[CP] Raport de tara nr. II : 18 decembrie

Day 2,220, 13:41 Published in Romania Romania by Monitorul Oficial
Salutare Romania,

Asa cum stiti, cucerind regiune dupa regiune, acum 3 zile, pe 15 decembrie, am reusit impreuna sa reducem Bulgaria la 2 teritorii, Varna, capitala lor, si Vidin. Pentru a avea mai mult timp la dispozitie, am decis sa lansam atacul pe Vidin la ora 23:20, ora Romaniei, cu doar cateva minute inainte de inceperea atacului automat. Timpul ne era necesar pentru a putea stabili cat mai bine drumul pe care urma sa-l alegem si sa informa unitatile militare de decizia noastra. Practic aveam doar urmatoarele doua variante: puteam sa ii stergem, mutandu-le astfel capitala in Belarus si lasandu-i sa se bucure de bonusurile de acolo sau puteam sa ii tinem intr-un sah permanent, eliberand constant cate o regiune, pentru a nu fi nevoiti sa atacam capitala. Daca urmam prima varianta, bulgarii nu ar mai fi avut nici un motiv sa asiste pasivi cum le tinem teritoriul ocupat. Asa ca am ales sa mergem pe varianta a 2-a.

Pentru ca planul sa aiba succes, am decis sa nu facem publica strategia noastra, alegand in schimb sa informam doar comandantii principalelor unitati militare printr-un PM comun. Acestia au aflat astfel cu cel putin 12 ore inainte, ca in dimineata urmatoare, dupa DC, vom porni un RW cu scopul de a elibera regiunea respectiva. Am ales sa pornim RW-ul in Plovdiv pentru a nu afecta bonusurile tarii. Ambele lupte, atat atacul direct cat si RW-ul, au decurs conform planului. Atacul direct pe Vidin s-a terminat la ora 14:25 (ora RO), 16 decembrie, iar RW-ul la ora 03:45 (dimineata, ora RO), pe data de 17 decembrie. Planul era sa deschidem urmatorul RW dupa DC, adica ora 10, tot pe data de 17 decembrie.

La DC, cand am intrat in joc, exista deja un RW deschis in Burgas de catre bulgari, inca de la ora 06:06. Desi scorul era practic 30-3 pentru RO, a 3-a runda fiind aproape terminata, am luat decizia de a incerca sa intoarcem lupta. Daca nu faceam asta, era aproape imposibil sa mai eliberam alta regiune in timp util pentru a nu ataca capitala. Tinand cont si de faptul ca era o zi de Marti, ziua in care incepe misiunea saptamanala si lumea lupta cat mai devreme pentru a primi recompensa cu energie dubla, m-am sfatuit cu comandantii de pe SMR si am decis sa pornesc si atacul direct pe Plovdiv, regiunea recent eliberata, pentru a mai micsora din presiunea de pe RW (majoritatea luptau pentru RO in RW). Mobilizandu-ne, am reusit sa revenim cu brio, eliberand Burgas-ul la ora 01:30 (ora RO), pe data de 18 decembrie. Atacul direct s-a terminat conform planului, la doar cateva secunde dupa RW.

Pentru a elimina posibilitatea de a fi luati iar prin surprindere de catre bulgari, convenisem cu MoD-ul sa deschidem urmatorul RW imediat dupa sfarsitul celui din Burgas. Deoarece nu puteam fi online la ora respectiva, MoD-ul si-a asumat sarcina de a organiza deschiderea noului RW, urmand ca eu sa intru iar inainte de DC si, daca toate mergeau bine, sa atac Burgas-ul. Claudiu insa nu a mai deschis RW-ul precum am stabilit, considerand ca este o miscare riscanta in contextul in care Bulgaria era la o regiune distanta de stergerea Belarusului. Nemaiavand razboi, exista pericolul ca bulgarii sa seteze ulterior NE pe noi si sa lupte puternic contra noastra. In aceste conditii, eliberandu-le inca o regiune ar fi insemnat, practic, sa le-o oferim cadou.

Dimineata am vazut ca RW-ul e pornit in Sofia, nu in Ruse, cum stabilisem, si era abia runda cu numarul 2. Scorul era 6-5 pentru BG. Nefiind la curent cu motivul schimbarii de plan si in urma consultarilor cu alti comandanti, am decis sa incercam sa eliberam regiunea si, in acelasi timp, sa pornim atacul direct.

In cazul in care bulgarii nu vor forta in directa, strategia pentru zilele urmatoarea va fi aceeasi: pierdem RW-urile si castigam atacul direct!

Strategia poate suferi modificari de ultim moment, in functie de desfasurarea evenimentelor, asa ca va rog sa urmariti cu atentie ordinele oficiale, mai ales cele de pe chaturi, si sa apelati cu incredere la comandanti de fiecare data cand aveti nelamuriri.


Multumesc tuturor pentru mobilizarea exemplara de care dati dovada in momentele cheie ale bataliilor.
o7 Armata RomanaIn numele intregii echipe, cu respect, Nukeru