Περί CoD/DO και Συντονισμού στις Μάχες

Day 1,849, 13:14 Published in Greece Greece by Ministry of Defense


Το άρθρο χωρίζεται σε δύο μέρη : το πρώτο αφορά commanders - captains και το δεύτερο όλους τους παίκτες

1.COMMANDERS - CAPTAINS

Μέχρις ενός σημείου οι εντολές μάχης δίνονταν μέσω της εφημερίδας του Υπουργείου Αμύνης στην οποία ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ να έχουμε όλοι συνδρομή ( subscribe ) όπως και σε ΟΛΕΣ τις εφημερίδες του κράτους.

Πλέον οι οδηγίες μάχης δίνονται μέσω ενός google doc στο οποίο ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ να έχετε ( κι αν δεν έχετε να ζητήσετε ) πρόσβαση όλοι οι commanders και οι captains ,μέσω κυκλικών μηνυμάτων που δημιουργούνται κάθε μήνα, μέσω irc στο κανάλι #hellenic.army ( αν δεν έχετε πρόσβαση ζητήστε ) και, φυσικά, μέσω teamspeak

Τι μορφή έχουν οι εντολές μάχης που βλέπουν οι commanders και οι captains ;

Είτε στην παλαιότερη μορφή της εφημερίδας του Υπουργείου Αμύνης είτε στην νέα έκδοση του doc παρατηρεί κανείς πως εκτός από την αρίθμηση των προτεραιοτήτων μάχης ( prio 1, prio 2 κλπ ) υπάρχουν δίπλα αστεράκια που μας ενημερώνουν για την κρισιμότητα της κάθε μάχης.

Παραδείγματος χάρη, οι μάχες που έχουν δίπλα πέντε αστεράκια πρέπει να κερδηθούν με κάθε κόστος, οι μάχες με τα τέσσερα αστεράκια πρέπει να κερδηθούν με σύνεση κλπ. Στα κυκλικά και στο κανάλι στο irc #hellenic.army δεν υπάρχουν αστεράκια αλλά μόνο η αρίθμηση των προτεραιοτήτων ( prio 1 , prio 2 κλπ ) ενώ στο teamspeak μαθαίνει κανείς σε πραγματικό χρόνο τις ανάγκες για damage ανά division

Πότε μια μάχη είναι ασφαλής;

Πριν συνεχίσουμε πρέπει να ορίσουμε πότε μια μάχη θεωρείται ασφαλής . Θεωρητικά , καμιά μάχη δεν είναι ασφαλής αν οι πόντοι επικράτησης ( domination points ) δεν γίνουν 83 όπου και λήγει το campaign. ΄

Έχουμε δει κι έχουμε πράξει ως Έλληνες επικές ανατροπές σε μάχες . Όμως αυτό είναι η εξαίρεση του κανόνα. Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, μια μάχη κρίνεται για την ασφάλεια της νίκης που υπάρχει από :

1. Την δυναμικότητα των αντιπάλων.

Αν οι αντίπαλοι είναι ισοδύναμοι (π.χ. Σερβία - Κροατία, Τουρκία - Βουλγαρία ή , όπως πρόσφατα ανακαλύψαμε , Ελλάδα - Βάρδασκα+Βουλγαρία+Σερβία+Πολωνία+Ουγγαρία ) η μάχη δύσκολα θα θεωρηθεί ασφαλής διότι ο αντίπαλος έχει πάντα την δυναμική να την ανατρέψει ακόμα κι αν προηγούμαστε με κάποια σχετική διαφορά.

Αν οι αντίπαλοι, όμως , έχουν σχετική διαφορά δυναμικής ( π.χ. Τουρκία - Σαουδική Αραβία ή Ελλάδα - Αίγυπτος ) ακόμα και μια μικρή διαφορά θεωρείται ασφαλής

2. Την διαφορά σε πόντους επικράτησης
Αν η διαφορά στους πόντους επικράτησης είναι εξαιρετικά μεγάλη ( π. χ. 72-10 ) τότε είναι κι εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσει η μάχη , πάντα όμως κριτήριο έχουμε την δυναμικότητα των αντιπάλων.

3. Την ποσοστιαία διαφορά στην συγκεκριμένη μάχη
Αφορά την μπάρα η οποία εξαρτάτε και με το πόσο damage έχει πέσει σε μια μάχη . Αν η μπάρα είναι στο 55% και υπάρχει τόσο damage ώστε να μην μπορεί να γυρίσει με την συμμετοχή απλά 5-6 παικτών (π. χ. 50 εκατομμύρια damage ) τότε μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής . Εξαρτάτε πάντα από την δυναμικότητα των αντιπάλων και τον χρόνο στον οποίο βρίσκεται η παρούσα μάχη.

4. Το είδος της μάχης
Αν είναι mpp μάχη ή rw . Οι mpp μάχες και τα rw στα οποία είμαστε αμυνόμενοι κι όχι επιτιθέμενοι ( δεν χρειάζεται δλδ να μετακινηθούμε για να βαρέσουμε ) συνήθως γίνονται ασφαλή , σύμφωνα με τα παραπάνω , ποιο εύκολα από ότι τα rw στα οποία κάνουμε επίθεση και πρέπει να μετακινηθούμε . Εξαρτάτε πάντα από την δυναμικότητα των αντιπάλων.

5. Την στρατηγική κρισιμότητα της μάχης
Στις απολύτου στρατηγικής σημασίας μάχες , αναιρείται το ασφαλές . ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ να περιμένουμε την εξέλιξη τους , κάνοντας μερικά kills σε περίπτωση που θέλουμε να τρέξει το χρονόμετρο , και περιμένουμε μέχρι το τελευταίο μας log off . Αν και σε αυτές τις μάχες δεν θα δείτε ποτέ ασφαλή ποσοστά.

Όλα τα παραπάνω είναι γενικές πληροφορίες, η κρίση για την ασφάλεια μιας μάχης γίνεται με τις επι τόπου και χρόνου συνθήκες της μάχης


Πως μεταφράζουμε, όμως, τις εντολές μάχης που διαβάζουμε;

O commander ή ο captain που θα λάβει εντολές με τους παραπάνω τρόπους ΟΦΕΙΛΕΙ να ανοίξει τις μάχες και να τις κοιτάξει . Αν η πρώτη σε προτεραιότητα μάχη ( prio 1 ) είναι ασφαλής ( σύμφωνα με τα παραπάνω ) περνάει στην επόμενη και ούτω καθ’ εξής . Τα Daily Orders ( DO ) , πρέπει να ορίζονται με σύνεση και ιδιαίτερα τα πρώτα DO τα οποία είναι καθολικής σημασίας .

Οι captain των ομάδων πρέπει να είναι ενεργοί και όπως ο commander, έτσι κι αυτοί , οφείλουν να κοιτούν τις μάχες και να αλλάζουν τα DO σύμφωνα με τις ανάγκες. Εξαντλήστε τις φορές που έχετε δικαίωμα για αλλαγή DO ,πέντε ο commander κι από πέντε ο κάθε captain . Ρυθμίστε τα battle priorities οι commanders πριν το τελευταίο log off της ημέρας ανάλογα με την στρατηγική που ακολουθείται .

Για παράδειγμα αυτές τις μέρες το Fight for Turkey πρέπει να είναι πρώτο και το against Poland δεύτερο , έτσι ώστε ακόμα και να λείπετε να ρυθμίζει μόνο του το παιχνίδι σωστά τις μάχες .

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΟΙ COMMANDERS ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΕΤΕ ΣΤΑ ΚΥΚΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΑΧΗΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ


2. ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ

Σαν απλοί στρατιώτες οφείλουμε να ακολουθούμε πιστά τα DO και το CoD που βλέπουμε στην οθόνη μας . Αυτό δεν σημαίνει πως δεν οφείλουμε να γνωρίζουμε τα βασικά όσο αφορά τις μάχες και το που θα χτυπήσουμε . Αν η μάχη που έχουμε στο DO είναι ασφαλής για την ώρα, δλδ η μπάρα στο division μας είναι πάνω από το 55% , κάνουμε ένα kill και περιμένουμε .

ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ONLINE . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ , ΔΕ, ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΕΩΝΟΥΜΕ ΤΑ DO ΤΟ ΠΡΩΙ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ .

Αυτό αναφέρεται διότι μπορεί να είναι μάχη προτεραιότητας κάποια μάχη η οποία δεν μπορεί να μπει ως DO στην ομάδα μας , δλδ κάποιο rw σύμμαχου χώρας που επιβάλλεται να κερδίσουμε .

Ευχαριστούμε πολύ τον Diheneki που έγραψε αυτό το άρθρο

Εκ του Υπουργείου Αμύνης,