Ambient on/off

Join the new world

 

[EN] What just happened? Кой и защо настъпа котето? [БГ]

Day 1,935, 17:27 Published in Bulgaria Chile by Krum III


Българска версия по-долу

English version

The recent events in short:
1. Poland decided to launch a campaign against China via Russia and demanded a corridor.
2. Russia refused to comply.
3. Poland decided to forcefully pass though.
4. A real Poland-Russia war was started.
5. CoT declared neutrality.
6. Hungary is rattling the sabre.
7. USA rattling the sabre.

What's next?

A CoT vs TWO war? To what purpose? To revive EDEN? Is this what all of us (CoT and TWO) want?

The road to hell (break CoTTWO partnership) is paved with good intentions (destroying EDEN's farmville in China).

So much damage is lost here.


Българска версия

Последните събития накратко:
1. Полша иска коридор през Русия, за да стигне до Китай.
2. Русия отказва.
3. Полша решава да мине с оръжие.
4. Започва истинска полско-руска война.
5. КоД обявява неутралитет.
6. Унгария дрънка оръжия.
7. САЩ дрънкат оръжие.

Какво следва?

Война между КоД и 2? С каква цел? Да съживим ЕДЕН? Това ли искаме?

Пътят към ада (разрив между КоД и 2) е постлан с добри намерения (разорението на еденските ферми в Китай).

Толкова много щета попиляна тук за нищо.
 

Comments

Tervel 2
Tervel 2 Day 1,935, 20:41

Де факто русия застава отново на страната на китай , а се натиска за КоТ (отново)???Там обществото им е много разединено по въпроса

LoganBG
LoganBG Day 1,935, 22:59

10/1088

buba4ko Day 1,936, 23:27

Comment deleted

buba4ko
buba4ko Day 1,936, 23:28

абре ти БГ превода да не си го превеждал с гугъл транслейт?
какво е това "Война между КоД и 2?" ; )))))

Yankul9
Yankul9 Day 1,936, 23:52

В близко бъдеще, ако предположим, че ЕДЕН се разпадне, най вероятно ще има война между СоТ и 2, но ще има и сериозно пренареждане на съюзите и силите. Известно е, че Гърция и Румъния поддържат добри отношения със Сърбия, единствено ненавистта на Полша и Унгария, към Румъния спират подобно сътрудничество. Но при разпад на ЕДЕН, Гърция най вероятно ще си уреди МПП с 2. От друга страна, при охлаждане на отношенията между 2 и СоТ, Хърватия е естествен съюзник за нас, въпреки, че от страна на нас Българите ще има сериозни резерви. Русия е в добри отношения с Китай, а и нито една членка на СоТ, без Индонезия няма конфликти с Китай, освен това руснаците са в добри отношения с Асгард, които са проЕДЕН. Да не говорим, че САЩ са си анти 2 настроени и евентуалното им приемане в СоТ също е предпоставка за бъдещи конфликти. Определено ще има сериозно пренареждане на силите при разпад на ЕДЕН, но това не може да стане докато 2 не се разправи с Китай. И както винаги, само турците не се вписват никъде и никой не би ги искал.
Колкото до Русия, те са ни най добрият съюзник в играта, както и ние на тях, ако трябва да сме честни. Дори бих казал, че ние сме по добрият съюзник, защото някои може и да помнят какво беше отношението на Русия към нас, когато бяха една от най силните в играта, а ние едни от най слабите. Сега ние сме силни, но никога не сме демонстрирали пренебрежение към тях, както други техни "съюзници" като Сърбите, на които оказваха голяма помощ, а после даже бяха изтривани от тях. Да не горорим, че когато имаше конфликт между нас и македонците, Русия застана на тяхна страна. Но е-историята си е е-история, а сега реалностите са, че руснаците са още проЕДЕН настроени и само заради нас се водят и проСоТ. Тази загуба на щета, която се получи вчера доведе до загуби на всички фронтове за СоТ, даже и в Ю. Америка губим, а ЕДЕН напълниха картата с въстания (успешни). На всеки трябва да е ясно, че не можем да се бием с 2 за неофициален съюзник при 3 загубени фронта и въстания.

panzer I
panzer I Day 1,936, 01:01

е това ли ти беше темата ?
7 факта и 2 риторични въпроса
Злото вече е сторено и нищо не може да се направи.
Нямахме право да жертваме най-добрия си приятел за постигане на нашите цели,това което можем да жертваме е нашите региони и нашите бонуси ,но не техните.
Няма оправдание за предателството.
България загуби най-верния си приятел,загуби го по най-долния и предателски начин.
В очите на света България се превърна в това срещу което се бори - еденска курва

Krum III
Krum III Day 1,936, 04:38

Там е работата, че нищо не сме жертвали. Русия не губи НИЩО, ако даде само привидно окаже съпротива и после си върне регионите.

panzer I
panzer I Day 1,936, 09:01

а ако не си върнат регионите?
ако поляците кажат "не успяхме с китай щото русия ни взема твърде много ресурс по пътя и сега за наказание ще ги окупираме " както според мен ще стане - тогава какво ще кажете на руснаците?
"ама ние не знаехме че поляците ще ни излъжат " тогава ли ще отидете да помагате ?тогава ще мълчите като насрани мишки ,всички вие дето плюхте върху името на България

Quellor
Quellor Day 1,936, 01:07

Е, целта е ясна - принуждаване на СОТ да стане пионка на 2. Съдейки по нашата реакция - явно са много близо до изпълнението и. От доста време 2 прави мръсно на СОТ, пробута всички силни ЕДЕН-ски страни да се бият само със СОТ, а те само гледат сеир и фермят. В стремежа си да вземем някоя битка се превръщаме в това, което бяхме във Феникс. Събри, унгарци, поляци се договарят с ЕДЕН за НАП-ове и ненападения, а нашата дипломация не смее да им каже нищо и да направи нещо, смятайки, че като е освободила няколко египетски региона и ще се спасим.

Krum III
Krum III Day 1,936, 04:37

Ако бяхме пионка, щяхме официално да се включим в офанзивата.

Quellor
Quellor Day 1,936, 06:34

Нещо си се объркал, щяхме да се включим, ако бяхме подлоги, а аз такова нещо не твърдя. То само и това оставаше, при 3 войни да тръгнем да помагаме на Полша. Обаче в про-полската си позиция, че този, който напада и този, който си защитава земите са еднакво виновни сме си пионка отвсякъде.

Quellor
Quellor Day 1,936, 01:10

"Толкова много щета попиляна тук за нищо." - тази щета не е за нищо!!! - тя е за чест, морал и достойнство! Ама заслепени от "damagehood"-а не го забелязваме, или се правим, че не го виждаме.

Krum III
Krum III Day 1,936, 04:36

Пълни глупости! Всички от ЦоТ и 2 имаме интерес Полша да стигне Китай. Руснаците нищо не губят, но заради дълготрайните си добри отношения с Китай бяха длъжни да откажат коридор и да окажат НЯКАКВА съпротива. Фактът, че хвърлиха ВСИЧКО вчера, означава, че са много повече про-ЕДЕН отколкото про-СоТ или ако щете про-България.

Quellor
Quellor Day 1,936, 06:31

Определено някой говори глупости. Я си спомни последния път, когато Полша е атакувала силна държаа, за да я изтрие и не е изнизвала по терлечки? Аз с2 гоие сещам за последно преди около 2 години, в периода на тотална доминация на ОНЕ и то пак в комплект със сърби и унгарци. Както обикновено става обаче в последните 2 години - даже и да стигнат Китай, след 2-3 битки ще се изнижат и ще оставят руснаците да им сърбат попарата.

Stolch
Stolch Day 1,936, 01:37

Честито, с тази стати стааш същия като ЕДЕНците, които ни обеждааха да приемем Турция, защото с тяхната щета ще доминираме, сега се прояяваме като същите лицемери и заради щета продааме руснаците.

Но нашето е пъти по цинично, защото през последните 3 години Русия е бил само и безотказно донор на България, региони, местене на столици, еднопосочен поток от щета без да сме им пратили 1 виртуален ле или 1 танк за да бият за нас.

Krum III
Krum III Day 1,936, 04:33

Направо не вярвам, че точно ти щше го напишеш това. Нима забрави колко пъти се жертвахме за тях и бяхме изтривани само и само да се освободят от турците? Колко пъти бяхме щит между тях и турците? Ако не воювахме непрестанно с турците откакто ги изгонихме от Иран и СА, единственият път за тях беше Русия и само ние сме причината да не ги окупират.

Аз не съм видял досега руснаците да се жертват за нас - на наша страна са само ако за тях няма опасност и имат излишна щета. Хайде да си спомнишп някога дали са правили толкова щета за нас, в наша битка, колкото направиха от инат във вчерашната.

Проруската заслепеност на някои от вас е дупедавска.

Stolch
Stolch Day 1,936, 05:10

Жалкото знаеш ли кое е, че поляците дори не са очаквали от нас да им се дупим а го направихме сами....

Бихме се тогава не само за Руснаците но и за Украинците, това беше преди 2.5 години обаче, последния път когато ние сме се били за тях.

От тогава до сега сме единствено и само получавали от тях, оригинални региони, щета, помощ да си местим столицата и тн.

Цинично е това поведение, когато ни нападнаха една шепа хора румунците преди да напраим първия ББ, руснаците първи пуснаха съюз, но това е далечното минало вече.

Явно можем да отстояваме принципи само когато става въпрос за биене на рязани.....

bakalin
bakalin Day 1,936, 08:09

ОСТАВКА на Кози, Мистреси и вся осталная насадила се във властта сволоч.
.
Бой до дупка за Приятелите ни от Русия.
България помни, България има чест, но начело на България са играчи, копирали челният опит на ЕДЕН-ските *урви!

Krum III
Krum III Day 1,936, 10:08

Стоич, съвсем наскоро руснаците поискаха да вземем Северен Кавказ, за да ги пазим от турците. Разбира се, ние приехме, въпреки, че нефта си го имахме от другаде и с риска да имаме още едно въстание. Не се наложи за дълго, защото и без това бяхме притиснали турците до стената.

Като не следиш играта в последно време и пропускаш важни неща.

panzer I
panzer I Day 1,936, 11:29

ето какво мисли известен сръбски играч по въпроса :

"......... Polska e napadna Rusija zato što ne e pustija do Kina i sega polska saka da e briše Rusija,do Kina nema ni da stigne,sega e ova situacija pomegu Polska i Rusija,Kina više nema vrska......."

а пък вие си ручайте жабетата,когато окупацията на Русия стане факт тогава да видим какво ще измислите , сигурно ще ви се стори редно и напълно справедливо Русия да бъде наказана задето е провалила похода на великата полша към китай

Krum III
Krum III Day 1,936, 13:10

Aко Полша откаже да върне руските региони, това коренно променя нещата.

Има огромна разлика между това да иска просто да премине и да иска да окупира трайно.

Ако не можеш да направиш разликата, не мога да ти помогна.

panzer I
panzer I Day 1,936, 14:55

хахаха добър ден ......имало огромна разлика....
това с китай винаги е било само прах в очите ,както стоич ти обясни пробваха как ще реагираме.
и вие реагирахте като еденски курви

Feodoroff
Feodoroff Day 1,936, 15:41

Feodoroff
Feodoroff Day 1,936, 15:45

когато намериш друга страна освен Русия да напише в инструкциите си, бийте се за братушките тогава пиши статии 🙂 Русия винаги са ни били приятели и то най-верните. Нали затова напуснахме ЕДЕН защото предпочетоха щетата пред верността, сега България прави същото и това е срамно 🙁

Krum III
Krum III Day 1,936, 17:41

Като ти гледам фамилията - и ти ли си русначе?

Krum III
Krum III Day 1,936, 17:40

Про-рускат агитка като само обиждате в коментарите, не им правите голяма услуга.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.