[HK] Hadügyi jelentés 19.10.17

Day 4,347, 13:47 Published in Hungary Hungary by Hadugyminiszterium


Üdvözlet bajtársak!

Az előző közlönyben szűkszavúan vázoltuk a román támadás kivédésének körülményeit. Ennek oka az volt, hogy segitőink nem szerettek volna nyiltan belefolyni a román-magyar csörtébe(megjegyzem bizonyos egyének ennek ellére a kommentek között kikotyogták a bizalmas információkat).

Az ukránokkal és horvátokkal sikeresen cordon sanitaire-t húztunk a román határhoz. Ezzel megszünt a román háború is. Még tartott az ukrán támadás amikor a románok már ráütöttek NGP-re. A helyzetet viszont ez nem oldotta meg teljesen, ugyanis a románok betámadták az ukrán kézen levő NGP-t. Ezt úgy tehették meg, hogy van ukrán-román TW. A románok felrúgva a TW előirásait nem a megszokott régiót támadták be. Ezzel a kormány előre számolt. Nem biztunk sem a románokban, sem az ukránokban. Amint a román támadás elindult a CODE-al közösen elhatároztuk, hogy az előzőleg jegelt horvát előrenyomulást folytatjuk CH és esetlegesen NH felé.Közben a kongresszust megkértük nyilvánitson véleményt arról, hogy folytassuk a teljes lezárást vagy ütközzünk meg a románokkak. Erről a vita még jelenleg is tart.

A románokat sajnos egyedül nem tudjuk legyőzni. Sebzéspotenciálunk nincs paritásban az övékkel. Ezért nem szeretnénk azt kockáztatni, hogy a főváros a kezükre kerüljön. Megkérünk mindenkit, hogy ne akadályozza a horvátok bevonulását Budapestre. Amint a románok bevonulnak NGP-be NE párbajt kell vivnunk velük a kezdeményezes megszerzéséért.


A légiprogramban is történtek változások. A körleveleket hasonlóan a házprogramhoz újrainditjuk egy állami org segitségével. A program új vezetői SzasZiii légimarsall és baramis logisztikáért felelős államtitkár.

DM,HM