Ambient on/off

Join the new world

 

(Briga reloaded) Cica protestam in ritmul lui Foucault

Day 1,813, 08:30 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by FreeEnough
Mie articolul lui Briga mi-a placut si nu vad de ce a trebuit sa fie sters. Asta e, tovarisi admini, partizanat. Adica niste agramati pot sa zica ce vor si cand dai sa-i critici primesti FP? Am deja doua (tot din cauza personajului jos-mentionat)... hai sa vedem mai departe.
In semn de solidaritate, Briga


Interesanta si incitanta tema la concursul lui Dragos. Nu credeti? Adica... in primul rand sunt sigur ca multi habar nu aveau de existenta lui Foucault pana la acest concurs si... in al doilea rand, nu-i lucru usor ca sa faci legatura intre Pendulul onorabilului fizician cu eMoldova pixeloasa a zilelor noastre.

Personal, consider ca o analogie intre eMoldova si acest pendul poate fi facuta doar de jucatori care cunosc trecutul acestui colt de pixeli. Si nici cunoasterea nu este suficienta. Oricine poate citi cateva texte e-istorice. Ca sa scrii despre eMoldova si sa fii cat de cat pertinent trebuie sa simti si nu poti sa simti daca nu ai trait acele evenimente.

Fara suparare dar singura legatura a unui jucator - adus cu lopata de pe feisbuci la vot de catre Ionut Mesia Moldoveanul - cu eMoldova si "pendularile" ei in timp... este balanganeala care, dupa cum stiti, este tot un fel de pendulare dar cu mai multe semnificatii.

In primul rand, atat lui Ionut cat si celorlalti mici zombi, li se balangane de eMoldova si de comunitatea acesteia. Cum ziceam: n-are cum sa-ti pese de ceva ce nu cunosti si nu ai "gustat". Asa ca toata gargara lui eRectorala si a felozofilor lui platiti cu ziua devine nula de facto. In locul ei, ca o reactie naturala(zic eu), din toata afacerea ramane doar sictirul lui Omae. Atat!

In al doilea rand stau si ma uit la bebeii fara avatar care stau agatati in gasca Fii Lui Ionut ca niste pui de gaina amarati agatati de gat, transportati de banda rulanta si balanganiti in stanga sau dreapta de la alegerile pentru CP la cele pt congres si tot asa. Sau, fereasca sfantul, mi-am amintit o imagine terifianta cu niste copii de la orfelinate care, tot asa, erau lasati sa vegeteze cu zilele in paturile lor si care tot asa se balanganeau cu orele dand cu capul de gratii sau de perete. Trista imagine dar va asigur ca e cat se poate de reala in peisajul e-moldav.

Ok. Pana aici am descris miscarea de pendulare/balanganeala dar, asa cum Pendulul lui Foucault este actionat de o forta(miscarea de rotatie a pamantului), la fel putem spune ca, in cazul nostru, ne putem baza pe o forta la fel de "respectabila" si veche de cand lumea si pamantul. Si anume: Pacatul Primordial(adica de moarte).

Hai ca v-am captat atentia:)) Nu-i asa?

Cand spun "pacat" nu ma refer la Cele 10 Porunci ale lui Moise. Nicidecum! Ma refer la Cele 7 Pacate De Moarte care, se spune, ca sunt generatoarele tuturor relelor de pe pamant. N-am sa ma opresc asupra lor si daca va intereseaza subiectul va invit sa-l studiati pe cont propriu. Eu am sa ma opresc la unul singur, cel care ne intereseaza si care, dupa parerea mea umila, este generatorul care pune in miscare Pendulul eMoldav de o vreme incoace dar... si dintotdeauna.

Putini stiu sau poate nu realizeaza ca vanitatea este cea mai profitabila afacere a secolului 21. Acei intreprinzatori care stiu sa exploateze trufia oamenilor devin milionari "in no time". Moda, cosmetice, aur, masini de lux, chirurgie plastica, celebritate... Hollywood si... ma opresc aici. Sunt sigur ca intelegeti la ce ma refer.

Putem spune chiar ca orice afacere poate sa fie adaptata in asa fel incat sa devina mai profitabila prin simpla infuzie cu vanitate. Chiar si Erepublik exploateaza aceasta slabiciune umana. Si inca cum:))) Uitati-va doar la sistemul de medalii si va veti convinge:)

De ce considera clericii vanitatea/trufia cel mai mare pacat de moarte? Simplu: in primul rand, Dumnezeu l-a alungat din rai pe cel mai iubit dintre ingerii sai, Lucifer pe motiv de "vanitate cronica si acuta". Ori daca El o facut lucru ista... apoi musai ca o fo bai mare. Nu?

Pe de alta parte si daca facem o scurta pirueta in istorie vom realiza ca vanitatea a stat la baza multor conflagratii mondiale, a multor genocide, asasinate politice, s.a.m.d... care au influentat destine si popoare. Care au distrus destine si popoare...

Pendulul eMoldav? Foarte simplu! Si aici ma adresez jucatorilor mai vechi rugandu-i sa faca un efort mic si sa-si aminteasca discursurile patriotarde, prafuite si cu o cantitate imensa de caps-lock furibund si efeminat importat din RL... ale celebrilor "ante-descalecatori" dinaintea lui Ionut Moldoveanu. Va mai amintiti? Binenteles ca da. De aici, de la sentimentul de dezgust cu iz de dejavu si repulsia(respingerea) cu care a fost intampinata miscarea fesbuciana "de salvare a viitorului eMoldav" a lui ionutz. Vanitatea, trufia sunt greu de ascuns sub discursuri dar din pacate inca mai prind si vor mai prinde la bizoni.

E asa de cand se balangane lumea si pamantul.

Partea pozitiva este ca suntem multi aceia carora nu ni se balangane de eMoldova si de eRomania chit ca au amandoua "E"-uri in fata, la vedere, si o gramada de "e-uri" in interior, nocive si invizibile la prima vedere.

Suntem aici! Avem drujbe si... NU NE LASAM "PENDULATI"!!!!

Briga.

Cu dedicatie speciala de la plagiator. Va iubim scumpilor
 

Comments

Mikael Kanto
Mikael Kanto Day 1,813, 10:26

Vot

Lady Indra
Lady Indra Day 1,814, 03:58

vot!

Andreica1989
Andreica1989 Day 1,814, 13:12

vot!!!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.