Ambient on/off

Join the new world

 

Амбасадор во еЛитванија [BraveMKD]

Day 1,886, 11:02 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by BraveMKD

Република Литванија е држава која се наоѓа во северна Европа. Граничи со Полска, Латвиа, Белорусија, Русија и Шведска. Таа е позната како нај јужната држава од трите Балтички држави. Додадена е на мапата на еРепаблик на 8 Април 2009 година.


еЛитванија до ден 1887 има 2135 активни играчи.
Просечниот левел на играчите е 22.

Има 5 оригинални региони и тоа:
1.Lithuanian Highland - главен град
2.Dainava
3.Lithuania Minor
4.Samogitia
5.Sudovia


Економија:
Има 3/10 ресурси и тоа Риба, Жито и Железо.
Моменталната состојба на трезорот изнесува: 176,80 злато и 512783,29 цц
Минимална плата изнесува 1,00 LTL

Политика:
Претседател на еЛитванија е pararam.
Премиер е Jokimas Tamulionis.
Министер за одбрана е M'anvydas.
Министер за надворешни работи (МоФа) е Udra.
Гувернер е freshass.
Министер за образование EmuSV.


Конгрес:

Solidarumas има 9 конгресмени,
Lietuvos Laisves Sajunga има 10,
Lietuvos Moderatu Sajunga има 6,
Lietuviu Nacionalistu Partija има 8,
Lietuvos Tevynes Sajunga има 5 конгресмени.

Воено поле:


Природен непријател: моментално нема.

 

Comments

NotSoEvil
NotSoEvil Day 1,887, 07:45

ОДЛИЧНО !! в+с

Staniskov
Staniskov Day 1,889, 16:32

супер! о///

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.