Ambient on/off

Join the new world

 

[Fordítás] Eden helyzetjelentés: a Csendes-óceáni front

Day 1,897, 15:11 Published in Hungary Hungary by fischer2

Üdvözlöm az olvasókat!

Mindenek előtt szeretném bejelenteni, hogy csatlakoztam a Külügyminisztérium csapatához, így mától eMagyarország nagyköveteként képviselem hazánkat eBrazíliában. A munkámról rendszeresen tájékoztatni foglak Titeket, olvasókat.

Emellett kisebb fordításokat is szeretnék vállalni, amennyiben időm engedi. Ma engedte, úgyhogy lássuk is az elsőt. Az eredeti cikket itt olvashatjátok.

EDEN Helyzetjelentés: Csendes-óceáni front

2013.01.19.Néhány fejleményt szeretnék megosztani veletek a Csendes-óceáni térségben történtekkel kapcsolatban. Nagy része az itt leírtaknak talán már nem újdonság számotokra, de remélem azért hasznosnak találjátok majd.

Mint azt tudhatjátok, dél-Korea nem azért adott be NE-t az USA-ra, hogy megtámadja, hanem hogy az USA el tudja foglalni Jeju régiót és ezáltal hozzáférjenek Taiwanhoz. Egyértelműen ez a szándékuk, hiszen az amerikaiak nem adtak be NE-t dél-Koreára.

Mialatt ezt a cikket írom, az USA NE javaslatot nyújtott be Taiwan ellen. Az ellenség tehát megtette az első lépést.

1.lépés: Háborút nyitni az USA-val, hogy megtámadhassák Taiwant.

Hogy ezt elérjék, dél-Korea megtámadta az USA által birtokolt Northern Taiwan régiót, természetesen a csatát elveszítette (megj.: így adták át a kezdeményezést az USA-nak – a szerk.).

Taiwan felismerve a veszélyt gyorsan NE-t adott be dél-Koreara, majd elfoglalta Jeju-t.

Vélemény: Hogy jó ötlet volt-e megtámadni Jeju-t, az véleményes. Ha Taiwan egy másik dél-koreai régiót támadott volna, például Gyeongsangbuk-do-t, akkor az USA-nak előbb el kellett volna foglalni dél-Koreától, majd ez után adhatott volna be NE-t Taiwan ellen. A lényegen mindez nem változtat: a háború elkerülhetetlen. Jeju elfoglalása plusz egy területet és egy lélegzetvételnyi időt jelent Taiwan számára.2.lépés: Háborút indítani és eltörölni Taiwant.

Jelenleg itt tartunk. Fingerguns, az USA elnöke NE javaslatot nyújtott be:
a szavazás eredménye

Képes lesz-e Taiwan feltartóztatni az Egyesült Államokat? Látok rá némi esélyt, amennyiben az EDEN, de főleg Kína Taiwan megmentésére indul. Egy gyors kalkuláció:Az EDEN szövetségesek érdekeltségét mindössze 15%-ra becsülöm a világszerte zajló RW-k miatt. Bizonyítsák be, hogy tévedek. 🙂

Mint láthatjátok, nem mi vagyunk az esélyesek, de én minden tőlem telhetőt meg fogok tenni.
„Azok a pimasz disznók sosem fognak partra szállni.” 😛 (megj.: egy dalból idéz – a szerk.)

Az amerikai támadás idejére számtalan dél-koreai és japán RW várható. Azt javaslom, hogy koncentráljunk elsősorban ezekre, az USA ellen harcolhatnak a szövetségeseink is. A régió az régió, mindegy, hogy hol van. Ráadásul, ha sikerül megnyernünk az RW-ket, akkor ezeket a területeket az USA el fogja foglalni, amit aztán majd később ugyancsak fel kell szabadítaniuk.3.lépés: RW-k leverése és Kína megtámadása

Miután elfoglalták országunkat, meg akar majd törni minket, eltörölve akarnak tartani. Keményen fognak harcolni minden felkelésben, amit kirobbantunk. Miután a felkelések csillapodnak, az USA valószínűleg meg fogja támadni Kínát.

Előfordulhat, bár előbb Bulgária is Kínára támadhat, amint befejezik Oroszországgal a „költözést”. (megj.: szerintem a cikk írója 1 kicsit félreértette bolgár-orosz hadműveletet, ezért átfogalmaztam – a szerk.) Egy újabb front, ahol veszíthetünk.Így állunk. Remélem tetszett a kis elemzésem. Sok szerencsét kívánok mindnyájatoknak a csatatéren. A „Vörös Hajnal” közeleg.

A cikk írója tesz még egy megjegyzést, hogy az országokat az "e" előtag nélkül szerepeltette (eTaiwan), ezért én is követtem példáját.

A cikknek folytatása várható!

Üdvözlettel,
fischer2

 

Comments

Imre Norbert
Imre Norbert Day 1,897, 22:13

Sok sikert Nagykövet úr! ; )

Harcos82
Harcos82 Day 1,898, 00:32

Grat!

fischer2
fischer2 Day 1,898, 04:43

Köszi! o7

rRonin
rRonin Day 1,898, 17:47

Hajráf !
Kívánok eredményes és kitartó munkát és sok barátot általa!
(tudsz portugálul?)

fischer2
fischer2 Day 1,899, 02:22

Portugálul sajnos nem tudok, de már csak nem angol anyanyelvű országok közül válogathattam, így mindegy volt, hogy ott portugálul vagy arabul beszélnek! = )

disznocska
disznocska Day 1,899, 09:32

"Erre Futotta"
sok sikert!😃

vizi zsivi
vizi zsivi Day 1,899, 09:33

ja most a nagy terv kinat eltorolni, usa, szerb, bolgar,lengyel, magyar mind erre hajt:))))

papatower
papatower Day 1,902, 02:25

Grat és sok sikert! 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.