[CONCURS] Romania in imagini - VOTAREA

Day 2,857, 12:07 Published in Romania Romania by Ministerul Media

Salutari tuturor 🙂
Bine ati venit la faza de votare a concursului Romania in imagini!
Multumim tuturor participantilor pentru efortul selectiei minutioase (si, desigur, extrem de dificile) si va invitam sa alcatuiti un top 5 cu acele imagini pe care le considerati demne a deveni reprezentarea in imagini a Romaniei in articolul colegilor de la Ministry of Press GR:

1. Tigran the Great

RO: Lacul Ochiul Beiului
Lacul Ochiul Beiului face parte din cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania.
Se afla situat in Muntii Aninei fiind o componenta a Parcului National Cheile Nerei Beusnita. Pentru a ajunge la el, este nevoie sa se strabata un traseu anevoios, dar albastrul si claritatea apei va vor impresiona.
EN: Ochiul Beiului lake
This lake is one of the most beautiful places to visit in Romania. It can be found in the Aninei Mountains, being part of the Cheile Nerei Beusnita National Park. To get to it, you must travel down a difficult path, but the blue and clarity of the water will leave you speechless! 🙂

2. Tigran the Great
RO: Canionul 7 scari din muntii Piatra Mare
O alta minune a Romaniei este Canionul 7 scari din muntii Piatra Mare. Numele Canionului este dat de 7 cascade.
Canionul are o lungime de 160 de m si o diferenta de nivel de 58 de m.
A devenit unul dintre cel mai frumoase locuri de vizitat datorita impresionantului peisaj. Ultima scara a canionului masoara 35 de metri inaltime iar prima 8 metri.
EN: Another wonder in Romania is the 7 stairs Canion from the Piatra Mare Mountains. The name is given because of the 7 waterfalls.
The Canion is 160 meters long and has a level variancy in height of 58 meters. It is one of the most amazing places to visit, due to it's landscape. The last step of the canion is 35 meteres high, and the first one is only 8 meters! 🙂

3. ghidutu
In drum spre lacul Balea

4. ghidutu
Lacul Balea

5. Cipriannnnn
Imagine de pe Transalpina

6. Tadomiki
Iasi. It's actually pronounced "Yash".
There is lots to say about this cultural center and former capital of Moldova. Its history is rich and its elegant streets, very enjoyable to wander through.

7. Mentalist de Bucovina
Cascada Bigar sau Izbucul Bigar cum i se mai spune, se afla pe Valea Minisului, jud.Caras-Severin. Apa cade de pe o stanca, care este acoperita cu muschi. Accesul catre cascada se face de pe DN 57B intre com. Bozovici si orasul Anina, cascada se afla exact unde apare pe marginea drumului un “monument” cu paralela 45. Cascada e inclusa in rezervatia naturala Cheile Nerei-Beusnita cu o suprafata de 176 ha.

8. Vic of Thor
Poza facuta in urma cu destul de multi ani la Rosia Montana. De atunci n-am mai fost acolo. Ce o fi acum, Dumnezeu stie.

9. Angetenar
Marea Neagra...alba

10. Ro.Spartacus
O zona rurala foarte draga mie, Valea Izei, locul unde m-am nascut. Un colt de rai, as putea spune, cu peisaje care iti taie rasuflarea, biserici din lemn (unele trecute in patrimoniul UNESCO), oameni veseli si primitori . Recomand cu caldura sa vizitati Valea Izei, in special de Craciun… traditii, obiceiuri, neschimbate de sute de ani. Ar fi posibil sa vreti sa fim consateni. 😃

11. Ro.Spartacus
Daca zici Maramures, nu poti sa nu te gandesti si la Valea Vaserului si celebra sa mocanita. O zona de munte, extraordinara, prin care sa te plimbi cu trenuletul tras de locomotiva cu aburi de pe ultima cale ferata forestiera din Europa. Recomandare, sa va plimbati cu trenuletul intr-o noapte cu luna plina.
Tot Maramuresul e frumos, sa-l vizitati tot!!! E Unic.

12. colombo1001
Cea mai veche cetate din Romania - Histria iar in fotografie un frumos capitel ce a dainuit secolelor.

13. colombo1001
Salutari de pe Bogdaproste - de la un pescar de rit vechi.

14. Demidicus
[RO] Sarmizegetusa Regia (= cea regească), a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei, folosit de Decebal pentru apărare și protecție contra cuceririi romane. Situl arheologic Sarmizegetusa este situat în satul Grădiștea Muncelului, județul Hunedoara.
Toponimul Sarmizegetusa a apărut în inscripțiile antice și la autorii antici (până în sec. al VII-lea) și în alte variante (cu inscripționare în elină și latină): Zarmizeghéthousa[3], Sarmireg, Sarmizge[4], (colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica) Zarmitz[5], Sarmazege, Sarmizege[6] etc. Numele ar putea fi unul dacic, dar a fost păstrat doar în variate forme fonetice ale limbilor greacă și latină.
Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

[EN] Sarmizegetusa Regia, also Sarmisegetusa, Sarmisegethusa, Sarmisegethuza, Ζαρμιζεγεθούσα (Zarmizegethoúsa) or Ζερμιζεγεθούση (Zermizegethoúsē), was the capital and the most important military, religious and political centre of the Dacians prior to the wars with the Roman Empire. Erected on top of a 1200 m high mountain, the fortress, comprising six citadels, was the core of a strategic defensive system in the Orăştie Mountains (in present-day Romania).
The Dacian citadel was included in UNESCO'S cultural heritage.

15. Demidicus
[RO] Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.
Ineditul acestui cimitir diferențierea față de cultura populară, care consideră moartea ca un eveniment trist.
Unele cruci sunt pictate pe ambele părți. Pe o parte este plasată o descriere a vieții celui îngropat, iar pe cealaltă — o descriere a motivului morții. Majoritatea crucilor sunt scrise cu greșeli de ortografie și variante arhaice de scriere.
[EN] The Merry Cemetery (Romanian: Cimitirul Vesel pronounced [t͡ʃimiˈtirul ˈvesel]) is a cemetery in the village of Săpânța, Maramureş county, Romania. It is famous for its colourful tombstones with naïve paintings describing, in an original and poetic manner, the persons who are buried there as well as scenes from their lives. The Merry Cemetery became an open-air museum and a national tourist attraction.
The unusual feature of this cemetery is that it diverges from the prevalent belief, culturally shared within European societies – a belief that views death as something indelibly solemn. Connections with the local Dacian culture have been made, a culture whose philosophical tenets presumably vouched for the immortality of the soul and the belief that death was a moment filled with joy and anticipation for a better life.

16. VampireA
Privelistea de pe vf. Toaca (1904 m) al 2-lea varf ca inaltime din cadrul muntilor Ceahlau. Pentru a ajunge acolo exista un numar de trasee diferite in dificultate dar se pot strabate in maxim 7-8 ore. Pentru impatimitii acestor activitati recomand oricare traseu de la Durau - Duruitoarea - Cabana Dochia.

17. MrPilu
Cetatea Alba Iulia: Încă dinainte de cele scrise există dovezi clare că la Alba Iulia mileniile au trecut blânde peste locuri şi oameni. Primele astfel de dovezi se pierd în negura istoriei, cu mult înainte de era noastră. Vestigiile de la începutul primului mileniu atestă că istoria oraşului Alba Iulia şi a Cetăţii sunt legate direct de cetatea dacică de la Piatra Craivii, cunoscută sub numele Apoulon, ridicată pe un masiv stâncos la numai 20 km nord de oraşul de acum. Apoulon-ul dacic a devenit apoi Apulum, un oraş închegat din castrul roman construit pentru legiunea a XIII-a Gemina şi din canabele ridicate lângă castru.

18. titziano
Campulung Moldovenesc

19. titziano
Masivul Rarau, Pietrele Doamnei

20. alexalexander
Cascada Bigar.Izbucul Bigăr este un izvor puternic (de unde termenul izbuc), alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peștera cu același nume din Munții Aninei. După circa 200m, apa izvorului (bogată în calcar) se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poată numele de Cascada Bigăr.

21. alexalexander
Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, sau al Corvineștilor este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.
Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”.

22. Cucu Andrei
O panorama cu satul Bistra din muntii Apuseni, la 10 Km de Rosia Montana.

23. Cucu Andrei
Valea Ariesului (langa satul Bistra). Comuna Bistra este cea mai mare comuna din Europa cu o istorie foarte veche.

24. Mircea.cel.Batran
Imperiul Corupt

25. Mentalist de Bucovina
Delta Dunarii


Mult succes tuturor participantilor!
Start vot!