Ambient on/off

Join the new world

 

Кандидатура за CP – Финална [TashaMKD]

Day 1,841, 02:58 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by TashaMKD


Кандидатура за CP –Финална[TashaMKD]
Добар ден Македонки и Македонци!
По двонеделно напорно работење и преговарање, конечно го имам тимот кој може да ја доведе Македонија до нови успеси. Мило ми е што добив многубројни пораки во кој се пријавија многу играчи и изразија желба да бидат дел од тимот, за да помогнат секако и да научат нешто повеќе. Се обидов да сплотам што е можно повеќе политички партии за да бидеме што е можно повеќе обединети. На ова ќе работам и за време на моето претседателствување.

Оваа статија е само едитирана, со тоа што има само мали измени во мојот тим.
Новост е, две нови министерства

Ви се обраќам повторно, како што ветив. Тимот е составен, планот е подготвен, целите се зададени, Владата е подготвена да ги прифати сите предизвици.

Владата е составена од посветени и искусни членови, искусни во своите полиња. Сите се лојални на нашата е-МКД, имам апсолутна доверба во нив дека чесно и поштено ќе си ги извршат задачите и дека ќе дадат се од себе.

Новост е две нови министерства кои се надевам значително ќе допринесат за нашата е-Македонија.
Силата на Македонија лежи во самите Македонци!
Силни и Обединети Македонци - Силна Македонија!
Настапувам како кандидат на Републиканската партија, подржана засега официјално од eVMRO-DPMNE и од FK VARDAR со горенаведената парола за која ќе се залагам и бранам цел мандат. Ќе бидам претседател за сите е-граѓани без разлика од која партија, единица и нивната историја. Заедно ќе ги споделиме сите победи и сите порази, затоа што заедно сме посилни.

Мотивација, трпение и време секогаш ќе имам во текот на мојот мандат. И за водењето на е-Македонија, и за да ги послушам е-граѓаните, и да ги водиме транспарентно сите документи каде се финансиите, и да ги оствариме неделните собиранки. Сигурна сум дека ако сме сложни ќе успееме.

Исто дел од идејата на мојот мандат е интегрирање на што повеќе девојки во играта, но и во самата власт. Да.. во власта! Рамноправни сме на маркетот, на фармата, на бојното поле, време е да сме рамноправни и во власта! Затоа секое министерство ќе има, министер и двајца заменици. Од нив, во зависност од искуството, еден ќе биде обавезно девојка. За да стекнат повеќе искуство за следните мандати. За таа цел, ќе лобирам лично до секој претседател на партија, и командир на единица, да постават заменик девојка, која ќе се обучува и ќе стекнува искуство.

Се разбира, собиранката за е-републик девојки. која е моја дамнешна идеја, ќе ја реализирам за време на мојот мандат.

Сите заинтересирани за учество во владата, кои сакаат и можат да помогнат нема се пријават кај мене. Секогаш има место во владата за искрени и добронамерни играчи.

Но да почнеме со ред со тимот кој ќе не носи до победите..

Кабинет на Претседател на Влада
Премиер:

Aliss Wonder


Заменик Претседатели на Влада

El Che G
SaJrUs
PersejMakedonski

Советници

Princess Emily

BlackMK
BucephalusIIIМинистерство за информирање и образование
Министер:
kokan p

Заменик - Лидер на Група Ментори:
malinov93
The Best 89

Помошник:
evtimovMKD


Ова е многу битен дел од владата затоа што кога ќе се спомене ова министерство мене ми паѓаат на ум... секој цивил е војник.. информиран цивил е подобар од неинформиран војник на бојното поле.. baby squad.. моќта е во информацијата и образованието.. затоа:

Формираме ГРУПА НА МЕНТОРИ. Тоа ќе се доброволци, истакнати играчи, кои ќе превземаат по едно бебе и ќе се грижат за него до 28 ниво. Потоа ќе превземат ново бебе. Така бебињата ќе имаат и татковци и мајки Образованието на бебињата, а воедно и на сите, е најјакото оружје што може да го имаме. Образование за битките, фармите, тактиките и помагањето.

Целта ми е да ги задржам и мотивирам постоечките играчи, а воедно и регрутираме нови бебиња, кои ќе ги нараниме, наоружаме и израсниме.. и еден ден ќе бидат новиот Scimex, Aexil ili El Che. Постоечките играчи сакам да ги обединам, да бидат вистински другари. Затоа во мојот мандат, еден ден од неделата ќе организирам собиранки, да се дружиме, да размениме мислења и стратегии за иднината на нашата е-Македонија. На собиранките ќе бидам упорна да присуствуваат сите министри и заменици, кои ќе дадат извештај за секој тенк, злато и пара што ја потрошиле.

-Лидерот на Менторите има задача да регрутира искусни и истакнати играчи, на кои ќе им се додели по едно е-бебе од baby squad.

Министерство за Одбрана:
Министер:
tole pasa

Заменик:
KocoskiMKD
Davorsk8
Chazzspaz

Помошници:
acezuti
Taso Bombata
Efiljo II
MorpheusMK
Aexil Kong Junior
Trte T
ApocalipseMNA
JaneAsterix
PUKNIUMRI
krismaster7
T110E5Ова најзначајно министерство го водат најдобрите од најдобрите. Имам тотална доверба во нив и ќе се залагам да се зголеми буџетот по сите основи. Воените операции ќе бидат однапред смислени и разработени.

Војна со Грција во мојот мандат! Тогаш сме најјаки, тогаш сме најсреќни, тогаш сме горди Македонци. Нема да чекаме да не нападнат. Доста беше спиење и штедење. Доста беше јадење од графчето на Таша и дебелеење. Време е да земеме месните нарезоци и да излеземе на терен и да им покажеме на Гејците што значи да си МАКЕДОНЕЦ.

Министерство за надворешни работи:
Министер:
AdMiRaL TrEnCh


Заменик:
Miss Paunova
Palavec

Помошници:
Aliss Wonder
akconel
Wendy Power
Chucky001
SKOPJE 5
Truth of the Sixteen Rays SunМинистерството ќе работи на зацврстување на постојните сојузници, но поголемиот дел и за пронаоѓање на нови сојузници. Ако човекот вреди колку што има пријатели, тогаш државата ќе ни вреди колку што имаме сојузници. Не ни се потребни квази сојузници туку вистински и рамноправни сојузници.

Министерство за здравство:
Министер:
Angela 92

Заменик:
Skopjankaxx

Помошници:
Gaga Bombata
Nd89
Branko C
Slabich
mkdfighter97


Што е можно повеќе делење на здравје на бебињата и на загрозените, да ги кренеме на нозе. Министерствово ќе се обиде и да собира донации во леб и оружје. Q5 тенк за некој е ѓубре, но за некој може е богатство кога го нема.
Министерство за финансии и економија
Министер:
Mitko Makedonecot

Заменик
SaveAss
Pejoski WarMaster

Помошници:
pSyCh000

Пристап до Н.Б.Р.М. Само ЈАС и никој друг

ВО МОЈАТА ВЛАДА НЕМА ДА ИМА МЕДАРИ.. тоа што е од народот е за народот !

Министерство за правда:

Министер:
ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER

Заменик:
DuchessAnn
Cicko Kumplug

Помошници:
TrajceSK
Gorjan15
mak bang bang
Stanojoski

Ова министерство е моја дамнешна идеа и затоа сакам да го воведам. Негови цели ќе се биење на битките што се водат без influence. Сите битки кои се во статиите и шаутите, па и во самата игра.

Задача на ова министерство е да:
- Организира маса на играчи кои во дадени моменти органзиирано ќе репортаат, тролаат или гласаат.
- Детекција и репортирање на анти македонски статии и шаути кои не навредуваат
- Детекција и репортирање мулташи од непријателските редови

Се надевам ова министерство ќе заживее и ќе има голем успех кој ќе ни помогне.

TелохранителиKevin09
Dafkovski
tanusevci
b0ko

е-Македонија ќе ја водам чесно транспарентно и искрено. Во преден план ќе бидат интересите на е-Македонија, се за неа!

Благодарност на сите што ме предложија за оваа функција и за нивната подршка!
Се надевам на подршка од сите Вас, e-граѓаните, е-партиите и е-единиците.


TashaMKD
Силни и Обединети Македонци - Силна Македонија!
P.S. Ќе го укинам данокот за ергенство : )

Кандидатура за CP –Финална[TashaMKD]
http://www.erepublik.com/en/article/-tashamkd-1-2169175/1/20
-shout-

 

Comments

TashaMKD
TashaMKD Day 1,841, 03:12

Кандидатура за CP –Финална[TashaMKD]

http://www.erepublik.com/en/article/-tashamkd-1-2169175/1/20

-shout-

Stef40
Stef40 Day 1,841, 03:36

ftor ?

Raziel_Blaze
Raziel_Blaze Day 1,841, 03:37

Ima Raziel kako pomosnik vo Informiranje, ima vote o/

BucephalusIII
BucephalusIII Day 1,841, 03:38

аууу не...одново спамање....

MeCheemkd
MeCheemkd Day 1,841, 03:44

o7

ivan.sk
ivan.sk Day 1,841, 03:45

bu

Davorsk8
Davorsk8 Day 1,841, 03:47

o7

TRTE T
TRTE T Day 1,841, 03:55

o7

ApocalipseMNA
ApocalipseMNA Day 1,841, 03:56

o/

Felllix
Felllix Day 1,841, 03:56

o/

BlackMK
BlackMK Day 1,841, 04:00

Поддршка о/

ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER
ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER Day 1,841, 04:02

o7

JunglistMK
JunglistMK Day 1,841, 04:10

o7
Tелохранители EPIC !
Тури ме и мене хахахаха 😃

07baze27
07baze27 Day 1,841, 04:18

naprajte mesto za ''zenskiot Obama'' 🙂


o7

DarkoDimovski1
DarkoDimovski1 Day 1,841, 04:25

Со среќа нека е 🙂

BugsMoney
BugsMoney Day 1,841, 04:27

o/

Princess Emily
Princess Emily Day 1,841, 04:50

o7

Aexil Kong Junior
Aexil Kong Junior Day 1,841, 04:59

\o

ajvaRmen
ajvaRmen Day 1,841, 05:09

\o/

SaJrUs
SaJrUs Day 1,841, 05:27

о/

Македонија на Македонците!!!

McFresh
McFresh Day 1,841, 05:31

o7

Se prijavuvam dobrovolno za atentati vrz nepozelni igraci

Chucky001
Chucky001 Day 1,841, 05:33

o7

Zoran I Makedonski
Zoran I Makedonski Day 1,841, 06:08

PODOBRO DA GO UKINES ERGENSTVOTO

KocoskiMKD
KocoskiMKD Day 1,841, 06:14

o/

El Che G
El Che G Day 1,841, 06:15

о/

GoodBeer
GoodBeer Day 1,841, 06:24

Пола од државава у тим се : )

TashaMKD
TashaMKD Day 1,841, 06:29

@GoodBeer Неможе секој месец едни исти да бидат во владиниот тим. Треба да им се даде можност на оние кој изразиле желба за учење... мене не ми смета тоа .

GoodBeer
GoodBeer Day 1,841, 06:33

Ти си знаеш. Во напорни времиња нема да се знае кој пие кој плака : )

goce.bs
goce.bs Day 1,841, 06:43

o7

StojkePA
StojkePA Day 1,841, 06:47

o7 o/ Јас може да биде телохранител?

SKOPJE 5
SKOPJE 5 Day 1,841, 06:59

o7

izhev
izhev Day 1,841, 07:43

o7

MacedonianKvoda Karan Ajga
MacedonianKvoda Karan Ajga Day 1,841, 08:06

о7

e Vladimir
e Vladimir Day 1,841, 08:16

o/

Mitko Makedonecot
Mitko Makedonecot Day 1,841, 08:20

o7

3v3rything
3v3rything Day 1,841, 08:40

o/

3v3rything
3v3rything Day 1,841, 08:40

o/

NatashaIv
NatashaIv Day 1,841, 10:05

o/

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,841, 11:06

Подршка из Србије. Драга браћо Македонци, дајте глас за овог кандидата јер у тиму има дивног човека а вашег бившег председника САЈРУСА. Са њим сте били много моћни, са њим и даље будите.

Свако добро

Plainswalker
Plainswalker Day 1,841, 11:47

А што е со правилникот на топлификација, тој не го укинуваме? ; )

Slabich
Slabich Day 1,841, 12:05

o7

janvaljantr
janvaljantr Day 1,841, 12:18

o7

Taso Legenda
Taso Legenda Day 1,841, 13:13

Tasha for PREZIDENT 😃

o7

lavcan
lavcan Day 1,841, 13:51

зар во играва останаа уште толку мн играчи колку што ги имаш наведено дека ќе ја водат државава???да видиш да не веруваш 😃

Uber Macedonia
Uber Macedonia Day 1,841, 14:04

o7

StoleMKD
StoleMKD Day 1,841, 15:47

o7

Aliss Wonder
Aliss Wonder Day 1,841, 19:46

Womens RULZZZZ xD

o/

Crash and Burn
Crash and Burn Day 1,842, 23:42

o/

tiniMKD
tiniMKD Day 1,842, 00:55

женска влада

тоа го сакам
да можам да пцувам без проблем

Pejoski WarMaster
Pejoski WarMaster Day 1,842, 01:08

аоооо ХАРЕМ! 😃


о7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.