[Dunedan] A tankok tanácsának értelmezése

Day 4,219, 05:52 Published in Hungary Hungary by Dunedan


Először is szeretném megköszönni Vadaskertbenvok-nak, hogy lefordította magyarra a román cikket, így mi is tudhatjuk, pontosan mi van benne.

Viccet félretéve.

A tankok tanácsa úgy döntött, hogy politikai megítélésüket feláldozva katonai puccsot hajtanak végre. Mindezt úgy, hogy a Magyar Légió Párt, A KARD és a Magyar Civilek Párt több prominens személye küzdött a diktatúra oldalán. Ezek közül jó páran azt állítják, hogy a pártjuk semleges volt, azonban a pártelnök, és a kongresszusi képviselők a pártot képviselik. Minden tettükkel a saját tagjaikat képviselik. Ha semlegességet vállaltak, akkor nem kellett volna ütniük sehol (úgy vélem ez a semlegesség).
Hozzá teszem azáltal hogy nem a megválasztott elnököt támogatták, már való életben hazaárulást követtek volna el. Remélem ezek a pártok többet nem delegálnak kongresszusi képviselőt, hiszen a demokráciát köpték szembe "semlegességükkel" és/vagy a puccs kísérletben való részvételükkel. Itt szeretném megjegyezni, hogy a Magyar Légiónak legalább annyi gerince volt, hogy a kongresszusi tagság többsége már lemondott, vagy elhagyta a pártot.

Következtetéseim szerint a puccs indítók ezeknek a vezetőivel felvette a kapcsolatot, hogy támogassák a puccsot ahogy csak lehet. A legegyszerűbb amit tudtak tenni, hogy semlegességet vállalta a nyilvánosság előtt, de azért ütöttek a diktatúra mellett (ha nem is mindegyikük). Semlegességet könnyebben ki tudják magyarázni, mintha támogatták volna, így kevesebb ember ábrándul ki belőlük. Ezt az utat választotta a Magyar Civilek Pártjának aktív vezetősége.

A Magyar Légió Pártjának vezetősége és a seregének parancsnoka viszont úgy döntött, hogy nyíltan támogatja a puccsot. Ezért alakulhatott az, hogy az egyik legrégebbi légiós elhagyta a sereget, és a tagságuk jelentős része elhagyta a pártot, valószínűleg többé nem lesznek TOP 5 párt. Várható volt, hogy itt lesz a legnagyobb kiábrándulás, nincsenek hozzá szokva az ilyen kaliberű konfliktusra, mint a KARD-ban, noha onnan is léptek ki meghatározó személyek a pártból.

No de sok minden elmondható dragoról is társaikról, de azt nem, hogy hülyék. Két opciót látok arra, hogy miért most indították el a puccsot.

1. A magyar népesség töredékére fogyott, nem veszítenek jelentős politikai támogatást a saját tagságuktól.
Három évvel ezelőtt a legnagyobb párt tagsága 300 körül volt. Most már 100 körül mozog. Ha veszítenek is a támogatottságból, nem olyan mértékben veszítenek, mintha régebben tették volna. Továbbá a két kattosok apátiájukra is számítanak, ha eddig rájuk szavaztak, akkor most is rájuk fognak, csinálhatnak bármit.

2. A kocka el van vetve. Többé már nem akarnak demokratikus úton hatalomra kerülni, csak puccs által.
Az is lehet, hogy pontosan tudják, hogy most már többé demokratikusan nem fognak hatalomra kerülni, ezért addig próbálnak diktatúrát csinálni, amíg végül nem sikerül. Ezt az is megerősíti, hogy többen tervezik/fenyegetnek azzal, hogy a következő hónapokban jön a következő polgárháború.

Miért rossz a diktatúra?

A diktátor többé nem lesz felelősségre vonva a választók, illetve a kongresszus által, nem kell többet a népet képviselnie, azt csinálhat amit akar. Valószínűsítem emiatt nem került a Kard be legutóbb a kongresszusba, és nem lett megválasztva az elnök jelöltük. A kialakított külpolitikájukban vannak olyan elvárásaik a szövetségeseiknek, ami nem összeegyesíthető a nép érdekeivel, vagy csak képtelenek ezt megfelelő módon prezentálni, ezért ütköznek itthon akadályokba. Ezért az a konklúzióm, hogy akik a diktatúrát támogatták, azok idegen érdekeket képviselnek tudtukkal, tudtuk kívül.

Az pedig, hogy a választásokon a magyarok többsége által választott elnököt illegitimnek tekintik egyesek, jól mutatja, mennyire érdekli őket a magyar nép érdeke. Elszomorító, azt kell hogy mondjam. Amíg aktív voltam, egy dologban mindenki egyet értett, az pedig, hogy a demokráciát megvédjük minden áron. Most meg a jelentős pártok fele döntéseikkel pont, hogy a demokrácia ellen léptek fel. Remélem a tagjaik leváltják a vezetőiket, többet nem kerülnek kongresszusi pozícióba és elüldözik őket a közösségükből. Sajnos tudom, hogy nem ez lesz.

Tisztelettel,
Dunedan