, 03:56

illetve az is tiszta, hogy ha akarják akkor RW-be jönnek lompiék és letankolnak minket...szal ha jenkik nem adnak be NE-t labancok ellen akkor inkább mi ügyködjünk azon hogy a közép európai jelenlétüket megszüntessük és mi utaztassunk sereget addig amíg el vannak fogllva a makikkal vagy egyéb fronton

Eheslo
Eheslo Day 1,787, 04:07

sajátos ahogy egy potenciális bukta előtt pár nappal itt nagymagyarozol te szerencsétlen. Nagyjából emiatt tartototk ott, ahol.
A "nagymagyarok" pár polgárháborúval, árulással a hócipőjükben leléptek.
Azóta szemmel láthatóan tündökölnek a "kismagyarok", sikert sikerre halmoznak a szövetségben, erőben, szervezettségben.
Kár hogy a teljes siker kapujában még én képezek némi akadályt a kommentjeimmel.

Eheslo
Eheslo Day 1,787, 04:09

Ez ennek a hihetetlenűl nagyszerű vezetésnek és a vele szövetséges jetibéren vett cenzoroknak eddig megoldhatatlan feladatot jelentett.
Nos rajta.
Egy újabb polgárháború sorozat előtt tegyetek meg még amit csak tudtok, hátha ez az utolsó akadály is elhárul a világraszóló sikereitek elől.
Lesztek még kevesebben és gyengébben is.
Jákob és országeltöröltető jabba tesznek róla, ti meg segítetek nekik.
Hajrá!

Daakoo
Daakoo Day 1,787, 04:18

Lehet kacorral skalpolni ?
: D

e-makvirag
e-makvirag Day 1,787, 04:29

sztem meg hamar át kellene engedni őket magunkat, legyen meg a kielégülésük, mi meg eljátsszuk a nagyhalált, valamint a színlelt orgazmust, aztán minél hamarabb elkezdeni az újjáépítést.
persze ez a verzió több sebből is sántít..

mindenesetre legalább megvan az izgalom, amit oly sokan hiányoltak. (:

Gambit_2525
Gambit_2525 Day 1,787, 04:33

Xavinyo: még az a szerencse, hogy kehes a harcmezőn is csak annyira sikeres, mint a bomlasztásban. Jelentéktelen kis senki, biztos mérgesek is rá a jeti tartótisztek. Még trollnak is béna, az pedig már teljesítmény.

GregoryG
GregoryG Day 1,787, 04:48

Annak aki nem látja át miért vagyunk előbbre az osztrák régiók elfoglalásával:

Ne azt nézzétek, hogy hány nap múlva lesz USA-Magyar háború - mert ha ezt nézzük valóban hamarabb lesz. Azt kell nézni, hogy WTD-t mikor tudnák beütni. Na most ha végignézzük azt, hogy az osztrákokon keresztüljönnek mint a kés a vajon, akkor X régió X nap. Ha pedig bevonulunk Ausztriába és Burgent RWzük, akkor ugyanannyi régiót kell elfogalniuk, viszont nem a harmatgyenge Ausztriától, hanem tőlünk.

GregoryG
GregoryG Day 1,787, 04:51

Ez pedig nagyon nem mindegy. Lényegében pufferrégiókra teszünk így szert, és nem az eredeti régiókon kell az USA-tól átvenni a kezdeményezést ( ami lehet hogy csak 2-3 csata alatt sikerül ), hanem osztrák régiókon folyó csaták során. Arról ne is beszéljünk, hogy Ausztriában igen könnyen megoldható ellenük 3-4 front, ami véleményem szerintem számukra biztos vereséget jelent, pláne ha megspékeljük egy Macedónoktól bekért USA NEvel. Ez így már 4-5 front.

GregoryG
GregoryG Day 1,787, 04:52

4-5 frontot pedig még az USA se fog bírni sem rövid sem középtávon. És ugye ez kis ügyeskedéssel és a Macedónok közreműködésével akár az Atlanti Óceánig is elvihet minket.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,787, 05:17

GG +1

Eheslo: akkor ha jól értem, te Ausztriát, válaszott hazádat sem kívánod támogatni az amerikaiak elleni harcban. Ehhez jön még az, hogy magyar oldalon is csak akkor harcolsz, ha a román hadügyi közlöny utasítja ezt. Ez aztán a hazaszeretet, két hazát is cserbenhagysz, és még te papolsz másoknak hazaszeretetről, te hazátlan senki.

Mikrobi
Mikrobi Day 1,787, 05:26

A régi-új RW-szabállyal könnyebben tudnánk tartani osztrák régiókat, de ha a Bugenland RW elbukik, nehezebb lenne újra elindítani.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.