Ambient on/off

Join the new world

 

[CP] 1555-1157: Ungurii au scăpat... restul NU!

Day 1,557, 18:43 Published in Romania Romania by Clopoyaur

Acum 3 zile îi urmăream pe unguri în timp ce ei fugeau spre Austria și Elveția. Cum au reușit să ne blocheze punând în calea noastră o regiune austriacă, a trebuit să regândim strategia.

Șahul unguresc

Ungurii mai aveau Northern Hungary sub ocupație românească, iar noi ca să ajungem unde se refugiaseră ei (regiunile Tyrol sau Voralberg) trebuia să punem Ne pe Austria, să cucerim Salzburg și apoi din nou NE pe Ungaria (gandindu-ne că oricât am întârzia am fi cucerit Northern Hungary înainte de a cuceri Salzburg.)
Cum scopul nostru era să-i lăsăm pe unguri fără congres, totul trebuia să se termine până pe data de 26 la ora 0:00. Dacă totul ar fi mers strună, fără absolut nicio greșeală în 4 zile (fără nicio rundă pierdută, legi de NE puse la timp înaintea adversarilor) am fi reușit la limită.

Cum planul de mai sus era prea ”riscant” am recurs la un artificiu: am decis să cedăm deliberat o regiune ungurilor (în speță atunci Western Transdanubia) astfel încât să o putem ataca după ce luam Northern Hungary iar războiul cu ungurii să nu se încheie (în acest timp am fi pus NE pe Austria și am fi luat Salzburgul). Acest artificiu ne-ar fi adus un plus de 24 de ore la planul de mai sus. Ordinele au fost date discret pe canalele militare, apoi prin shouturi dar românii s-au împăcat mai greu cu fatul că din rațiuni strategice unele lupte trebuie pierdute. Așa că deși ne-am strofocat în primele runde nu am reușit să pierdem RW-ul.

Jocul legilor de NE

Ungurii au sesizat ce vrem să facem abia din runda 3-4 și au acționat din nou la ”sacrificiu” pentru a-și salva fundul. Victima a fost de data aceasta Austria. Ea a fost silită să pune NE pe România, iar apoi ca să fie perfect siguri că nu vom putea trece prin Salzburg în caz că totuși vom câștiga, Slovacia a pus NE pe Austria pentru a ne bara din nou calea.
De ce e Austria ”victimă”? Fiindcă indiferent ce face, în urma acestei mișcări pe 25 rămâne fără congres.
Situația ar fi fost ideală dacă am fi putut pune noi primii lege de NE pe Austria, dar eram blocați cu ungurii timp de 7 zile, iar acele 7 zile expirau… cu 2 ore după ce ne-au propus austriecii NE. Indiferent pe cine am fi pus NE (Austria sau Slovacia) celalată ar fi blocat drumul.

În acel moment a devenit clar că nu mai putem ajunge în Tyrol și Voralberg, acolo unde s-au refugiat ungurii, prin urmare a venit natural legea de NE pe… Serbia.

Menghina româno-ucraineană.

După ce ne-am apărat în Maramureș, am jucat prima din cele 2 ”finale cu sârbii” în Subcarpathia. O victorie acolo, coroborata cu o victorie a Ucrainei aducea inițiativa în tabăra Eden și lăsa Serbia cu doar 2 regiuni în teritoriile ucrainiene. Cu un atac foarte bine coordonat și cu o contribuție EDEN+Terra fantastică, s-a reușit o dublă victorie: noi în Galicia & Lodomeria și ucrainienii în Podolia. Războiul ucraineano-sârb era închiat, iar singura regiune departe de casă a sîrbilor rămânea NGP-ul unguresc.
În acest timp, croații au făcut curat în ograda sărbă lasându-i cu Kosovo și Eastern Serbia.

Runda magică

Lupta din Galicia & Lodomeria cu sârbii și RW-ul din NGP mergeau relativ cap la cap ca și timpi, însă cum în Galicia se pierduseră 2 runde, RW-ul se termina mai repede. Astfel, ar fi început un nou RW până când lupta din Galicia s-ar fi terminat și ar fi trebuit să așteptăm vreo 12 ore minim pentru a porni atacul decisiv pe NGP.

La scorul de 7-0 însă ne-a venit o idee. Am adunat repejor vreo 10-12 milioane de damage, de pe unde le-am mai găsit (căci toate trupele erau secate) și la 1480-0 pentru sârbi, în minutul 75 am început să dăm pentru unguri ca să luăm o rundă. Sârbii au fost luați totalmente prin surprindere și nu au reacționat aproape deloc până în minutul 90, cînd a apărut PedjaT și încă vreo 2-3 tancuri sârbești. A ieșit o rundă memorabilă pe care totuși am reușit să o câștigăm pentru unguri și la finalul căreia cu 5,5 milioane date PedjaT s-a retras învins.

… urmarea? Galicia s-a terminat cu 20 de minute înainte de RW-ul din NGP și am putut ataca imediat, mai departe, fără să le lăsăm sârbilor răgaz să se refacă.

Cum am învins totuși?

Era 2 noaptea, toate trupele consumate, lupte multe în desfășurare, dar am riscat! Am primit un ajutor deosebit din Terra (ca pe vremurile de demult), am stat și am echipat tot ce mișca până la 6 dimineața și deși am pierdut prima rundă, dimineața ne-am trezit cu un 3-1 dătător de speranță. Au urmat apoi niște buguri în urma cărora s-a făcut 3-2, dar oboj a făcut o demonstrație de forță și ne-a readus în joc, iar de acolo, fiecare soldat a luptat fantastic până la victoria finală: 8-2!
Croații mai au doar de pus cireașa pe tort în Eastern Serbia (e 4-0 în timp ce scriu), iar Serbia rămâne pentru a doua lună consecutiv fără congres.

Pierderi colaterale

Totuși a existat un preț pe care l-am plătit pentru victoriile în luptele acerbe cu sârbii: Central Hungary. Din cauza luptelor de totul sau nimic cu sîrbii, am pierdut unele runde în Rw-ul deschis de unguri în Central Hungary. S-a ajuns la un 4-4 periculos, de la care ungurii au forțat, în timp ce noi nu ne permiteam să irosim nicio resursă.
Astfel Central Hungary a revenit ungurilor înainte de Day Change-ul zilei de 24 și au putut să-și fixeze candidați și acolo, astfel încât vor putea avea alegeri.
Chiar dacă ipotetic vorbind. Ungurii ar putea fi scoși din regiunile lor din Austria: Voralberg și Tyrol prin RW, CH nu poate fi cucerit până la finalul zilei de 25.

… totuși, deranjul va fi mare în ONE fiindcă prețul scăpării ungurilor a fost plătit de sârbi și de austrieci.

Însă ei nu sunt singuri. Au mai rămas fără congres (și implicit șterse): Marea Britanie, Spania și Muntenegru. Indonezia va fi la fel după ce se va termina Kalimantan, iar FYROM-ul va rămâne și el fără regiuni înainte de validarea alegerilor fiind încolțit de greci, bulgari și croați.

Explicații:

O țără rămâne fără congres dacă:
a) nu are nicio regiune disponibilă în care să prezinte candidați la alegerile de congres în ziua de 24 la ora 00:00 (E-Rep time) sau
nu are nicio regiune disponibilă în care să se valideze alegerile de congres în ziua de 26 a lunii la ora 0:00 (E-Rep time)
Și mai simplu: pentru a avea congres trebuie să țină o regiune integral între ziua de 24 a lunii, ora 0:00 până în ziua de 26 la ora 0:00

De ce e important ca o țară adversă să rămână fără congres?
Fiindcă în acel moment singurul care poate propune și vota legi este președintele. Iar el nu poate propune lege de donație din trezoreria națională, prin urmare acel stat rămas fără congres este privat de surse de finanțare timp de o lună.Cam asta a fost povestea campaniei de 2 săptămâni la finalul căreia, deși ne-am bătut cu 2 dintre cele mai tari puteri ONE (Serbia și Ungaria), nu numai că le-am rezistat, ba chiar le-am și sters de pe hartă.

A fost un efort colectiv fantastic și deosebit, fiindcă fiecare a dat totul, a sacrificat arme, batoane, bazooci, timp liber sau nervi, dar cred că în final a meritat!

Am luptat împreună pentru același scop și am avut același țel: ROMÂNIA!
(indiferent de UM-uri, partide, simpatii sau grupuri)

Musai de mulțumit și menționat pentru ajutorul aliaților fără de care nu am fi reușit nimic! Diferența dintre noi și ei a fost că noi, TEDEN, am luptat ca o echipă, în timp ce ei au tras fiecare pentru sine.

Pentru toate acestea, Romania și aliați… ma înclin!

Este o plăcere și o onoare să fiu alături de voi în luptă.


Cu respect,
Clopoyaur
Președinte E-Romania


PS: Ce urmează? Deocamdată terminăm socotelile cu FYROM-ul și ne tragem sufletul un pic. Apoi… poate ne gândim la partidul lui Peach!

 

Comments

Ante-os
Ante-os Day 1,557, 18:48

o7

Capn. Gertrude Firepants
Capn. Gertrude Firepants Day 1,557, 18:49

v+s

sorinradu
sorinradu Day 1,557, 19:10

07

MishuRPM
MishuRPM Day 1,557, 19:37

o7!
Imi place cum ai expus linia evenimentelor. Felicitari.

Val3s OBrien
Val3s OBrien Day 1,557, 20:10

o7

Matt Astrane
Matt Astrane Day 1,557, 20:22

o>

ermetic
ermetic Day 1,557, 20:54

o7....felicitari morosene:)

Greyko
Greyko Day 1,557, 21:10

o7

M Sorin
M Sorin Day 1,557, 21:13

Cand Romania este puternica, EDEN este puternic.
(reciproca nu este neaparat adevarata)
EDEN a inteles asta .... si e bine.

Sa ne auzim invingatori !
o7

Nukeru
Nukeru Day 1,557, 21:16

Felicitari!

udtr
udtr Day 1,557, 21:53

o7 si pe viitor sa auzim doar de astfel de campanii 🙂

ScreamingGod
ScreamingGod Day 1,557, 22:05

o7

cristi4seby
cristi4seby Day 1,557, 22:12

in ciuda tuturor care mai bintuie printre ziare si mai arunca cu noroi citiodata , eu tin sal felicit pe clopoyaur si staful lui pt tacticile adoptate .

ok , e posibil citeodata sa nu iasa , dar daca strategia e cea buna, si iese, se vede pe harta cum noi alegem azi in 18 regiuni in loc de 9, iar adversarii raman fara congres .

inca odata felicitari !

janos from budapest
janos from budapest Day 1,557, 22:14

van ISTEN!
H. SRBIJA!

Rarsjaw
Rarsjaw Day 1,557, 22:17

yu no sleep ?

musashi_san
musashi_san Day 1,557, 22:31

O alta pagina scrisa in "Manualul campaniilor militare ale eRep".

Dupa campania militara desfasurata in urma cu 3 luni in care eRO ocupa Tarile Baltice (ABC) - o alta "campanie de manual", acum suntem partasi, contemporani, faptuitori ai unei perioade in care dominam printr-o mobilizare exemplara alaturi de fratii croati ai unei bune parti din Europa si totodata a doua tari de baza ale aliantei ONE: Serbia si Ungaria.

HAIL ROARMY !
HAIL TEDEN !

resita2009
resita2009 Day 1,557, 22:32

Asta e eRomania!

Ungaria - game over!
Serbia - game over!
Polonia - tine aproape (ha ha ha)

hritcucos
hritcucos Day 1,557, 22:38

o7

DACIA NEMURITOARE 2
DACIA NEMURITOARE 2 Day 1,557, 22:42

o7
ai putea spune : "Asta e pofta ce am poftit " !!!

Draconess
Draconess Day 1,557, 22:43

o7

S Y N A P S I S
S Y N A P S I S Day 1,557, 22:48

o7

Argessos
Argessos Day 1,557, 22:50

o7

Storm7
Storm7 Day 1,557, 22:53

o7

heavyRepublik
heavyRepublik Day 1,557, 22:56

o7 ROMANIA
*******************
HAIL ROMANIA
*******************
HAIL TEDEN
*******************

Florys
Florys Day 1,558, 23:01

o7

flory1996
flory1996 Day 1,558, 23:03

o7

xanthia22
xanthia22 Day 1,558, 23:11

o7

BasarabeanuCT
BasarabeanuCT Day 1,558, 23:14

felicitari 😁

Panthr0
Panthr0 Day 1,558, 23:18

felicitari, se pare ca m-am inselat in privinta ta,desi ar trebui sa te mai huiti la oamenii care te inconjoara......fellicitari

Dan Rares
Dan Rares Day 1,558, 23:18

Pentru Romania
Pentru EDEN !

Bulgurs are gay
Bulgurs are gay Day 1,558, 23:19

Asta-i pofta ce-am poftit!

scsaby
scsaby Day 1,558, 23:24

o7 Frumos

Criogenistu
Criogenistu Day 1,558, 23:27

o7

DrAkhoo
DrAkhoo Day 1,558, 23:29

felicitari

kolce
kolce Day 1,558, 23:36

o7

Sirbu Laurentiu
Sirbu Laurentiu Day 1,558, 23:38

o7

Mlendea Horatiu
Mlendea Horatiu Day 1,558, 23:42

o7 Romania
o7 TEDEN

E x x E
E x x E Day 1,558, 23:42

o7

Cercelus.
Cercelus. Day 1,558, 23:47

o7

...sa citesc de 2-3 ori articolul, poate bag ceva la cap! 🙂

Prapag
Prapag Day 1,558, 23:50

o7 si la mai mare

Jupanul
Jupanul Day 1,558, 23:57

o7...Where is the "New World Order?"....

Infatulus
Infatulus Day 1,558, 23:59

o7 Clopo

Aurelian Z
Aurelian Z Day 1,558, 23:59

Ungurii au scapat dar au pantalonii maro.

Dan Pop
Dan Pop Day 1,558, 23:59

P.S. De ce sa nu ne gandim la al 2-lea "descalecat" in Moldova, morosene !
Felicitari ! Te asteptam acasa la o burta de bere (stim noi cine e sponsorul)

W.A.R
W.A.R Day 1,558, 00:09

felicitari.
ps1: daca ai reusi sa controlezi si ingamfarea unora din echipa ta, mandatul ar merge spre excelent.
ps2: intr-adevar privarea de congres lasa temporar fara 3.000.000. cc, dar sa nu credem ca Serbia / Ungaria nu dispun si de alte fonduri.

unualibro
unualibro Day 1,558, 00:49

Unde sunt cei ce l criticau pe clopozaur?

123Est
123Est Day 1,558, 00:50

Jos palaria in fata ta. Asemenea strategii trebuiau gasite si aplicate de mult.

La mai multe mandate, spre binele eRomaniei.

PS Hai sa lasam orgoliiile deoparte si macar aici in joc sa fim uniti.

Bogdan Sabo
Bogdan Sabo Day 1,558, 01:01

o7

MORARADY
MORARADY Day 1,558, 01:05

o7

OanaNicoleta
OanaNicoleta Day 1,558, 03:40

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.