[CP] 1555-1157: Ungurii au scăpat... restul NU!

Day 1,557, 18:43 Published in Romania Romania by Clopoyaur

Acum 3 zile îi urmăream pe unguri în timp ce ei fugeau spre Austria și Elveția. Cum au reușit să ne blocheze punând în calea noastră o regiune austriacă, a trebuit să regândim strategia.

Șahul unguresc

Ungurii mai aveau Northern Hungary sub ocupație românească, iar noi ca să ajungem unde se refugiaseră ei (regiunile Tyrol sau Voralberg) trebuia să punem Ne pe Austria, să cucerim Salzburg și apoi din nou NE pe Ungaria (gandindu-ne că oricât am întârzia am fi cucerit Northern Hungary înainte de a cuceri Salzburg.)
Cum scopul nostru era să-i lăsăm pe unguri fără congres, totul trebuia să se termine până pe data de 26 la ora 0:00. Dacă totul ar fi mers strună, fără absolut nicio greșeală în 4 zile (fără nicio rundă pierdută, legi de NE puse la timp înaintea adversarilor) am fi reușit la limită.

Cum planul de mai sus era prea ”riscant” am recurs la un artificiu: am decis să cedăm deliberat o regiune ungurilor (în speță atunci Western Transdanubia) astfel încât să o putem ataca după ce luam Northern Hungary iar războiul cu ungurii să nu se încheie (în acest timp am fi pus NE pe Austria și am fi luat Salzburgul). Acest artificiu ne-ar fi adus un plus de 24 de ore la planul de mai sus. Ordinele au fost date discret pe canalele militare, apoi prin shouturi dar românii s-au împăcat mai greu cu fatul că din rațiuni strategice unele lupte trebuie pierdute. Așa că deși ne-am strofocat în primele runde nu am reușit să pierdem RW-ul.

Jocul legilor de NE

Ungurii au sesizat ce vrem să facem abia din runda 3-4 și au acționat din nou la ”sacrificiu” pentru a-și salva fundul. Victima a fost de data aceasta Austria. Ea a fost silită să pune NE pe România, iar apoi ca să fie perfect siguri că nu vom putea trece prin Salzburg în caz că totuși vom câștiga, Slovacia a pus NE pe Austria pentru a ne bara din nou calea.
De ce e Austria ”victimă”? Fiindcă indiferent ce face, în urma acestei mișcări pe 25 rămâne fără congres.
Situația ar fi fost ideală dacă am fi putut pune noi primii lege de NE pe Austria, dar eram blocați cu ungurii timp de 7 zile, iar acele 7 zile expirau… cu 2 ore după ce ne-au propus austriecii NE. Indiferent pe cine am fi pus NE (Austria sau Slovacia) celalată ar fi blocat drumul.

În acel moment a devenit clar că nu mai putem ajunge în Tyrol și Voralberg, acolo unde s-au refugiat ungurii, prin urmare a venit natural legea de NE pe… Serbia.

Menghina româno-ucraineană.

După ce ne-am apărat în Maramureș, am jucat prima din cele 2 ”finale cu sârbii” în Subcarpathia. O victorie acolo, coroborata cu o victorie a Ucrainei aducea inițiativa în tabăra Eden și lăsa Serbia cu doar 2 regiuni în teritoriile ucrainiene. Cu un atac foarte bine coordonat și cu o contribuție EDEN+Terra fantastică, s-a reușit o dublă victorie: noi în Galicia & Lodomeria și ucrainienii în Podolia. Războiul ucraineano-sârb era închiat, iar singura regiune departe de casă a sîrbilor rămânea NGP-ul unguresc.
În acest timp, croații au făcut curat în ograda sărbă lasându-i cu Kosovo și Eastern Serbia.

Runda magică

Lupta din Galicia & Lodomeria cu sârbii și RW-ul din NGP mergeau relativ cap la cap ca și timpi, însă cum în Galicia se pierduseră 2 runde, RW-ul se termina mai repede. Astfel, ar fi început un nou RW până când lupta din Galicia s-ar fi terminat și ar fi trebuit să așteptăm vreo 12 ore minim pentru a porni atacul decisiv pe NGP.

La scorul de 7-0 însă ne-a venit o idee. Am adunat repejor vreo 10-12 milioane de damage, de pe unde le-am mai găsit (căci toate trupele erau secate) și la 1480-0 pentru sârbi, în minutul 75 am început să dăm pentru unguri ca să luăm o rundă. Sârbii au fost luați totalmente prin surprindere și nu au reacționat aproape deloc până în minutul 90, cînd a apărut PedjaT și încă vreo 2-3 tancuri sârbești. A ieșit o rundă memorabilă pe care totuși am reușit să o câștigăm pentru unguri și la finalul căreia cu 5,5 milioane date PedjaT s-a retras învins.

… urmarea? Galicia s-a terminat cu 20 de minute înainte de RW-ul din NGP și am putut ataca imediat, mai departe, fără să le lăsăm sârbilor răgaz să se refacă.

Cum am învins totuși?

Era 2 noaptea, toate trupele consumate, lupte multe în desfășurare, dar am riscat! Am primit un ajutor deosebit din Terra (ca pe vremurile de demult), am stat și am echipat tot ce mișca până la 6 dimineața și deși am pierdut prima rundă, dimineața ne-am trezit cu un 3-1 dătător de speranță. Au urmat apoi niște buguri în urma cărora s-a făcut 3-2, dar oboj a făcut o demonstrație de forță și ne-a readus în joc, iar de acolo, fiecare soldat a luptat fantastic până la victoria finală: 8-2!
Croații mai au doar de pus cireașa pe tort în Eastern Serbia (e 4-0 în timp ce scriu), iar Serbia rămâne pentru a doua lună consecutiv fără congres.

Pierderi colaterale

Totuși a existat un preț pe care l-am plătit pentru victoriile în luptele acerbe cu sârbii: Central Hungary. Din cauza luptelor de totul sau nimic cu sîrbii, am pierdut unele runde în Rw-ul deschis de unguri în Central Hungary. S-a ajuns la un 4-4 periculos, de la care ungurii au forțat, în timp ce noi nu ne permiteam să irosim nicio resursă.
Astfel Central Hungary a revenit ungurilor înainte de Day Change-ul zilei de 24 și au putut să-și fixeze candidați și acolo, astfel încât vor putea avea alegeri.
Chiar dacă ipotetic vorbind. Ungurii ar putea fi scoși din regiunile lor din Austria: Voralberg și Tyrol prin RW, CH nu poate fi cucerit până la finalul zilei de 25.

… totuși, deranjul va fi mare în ONE fiindcă prețul scăpării ungurilor a fost plătit de sârbi și de austrieci.

Însă ei nu sunt singuri. Au mai rămas fără congres (și implicit șterse): Marea Britanie, Spania și Muntenegru. Indonezia va fi la fel după ce se va termina Kalimantan, iar FYROM-ul va rămâne și el fără regiuni înainte de validarea alegerilor fiind încolțit de greci, bulgari și croați.

Explicații:

O țără rămâne fără congres dacă:
a) nu are nicio regiune disponibilă în care să prezinte candidați la alegerile de congres în ziua de 24 la ora 00:00 (E-Rep time) sau
nu are nicio regiune disponibilă în care să se valideze alegerile de congres în ziua de 26 a lunii la ora 0:00 (E-Rep time)
Și mai simplu: pentru a avea congres trebuie să țină o regiune integral între ziua de 24 a lunii, ora 0:00 până în ziua de 26 la ora 0:00

De ce e important ca o țară adversă să rămână fără congres?
Fiindcă în acel moment singurul care poate propune și vota legi este președintele. Iar el nu poate propune lege de donație din trezoreria națională, prin urmare acel stat rămas fără congres este privat de surse de finanțare timp de o lună.Cam asta a fost povestea campaniei de 2 săptămâni la finalul căreia, deși ne-am bătut cu 2 dintre cele mai tari puteri ONE (Serbia și Ungaria), nu numai că le-am rezistat, ba chiar le-am și sters de pe hartă.

A fost un efort colectiv fantastic și deosebit, fiindcă fiecare a dat totul, a sacrificat arme, batoane, bazooci, timp liber sau nervi, dar cred că în final a meritat!

Am luptat împreună pentru același scop și am avut același țel: ROMÂNIA!
(indiferent de UM-uri, partide, simpatii sau grupuri)

Musai de mulțumit și menționat pentru ajutorul aliaților fără de care nu am fi reușit nimic! Diferența dintre noi și ei a fost că noi, TEDEN, am luptat ca o echipă, în timp ce ei au tras fiecare pentru sine.

Pentru toate acestea, Romania și aliați… ma înclin!

Este o plăcere și o onoare să fiu alături de voi în luptă.


Cu respect,
Clopoyaur
Președinte E-Romania


PS: Ce urmează? Deocamdată terminăm socotelile cu FYROM-ul și ne tragem sufletul un pic. Apoi… poate ne gândim la partidul lui Peach!