[GM] 2021. januári nyitás

Day 4,802, 13:37 Published in Hungary Hungary by Gazdasagi Miniszterium


Sziasztok!

Ebben a hónapban én (Zoleeka) és SzasZiii fogjuk vinni a Gazdasági Minisztériumot.

Az aktuális, januári elszámolást a következő linken találjátok:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-bKXLjyKrjKpOPvCoxDZwPJbOnh9XdKCtSbuAgjEkxE/edit?usp=sharing

Több kérdés felmerült kommentekben, ezekre szeretnék válaszolni.

1. Osztás, állami készletek
Az állami készlet shawnkaa-nál van, a ciklus elején 302.053 Q3, 81.781 Q7 étel és 1.470 Q7 tank volt nála (Donát elszámolásában a Q3 kaja száma kb. 50 ezerrel magasabb, mivel elfelejtette a végső számokat frissíteni, ez a mennyiség egyébként az AS alap feltöltéséhez lett elhasználva).
Ehhez vásárolt az állam még 6030 Q7 és 15000 Q5 fegyvert. A Q7 fegyvereket nagyobbrészt a magyar piacról vásároltuk, a Q5-ök esetében azonban a világpiac irányába kellett fordulnunk, mivel nálunk túl magasak az árak.
A ciklusban további osztások várhatóak (előreláthatólag három), a beszerzéshez az állam tendert fog kiírni.
Ezen kívül shawnkaa megvásárolta az állami Q7 kajakészletet világpiaci áron, terveink szerint ebből az összegből alacsonyabb egységáron több ételt fogunk vásárolni.

2. Költöztetés
Az állami költöztetési program nagyrészt lezárult, erre kb. 170k cc-t költöttünk. Ez jóval kevesebb, mint amennyit előzetesen vártunk. Sokan azzal magyarázzák, hogy mindez azért történt, mert túl sokáig húztuk, és mindenki megoldotta maga, ez azonban erős ferdítés. Egyszerű tény, hogy sok költöztető tokent lehetett szerezni (még most is lehet!), emiatt sokan egyáltalán nem szorultak állami segítségére, emellett azonban felhasználtunk tokeneket is a költöztetéshez, illetve azt is meg kell említenem, hogy jópáran voltak azok, akik többszöri üzenetküldésre sem reagáltak, hiába jelentkeztek a programba.
Aki úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, akár pénzügyileg, akár csak tanácsok formájában, nyugodtan keressen bennünket továbbra is.
A támogatott személyekről és összegekről amint időm/időnk lesz rá, kikerül egy táblázat, ez az elszámolásban lesz linkelve.

3. 4800. napi pécsi RW CO
Ha követtétek, az országfalon meghirdetésre került a fenti csatára CO. Összesen 1500 Q7 tankot osztunk ki a földi TOP50-nek, és 300k CO-t a két légi kör utáni teljesítmény után. A tankokat elküldtük, a cc-t pedig holnap fogják megkapni az illetékesek.
A következő táblázatban személyekre lebontva láthatjátok a kiosztásra kerülő fegyvert, illetve CC-t:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/19yWjSEjp29aE7jUhkaMjWuNi-hk-n3nE_IlRpIqcKsw/edit?usp=sharing

A számítási mód a következő a földi kör esetében:
50%-ban a bevitt sebzés, 50%-ban pedig a killek száma dönt.
Sebzések alapján: A TOP50-ben szereplő magyarok összsebzésével arányosan osztunk szét 750 tankot.
Killek alapján: Ezzel igyekeztünk segíteni a “kisebbeket” az elütött energia figyelembe vételével, így a rang és a sebzés nem számít. A killek számánál hasonló a formula, azonban a légi körök kicsit bekavarnak, ezért ezekkel korrigáltunk, ezeket a killeket levontuk. Természetesen ez nem tökéletes módszer, hiszen kimaradhatnak olyanok, akik a földi TOP50-ben benne lennének a killek száma alapján, csak a légisek “kitúrták” őket, de sajnos a játékból csak ezeket az adatokat lehet kinyerni.

Légi kör esetében:
A körökben leadott sebzések arányában az első légi körben 200k, a másodikban pedig 100k CO-t osztunk ki, ezen nagyon nincs mit magyarázni.

Kövessétek a közlönyöket, hamarosan várható tenderkiírás. További jó játékot!

Üdv,
Zoleeka
GM