Ambient on/off

Join the new world

 

[FBS] Angående det rådande klimatet med påhopp, personangrepp och kränkningar

Day 1,929, 00:05 Published in Sweden Sweden by A.L.D

Den 25:te stod det klart att eSverige inte skulle ha någon kongress den här månaden. Detta drog MSAP fördel av, och klockan 14:59 den 26:te la MSAP upp en omröstning om att president Intyala skulle avsättas. Kongressen byts ut klockan 15:00 den 26:te varje månad. Men eftersom eSverige inte hade några regioner fick vi inte någon ny kongress, och därför kunde ingen rösta nej till avsättningsförslaget, dock satt 3 stycken beredda att rösta ja. Därmed gick avsättningsförslaget igenom med 3 röster emot 1 (presidenten kunde fortfarande rösta). Detta sätt att ta makten tar vi i FBS starkt avstånd från. Ska man avsätta en president ska hela kongressen få säga sitt, inte bara 3 stycken.Den 27:de blev Kamrat Ankan president. Det blev en hel del protester mot det här på forumet. Många trådar startades. Mycket debatterades. En debatt är alltid bra, och ofta väldigt bra för aktiviteten i eSverige, men den måste hållas på en nivå utan kränkningar, påhopp och personangrepp. Saker som fascistsvin, kommunistjävlar, fascist, idiotjävlar, de har "lite" problem med tänkandet, fittig och kuppa MSAP har slängts fram och tillbaka under debatten. I trådar har det flitigt spammats "Avgå kamrat folkvald", folk har gått off topic i nästan alla trådar det här handlar om. På IRC skrivs saker som <********> Kamrat_Ankan: hoppas du får aids och dör långsamt och smärtfullt irl. <********> jag funderar på att aidsbefrukta samtliga i MSAP när de sover. Det råder helt enkelt lite kaos i eSverige just nu. Men oavsett hur mycket kaos det råder, oavsett hur arg du är, oavsett vad den parten du diskuterar med har gjort eller kallat dig så för du aldrig, ALDRIG svara med påhopp, personangrepp eller kränkningar. Om den du debatterar mot har gjort det behöver du inte svara med det, rapportera bara inlägget. Om ingen skulle hålla på med påhopp, personangrepp och kränkningar skulle erepublik bli roligare för alla. Håll er till sakliga argument om frågan ni diskuterar. Gå inte off topic och låt bli att förolämpa varandra så ska ni se att vi slipper sådant här kaos i framtiden.

Många stora eProfiler har slutat på grund av påhopp genom åren. eSveriges befolkning är redan liten, vi har inte råd att förlora fler spelare. Om vi får ett trevligare klimat stannar fler spelare, så enkelt är det.

FBS- Ljuset i mörkret

 

Comments

bommersvik
bommersvik Day 1,929, 00:27

v

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,929, 01:33

Sluta med att hoppa på

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Day 1,929, 02:20

Hoppar på den trenden.

Fabrice Axe Day 1,929, 04:39

Comment deleted

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 1,929, 03:44

Du glömde att nämna folk som hobbymodererar forumet. Se till att anmäla dem.

Mcrave
Mcrave Day 1,929, 05:01

Värst vad du sympatiserar med dessa rödingar.

Ganska roligt att du tar bara upp det som sagt mot MSAP, allt de säger då? Som borgarhoror, kapitalistsvin, idioter, mm.
MSAP har väldigt många personer som inte heller kan hålla sig till ett moget sätt att prata, speciellt en slingrig orm.

Så ska du klaga på hur folk beter sig, ta upp båda sidor och visa dig neutral istället för visa sympati med förrädare.

Kapitalisten
Kapitalisten Day 1,929, 05:49

Nej, jag tror inte han sympatiserar med MSAP. Men ni som jag har varit ganska hårda mot MSAP, visst jag tycker dom förtjänar en publik avrättning (ingame) men vi borde kanske vara dem mogna av oss och msap och bara skratta åt dom. Om ni varit på .se eller irc, så vet även du att jag har blivit ganska färskt påhoppad av dom.

Men förvrid inte detta till att vi stödjer msap, för det vet ni som sett mig under dessa dagar att jag inte gör.

Mcrave
Mcrave Day 1,929, 05:52

Absolut inte min mening att få det att se ut som FBS skulle stödja utan det jag blev irriterad på att han bara tog upp det många av oss sagt mot MSAP och inte det dom säger. Ska man skriva en sån här artikel vilket i sig är väldigt bra, men då ska man ta bådas sidor samt skriva det så neutralt som möjligt.

A.L.D
A.L.D Day 1,929, 06:32

Fittig, fascistjävlar och fascist är de citaten jag tagit med i artikeln från MSAP. Anledningen till att jag inte tog med saker som borgarhoror och kapitalistsvin var för att jag inte hittade de i trådarna, Jag har inte velat vara på IRC under den här tiden, och jag förmodar att det var där de sakerna skrevs, alternativt att de redan hunnit plockas bort från trådarna.

Vidare var det min mening att försöka göra artikeln så neutral som möjligt. Hälften av citaten från .se som jag hade med var gjorda av MSAP. Citat från IRC har jag bara fått länkat till mig, eftersom jag inte velat följa debatten där.

Jag undrar var jag inte har varit neutral i artikeln, du får gärna peka ut meningar där jag inte har varit det, så ska jag antingen besvara varför jag skrev de eller ta bort dem.

wheel1
wheel1 Day 1,929, 05:21

Klart ALD bara tar upp oförrätter mot MSAP .
Han tycker ju att de har gjort rätt..

A.L.D
A.L.D Day 1,929, 06:36

Wheel1. Bara för att jag är demokratisk socialist betyder det inte att jag tycker att de gjorde rätt. Det var oetiskt och det var ett fult utnyttjande av spelmekaniken, jag tycker inte att det de gjorde var rätt.

Jag personligen har under mina 1½ år på erepublik fått ta, och ge, rätt mycket skit. Det är därför jag så tydligt tar ställning emot det här. Med den här artikeln menar jag inte på något sätt att försvara MSAP, absolut inte. Jag vill bara få folk att inse det faktum att:
1) Bara för att din motståndare har gjort det kan du inte göra det själv.
2) Erepublik blir roligare för alla om vi kan hålla debatterar på en mogen nivå.

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 1,929, 07:06

Din tolkning av vad som är roligt är inte mera värd än min eller någon annans. Och du har ingen rätt att säga vad någon annan får göra.

wheel1
wheel1 Day 1,929, 11:48

Socialismn är inte demokratisk,din lille fjant!
Aldrig vari, o kommer aldrig att bli, utanför någon hypotetisk teori-bok..

A.L.D
A.L.D Day 1,929, 13:43

Wheel1, var snäll och läs på lite om socialism tack. Demokratisk socialism vill införa ett socialistiskt samhälle, dock utan planekonomi, genom reformer. Palme var demokratisk socialist, Salvador Allende var demokratisk socialist. Ingen av dem tog makten genom en kupp, utan genom demokratin.

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,930, 13:32

ALD personligen tror jag om du klipper dig och byter avatar kommer folk att ta dig mer seriöst.

wheel1
wheel1 Day 1,930, 21:35

Huruvida jag är "påläst", eller inte, om socialismens inverkan på samhället är fullkomligt ointressant.
För du anser dig ju ändå, i sann socialistisk anda, ha tolkningsföreträde.

Kapten Klitoris
Kapten Klitoris Day 1,929, 07:30

Varför heter inte artikeln "bror duktig informerar"?
Samt så var det jag som ville aidsbefrukta alla i MSAP, det går bra att skriva mitt namn.

Daariil
Daariil Day 1,929, 08:12

Mycket bra artikel av ALD! Om man tolkar detta som att ALD eller FBS stödjer det MSAP gjort då tycker jag att man borde läsa om artikeln. Vi i FBS stödjer verkligen inte varken MSAPs sätt att ta makten på eller deras agerande i debatten runt det, det är därför som hälften av citaten nämnda i artikeln är från MSAP.

Fattar ni inte hur ironiskt det är att ni automatiskt förutsätter att alla citat var riktade mot MSAP och inte åt andra hållet och sedan skriker "MSAP har också gjort fel!"

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 1,929, 08:17

Fast nu gör du en grov generalisering. Fattar du inte hur ironiskt det är?

Daariil
Daariil Day 1,929, 08:39

På vilket sätt menar du att jag gör en grov generalisering? Jag nämner inga namn, kommentaren är dock riktad till Mcrave och alla som håller med hans uttalande.

SalladGbg
SalladGbg Day 1,929, 09:06

Jag förstår inte varför det plötsligt ska flameas mot ALD när allt han gör är att sträva efter ett trevligare community. Men jag förstår att allt hat mot MSAP inte får plats på ett ställe 🙂

jonne5
jonne5 Day 1,929, 09:53

Sluta skriva en massa butthurtartiklar

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,929, 09:59

Jag håller med ALD därför släppte jag en ny artikel om sanningen bakom det hela
http://www.erepublik.com/en/article/sanningen-kommer-fram-2221381/1/20

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,929, 21:28

14 år.

A.L.D
A.L.D Day 1,930, 00:48

Och vad har min ålder med det här att göra?

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,930, 13:33

Han kanske drömde om en nattlig aktivitet sen insåg att du ej var byxamyndig

Slapface
Slapface Day 1,930, 23:40

Religion is the cause of all evil in this world

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 1,930, 00:04

eRepublik är inte enbart myspys, ibland är man tvungen att vifta med knytnävarna för att få någonting gjort. Om vi alla hade suttit i en ring och sjungit Kumbaya de senaste dagarna, så skulle MSAP sitta på makten fortfarande.

Izzeee
Izzeee Day 1,930, 03:20

Verkar vara dom som har dåligt samvete som "flamar" mest, jag tycker det här är en bra artikel då man måste förstå att detta är endast ett spel och självklart kan man bli upprörd men hot/personliga påhopp är inte ok -detta måste belysas!

ShadowSkill2000
ShadowSkill2000 Day 1,930, 03:31

Ärligt talat så visar alla glåpord och påhopp hur låg medelåldern är på eRep. Klarar man inte av att föra en diskussion utan det så borde man hålla sig borta från att skriva, punkt. När man som nybörjade hur snacket går så är det ingen jättepepp att fortsätta spela.

Wrede
Wrede Day 1,930, 08:08

Bra artikel

Slagter
Slagter Day 1,930, 08:23

Så kan det ikke siges bedre.
SNAK ORDENTLIG, DET ER KUN ET SPIL.

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,930, 13:34

INGEN FRED FÖRRÄN SISTA BLODSDROPPEN HAR SPILLTS OCH SISTA BLODPUDDINGEN HAR FÖRTÄRTS MED BACON, LINGONSYLT OCH ... brb

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 1,930, 21:55

Ropen skalla, bacon åt alla!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.