Ambient on/off

Join the new world

 

Ας μιλήσο&upsi lon;με για…. Monetary

Day 1,821, 02:55 Published in Greece Greece by Makedonas GR

Χαιρετώ σας!

Μετά από πολύμηνη απουσία από την αρθρογραφία λόγω real life συγκυριών αλλά και «τέλματος γραφίδας», αποφάσισα να επανέλθω με άρθρο-ενημέρωση-πρόταση. Μοναδικό μου μέλημα (όπως και κάθε προτείνοντος φαντάζομαι) είναι να βρεθούν τα ανοιχτά αυτιά και μυαλά να υλοποιήσουν την πρόταση εισάγοντας τις παραμέτρους που κρίνουν ορθές κατά περίπτωση.

Επιτρέψτε μου όμως να αναφερθώ αδρομερώς στο αντικείμενο του άρθρου: Monetary Market, ήτοι Χρηματιστήριο.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε κινήσεις οι οποίες εκτός από εξόφθαλμες είναι και ύποπτες. Οι κινήσεις αυτές μπορούν να ταξινομηθούν σε δύο κατηγορίες:

Α) Μαζική χρήση της δυνατότητας υπεραναλήψεως χρυσού από τους οργανισμούς (όσους απέμειναν και από όποιους τους διαχειρίζονται). Ο χρυσός αγοράζεται φθηνότερα από τις στιγμιαίες τάσεις είτε από τυχαίες προσφορές είτε από τις προσφορές που εξηγώ στο Β) παρακάτω. Το κέρδος προκύπτει όταν επανειλημμένα πωλείται αυτή η διαφορά χρυσού σε λίγο υψηλότερη ισοτιμία. Υπενθυμίζω ότι σε αντίθεση με τους πολίτες, οι οργανισμοί δεν έχουν όριο ανάληψης χρυσού από το Χρηματιστήριο. Επιπλέον οι εναπομείναντες οργανισμοί υποτίθεται ότι είναι οι απαραίτητοι κρατικοί για τις δημόσιες λειτουργίες. Το ποιοι καταλήγουν να τους διαχειρίζονται είναι άλλο θέμα.

Β) Άκρατη δημιουργία πολλαπλών λογαριασμών που την ημέρα της «γέννησής» τους φθάνουν άμεσα το επίπεδο 20 και επίσης άμεσα τοποθετούν το χρυσό αυτό σε δελεαστικές προσφορές στο Χρηματιστήριο οι οποίες συνήθως εξαφανίζονται μέσα σε δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα είναι η μαζική εισροή χρυσού στο παιχνίδι ο οποίος καταλήγει στα χέρια των οργανισμών (μόνο εκείνοι μπορούν να αγοράσουν άμεσα ποσό >10g) και το τοπικό νόμισμα στα χέρια οποιουδήποτε (του «θείου» που έφτιαξε το multi ή ακόμη και των οργανισμών των ίδιων που έχουν τρομερό κέρδος σε αυτή την περίπτωση).

Προχωρώντας λοιπόν από την ενημέρωση στην πρόταση, το μέσο μετάβασης είναι μια διαπίστωση: η e-ελληνική παρουσία στην παραπάνω εκμετάλλευση του Χρηματιστηρίου (και ας μείνουμε στη νόμιμη..) είναι μικρή ως ανύπαρκτη. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει το ίδιο το Χρηματιστήριο όπου οργανισμοί από οποιαδήποτε e-χώρα εμφανίζονται να κερδοσκοπούν ασύστολα και να διαμορφώνουν ισοτιμίες κατά το δοκούν, πλην της e-Ελλάδας.

Εδώ θέλω την ΠΡΟΣΟΧΗ σας!

Δεν κατηγορώ κανέναν διαχειριστή κρατικού οργανισμού για τη μη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του στο παιχνίδι του Χρηματιστηρίου ούτε προσπαθώ να κριτικάρω κυβερνήσεις και αρμόδιους υπουργούς για τα παραπάνω. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά τα παιχνιδάκια κι ούτε πρόκειται. Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ που βοηθά εξελικτικά και γονιμοποιεί το έδαφος για ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και ΟΧΙ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ.

Μετά από το παραπάνω σεντονάκι (απαραίτητο κατ’ εμέ για επεξήγηση των τεκταινομένων σε παίκτες που είτε δεν ασχολούνται είτε δε γνωρίζουν λόγω e-ηλικίας) μπορούμε να περάσουμε στην πρόταση που είναι και το ζουμί του άρθρου.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

«Σιγά τα αυγά» θα πείτε ή «Άσε μας κουκλίτσα μου, τι διαβάζω τόση ώρα γμτ, ας άκουγα 1001η φορά το πουλάκι τσίου».

Κατά καιρούς έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα της ενοικίασης των κρατικών οργανισμών σε Στρατιωτικές Μονάδες. Ενοικίαση μιας επιχείρησης σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης έχει ένα σταθερό περιοδικό όφελος από την ενοικίαση και αντίστοιχα ο ενοικιαστής λαμβάνει στο χέρι ό, τι μπορέσει από την αξιοποίηση της επιχείρησης πλην του ενοικίου κι αυτό βεβαίως του δίνει το κίνητρο να ασχοληθεί με την επιχείρηση στο έπακρο.

Προσωπικά δε συμφωνώ με την ενοικίαση και ο λόγος είναι κυρίως ο κίνδυνος αύξησης της επιρροής των Στρατιωτικών Μονάδων που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε κάτι τέτοιο, η οποία επιρροή μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε Εξουσία ως μέσο πίεσης για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Δεν κατακρίνω τις αρχικές προθέσεις των Αρχηγών των Μονάδων που μπορεί αρχικά να σκέπτονται με γνώμονα το κρατικό συμφέρον και εν τέλει της e-χώρας, αλλά όπως και να το κάνουμε, η Εξουσία και το Χρήμα διαφθείρουν τον άνθρωπο και επιπλέον είναι δύσκολο να επιβλέψει κανείς κρατικός φορέας τις εσωτερικές διεργασίες που πιθανόν γίνουν στις Μονάδες (aka ρεμούλα, αρπαχτή, κατάχρηση, όπως θέλετε πείτε το) καθώς δεν υπάρχουν στο παιχνίδι οι αντίστοιχοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Αντιθέτως, αυτό που είναι εφικτό και μπορεί θεωρητικά να προστατέψει το κράτος από τα παραπάνω πιθανά σενάρια, είναι η ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ από ενδιαφερόμενες Ελληνικές Στρατιωτικές Μονάδες με διαρκή και σταθερή παρουσία στους τομείς δραστηριότητας της e-Ελλάδας. Και εξηγούμαι:

- Η «κρατικοποίηση» της Στρατιωτικής Μονάδας θα διατηρήσει τους οργανισμούς υπό τη σκέπη του κράτους και η απόδοση κάποιων οργανισμών στην εκάστοτε Κρατική Μονάδα θα ενεργοποιήσει της αξιοποίηση του Χρηματιστηρίου προς ελληνικό όφελος.

- Το γεγονός ότι θα ενεργοποιηθούν σ’ αυτήν την κατεύθυνση Ιδιωτικές ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να νοικιάσουν κρατικούς οργανισμούς, θα διατηρήσει τα κίνητρα τους και ταυτόχρονα θα αποδώσει τα αντίστοιχα οφέλη της ενοικίασης στο κράτος.

- Η τακτή εναλλαγή των Ιδιωτικών Μονάδων σ’ αυτή τη θέση θα αποτρέψει φαινόμενα παγίωσης, μονοπωλίου και υπερεξουσίας που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Η πρόταση συμπυκνώνει τεράστιες δυνατότητες υπό προϋποθέσεις καθώς απαιτεί αφενός οργάνωση του εγχειρήματος, αφετέρου αναδιοργάνωση στο οικονομικό και στρατιωτικό κομμάτι της λειτουργίας του κράτους.

Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις και δεν υποκινούνται από κανένα προσωπικό ή/και επιμέρους ομαδικό συμφέρον παρά μόνο το συμφέρον της e-Ελλάδας και του μέσου παίκτη.

Ευχαριστώ για την κατανόησή σας για το μέγεθος του άρθρου, ελπίζω να βρει ανοιχτά αυτιά και μυαλά, όπως ξαναείπα.

Μετά τιμής,
Makedonas GR

 

Comments

Dali Salvador
Dali Salvador Day 1,821, 03:11

Τα org πρέπει να πάνε στις στρατιωτικές ομάδες. Το θέμα είναι μεγάλο. Κάποτε πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις.

Dali Salvador
Dali Salvador Day 1,821, 03:12

Είχαμε πει πολλά πράγματα στο forum και ακόμη λέμε. Ας κάνουμε και εδώ μια συζήτηση...

Makedonas GR
Makedonas GR Day 1,821, 03:18

η κουβεντα απαιτει "ανοιχτα" μερη του ανθρωπινου σωματος που αναφερονται δις στο αρθρο..
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ!
ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ!!!!

Agathoklis
Agathoklis Day 1,821, 03:23

φιλε μακεδονα... υπαρχουν παρα πολλοι λογοι για τους οποιους δεν πρεπει να γινει ενοικιαση- παραχωρηση των οργανισμων σε MU.
ο πιο σημαντικος!
κερδος δεν βγαινει ... ρωτηστε τυχον διαχειριστες κρατικων οργανισμων να σας το πουν αυτο
βγαζεις 100 σε 10 μερες και χανεις 1000 σε 2 ωρες.

οποτε ο μονος λογος να θελει καποιος org ειναι για παρανομους λογους...

Sinchronise
Sinchronise Day 1,821, 03:29

Δεν έχω ακόμα κατασταλάξει στο αν πρέπει ή όχι να πάνε τα Orgs στις στρατιωτικές μονάδες...

Αλλά για ένα είμαι πολύ σίγουρος, θα πρέπει όλες οι ομάδες που θα δείξουν ενδιαφέρον να πάρουν ένα Org να έχουν και την δυνατότητα.
Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχουν τόσα Orgs όσα οι στρατιωτικές μονάδες που θα ζητήσουν και τότε τι θα γίνει ?????
Μια Ιδέα είναι η εκ περιτροπής ενοικίαση τους. Δηλαδή ένα μήνα στην Plato's ένα μήνα στην Ni κτλ κτλ .

panvot
panvot Day 1,821, 03:36

v

Van Der Waal
Van Der Waal Day 1,821, 03:46

Η ιδέα δεν είναι κακή αλλά θα χρειαστεί να συμφωνηθούν οι όροι και οι προυποθέσεις. Και αυτό δεν θα είναι εύκολο, ιδίως υπό τις παρούσες συνθήκες. Για παράδειγμα, πριν καν προχωρήσουμε στους όρους, θα έπρεπε να συμφωνήσουμε τι εννούμε με το όρο "Στρατιωτική Μονάδα" διότι οι περισσότεροι κ κυρίως οι νέοι έχουν τελείως εσφαλμένη άποψη. Και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα καταλήγαμε κάπου. Πάντως μια τέτοια συζήτηση θα είχε ενδιαφέρον.

Charisiadis Hlias
Charisiadis Hlias Day 1,821, 03:50

Λοιπόν, με μια γενική ματιά το άρθρο σου είναι σωστό. Παρόλαυτα υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία είναι λάθος. Παράδειγμα:

1) Που ξέρεις ότι τα ελληνικά org δεν πέζουν στο monetary? Αυτή την στιγμή έτσι όπως είναι τα πράγματα , το οικονομικόν έχει έσοδα από 2 μόνο κλάδους. Τα έσοδα από τους φόρους και το monetary. Πιστεύεις ότι τα μοναδικά μας έσοδα είναι από τους φόρους? Λάθος αν το πιστύεις.

Charisiadis Hlias
Charisiadis Hlias Day 1,821, 03:54

2)Λες : "Προχωρώντας λοιπόν από την ενημέρωση στην πρόταση, το μέσο μετάβασης είναι μια διαπίστωση". Δυστηχώς ή ευτηχώς , το οικονομικών για να καλύψει όλα τα ελληνικά orgs , όπως θα έπρεπε να καλυφτούνε για το μέγιστο κέρδος , θα χρειαζόταν 40-55 άτομα . Οπώτε καταλαβένεις ότι είναι ακατόρθοτο να γίνει αυτο.

3) Όσων αφορά τις στρατιωτικές μονάδες , προσωπικά είμαι υπέρ με πολλές όμως προδιαγραφές.

Μπορούμε να κάνουμε και συζήτηση στο ΤS άν το επιθειμής.

Charisiadis Hlias
Charisiadis Hlias Day 1,821, 03:56

@Agathoklis Φίλε Αγαθοκλή , μιάς και είμουν και είμαι διαχειριστής κρατικού Org , αν έχεις χρόνο να ασχολιθείς τότε το monetary μέσω org είναι φλέβα χρυσού στην πραγματικότητα.

Iaswn
Iaswn Day 1,821, 03:57

Gia tin istoria kai gia opoion de gnwrizei apo ta org mporoun na bgoun poly megala posa kai na boh8i8oun ta MU efoson exoun paixtes pou endiaferontai kai pou 8eloun na asxolh8oun.

agathokli eisai teleiws la8os, bariemai na grafw ola ta details, alla ean den exete gnwsh kalytera na min milate

Elgreco
Elgreco Day 1,821, 04:02

fisika tha prepei na iparxoun poli austira kritiria gia tin paraxorisi org se stratiotikes monades.
mia tetia omos prospathia mono kalo mporei na kanei stin egreece afou tha auxithei i dinami piros tis.

Iaswn
Iaswn Day 1,821, 04:11

sxetika me tin "dianomh" twn orgs, tapeinh mou apopsi den ginetai kai den prepei ka8e MU na parei org. 8a prepei na yparxoun 3eka8ara kritiria, pou dystyxws h eytyxws den 8a einai ka8ara antikeimenika.
Den ginetai na dwseis org se MU me 4 atoma, oute ginetai na dwseis org se MU poy e3 orismou den tasetai yper ellhnikwn/symmaxikwn maxwn

Makedonas GR
Makedonas GR Day 1,821, 04:31

@Agathoklis

οπως ειπαν πολλοι παραπανω η επενδυση χρονου στο ΜΜ ειναι τρελη μπιζνα..
παρακολουθω τοσες μερες οργανισμους απο ρουμανια, λευκορωσια, σερβια, ουγγαρια, πολωνια, κροατια ακομη και ιαπωνια(!) να αυγατιζουν τις σε κοινη θεα καταθεσεις τους ανα 15'...
και το χρημα το βρισκουν εκει που υποστηριζω πως το βρισκουν...

Makedonas GR
Makedonas GR Day 1,821, 04:35

@Charisiadis

θα απαντησω στα 1) και 2):
1) δεν το ξερω. το διαπιστωνω καθημερινα παρακολουθωντας επισταμενα το ΜΜ και δη τα παιχνιδια των οργκ. κι αυτο που διαπιστωνω ειναι η απουσια ή αν θελεις μειωμενη συμμετοχη των ελληνικων οργκ. δεν μπορω να αποδειξω τιποτε, ειναι κατι το οποιο αντιλαμβανομαι μεσα απο τα ματια μου.
2) η εκ περιτροπης χρηση οργκ από MU που θα λειτουργουν ως κρατικα (το λεω ρητα στο αρθρο) σκοπο εχει να βρει αυτά τα ατομα και να εχει και το MU και το κρατος κερδος!

Makedonas GR
Makedonas GR Day 1,821, 04:40

@Iaswn

αναφερεται στο αρθρο οτι τα MU θα πρεπει να ειναι σε θεση να ανταπεξελθουν (με ο,τι αυτο συνεπαγεται) και θα πρεπει να εχουν διαρκη παρουσια στις κατευθυνσεις που οριζει το κρατος σε ολα τα επιπεδα κι οχι μονο το στρατιωτικο..
μιλαμε πρωτιστως για κινησεις και δρασεις προς οφελος της e-Ελλαδας και οχι εξ-ορισμου των MU !!

Επαναλαμβανω πως η σκεψη κινειται στη λογικη της ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ MU ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ δλδ τα προνομια αλλα και οι ευθυνες μοιραζονται χρονικα στα ικανα MU !

Sinchronise
Sinchronise Day 1,821, 04:54

ποιος θα αποφασίσει αν τα κριτήρια πληρούνται από τα MU και ποια θα είναι αυτά?

eQuBit
eQuBit Day 1,821, 05:00

v
"αυγατιζουν τις σε κοινη θεα καταθεσεις τους ανα 15'" ή σπάνε το μουλτοgold τους σε συνάλλαγμα. Με αυτά τα orgs από Ιαπωνίες και Σερβίες ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Πρόσφατα το org-θησαυροφυλάκιο των σκοπιανών έφαγε perm ban για μουλτοgold. Το ban έφυγε μετά από μερικές μέρες, αλλά είναι ένα δείγμα του πως δουλεύουν όλα αυτά τα orgs στο Μ.Μ και πως μέσω donation μπορούν να βρεθούν εκτεθειμένα και κρατικά orgs, που ενδεχομένως δεν παίζουν καν στο ΜΜ!

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,821, 05:22

@Agathoklh, Θα διαφωνησω μαζι σου. 4-5καμμενα ατομα αν παιζουνε 24ωρες/24ώρο μπορούν να βγάλουν ΧΟΝΤΡΟ χρήμα.

@Charisiadis ειπες
Πιστεύεις ότι τα μοναδικά μας έσοδα είναι από τους φόρους? Λάθος αν το πιστύεις.

Αναμενω στον νεο ισολογισμό, νεα στήλη εσόδων απο τα οργκς. Ειμαστε large και δεν θα ψαξουμε τους παλαιοτερους. (Μονο στο πιο-προηγουμενο ισολογισμο το ΜοΕ το ανάφερε!!!!)

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,821, 05:35

Το οργκ ειναι Κρατικο/Δημόσιο αγαθο. Αντιστοιχα στην rl "δημοσια αγαθα" εννοούμε ενεργεια, τηλεποικοινωνιες, μεταφορες,υγεία κλπ.

Η ανευ όρων παροδοση "δημοσιου αγαθού" σε Ιδιώτη σημαινει μακροπροθεσμα οτι ο Ιδιωτης αναπτύσσεται εις βάρος των άλλων ιδιωτων(και μην πειτε όχι, απλα παρατηρηστε την πραγματικοτητα) και αποκτά δύναμη μεγαλύτερη του Κράτους.

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,821, 05:40

Χωρίς Κρατικό παρεμβατισμό για αποφυγή μονοπολίων, τα units στο ονομα του dmg και μπλα μπλα επιχειρηματα(σοβαρά ή μη), τα units θα αποκτήσουν τρομερή δύναμη.

Ο αρθρογραφος, παρουσιάζει την πιο σοβαρή ιδέα για το θέμα.(γραπτη ιδεα, εντος μηχανισμων το έτος 2012) και αναφερεται σε Κρατικο Παρεμβατισμο.

Μα τον δια και μα τον τουτατη ειμαι περίεργος να δω τι θα γράψετε σε μια πρόταση-όραμα!

flywizard
flywizard Day 1,821, 07:11

v s

Makedonissa
Makedonissa Day 1,821, 07:55

Οταν λες "κρατικοποίηση" σε ένα mu, πως το αντιλαμβάνεσαι δηλαδή?
Και αν όντως "κρατικοποιηθεί" (με τον όποιο τρόπο), η χρησιμοποίηση του org και τα κέρδη που πιθανόν να αποκομίσει, θα πάνε που? Στο κράτος? Στο mu? Γιατί, αν είναι να πάνε στο κράτος, τότε γιατί να εμπλακεί το mu αφού δεν θα έχει κανένα απολύτως όφελος? Αν είναι να πάνε στο mu, τότε γιατί να πάνε σε ένα μόνο αφού υπάρχουν περίπου 12-15 orgs που αν πάνε σε 12-15 mu ταυτόχρονα θα μπορούν να αποφέρουν μεγαλύτερο έσοδο στα κρατικά

Makedonissa
Makedonissa Day 1,821, 07:56

ταμεία?
ΕΠίσης, αν είναι να πάνε στο mu, γιατί να περιμένουμε 30 mu ένα κάθε μήνα να πάρει τη σειρά του? Πότε δηλαδή?

Makedonas GR
Makedonas GR Day 1,821, 08:05

η κρατικοποιηση εχει την εννοια της ενοικιασης οργκ στο πλαισιο της κρατικης λειτουργιας.. ενα ευλογο συμφωνηθεν ποσο θα ειναι η ευθυνη (καθως και η διαπαιδαγωγηση νεων, η απαρεκκλιτη τηρηση των κρατικων DO κλπ) ενω η χρηση του οργκ περαν του παγιου στο κρατος, θα ειναι το οφελος του mu.
η περιοδικοτητα ειναι απλως απαταιτητη προυποθεση και δε με απασχολει, ας γινει αποδεκτη η ιδεα και οι λεπτομερειες ρυθμιζονται.

Makedonas GR
Makedonas GR Day 1,821, 08:09

τελος συμφωνησαμε για υπαρξη αυστηρων κριτηριων που θα πρεπει να πληρουνται απο τα mu που θα εμπλακουν, συνεπως δεν αναφερομαστε σε 30-50-100 mu αλλα λιγοτερα. τα κριτηρια βεβαιως θα ειναι θεμα ανοιχτης διαβουλευσης κι οχι κονδυλια ενος γεροντα στην σκητη υπο το φως του κεριου..

Makedonissa
Makedonissa Day 1,821, 08:48

Με αυτή τη λογική λοιπόν, θεωρείς πως τα mu δεν τηρούν τα κρατικά DO και δέχεσαι ότι η χρήση του org θα πηγαίνει προς όφελος του mu του ίδιου. Ποιά είναι η διαφορά από την άμεση ενοικίαση? Η διαπαιδαγώγηση των νέων? Και πως αυτή μετριέται? Και οι Πελασγοί? Δεν είναι το κρατικό mu που κάνει αυτήν ακριβώς τη δουλειά θεωρητικά?
Τα κριτήρια συμφωνήσαμε όλοι ότι ούτως ή άλλως πρέπει να είναι αυστηρά, οκ. Τα DO είναι ούτως ή άλλως μέσα όμως. Η διαφορά μας είναι ποια τελικά? Σκέψου το λιγάκι ; )

Makedonas GR
Makedonas GR Day 1,821, 09:07

Η διαφορα εγκειται στη μονιμοτητα, στην υπο δημοσια και διαφανη λειτουργια του MU για την υπο κρατικο καθεστως δραση του, στην αμεση (κι αν θελεις επιβεβλημενη) εκπαιδευση των μελων του MU στα "κοινα", στον καθορισμο πιθανων εθελοντικων εργατοωρων των μελων του εκαστοτε MU στις κρατικες εταιρειες και αλλα πολλα που αν καθησουμε να συζητησουμε σιγουρα μπορουμε να σκεφτουμε..

Οι πρωτες 2 σειρες του παραπανω ποστ δεν ειναι δικα μου λογια και παρακαλω μην τα βαζεις στην "πενα" μου..

Makedonas GR
Makedonas GR Day 1,821, 09:12

Οσον αφορα τις λοιπες ερωτησουλες που δεν απαντησα, μιλησα στο αρθρο για δυσκολο εγχειρημα που απαιτει αναδιαρθρωση του οικονομικου και στρατιωτικου κομματιου του κρατους..
Καποια πραγματα απαιτουν θυσιες και πρεπει να σκεφτουμε πολυ καλα πριν τα κανουμε. Αν αξιζουν ομως και δουμε οτι εχουν οφελος, τι λες? δεν οφειλουμε να παμε μπροστα?

Makedonas GR
Makedonas GR Day 1,821, 09:14

Δες το λοιπον απο την επενδυτικη μερια του κρατους αλλα και των MU με ο, τι συνεπαγεται ενα επενδυτικο ρισκο.
Αυτοι που θα το επωμιστουν (και ειναι ολη η κοινοτητα!!) θα φανε τα μουτρα τους ή θα δοξασθουν..
Εδω ειμαστε να συζητησουμε προς τα που γερνει η ζυγαρια...

Angel ctz
Angel ctz Day 1,821, 10:15

simfono sto na dothoun ta kratika org sta MU, (enoite me proipothesis)

ola ta ala ine mpourdes ..

raoulito
raoulito Day 1,821, 11:09

V+S

Dellodas
Dellodas Day 1,821, 11:16

voted

TheDarkAngel24
TheDarkAngel24 Day 1,821, 11:18

voted

PanoS THE DuellisT
PanoS THE DuellisT Day 1,821, 11:19

δηλαδη μια ομάδα αν νοικιάσει με σειρά προτεραιότητας μια φορά θα έχει δύναμη
δηλαδη αν βγει ένα πρόγραμμα ανά δυο η τρεις μήνες να δικαιούται μια ομάδα να ενοικιάσει ένα οργκ για να έχουν όλες οι ομάδες δικαίωμα στην ενοικίαση είναι δύναμη και θα φέρει εξουσία
δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί να μην γίνει ενοικίαση οργκ από ομάδες

Ipsenikos
Ipsenikos Day 1,821, 11:24

v+s

Makedonas GR
Makedonas GR Day 1,821, 11:24

το Χρηματιστηριο ειναι αφενος το κεντρικο θεμα, αφετερου το εφαλτηριο για τη συζητηση περι των κρατικων οργκς..
εμενα δε με ενδιαφερει αποκλειστικα η ενοικιαση !
αυτο προσπαθω να πω!
με ενδιαφερει τα MU που θελουν και μπορουν, να αξιοποιησουν κρατικα οργκς προσφεροντας υπηρεσιες κρατικου MU για καποιο συμφωνηθεν χρονικο διαστημα, με ο,τι συνεπαγεται αυτο !
κρατικο MU σημαινει χιλια μυρια, που μονο καλα οργανωμενα MU μπορουν να φερουν εις περας και τα οφελη θα ειναι πολλαπλα και αμφιπλευρα!!

Ethan Seelowe
Ethan Seelowe Day 1,821, 21:38

κοιτάζοντας ποια ΜU στην ηΕλλάδα θα μπορούσαν να νοικιάσουν οργανισμό, πιστεύω ότι και ταυτόχρονα μπορούν να καλυφθούν όλοι. Το μόνο θέμα που για μένα θέλει συζήτηση είναι ποια ΑΚΡΙΒΩΣ κριτήρια πρέπει να ισχύσουν. Εκεί είναι του "ζουμί" της υπόθεσης.

A3naos
A3naos Day 1,822, 03:48

Τεραστια συξητηση..με πιθανα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ωφελη για το κρατος και τα MU.
Δεν γινεται ομως σε ..ανοιχτη συζητηση οπως εδω.

Σιγουρα συμφωνω με τον συνταξα...θελει προσοχη ομως..οι παγιδες πολλες ..

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,822, 04:01

Παντα ειχα την απορια για τον τροπο σκεψης των commander/μελων,

Υπηρετητε το unit ή την Χώρα?
Τι απο τα δυο , βάζετε παραπάνω?
Γιατι οι εθελοντες διαχειριστες οργκ ειναι κατα πολύ λιγοτεροι απο αυτους που ζητανε 1οργκ?
Που ειναι το προβλημα της κρατικοποιησης του unit υπο την σκεπη του Κράτους?

SabatonBIH Day 1,822, 10:20

Comment deleted

d 23
d 23 Day 1,845, 04:02

SUB for SUB...
http://www.erepublik.com/en/newspaper/strela-d23-285040/1
sub. 1323
vote 103

Media Mogul Medal Project 5

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.