Ambient on/off

Join the new world

 

Äänestäkää mua!

Day 2,326, 09:27 Published in Finland Belarus by Cendorri
Hiiohoi ja halojatapäivää!

Tahdon eSuomen presidentiksi ja luet toista vaaliartikkeliani, jossa kerron pian eSuomeen tulevista muutoksista ja tulevan kauden kohokohdista. Olen lauantaisissa presidentinvaaleissa ehdokkaana Sinivalkoisesta Liitosta, sillä tahdoin viimeinkin vastata vuosia jatkuneisiin pyyntöihin kannattajiltani, joita olen saanut paljon erityisesti viimeaikoina. Vaikka lähes kaikkialla olen ollut mukana, en vielä kertaakaan ole päässyt tosissani pyrkimään presidentiksi. Päätös ehdokkuudesta syntyi tosin vasta myöhään, kun sain tietää eräältä henkilöltä Ruben Laguksen vetäytymisaikeista. Hän kertoi minulle ehdokasasettelun viimeisenä iltana, että Lagus olisi alkanut jänistää. Näin silloin mahdollisuuteni koittaneen, ja pikaisten neuvonpitojen jälkeen minulle järjestyikin lyhyellä varoitusajalla Liberaalin Edistyspuolueen ja Eliitin tuki. Myöhään keskiviikkoiltana myös Habbo Liitto oli vakavissaan asettamassa tukea minulle, mutta heidän puheenjohtajansa ilmeisesti myöhästyi ehdokasasettelusta.

Näillä mennään eteenpäin ja nyt on enää vähän aikaa vaaleihin. Vastaehdokkaani on samalla haalinut paljon suuremman määrän puoluetukia taakseen, mutta uskon voivani haastaa hänet antamalla äänestäjille vaihtoehdon nykymenolle. Kokemusta presidenttinä minulla ei valitettavasti ole, mutta useat hallituspestini ja kokeneet ministerit paikkaavat sitä puutetta. Ministerikseni pääsee käytännössä kuka tahansa ja useita ilmoittautuneita onkin kiitettävästi jo tullut. Mm. kuukauden takainen presidentti Kendo Yanar on lupautunut lähtemään mukaan, ja korkeaan asemaan hallituksessani päässee myös toinen entinen presidentti Ruben Lagus. Kokemattomillekin pyrin parhaani mukaan järjestämään tilaa työskentelyssä. Yksi jonka haluan mainita on vahva kulttuurivaikuttaja kalubags, joka on nousemassa tiedotuksen johtoon, apunaan siellä Otus Leucotis, jolta taas kokemusta ei puutu. Saadaan siis mielenkiintoinen ja tasapainoinen hallitus. Tilaa vielä on, joten jos sinua kiinnostaa tulla mukaan, ota vapaasti yhteyttä ig-viestillä!

Itse hallitukseni tavoitteet tulevat olemaan ennenkuulumattomia ja ehkä joitakin järkyttäviä. En ujostele käyttää valtaa, jonka äänestäjät minulle lauantaina uskoakseni luovuttavat. Suunnitelmissa on mm. käyttää Airstrikea ja järjestää kilpailuja, joiden palkinnoiksi annetaan organisaatioita. eSuomi alkaa myös menestymään taloudellisesti minun presidenttikaudellani, kun jaamme valtion varallisuutta kansalle veronpalautuksina. Seuraavaksi kerron hallitukseni ajamista muutoksista tarkemmin..
Sisäpolitiikka

eSuomen politiikassa on tapahtunut viimeaikoina liikaa negatiivisia asioita, erityisesti maan puoluepolitiikassa. Tarkoitan sillä varsinkin poliittisten ideologioiden ja keskustelun katoamista, joka on ollut silmiinpistävää. (Vrt. vaikka vuoden tai vaikka parin takaiseen eSuomeen.) Tissit, niin ihania kuin ovatkin, ovat itseasiassa vieneet tilaa oikeilta asioilta ja jos jotain vakavamielisempää keskustelua saadaan aikaan, se on monesti juupaseipäs-väittelyä tankkijaoista. Ne ovat vielä kohtuullisen uusi ilmiö, joka syntyi suunnilleen samoihin aikoihin kuin eSuomen politiikan kuoleminen alkoi, WP Attakin diktatuurin aikaan..

Mitään tankkijakoja rakentavaa tai syvällisempää poliittista kirjoittelua ei paljonkaan esiinny. Kehitysideoita ei tule esiin mistään, olemme hiljalleen vajonneet poliittisesti aivokuolleeseen eSuomeen. Emme keskustele, eivätkä edes puolueet ota kantaa asioihin samalla tavalla kuin ennen. Vaaleissa aktiivisuus on myös vähissä ja presidentinvaalit taitavatkin olla kuukauden ainoa hetki, kun edes joku puolue jaksaa tehdä artikkelin. Niille, jotka eivät ole sen suuremmin kiinnostuneet politiikasta, tämä kaikki on tietysti yhdentekevää. Sen ymmärrämme, mutta toisaalta tiedän, että monet tahtoisivat oikeasti palata aikaan ennen alphamaleclubeja ja tankkikerjäläisiä. Heidän kannattaakin nyt äänestää minua, koska tuon parannuksen tilanteeseen.

Sisäpoliittisesti eSuomi voidaan aktivoida kaudellani järjestelemällä puolueita uudestaan. Olen jo edennyt siinä suunnitelmassa, mutta Wanhojen Partojen ylivalta on edelleen ehkä suurin syy siihen, miksi eSuomessa on niin ikävää. He ovat puolue, jonka ainoa ajatus on kerätä +30 vuotiaat pelaajat yhteen. Ei mitään muuta, mitä he yhdessä puolueena edustaisivat tai tekisivät. Tuon on päätyttävä ja presidenttinä minä määrään Wanhoihin Partoihin uuden puheenjohtajan seuraavaksi kaudeksi.

Edellä mainittu toimenpide pelastaa suuren osan poliittisten puolueiden jäsenistöstä, mutta jäljelle jää vielä useita pienpuolueita. Ennustan, että niissäkin tapahtuu puheenjohtajavaihdoksia, ja voi olla, että valtio ottaa itsekin yhden puolueen hallintaansa. Silloin puheenjohtajana on luontevaa toimia presidentin. Puolueet pitää saada myös oikeasti kilpailemaan keskenään, ja siihen motivaationa toimii mielestäni parhaiten raha. Hallintoni aikoo ottaa käyttöön puoluetuet, jotka määräytyvät jäsenmäärien perusteella kauteni lopussa. Siis yksinkertainen systeemi, joka tuo lisää eloa poliittiseen elämään, ja parantaa kaikkien mahdollisuuksia osallistua politiikkaan. Rahamäärän ei tarvitse olla edes kovin suuri, tehdäkseen jäsenestä puolueelle arvokkaan. Aktiivisuus lisääntyy väistämättä puoluekentällä, ja mukaan syntyy myös pieniä puolueita kun niillekin tulee mahdollisuus saada tukia.


Organisaatiot

Organisaatiot on paljon tunteita herättävä asia, ja siksi sitä on käsiteltävä varoen. Tavoitteenani onkin järjestää organisaatioiden omistussuhteet kokonaan uusiksi, aloittaen selvittämällä kauden aluksi nykyiset haltijat. On lukuisia organisaatioita, esimerkkinä LESPO, jotka ovat joutuneet pois oikeilta henkilöiltä! Jokainen organisaatio takavarikoidaan ja niiden kultavarannot otetaan valtion haltuun. Mahdolliset käyttäjät voivat tämän jälkeen ilmoittautua hallitukselle ja kysellä organisaatioita takaisin.. Me joko annamme tai emme.

Jäljelle jäävät organisaatiot, joita valtio ei tarvitse, jaetaan puolueiden, MU:iden ja yksityishenkilöiden kesken. Niin tapahtuu oikeudenmukainen organisaatiouudistus. Valta näissä asioissa on yksinomaan presidentillä, koska hän vastaa periaatteessa jokaisen organisaation kohtalosta, riippumatta siitä leikitäänkö joidenkin olevan yksityisiä. Sen vallan tuoma vastuu myös usein unohtuu, ja täytyy vain ihmetellä, ettei esimerkiksi nykyistä presidenttiä kiinnosta lainkaan, mitä kateissa oleville organisaatioille kuuluu.
Virkakiellot
Ei ole järkevää jatkaa virkakieltosysteemiä ja siitä koitetaan luopua. Alkuperäinen ajatus virkakieltoja rakentaessa oli, että niillä estetään perseilijöitä perseilemästä, mutta kieltojen pelotevaikutus on menetetty ja käytännössä virkakieltoisia ei enää voidakaan estää toteuttamasta rikoksiaan. Järjestelmän muuttamista ollaan pohdiskeltu pitkään, mutta asia on vaikea eikä oikein mitään ole tapahtunut pieniä muutoksia lukuunottamatta. Homman uskottavuus romuttuu viimeistään, kun minä tulen äänestetyksi virkakieltoisena presidentiksi. Silloin on mielestäni helppo ja kaikkien hyväksyttävissä oleva ratkaisua luopua siitä kokonaan. Täysin asia erikseen ovat silti tyypit, jotka eivät kykene käyttäytymään ryhmässä. Esimerkiksi foorumilla moderointi jatkuu entisellään, vaikka virkakiellot lopetetetaan.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka
Puolustusministerinä Ripperin vastuulle lankeaa järjestää Airstriken suunnittelu Indonesiaan. Jätämme hetkeksi Asgardin ja pohjolan, ja suuntaamme uusille maille. Se tuo peli-iloa ja vaihtelua eSuomeen (myös Indonesiaan), ja minulle on kunnia toimia presidenttinä eSuomen tehdessä ensimmäisen airstrikensa!

Itse sodankäynnistä olen suunnitellut, että combat ordereita ei tulla valtion rahoista käyttämään lainkaan. Tiukissa tilanteissa WPA on viimekuukausina avustanut rahallisesti valtiota, ja uskon heidän jatkavan sitä. Varaudun myös maksamaan omasta pussistani, jos co:t tulevat tarpeeseen. Juuri tiukoissa paikoissa Combat Ordereita tarvitaan, mutta niiden määrää ei voi arvioida etukäteen joten ensisijaisesti valtion rahoja tullaan käyttämään tankkijakoihin. Toivon että niitä saadaan paljon, mutta eduskunnasta riippuu kuinka suuren määrän hallintoni saa käyttöönsä rahaa, jota löytyy tällä hetkellä treasurysta 5400 kultaa ja +600 000 markkaa. Talouspolitiikkaan en aio sekaantua sen kummemmin, koska sen mitä rahoilla on järkevää tehdä, arvioi loppujen lopuksi eduskunta.


Valtion mediatoiminta
Tämä sisältää myös ajankohtaisista tapahtumista tiedotuksen, johon toivon saavamme parannusta. Ministerini kalupakki ja Otus Leucotis lupaavat sitä tehdä. Luotan heihin, ja odotan innolla mitä kaikkea he tulevatkaan keksimään..

Hupitoiminta kuuluu myös mediaan, mutta valitettavasti valtio ei ole järjestänyt sitä viimeaikoina. Minun kaudellani tilanne muuttuu ja toimin presidenttinä samalla hupiministerinä. Se on mielestäni luontevaa, ja luvassa onkin kilpailuija ja muuta mukavaa, palkintointa pelaajille jaetaan esimerkiksi organisaatioita. LESPO on varmasti yksi halutuimmista, ja myös Kauppaliiton hallitukseni voi antaa pois.


Tässä vielä koko hallitukseni:

Presidentti: Cendorri
Varapresidentti: Ruben Lagus
Puolustusministeri: Ripperi
Tiedotusministeriö: kalubags & Otus Leucotis
Ulkoministeri: Sir tiedotusministeri
Valtiovarainministeri: (paikka auki)
Rekryministeri: Harald von Totenkopf
Presidentin neuvonantaja: Kendo Yanar

Kiitos lukemisesta! Muista myös käydä katsomassa hinta äänestäsi. ; )

-Cendorr
 

Comments

Ripulipillu
Ripulipillu Day 2,326, 09:39

juuh elikkäs listassa yks paha miinus, elikkäs all male clubin hompsahtava johtaja nokare andy

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 2,326, 10:00

Mulle tuli mieleen, että pitää kysästä, onko teikäläisellä mahdollisesti aikaa ja mielekiintoa vaivautua joku kerta höpöttelemään tuosta mun ministeripestistä kahvikupin tai jonkun muun vastaavan sivuseikan äärelle?

Ei sillä, ettenkö nauttisi yllätyksistä.

Cendorri Day 2,326, 11:03

Comment deleted

Cendorri
Cendorri Day 2,326, 11:03

?

Cendorri
Cendorri Day 2,326, 11:07

Jos tulit katumapäälle, niin myönnän kyllä eron. Et ehkä tiennyt mihin sitouduit.

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Day 2,326, 10:22

o7

Matrim Cauthon
Matrim Cauthon Day 2,326, 10:53

Hallituksestasi puuttuu sisäministeri. Ehdotan tehtävään kyseisen sektorin kokenutta asiantuntijaa, eli Curea.

Cendorri
Cendorri Day 2,326, 11:02

Jeps, niin puuttuukin.. kuten sanoin paikkoja on auki, ja Cure varmasti pääsee halutessaan.

Mun kaudella tosin ei ole sisäministerille hirveästi tehtäviä. Virkakieltoehdotuksia ei tehdä, ja en muista Curen tehneen ministerinä muutakaan.

Cendorri
Cendorri Day 2,326, 11:09

Valtiovarainministeri on myös hakusessa.

Fettis
Fettis Day 2,326, 12:14

Latezki olisi varmasti hyvä valtionvarainministeri.

Ripperi
Ripperi Day 2,326, 12:39

Jooh elikkä juuh, elikkä okei. En tiennyt että minä olen suostunut pulustus ministeriksi.

Mutta reunaehtoja on kyllä jooh. 1. Ei mihinkään indonesiaan. 2. Jaappaniaan. 3. Ruben vittuun varapressan paikalta 4. minä irtisanoudun töistä ja hoidan molemmat pallit.

Cendorri
Cendorri Day 2,326, 15:45

Okei, elikkäs jooh. Ruben ei lähde, mutta muuten ok. Hallitus tulee tarvitsemaan häntä.

Ette vain vielä tiedä mihin.

Ripperi
Ripperi Day 2,326, 23:01

Sit mää pysyn vain tappelijana. Jos aletaan POWERGEIMAAN niin minä teen sen kokonaisvaltasesti.

Pedersprii
Pedersprii Day 2,326, 14:47

609_ministeri puuttuu kokonaan! Vieläkään vammautuneet eivät saa omaa ministeriään! Taitaa tästäkin kampanjasta jäädä päällimmäisenä mieleen pettymys.

Kendo Yanar
Kendo Yanar Day 2,326, 15:21

Kieltämättä mielenkiintoinen ja eksoottinen haallituskokoonpano! Ansaitsee mahdollisuuden!

Kendo Yanar
Kendo Yanar Day 2,326, 15:23

Toivoisin vielä Galebsia hallitukseen

Cendorri
Cendorri Day 2,326, 15:43

Jarmolle pitää järjestää joku salkku.

Cendorri Day 2,326, 16:47

Comment deleted

Cendorri
Cendorri Day 2,326, 17:22

whyyyyyyy!

JLaa
JLaa Day 2,326, 21:41

Lista Cendorrin kannattajista on varmaan yhtä pitkä eepos kuin teos Paavo Väyrysen ystävät kertovat.

Rukiver
Rukiver Day 2,327, 05:22

Miksi et tee cendorr koko hallitusta omilla joukolla. Kai niitä vielä muutama on jäljellä 😃

Kammoli
Kammoli Day 2,327, 06:20

Miksi äänestäisin pelin lopettanutta pelaajaa pressaksi?

Täältä kuolinvuoteelta vain huutelen.

Kendo Yanar
Kendo Yanar Day 2,327, 08:07

Koska vaihtelu virkistää! ^^

Cendorri Day 2,327, 14:54

Comment deleted

Cendorri
Cendorri Day 2,327, 14:56

Kammoli et oo lopettamassa. Pidä hetki taukoa ja tule takaisin kun eSuomi on valmis oikeusjärjestelmälle ja muille ideoillesi.

Kammoli
Kammoli Day 2,328, 01:27

Joo ebun

tai sitten ei

JNJK92
JNJK92 Day 2,327, 17:09

Vaikka olenkin aivokuollut en silti ole oikeasti kuollut.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.