Ambient on/off

Join the new world

 

[Concurs eMoldova - Pendulul lui Foucault] Bibicule...

Day 1,811, 07:46 Published in Brazil Romania by Alina V

To my eBrazilian hosts: this article is (as far as I know) the fifth entry in a writing contest in eMoldova. Of course, it is about eRomanians, in general. And yes, I think I’m cheating 😃


Vrei gold? Vreau.

Sa vedem… eMoldova (aici incalc prima regula a scrisului: alege un subiect pe care il stapanesti!), pentru mine, e locul unde nu prea am ce face, nu-mi mai pot exercita dreptul inalienabil de a bate campii prin comentarii. Deslusesc doar bisericute compacte de unde razbat prin articole afirmatii paralele (fara sanse sa se intalneasca inainte de infinit) si petarde, rachete… stuff.
Despre pendul… n-as fi plecat in Brazilia doar ca sa aflu ce uneltesc templierii. Cuvintele astea sunt aici doar ca sa fie. Si totusi se roteste…
Ignoranta in privinta subiectului se topeste in fata preambulului: Caragiale – taios in luciditatea observatiei, prea educat, inca, pentru cei mai multi dintre noi, prea inteligent ca sa fie ipocrit, spera ca poate vorbi de-a dreptu’.
Nu se poate, neicusorule…

Ei, nu?
T0: In copilarie am crezut ca universul din opera sa e delimitat geografic!!! Adicaaa… uite-o pe Mita, uite-l pe Trahanache, multi Pristanda, putine steaguri – da, mare noroc am sa ii vad pe viu, m-am nimerit intr-un loc binecuvantat din punct de vedere literar 😃
~T10: Am invatat la scoala cat e de universal si actual – eram inca in drum spre comunism si evidentele erau atent distilate.
~T20: Odata cu glasnost (noi) am prins grai, ar fi trebuit sa recunostem ce incerca sa ne spuna, dar n-am invatat ce-i polemica sau pamfletul.
~T30: De la parintii bascaliei e greu sa te astepti la dezbatere, studiu pe variante sau argumente bazate macar pe calcule, daca nu pe idei (“gândirea - iată cea mai înaltă și cea mai nobilă energie a unei națiuni”, remember?).
~ T40 de ani (in desert?) mai tarziu, din subiect al pamfletului, “eroii” lui Caragiale au devenit modele.

Cand si cum s-a reusit performanta asta? Va propun o lectura usoara, de week end.

 

Comments

angelophilipe
angelophilipe Day 1,811, 08:00

CATMAXX

Dragos1976
Dragos1976 Day 1,811, 08:21

Bun. Interesant condei. Bafta la concurs!

Alina V
Alina V Day 1,811, 08:28

Multumesc : )

acdcristi
acdcristi Day 1,811, 14:25

Hehe, bravo!

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,820, 12:44

interesant cu toate ca e cam ambiguu

Alina V
Alina V Day 1,835, 08:31

E ambiguu din cauza numarului limitat de caractere. Putea iesi cel putin o teza de doctorat...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.