[CP] Raport de tara nr. IV : 26 decembrie

Day 2,228, 07:58 Published in Romania Romania by Nukeru
Salutare Romania,

Am observat ca inca exista anumite persoane care contesta decizia noastra de a tine Bulgaria cat mai mult cu bonusuri mici, argumentand ca era mai bine pentru noi daca ii stergeam de la inceput. Principalul motiv ar fi ca acum incasarile au crescut datorita taxelor pe regiunile ocupate recent.

Pentru a vedea daca decizia noastra a fost cea corecta, trebuie sa comparam cresterea incasarilor cu pierderea suferita de bulgari datorata lipsei bonusurilor. Sa incepem cu incasarile.

Da, este adevarat ca incasarile noastre au crescut de la 53-54.000 cc la 62-63.000 cc, dar incasarile generate de regiunile bulgaresti au crescut cu doar 2.200 cc. Restul se datoreaza cresterii consumului intern si a pretului la arme.

Se poate vedea si din imaginile urmatoare:
Cresterea incasarilor datorata consumului intern, partea albastra de deasupra liniei negre:


Datorita noii grile de taxe implementate de actualul guvern al Bulgariei , in care toate taxele au fost coborate la minimul permis de joc, am decis ca putem renunta la incasarile generate de ultimele lor regiuni, ~2.200 cc pe zi, pentru a-i mentine cu bonusuri cat mai mici. Am considerat ca impactul negativ al lipsei bonusurilor asupra societatii bulgaresti este mai mare. Sa vedem daca am avut dreptate.

Un “mic” calcul:

Din cei 4.359 de cetateni bulgari ne vom limita doar la cei aproximativ 1.300 care lupta zilnic. Sa presupunem ca in medie un luptator foloseste doar jumatate din energia recuperabila intr-o zi, adica doar 2.400 din 4.800.

Pentru recupera cantitatea de energie respectiva el va consuma doar cea mai ieftina paine, adica cea Q2 (4 unitati de energie), la pretul actual de 0,14 cc per bucata.

Numarul de paini pentru un soldat = cantitatea medie de energie recuperata intr-o zi / cantitatea de energie recuperata prin consumarea unei paini q2 = 2.400 / 4 = 600 paini q2

Suma cheltuita pe paine de un soldat = numarul de paini q2 * pretul unei paini q2 = 600 * 0,14 = 84 cc

Suma cheltuita pe paine de cei cei care lupta constant = numarul soldatilor * costul pentru un soldat = 1.300 * 84 = 109.200 cc


Acum sa calculam diferenta de bonus la productia de paine:

In perioada cu bonusuri minime: 21% bonus mediu => 121 paini, indiferent de Q

Dupa ce si-au mutat capitala: 60% bonus => 160 paini, indiferent de Q
Adica un plus de 39 de paini/fabrica.

Daca ne raportam la perioada actuala, productia anterioara era cu 24,4% mai mica.
(121 - 160 )/ 160 = -39 / 160 = -0,244 = -24,4%

Daca fiecare bulgar isi produce acum singur paine pentru 2.400 energy, ar insemna ca in perioada in care i-am tinut cu bonusuri mici, pentru a putea recupera aceeasi cantitate de energie, diferenta trebuia sa fie cumparata de pe piata. In cazul in care nu ar cumpara diferenta de pe piata si ar lupta mai putin, damage-ul dat de soldatii bulgari din FF ar fi cu 24,4% mai mic, o varianta mult mai avantajoasa pentru noi.

Diferenta cumparata de pe piata = costul painilor pentru bulgarii care lupta * procentul de paine care trebuia cumparat de pe market = 109.200 * 0,244 = 26.645 cc

In aceasta situatie luptatorii bulgari ar fi trebuit sa cumpere zilnic de pe piata paine in valoare de 26.645 cc. Singurul avantaj al lor era, asa cum v-am mai spus, ca statul bulgar incasa 2.200 cc pe zi din taxele pe teritoriile originare.

Da, stiu, o sa spuneti ca o mare parte din jucatori isi cumpara intreaga cantitate de paine necasara de pe piata si, prin urmare, nu au fabrici de paine pentru a produce 2.400 energy/zi. Partea frumoasa e ca nici nu trebuie sa aiba. Costul suplimentar cu painea al soldatilor bulgari nu trebuia sa fie de 26.645 cc, ci doar trebuia sa depaseasca suma de 2.200 cc. Adica paguba facuta de lipsa bonusurilor sa depaseasca castigul generat de incasari.

Haideti sa aflam procentul soldatilor, notat cu X, de la care devine viabil planul de mai sus.

X * 26.645 > 2.200
X > 2.200/26.645
X > 0,0826
X > 8,26%

Daca din cei 1.300 de luptatori bulgari cel putin 8,26%, sau mai exact 107 persoane, isi produc singuri paine pentru 2.400 energie/zi cu bonusul actual de 60%, atunci decizia de a tine Bulgaria cu bonusuri la paine cat mai mici a fost cea corecta.

De asemenea, putem extinde si la numarul total al cetatenilor deoarece acestia nu au fost inclusi in calcul. Fiecare persoana din cele 3.059 care nu lupta constant dar produce paine ne intareste decizia.

In concluzie, daca exista cel putin 107 cetateni bulgari din totalul de 4.359 care isi produc singuri paine, in medie, pentru 2.400 energie pe zi, atunci paguba cauzata de bonusurile mici a depasit beneficiul lor de a avea incasari mai mari si, prin urmare, decizia luata de noi a fost cea corecta.

In cazul in care diferenta de incasari ar fi fost dubla, ar trebuie sa existe cel putin un numar de 214 de cetateni bulgari din totalul de 4.359.

Personal consider ca numarul lor este mult mai mare.Inainte de a incheia, mai vreau sa clarific si aspectul NE-ului pe FYROM.

Duminica seara, dupa cum stiti deja, am sters Bulgaria (apropo, cu o zi inainte de aparitia bonusului de 60% la damage) pentru a bloca o noua tentativa a acestora de a-si ajuta aliatii din FYROM sa aiba congress, cum au mai incercat in urma cu o saptamana cand au dorit sa puna NE pe Grecia, si, poate chiar mai rau, pentru a evita un atac simultan al celor doua tari asupra noastra, pe trei fronturi (2 directe + 1 RW).

Tot in acea seara am fost rugati de conducerea Greciei sa ii ajutam in incercarea lor de a lasa FYROM fara congress. In dimineata urmatoare, incepand cu ora 04:30 in RO, FYROM putea deschide un RW in cele doua regiuni ramase ocupate de catre greci, Povardarie si Western Macedonia. Daca RW-ul se deschidea in Povardarie, grecii nu mai avea timpul necesar sa-si stearga inamicii pana la sfarsitul alegerilor pentru congress. Asta deorece FYROM era tara care detinea initiativa in razboiul direct si putea pune atacul in asteptare tot pe Povardarie, pentru a trage de timp. Astfel, grecii ne-au rugat sa punem preventiv NE pe FYROM pentru aceasta eventualitate. Am propus legea de NE si am informat toti congressmanii sa nu voteze inca. Trebuia sa vedem mai intai unde se deschide RW-ul.

Surpriza a fost ca 2 ore mai tarziu presedintele lor a propus o lege de DoW pe noi (declaratie de razboi). Legea lor a schimbat planul nostrul initial, asa ca am cazut de acord cu aliatii nostri greci sa trecem legea de NE, indiferent de regiunea in care se deschide razboiul de rezistenta, pentru a nu-i lasa sa aiba initiativa si a le bloca astfel un eventual atac.

RW-ul s-a deschis in cele din urma unde ne-am dorit, adica in Western Macedonia. Grecia a securizat fara probleme regiunea, 83-8. Nereusind sa deschida rw-ul in Povardarie, atacul direct al FYROM urma sa incepea automat la ora 02:06 erepublik. Pentru a avea timp sa cucereasca si ultima regiune a FYROM, grecii trebuiau sa castige lupta respectiva si sa porneasca si ultimul atac pana la inceputul zilei de 25 decembrie a erepublik. Astfel, chiar daca ultima lupta se prelungea la maximum, adica 30 de ore, aveam siguranta ca se va termina pana in termenul limita, ziua de 26 decembrie, ora 06:00, erepublik.

Grecii au respins atacul pe Povardarie in timp util, cu o ora si jumatate inainte de DC, iar aproximativ o ora mai tarziu au atacat si ultima regiune, Eastern Macedonia. Si acest ultim atac a fost castigat fara prea mari probleme, in aproximativ 16 ore si 30 de minute, moment care a marcat indeplinirea planului.

Astazi, Grecia le-a distrus si ultima speranta prin securizarea RW-ului din Western Macedonia.

Rezultatul: Inca o luna fara congress pentru FYROM!

Hail Greece! o7Ca de obicei, inchei prin a multumi voua, soldati ai Armate Romane, pentru modul in care ati luptat in ultimele zile, punand umarul decisiv la victoria aliatilor nostri.

o7 Armata Romana


In numele intregii echipe, cu respect, Nukeru