[DICTATURA] - Saptamana 2

Day 2,742, 23:27 Published in Romania Romania by ionutzd


Bun gasit tuturor. Continuam cu detalierea actiunilor militare si politice din ER, pentru cei care sunt interesati.

DAY 2736

Dupa DC, campania din Vidin (63544) s-a incheiat cu victoria Greciei, aceasta trecand la atacul asupra FYROM in Eastern Macedonia (63562).

Am deschis RW in Romania - Podolia (63563) pentru a il securiza inainte de venirea serii, cand se putea deschide RW in regiunile Paraguay.

Intre timp, campania din Vidin fiind terminata, Bulgaria s-a concentrat pe RW-ul din Rajasthan (63552), ultima regiune detinuta de Bulgaria in Asia.

La momentul incheierii campaniei din Vidin, scorul era 22-11 pentru India in Rajasthan, moment in care Bulgaria a inceput sa forteze revenirea. Dupa runda 4, scorul era 25-19 iar asaltul final s-a dat in runda 5, unde ajutata puternic de romani si cu CO-uri pe parcursul intregii runde (setate de eRomania si HKGolden - China) la toate diviziile, India a dus scorul la 36-19, dupa numeroase intoarceri de ziduri de ambele parti.Rundele urmatoare au fost si ele disputate, totusi damage-ul implicat a fost mult mai jos si CO-urile consumate reduse ca valoare.

In paralel, primele runde in Eastern Macedonia (63562) au adus primele epice ale zilei, Grecia continuand prin rotatie asaltul asupra FYROM si Bulgariei. Dupa ce a luat un avans consistent in Eastern Macedonia, a declansat atacul asupra Bulgariei in Plovdiv (63562), preluand o parte din dmg-ul Bulgariei si usurand finalizarea RW-ului din Rajasthan.

Vreau sa felicit soldatii romani care s-au mobilizat si desi aveam lupta a Romaniei deschisa, s-au mutat in Bulgaria pentru a "ajuta" Bulgaria la impachetat bagajele si plecat spre casa.

La ora 11:35 ER am deschis RW in Paranena pentru a castiga 2 runde inainte de venirea noptii si a nu fi surprinsi de un RW deschis pe timpul noptii.

La sfarsitul zilei, Bulgaria era stearsa din Asia, Grecia ocupase Eastern Macedonia, conducea cu 66-23 in Plovdiv si se pregatea pentru noul atac asupra FYROM.

DAY 2737

Desi zi de marti, in care apar lupte epice, ziua 2737 a fost interesanta doar pentru Grecia, cu RW-uri deschise in Sofia (63596), Western Macedonia (63594), Lower Egypt (63602) si Al Bahah (63605), pe langa directa cu Bulgaria din Plovdiv (care insa s-a incheiat destul de devreme).

De remarcat este campania din Canary Islands, regiune abia cucerita de Columbia cu ajutorul aliatilor, pe care au pierdut-o practic la primul RW care s-a putut deschide acolo. Spania este totusi un adversar prea puternic pentru o tara cum e Columbia iar faptul ca Serbia+Portugalia o tin sub ocupatie nu ar trebui sa lase impresia ca sunt o tinta sigura.

Prima (si singura) lupta epica a zilei a avut loc tarziu, spre ora 11 ER.

Dupa ce RW-urile din Western Macedonia si Sofia au fost securizate, Grecia a atacat ultima regiune a FYROM, Povardarie (63616).

DAY 2738

Ziua a inceput cu promotie la BH-uri, x10 gold/BH. Dupa ce am analizat orele de deschidere pentru RW-uri si situatia aliatilor, am decis ca e ziua perfecta pentru a ajuta romanii sa ia cat mai mult gold.

La un calcul scurt, o campanie are 9 runde x 11 gold/runda (BH-urile de o singura parte) x 10 = 990 gold (287k cc in ziua respectiva). Nu mai punem la socoteala faptul ca deseori romanii lupta de ambele parti.

Prin urmare, imediat dupa DC am deschis RW in Romania-Podolia (63624), unde avem si determinare deja destul de mare - (1,3). Dupa ora 6 ER am deschis RW in Romania-Paranena (63632), pentru a-l securiza inainte de venirea noptii.

Dupa ce Grecia a luat avans in Povardarie, a atacat Bulgaria in Ruse (63633), luand avans pana la venirea noptii.

Columbia a atacat Spania in Canary Islands (63643), regiune pe care o pierduse in RW in ziua precedenta, reusind cu ajutorul aliatilor sa castige detasat campania.

DAY 2739

Inceputul zilei a gasit tarile ASTERIA si pro-ASTERIA in avantaj in toate campaniile. Ziua a decurs destul de linistit, Asteria avand ordine pe RW-ul italian din Friuli-Venezia Giulia (63639), in care scorul a fost foarte strans pana in runda a 10-a, incheindu-se dupa 27 ore cu scorul de 96-66 pentru Slovenia.

De mentionat sunt cele 2 AirStrike-uri lansate de Japonia si Muntenegru asupra Belgiei, in care s-au implicat foarte multi soldati. Totusi, campaniile epice au lipsit, lupte cu miza mare neexistand.

Dupa stergerea FYROM si finalizarea campaniei din Ruse, Grecia a amanat un nou atac pentru a securiza RW-urile din teritoriile ocupate si pentru a se pregati pentru asaltul asupra ultimelor 2 regiuni bulgaresti (Varna si Burgas).

In paralel, am demarat discutiile cu conducerea Ukrainei pentru a programa resetarea determinarii regiunilor inchiriate, suprapunand razboaiele cu perioada cu rewarduri importante pentru TOP5.

DAY 2740

La DC, singura problema era in Rw-ul bulgaresc din Vidin (63654), unde Bulgaria a concentrat tot dmg-ul pentru a elibera regiunea si a porni eliberarea celorlalte regiuni din core. La DC scorul era 72-53 pentru Bulgaria, insa in runda urmatoare Grecia a castigat la toate diviziile, ducand scorul la 72-65. Bulgaria a revenit in runda urmatoare (82-67) si a reusit sa castige RW-ul. Inainte de sfarsitul RW-ului, Grecia a atacat Bulgaria in Varna (63679), campanie incheiata dupa DC-ul zilei urmatoare, cu victoria Greciei.

Spania a decis sa forteze eliberarea unor regiuni, astfel ca a inceput in forta RW-ul contra Portugaliei in Murcia (63670), cu CO-uri la toate diviziile. Tot in Murcia am avut si prima epica a zilei.

Totodata, Serbia a atacat Spania in Galicia (63680) iar lupta a devenit repede prioritatea ASTERIEI, acolo implicandu-se puternic Croatia cu soldati si CO-uri pentru Spania. Croatii au deschis RW in Serbia - Apulia (63682) si La Rioja (6368😎, fortand practic Serbia sa lupte pe 3 fronturi serioase.

Spre sfarsitul zilei, pentru a nu fi deschis pe timpul noptii, am decis sa deschidem noi RW in Paranena (63683), lasand DO-urile pentru o singura unitate militara acolo.

Dupa incheierea RW-ului din Andhra Pradesh (63655) unde surprinzator Chile a pierdut, am grabit deschiderea unui RW in Madhya Pradesh (63696), pentru a face drain Chile pentru perioada mai putin activa a ASTERIEI.

Sfarsitul zilei a adus si o victorie pe toate liniile pentru Serbia, care a reusit sa apere cu succes La Rioja (63688) si sa lase efectiv Spania fara congres, miza reala a acestei zile plina de campanii serioase.

Efortul Croatiei si banii investiti pentru a elibera regiuni ale Spaniei au fost zadarnicite de ASTERIA.

Day 2741

Dupa o zi plina de campanii intense, ziua de sambata a inceput fara campanii importante, RW-ul din La Rioja fiind securizat de Serbia, Grecia incercand sa intoarca scorul RW-ului din Ruse (63691), ignorat pana la sfarsitul campaniei din Varna.

De mentionat este RW-ul chilian din Zona Central (63698), pierdut intentionat de Argentina, pentru a da ocazia Ungariei sa propuna NE contra Chile - http://www.erepublik.com/en/main/law/Hungary/160195

Spre mijlocul zilei Grecia a atacat Bulgaria in Vidin (63717), continuand ofensiva declansata in urma cu 2 saptamani. Totusi, dupa ce Grecia a propus prelungirea MPP-ului cu Croatia, scopul lor a devenit piarda initiativa, pentru ca Bulgaria sa piarda MPP-ul cu Croatia.

Chile a deschis RW in Zona Sur (63714) si a incercat sa elibereze regiunea, lovindu-se insa de soldatii Asteriei care au avut acea lupta ca prioritate.

Day 2742

La DC, Grecia era grafic, fiind condusa cu 37-30 de Bulgaria in Vidin si reusind sa se distanteze in RW-ul din Western Macedonia.

Ziua a fost destul de linistita, capul de afis fiind tinut de tentativa de coup din Irlanda. Grecia si-a atins scopul de a lasa Bulgaria fara MPP-ul cu Croatia in momentul in care Bulgaria a declansat atacul din Eastern Macedonia (63194).

Sfarsitul zilei a fost foarte linistit, toata lumea pregatindu-se pentru 2 campanii majore ale zilei de luni, 25.05 - Ungaria - Chile si Brazilia - Venezuela. Sa precizam ca Venezuela a fost "vanduta" de "prietenii" Asteriei (echipa de luna trecuta care a condus Ungaria) lui Trico, acesta cumparand UM-ul al carui comandant era dictatorul Venezuelei. Alte comentarii sunt de prisos, putem astfel observa "apropierea" si "intentiile bune" ale acelei echipe.

ROMANIA

Intre timp am pus la punct detaliile inceputului razboiului pentru resetarea determinarii regiunilor inchiriate de la Ukraina. Am decis sa pastram NE-ul liber pentru eventuale confruntari in alte parti ale globului, asadar am cerut Ukrainei sa propuna NE contra Romaniei ( http://www.erepublik.com/en/main/law/Ukraine/160221 ) si am programat primul atac pentru dimineata zilei de marti, 26.05, astfel incat vom incerca sa asiguram lupte ale Romaniei pe intregul parcurs al saptamanii de extra-bonusuri oferite de Plato. Un articol ceva mai detaliat despre subiect vom publica din ziarul Ministerului Apararii.