Ambient on/off

Join the new world

 

[EK-keskustelu] Työverotuksen aiheeton korotus

Day 2,129, 02:56 Published in Finland Finland by rasisti seppo ei anna muonaa
1% työvero on riittävä

Aktiivinen poliittinen toimija, TheJuliusCaesar esimerkiksi artikkelissaan puhui, kuinka 1% työvero ei ole riittävä kattamaan e-suomen menoja.
Hän törkeästi väärenteli tuloja ( tässä linkki artikkeliin halukkaille http://www.erepublik.com/en/article/ty-ouml-vero-ja-valtion-budjetti-2317355/1/20)1% verolla tuloja olisi karkeasti noin 3k markkaa per päivä, lasketaan nyt huokeammin, 2k päivätuloilla, ettei päästä liikaa siitä sättimään.
30 päivää kertaa 2k tekisi sitten 60k markkoja, siinä tulot, + 50k CC monetary marketista, mutta TheJuliusCaesarin harhaanjohtavassa lehdessä ei 1% verotukseen lisätty näitä Monetary tuottoja, mutta 5% veron kohdalla ne huomioitiin, jotta saataisiin summa näyttämään isommalta.

Eduskunnan epäluottamus
Eduskunta on tällä hetkellä mielestäni erikoisessa tilanteessa, jossa ~25 edustajaa 40:stä on foorumilla, joka on ainoa virallinen paikka tehdä päätökset, mielestäni tilanne on sairas, sillä jos 25/40 tekee kaikki päätökset, ei se ole oikein.

( tässä linkki foorumilla käytyyn äänestykseen aiheesta http://erepublik.fi/forum/viewtopic.php?f=24&t=9630)

Kuva havainnollistaa hyvin sen, että foorumilla tehty päätös ei ole ihan yhtä eduskunnan todellisen mielipiteen kanssa.


Kattaako 1% vero menot?
Mielestäni, kyllä kattaa, tulemme toimeen ihan hyvin 9-10 MPP:llä, joille hintaa kertyy 90,000CC - 100,000CC.
Mutta kun ei riitä rahat CO-budjettiin!!!!!

Hyvä, avatkaamme aihetta miksi CO-Budjettia ei tarvita, ainakaan isoa:
Co-budjetti, eli combat orders rahasto, ( uusille pelaajille vielä, tämä on sitä rahaa mitä saat, kun ammut taistelussa damagea maalle, ja siitä saat rahallisen korvauksen ) on epäreilu, sillä siitä hyötyvät eniten juuri ne, kenellä rahaa on jo muutenkin, eli kullanostajat, ja isostrenaiset pelaajat, ja pienileveliset, kenelle nämä on käsittääkseni nimenomaan suunnattu, ovat ne, kenellä tämä vaihtelu on kaikkein suurinta, kullanostajan, ja tavallisen pelaajan ero 1-2 divareissa on todella radikaali, ja rahat menevätkin enimmäkseen rikkaiden tileille. Tästä onkin keskusteltu paljon, on aina tehokkaampaa antaa rahaa niille, jotka iskevät enemmän, ja jakaa tankkeja isostrenaisille, jotka saavat sillä aikaan kovemman damagen, mutta vastalauseena tähän sanon että se ei luo kestävää kasvua e-suomen populaatiolle.

Asiasta hieman toiseen, kun rahaa verotetaan, on sykli seuraava:

1. Teet työ ja vero maksetaan siitä
2. Veroraha menee valtion treasuryyn: http://www.erepublik.com/en/country/economy/Finland
3. Jossain vaiheessa eduskunta äänestää budjetin siirrosta Organisaatioille:
http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/1214166
4. Rahat käytetään combat ordersissa, jotta ne palautuvat kansalle
5. Rahat tulevat sinun tilillesi 🙂

Mutta hetkinen, matkalla katoaa 0.2cc, mihin se menee?
Se menee valtion puskuriin, valtio pitää älytöntä, yli miljoonan FIMin puskuria, mielestäni kummallisista syistä, ja sitä pitää pönkittää näinkin tiukkoina aikoina, aina puhutaan, että puskuria käytetään kun on kovat ajat edessä, nyt on kovat ajat, ja vielä näistä erittäinkin pienistä tuloista täytyy edelleen ja edelleen kasata kassaan lisää rahaa.
Kassa myös varastetaan kerran puolessa vuodessa, ja pelkästään kassavarkauksien takia valtio on menettänyt 3-4 miljoonaa markkaa, emmekö vieläkään ota opiksemme?

TL;DR
Laitetaan work tax takaisin 1% koska emme tarvitse lisää säästöjä tai varantoja, CO-budjetti kohdentuu kansalle huonosti.

ps. tämä artikkeli toimii myös keskusteluna veron laskemiseen takaisin 1%.
 

Comments

JNJK92
JNJK92 Day 2,129, 03:16

Koko Wam-vero episodi näyttää millainen farssi Suomen EK ja sen järjestelyt ovat, mutta ainakin seuraava kassavaras tulee olemaan hyvin hyvin kiitollinen.

Ja mitä Julleen tulee niin saahan sitä politiikassa vapaasti vääristellä asioita, mutta kun sitä tekee ministeri niin vähän epäilyttää.

Erius
Erius Day 2,129, 03:18

Julle ei ole ollut sitten viime kauden ministerinä.

JNJK92
JNJK92 Day 2,129, 03:22

Hups, oli jäänyt hoksimatta.

Erius
Erius Day 2,129, 03:17

"joka on ainoa virallinen paikka tehdä päätökset"

Tämä ei taas pidä osaltaan täysin paikkaansa, koska mm. edustaja Jafarin on toimittanut IG artikkelien muodossa tapahtuvia äänestyksiä (tosin siitä on vierähtänyt jo tovi jos toinenkin). Äkkiseltään en näe myöskään eduskunnan toimintatavoissa mitään konkreettista estettä, joka tarkoittaisi ettei äänestyksiä ja keskusteluja voitaisi käydä IG artikkeleissa. Varmasti halukas kansanedustaja voi sen keskustelun ja äänestyksen avata tänne mediaan vaikka ihan presidentin luvan kysymällä.

Lisäksi vaikka vain 25/40 edustajaa käyttää foorumia on edelleen olemassa kansanedustajien viestiketju, jota kautta (ainakin käsittääkseni) voi edelleen antaa äänensä. En myöskään muista tilannetta, jolloin kaikki kansanedustajat olisivat käyttäneet foorumeita - prosenttiosuus on toki ollut suurempi kuin tämä nykyinen vähän reilu 50%, mutta aina on ollut niitä jotka eivät jaksa rekisteröityä foorumeille. Mitenkään poikkeava tilanne ei siis ole kyseessä.

Muuten itse verojupakkaa en kommentoi kun en siitä mitään tiedä.

rasisti seppo ei anna muonaa
rasisti seppo ei anna muonaa Day 2,129, 03:19

Pointtina on lähinnä osoittaa EK:n hajanaisuus, ja juurikin niinkuin JNJK92 sanoi, millainen farssi koko suomen EK on. Minulle on yhdentekevää missä ja miten päätökset tehdään, mutta ei ollut kaukana tuossa se, että "virallinen päätös" äänestetäänkin nurin.

None
None Day 2,129, 04:22

Nooh mutta eihän EKn hajanaisuutta enää todistetusti ole kun kaikki saavat äänensä kuuluviin IG viestilistoilla 🙂

Pedersprii
Pedersprii Day 2,129, 03:18

Olen huolissani rasisti sepon vaikutuksesta muona baggeihin :DDD

rasisti seppo ei anna muonaa
rasisti seppo ei anna muonaa Day 2,129, 03:20

seppo toimittaa muonaa kuten ennenkin

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Day 2,129, 06:30

Tuskin tulee kovin paljon tuloja monetarystä nykyisille kursseilla.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 2,129, 07:07

Oho, oonko mä nyt joku julkkis?

Winlander
Winlander Day 2,129, 07:08

Sinänsä totta, että pienemmätkin verotulot riittää, kun EI SITÄ CO:TA KOSKAAN KÄYTETÄ!

Tse Kim
Tse Kim Day 2,129, 07:42

MIKSI ME HUUDETAAN!?!?!?

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 2,129, 07:52

JUST BECAUSE WE CAN !!

Kasvoton
Kasvoton Day 2,129, 10:18

Se on ihan yks lysti kuka siitä CO:sta rahat repii kunhan DAMAGE tulee oikeeseen aikaan oikeeseen paikkaan.

CO:lla tehään just niin pahaa jälkee kun vaan rahaa sijoitetaan.

WP Attak
WP Attak Day 2,129, 10:44

Suomalaiset lyö ihan saman verran damaa Suomen matseihin oli siellä CO tai ei. Kansalle jaettavat tankit toisaalta jakaantuu tasaisemmin, nostaa kansalaisten treeniä, mahdollistaa enemmän TP-mitaleita, sekä antaa nykyisille nyrkkitappelijoille 100% bonuksen iskukykyyn. Ja lisäksi CO ei tule eSuomea pelastamaan wipeltä, tai auttamaan uusia pelaajia tippaakaan.

Noh mutta terkkuja eNorjasta! Eipä tarvi enää katsella eSuomen menoa.

CenHunter
CenHunter Day 2,129, 11:44

Korjaan Attak sua: selkeästikkin katselet eSuomen menoa mutta sinun ei tarvi enää osallistua siihen. 🙂

JLaa
JLaa Day 2,129, 11:33

Sen verran haluan puolustaa CO-budjettia, että se toimii hyvin niissä tilanteissa kun valtiolla on tavoite hankkia damagea tietyn taistelun tiettyyn divariin. Sosiaalitukena 1 ja 2 divarilaisille se ei toimi em. syin, mutta se kannattaa ottaa valtion työvälineenä hankkia damagea tarvittaessa vaikka ulkomailta.

None
None Day 2,131, 01:04

Voisiko joku joskus perustella miksei CO toimi 1-2 divarille? Jos pelkkä perustelu on vastustajan shieldi niin ei sekään siellä koko kuukautta ole 😃

JLaa
JLaa Day 2,132, 03:48

Muutama iso-strenainen pelaaja pystyy nopeasti viemään koko co:n itselleen ja muut jäävät ilman. Käsittääkseni sosiaalituki on sitä, että kaikki saavat saman verran.

None
None Day 2,132, 05:56

😃
MIlloin olet viimeksi tutustunut div1 tappeluihin? Tässä nyt näkyy tämä ettei vanhat pelaajat enää osaa samaistua uusien pelaajien arkeen.

Ei ne iso strenaiset pelaajat saa sen enempää rahaa kun se DIV1 muuri on aivan paperia. Ellei tietenkin COn asettaja ole niin yksinkertaisen tyhmä että eSuomen DIV 1 tappelisi defence shieldiä vastaan.

CenHunter
CenHunter Day 2,129, 11:47

Valtion tulee uskaltaa toimia alijäämäisellä budjetilla silloin, kun rahavarat antavat siihen mahdollisuuden. Eli juurikin nyt. Rahaa ei tarvitse kerätä pankkiin pahan päivän varalle, tätä heikommin ei tule menemään. Elämme kriisin keskellä juurikin tällä hetkellä.

Poriseva Tursas
Poriseva Tursas Day 2,129, 13:42

Eiköhän sieltä ihan validi pykälä löydy jolla kaikille näille insta veronnostajille virkakieltoa.
Lopetetaan se spämmi tai ylijohtaja joutuu puuttumaan asioihin.
Vero on 1% kunnes muuta perustellaan. VK äänestykset tulille.

Poriseva Tursas
Poriseva Tursas Day 2,129, 13:43

Turisevan porukat ovat kohta pakoitettuja palaamaan forumile VK äänestysten pariin.

OB Kenobi
OB Kenobi Day 2,129, 20:58

Ja hienosti on taas CO toiminut eSuomen alueiden puolustamisessa.

Mitä Minä Sanoin.

Munzter
Munzter Day 2,129, 21:52

Hetkonen... Siis otetaan veroina köyhiltä pois ja sitten annetaan co:n kautta rikkaille. En näe miten ihmeessä joku tätä peliä voi pelata ilman että visaa vinguttaa jatkuvalla menolla... Itse kyllä vingutan ja paljon mutta tänne kyllä mahtuu pelaajia joilla ei varaa ole. Kannattaisiko tuon kassan käyttämistä miettiä uudelleen. Vaikka suoraan jakaa rahaa pelaajille? Tankki- ja pullajaot on aikalailla kunnossa joten eikö pelaajia voisi tukea suoraan rahallisesti tai vaikka avustaa tehtaiden omistajia ja sitä kautta nostaa palkkoja?

Sir Onyx
Sir Onyx Day 2,130, 00:28

Joko se verotulojen häviämis bugi on korjattu? Se missä worktaxin osa tuloista jää tulematta valtion kassaan.
Jos ei, niin pidetään worktax mahdollisimman pienenä ettei adminit vie rahoja.

WP Attak
WP Attak Day 2,130, 00:57

Work tax pitäisi toimia ihan ok. Newseissä kerrottiin siitä USA-keissistä että se tapahtuu vain jos vero on luokkaa 10000+ cc tms, eli bugi tapahtui vain järjettömillä palkoilla.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 2,130, 01:09

Mitä itse jenkkiforkkaa lueskellut, niin oli kyllä kaikensuuruisilla palkoilla. Adminit vain "peittivät" mokailujaan sanomalla sen koskeneen vain yli 1000cc palkkoja.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 2,130, 01:10

Verotulothan eivät adminin taskuun menneet, vaan jäivät pelaajille. Eli siis work tax ei siirtynyt odotusten mukaisesti pelaajalta valtiolle, vaan vain pieni osa siitä.

MuleBore Day 2,130, 03:32

Comment deleted

Sambyla
Sambyla Day 2,130, 08:29

Vote populismille.

Kammoli
Kammoli Day 2,130, 08:42

Ei tässäkään artikkelissa asia kovin puolueettomasti oltu esitetty. Yli 1% veroprosentti ei ole suoraan liitettävissä puskurin kasvattamiseen. Kuten ei myöskään CO:n käyttö ja puskurin kerääminen.

Sopivaan määrään MPP:tä, uusien pelaajien tukemiseen ja CO:n kohtuulliseen käyttöön 1% verotus ei ole riittävä. Puskurin keräämistä en kannata, mutta en myöskään kassan liian äkillistä tuhlaamista. Jos EK-vaalit ovat vaarassa, niin kassan varoja on hyvä kuluttaa, mutta muuten pidän järkevänä sitä, että tulot kattavat perusmenot.

Foorumi on päätetty viralliseksi keskustelupaikaksi ja näin se on kunnes toisin päätetään. Jos haluaa muutosta, niin eikun foorumille esitystä tekemään, mutta ihmisten täytyy noudattaa yhteisön demokraattisesti luomia sääntöjä, kunnes niitä demokraattisesti muutetaan. Ei kannata hakea kansanedustajaksi, jos ei yhteisön luomia sääntöjen puitteissa pysty järkevästi toimimaan. Kaikki sääntöjä noudattaneet kansanedustajat pääsevät foorumille tai viestilistoilla osallistumaan päätöksentekoon, joten jos ei siihen osallistu, on vika kansanedustajassa itsessään.

juzmar
juzmar Day 2,130, 23:43

juutalaisiin ei voi luottaa

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.