Ambient on/off

Join the new world

 

[eRepublikileaks] Част пета - „еРепублика – когато животът се сблъска с пиксели”

Day 1,840, 16:41 Published in Bulgaria Bulgaria by AparopH II

Часът е 2:04 и следващия половин час ще го посветя на пикселите.
Да, най - накрая ме грабна дългоочакваната смислена тема от конкура на Таблов. Не че тази игра или Таблов заслужават да им се обръща внимание вече, но понякога желанието ти да кажеш нещо на глас е по силно от въздръжанието.
Започвам темата с един цитат от деня:
"Ето ме и мен – един сравнително млад играч,който не можа да участва в предните две теми тъй като нямам поглед върху цялата 2012г. за да дам какъвто и да е обзор" - Eskapel
- ин йор фейс Таблов. Ето ти още едно доказателство за некадърноста ти при формирането на темите и за цялата опороченост на този конкурс.

Аз няма да пиша за вълнуващи моменти в играта свързани с битка, личност или събитие, няма да пиша и за това как и защо съм се регистирал в играта. Мисля да отдам последна почит на най - съдбовното нещо в играта - златото.

Да, 99% от моята игра беше обуславяна от тези няколко пиксела, който както паричните единици в реалния живот, така и тук, диктуват кой е най - силния, най - знаещия и най - можещия. Факт е обаче, че нито моето име, нито това на Флаусино, Кодера, Таблов, Ромпер, нито едно от тях нямаше да се помни, ако не бяха тези жълти пиксели.
Ако не бяха тези пиксели, нямаше да се водят войни, да се купуват гласове, нямаше да има предателства, нямаше обаче да има и приятелства, нямаше дори да я има тази игра, защото създателите щеше да "умрат от глад". Парите са третото съдбовно нещо, в живота на един човек, след раждането и смърта. В играта второто, след перма бана.
Позволих си да разсъждавам върху жълтите пиксели, защото в тази игра както казах, само от това разбирам, нито съм добър в стратегиите, нито в политиката. Пък и за по голямта част от играчите това е основния стимул и стремеж. Но, така ли трябва да е? Това ли е най - важното? Да знам, всеки ще каже това не се отнася до мене и неволно, ще пусне оферта за ку7 танкове по 16 лева. Аз не отричам значимостта на парите, в играта, не ме разбирайте погрешно. Без тях нямаше да има игра въобще. Просто не позволявайте на златото да ви скара с най - добрия ви приятел в отряда, да ви лиши от сън нощем или от значително количество активи в реални живот. Не си заслужава знам го. Изпитал съм го.

Не ми се искаше, но е неизбежно, за кулминацията, да включа частта в която казвам:
-Да, имал съм и съм имал много, давал съм и съм взимал и с двете ръце. За мен нямаше невъзможни неща в тази игра. Имал съм дори властта да наказвам други играчи по моя преценка(като модератор.) Бил съм никой, но благодарение на жълтите пиксели бях и някой. Ще излъжа ако кажа, че не съм щастлив от това, че от тези пиксели изградих характер, който хората и днес уважават, макар че към момента имам 0.1 голд и 0.79 лева, и не ми достига един танк за да си довърша мисията.
Толкова много приятелства, толкова много истории стоят зад тези пиксели, и сега ако четат тези хора, ще припознаят себе си в моите думи и вярвам ще се усмихнат.
Това, драги читателю, са приятелства отвъд жълтите пиксели, отвъд споровете и омразата в играта.
За това, драги читателю, забрави за златото, медалите, властта и славата, тя няма да ти донесе и секунда удовлетворение ако няма с кого да е споделиш.
Не ставайте заложници на играта!

Някой сега ще се провикне - Написа всичко това, а накрая може да вземеш 10 жълти пиксела и ти.
- Не, със сигурност няма да взема и 1 лев, защото не съм попълнил прословутата форма за участие на Таблов. Бих посъветвал никои да не я попълва, ако е разбрал всичките глупости, който написах по горе.

А, да не пропусна - журито - ин йор фейс ту - ще ме оценява мене някакво си жури начело с "Аз". Извинявай, кой беше "Ти"? Върни се пак прочети внимателно какво съм написал и следващия път като правиш нещо дай за награда 0 пиксела, да видим колко хора ще събереш!

Днес отново за всеки вот ще раздавам приятелства вместо танкове!

Вечно ваш
Драго Банков

 

Comments

Nniikkoo
Nniikkoo Day 1,840, 16:47

Дай на всеки такива приятели

Sando Griffin
Sando Griffin Day 1,840, 16:57

Силно

Old 7
Old 7 Day 1,840, 16:57

to the top !

NoFear II
NoFear II Day 1,840, 17:00

[; Mamu i pikseli

bate bobby
bate bobby Day 1,840, 17:10

v8 sub 248.

Nedelcho Nedelchev
Nedelcho Nedelchev Day 1,840, 17:12

удри : ) днес си мислех какво бих писал на тази тема и общо взето в известна степен, това което ми дойде се припокрива с написаното от теб : ) е да, аз не съм бил "баш ОЛИГАРХ", модератор, не съм и видял това, което ти си видял в играта, но дали защото точно ти си ми повлиял доста в същата тая игра или просто разсъждаваме еднакво - изводите до които стигнах са много еднакви : )

Наздраве ; )

AparopH II
AparopH II Day 1,840, 17:15

Удри бачи Нед, водката и това е.
Аз така едно време като пиех и раздавах голд яко. И да ти кажа ме правеше по щастлив от всичките други схеми, които въртях по цял ден.

Nedelcho Nedelchev
Nedelcho Nedelchev Day 1,840, 17:22

Абе друг е въпроса дали пиенето или раздаването те е правило щастлив, ама да комбинираш полезното с приятното в една игра, по-хубаво няма. Някои още жалят, че днес тези схеми вече ги няма и играта се превърна в дигитален вариант на така известната сред децата (поне преди) игра на карти - Война. Като забравят, че и в 2та случая се играе от хора, а когато играта няма как да се спечели... просто не е заложен такъв вариант, контакта с хората трябва да е на 1во място... не пикселите : )

Sasha Vladimirovna
Sasha Vladimirovna Day 1,840, 17:54

Съгласна съм с централната идея, но не ми харесва, че подхождаш толкова откровено агресивно. Ако искаш хората да се вслушват в думите ти, гледай да подхождаш по-елегантно. Давам ти вот и съб.

Sasha Vladimirovna
Sasha Vladimirovna Day 1,840, 17:56

И, между другото, не знам колко от участниците в конкурса биха участвали, ако нямаше награди в злато, но аз бих. Щото ме кефи да правя това, което правя, и щото и другите ги кефи. ;>

TigerII91 Day 1,840, 21:19

Comment deleted

neliks
neliks Day 1,840, 22:16

v32 s353

Miro Dobrev
Miro Dobrev Day 1,841, 23:29

v39 s354

yoda612
yoda612 Day 1,841, 23:49

v 43/ s255

C0RRAD0 BG
C0RRAD0 BG Day 1,841, 23:57

nqmam mnenie po vuprosa , no vot

AparopH II
AparopH II Day 1,841, 23:57

"Съгласна съм с централната идея, но не ми харесва, че подхождаш толкова откровено агресивно. "

първо това има кратка предистория
второ - стил на писане - иронизирам , просто в началото се опитах да обясня някои неща на някои хора, но те се направиха на много знаещи. А и словото е силно оръжие в стремежа си да "накажеш" някого. Но като цяло нямам лоши чувства - все пак за приятелството акцентирам тук.

Lubo Uzunov
Lubo Uzunov Day 1,841, 23:58

: )

Shadss
Shadss Day 1,841, 00:10

стабилно

Jasmmine
Jasmmine Day 1,841, 00:42

Хубава статия г-н Банков : ) Искам да кажа,че и аз бих участвала без да има награда : ) Има много по-важни неща от златото в тази игра : )

AparopH II
AparopH II Day 1,841, 00:47

Мерси Eskapel, твоята статия беше едно от нещата което ме накара да се разпиша пак. Като цяло от 5-те ми статии за 5 месеца си личи не съм голям любител на писането.

iwan61meister
iwan61meister Day 1,841, 01:00

Приятелството е злато, а относно статиите...ако си достатъчно добър, ако имаш свежи идеи, ако имаш какво да кажеш и го казваш разбираемо, все някога ще те споходят 5 злато, но неочаквано, защото не си го правел заради тях.

Sluuby
Sluuby Day 1,841, 01:15

Силно, може пък хората зад клавиатурата да те чуят, дано.

AquariusSG
AquariusSG Day 1,841, 01:55

Браво Драго, най-много обичам статиите, в които няма умисъл за пари или власт, като твоята!

Kotzata
Kotzata Day 1,841, 02:00

Воутедонски :>

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,841, 02:22

вот иии мятам едни 10 танка да можеш си вземеш мисият следващият път не заради един да пропускаш :РРР

AparopH II
AparopH II Day 1,841, 02:41

Милев мерси, от сутринта съм събрал танкове за цяла седмица, хората пращат. Бия ги тези ама не падат

4040
4040 Day 1,841, 03:08

вот

BeJIuKaH
BeJIuKaH Day 1,841, 04:23

Ей те тва е статията на деня : ))

bos74
bos74 Day 1,841, 04:31

Драго,некой път пак у Търново по бира кат се върнеш от Банско; )

nCuXX0
nCuXX0 Day 1,841, 04:40

Посланието ми харесва , но начина по който изразяваш нападки към хора не ми хареса.

AparopH II
AparopH II Day 1,841, 05:53

Бос-а идвай на Банско, бирата е същата.

Кан - по някога се иска малко агресия и смелост да изразиш това което мислиш.
No hard feelings

LitoII
LitoII Day 1,841, 06:02

Силно!

Драго - организирай и ти един конкурс с, както казваш, по-подходящи теми и без награда - двамата със Сашка сме там със сигурност, очаквам и Кръстев и егад да се появят. Ако темите са хубави и интересни, може да събереш и още участници : ))

AparopH II
AparopH II Day 1,841, 06:17

без пари ще сме 3мата с вас само
А нямам толкова свободно време, че под мой патронаж да се водят конкурси, мога да помогна, да дам идея.
Това е за хората, който откриват играта, в моя случай аз се опитвам да я закрия.

Sollam
Sollam Day 1,841, 08:42

С най-добри чувства ще кажа, че подкрепям коментарите на Саша и Кен.
Аз не виждам ирония, а "агресия" и заяждане, както се спомена по-горе.
В началото и аз се подведох като теб и дори мислено те подкрепях, докато не проверих отново какъв е конкурса. Оказа се, че е журналистически, а не литературен. В този ред на мисли...

Sollam
Sollam Day 1,841, 08:45

В предния кръг бях впечатлен от статията на Саша и още съм, но погледнато от сегашна гледна точка, тя е с повече литературни достойнства. Така вече и темите, като че ли подхождат на конкурса.
Да, прав си, че предвид младите играчи, би било уместно да се формулират по друг начин като:
"Политиката на еБГ през погледа на.." и т.н.

AparopH II
AparopH II Day 1,841, 08:51

е трябваше и тях някой да ги подкрепи, иначе става подозрително вече : )

мен друго ме е подразнило за да изложа така нещата, иначе всеки да си прави каквито ще конкурси.

Sollam
Sollam Day 1,841, 08:53

Но ти правиш обобщения и едва ли не, заклеймяваш. А да се правят обобщения не е много правилно.
Погледни колко статии излязоха извън конкурса, преди да обобщаваш, че се пише основно за злато.
Иначе, поздравления за статията. Малко объркана и крайна, но... с много чувство!:Д

... И това не е оценка, нали?!😁)))

в+съб

AparopH II
AparopH II Day 1,841, 09:02

е да не се заблуждаваме че щеше да има 10 постоянни участника ако нямаше златна награда и то не малка. Колкото по голяма наградата толкова повече желаещи да я спечелят.

Крайна чак не е, ти си от скоро и не знаеш колко краен съм бил. А без чувство, не сядам да правя нищо.
А и Таблов и конкурса не са основната идея на статията, въпреки че така изглежда на пръв поглед.

Lev Trocki Day 1,841, 09:15

Comment deleted

Sollam
Sollam Day 1,841, 11:42

Моята статия, моят отговор!:Д
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2169441/1/20

vestonosec
vestonosec Day 1,841, 14:42

Браво Драго! Приятелството преди всичко!
Напълно споделям тънко прокрадналата се идея за конкурс без награда или както са казали някои светли личности в нашата история - за чест и слава!

ilianabg
ilianabg Day 1,841, 14:51

117

The Knight from Macedonia
The Knight from Macedonia Day 1,841, 15:20

Голям си. Сега остава да организираме парти по случай 5 години еРеп на Банско 🙂

didi210
didi210 Day 1,841, 19:29

Правилно, кака, лошо нещо е въздържанието )))

DoNtCaReDeA
DoNtCaReDeA Day 1,842, 05:06

Тук имало и мислещи хора ... браво 🙂 Виж си алертите ...

lalentse
lalentse Day 1,842, 06:55

Вот+Съб

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.