Ambient on/off

Join the new world

 

[Aftonposten] Spanien lämnar, Bohus och Zlatan

Day 1,701, 14:41 Published in Sweden USA by Aliquam
Välkommna ännu en gång!


I dagens nummer finns lite smått och gott. Ibland kan jag undra lite om ni läsare verkligen läser det första som jag skriver. Jag själv brukar "flumma" mest denna del för att få ut lite ord på skärmen. Dock försöker jag resonera med mig själv och ta upp dags-aktuella saker. I.a.f, jag fick ett pm där man ville ha med "dagens ris och dagens ros". Vad tror ni om det? Hade det varit något att ha? Nej, nu skall jag nog sluta, jag välkomnar er istället till ännu ett nummer av Aftonposten!

Dagens innehåll:
- Gäller dealen med Bohus?
- Spanien lämnar ONE
- Nordisk allians igen
- Speciell intervju med "dagens snackis"
- Sommarintervju

Gäller dealen med Bohus?
Fick idag ett tips angående dealen med Ryssarna. I dealen skall vi få betala alla cores förutom Bohus. Den hyr ryssarna. Men idag nåddes vi av nyheten att våran vCP HeapSeppo slogs i regionen och även våran Olle21. Varför kan man fråga? Om vCP slås i en region som vi inte skall i, ska man följa orders då? Jag var lite fundersam jag med, så jag skickade iväg ett pm till HeapSeppo för att få ett förtydligande.
"Jag tog en billig BH som jag kunde ta med mina foodfights + en bomb utan att ens vara i närheten att skifta över wallen till 50%. Jag la dessutom bomben precis innan striden var över och jag var 100% på att det inte skulle gå över, just för att folk inte ska slåss mer. Tog en BH ifrån en grek så inte TEDEN folk kommer hit och tjänar guld."

Där har ni alltså förklaringen, det var för att sno BH:n från en grek! Men å andra sidan kanske det var lite dumt, de har ju inte det lätt i dessa tider och nu kanske de söker om nya lån bara för att HeapSeppo snodde BH:n. Stackars greker.

Spanien lämnar ONE
Senaste nytt är att Spanien lämnar ONE. Det säger man i ett pressmeddelande. Man säger att det även här var för att de ville stödja andra krig än balkankriget, samt att en det var en serb som lade ut loggarna och försökte vända det mot Spanien och Polen.
Man kommer exakt som USA valt att stå allianslösa och endast ha MPP med de som ger något tillbaka. Man säger också att Polen är och kommer vara deras närmaste allierade. Pressmeddelandet liknar till stora delar USAs. Frågan är nu om man kommer närma sig USA som redan är allianslöst. Närmar man sig USA så närmar sig också Polen USA då Polen och Spanien är väldigt nära allierade. Frågan är hur länge vi får se Polen i ONE?
Sveriges roll i det hela då?
Jo, om Sverige sköter sina kort väl kan man säkert stå nära om det skulle bildas en eventuell allians. Sverige har bra kontakt med Polen (sägs det) och jag vet även att SOG hjälpte Spanien ur belägringen. Vi får hoppas att Svenska diplomater inleder förhandlingar om MPP med både Spanien, USA och fortsätter med Polen. Och att vi är lite extra artiga. För om vi skall skapa en nordisk allians vore det skönt med stora allierade som USA, Polen och Spanien i ryggen. Men likaväl får vi lova bra med stöd tillbaka. Frågan är om vi skall lämna ONE och gå med i denna "stormaktsallians" om tillfället ges, eller om vi skall gå ur, bilda en nordisk allians och vara "pro"- vad alliansen nu kommer heta. För som sagt, det vore inte fel att ha Spanien, Polen och USA i ryggen.

Ni får gärna bidra med er åsikt, antigen via pm på .com eller .se, eller så kan ni maila till aliquam@journalist.com

Nordisk allians, igen
Ja, detta är inte första gången vi snackar den nordiska alliansen. Nedan kommer Norges president, Ursidae Polars kommentar angående hur han tycker och tänker:

"Hey

Sorry for not getting back to you sooner... I'll compensate with a longer reply;

I generally like the idea of a nordic alliance, but your question is good regarding neutrality vs pro-something.

Should they be pro-(T)EDEN? Well, Norway and Finland tilt this way today, so democratically, NOR+FIN-SWE balance in favor of TEDEN both 2 to 1 and in regards to population, but that doesn't constitute a proper way of forming an alliance, or?

Even being pro-a-big-alliance, wouldn't our battle calls have higher priority than our TEDEN/ONE priorities? That is perhaps one of the major reasons to actually form this alliance? How would they react to our non-involvement in pri's?

Now, I'm not too familiar on how the Swedish population feel in regards to their ONE alliance, but I assume a fear for retribution by leaving ONE is lurking just south of Gotland.

Neutral? Looks good on paper, and have an inviting ring to it, but we don't really know the consequences of neutrality before it stand before you. Being neutral pretty much mean showing your back to the offending big alliance and your heart to the defending, or stand alone. Shifting, I fear, tend to lead the path to standing alone, but with a bitter aftertaste.

This is why I must answer your question in regards to this with a lot of questions 🙂

Another mountain to climb is Norway's land-rent to Russia.
If we gather in a nordic alliance, shouldn't we balance the resources we have amongst ourself? Finland was great helping us holding our regions, and with Sweden support are we still able to hold down RW's while putting all effort into another front? We have a stable agreement with Russia at the moment, and they follow our land-lease to the letter.

I'm sorry to respond with a brainstorm rather than concise answers, but this is why it's a little bit tricky, though very, very tempting 🙂"


Tack så mycket för ditt mycket generösa svar!

Speciell intervju med "dagens snackis"
Ingen kan väl ha missat att dagens snackis är Zlatans övergång till PSG? Detta är ju största nyheten under silly-season. Vi på Aftonposten var lite nyfikna på vad huvudperson själv säger om flytten, så vi var på plats för en intervju med självaste Zlatan!

Zlatan, du är nu spelare i PSG, hur känns det?
Asså, jaa, det känns liksom bra, det är inte Henke Larsson klass kanske, men asså jag är ju stjärna så det är bra.

Varför just Frankrike?
Ja, du ser ju på kartan att Frankrike inte är så starka i nuläget, Polen är fan överallt, man kan inte få stopp på dem. Jag skall hjälpa Frankrike att få tillbaka sina cores!

Det sägs att du har en lön på 130 miljoner, du har ju redan gott om pengar, varför vill du ha en sådan monsterlön?
Ja, alltså platos uppdateringar är skitdåliga, t.o.m. Lars Lagerbäck hade ju uppdaterat skiten bättre. Med min lön skall jag köpa massa guld som jag kan köpa företag för. Sen hade jag tänkt att uppgradera mina "training-camps" också, det är ju liksom 44% rea, man får asså passa på. I Malmö hade vi ju inga sådana reor.

Får Sverige inget guld då?
Nej, asså, den där Volcker verkar lite skum, dessutom är det säkert han som är Plato. Han där plato borde fan få en stekpanna i huvudet och asså, jag vill fan slå han. Han tror att han kan bestämma allt. Lite som Fredrik Ljungberg, j*vla diva.

Jaha Zlatan, du verkar lite arg, stämmer det?
Ja, Helena har gjort en disklista där hon leder med asså trettinoll. Jag är liksom stjärna så jag orkar inte med diska. Så jag gjorde en egen tavla, nämligen mål i Serie A. Den leder jag. Nej, nu skall jag gå och plocka Plato.

Tack Zlatan för intervjun, det var kul att ha "finbesök" här!

Sommarintervju med Ormen

Jag får ursäkta alla läsare. Trycket blev för stort, Ormen var tvungen att få en intervju, annars hade han gjort massa saker med mig!

Ormen, vem är du egentligen? Berätta lite om dig.
Jag är en random kille i småland. Gillar att programmera, erep, lira xbox och folköl. Jag har något av en förkärlek till ormar och andra reptiler, har ett par ödlor med.

Gillar dessutom att spendera sommarnätter i utomhustält med Springsteen eller Thåström på allt för hög ljudnivå.


Hur kommer det sig att du valde nicket "ormen"?
Gillar som sagt ormar och övriga reptiler.
En annan anledning är Roffe Ruffs(svensk rappare) album "Ormar i gräset" som jag råkar beundra något enormt. Kan inte säga att jag är så värst nöjd med namnet just nu, men det går ju inte att ändra, så ja... 😉


Du påstår dig vara rik. Är du verkligen så rik? Hur har du blivit så rik?
Ja. Jag är så rik. Lite fattigare just nu sedan trainingrean, men den där printen jag skickade dig var inte helt falsk. Jag har väl mest köpt guld för en del allt för höga summor IRL-pengar, men också gjort en bra deal här och var. Har dessutom sparat så gott som allt mitt medaljguld den senaste tiden.

Vad är det som gör att du dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år loggar in på erepublik? Vad får dig att stanna kvar?
Utöver den vanliga rutinen att jobba, träna och slåss i DO så planerar jag mest. Bl.a om mitt arbete inom utbildningsverket, MU:n Insignia Elite där jag är kapten, samt mitt parti REFORMPartiet. Även om spelet har sett bättre dagar så tycker jag inte att man ska ge upp hoppet redan nu.

Sitter helt enkelt och väntar på att admins ska komma med något nytt som får igång spelet, så att det inte går i graven redan.


3 tips till nybörjare.
1. Engagera dig! Spelet blir bra mycket roligare om du har något att göra. Det finns en hel departement att ansöka till om du känner för att göra något för eSverige. 😉
2. Var inte rädd för att fråga. Det finns mängder med gamla och kloka spelare som mer än gärna hjälper. Dessutom finns mentorprogrammet som bedrivs av Utbildningsverket där du kan ansöka om en personlig mentor som vägleder dig genom spelet.
3. Använd sund förnuft! Erepublik har tyvärr scammare precis som alla andra spel. Verkar en deal för bra för att vara sann?... Ja, då är den troligtvis inte sann. 😉


5 snabba
Volcker/Seblas (allmänt cool och gillar gorgonzola)
Korv/Hamburgare (Max burgare in my )
Norrland/Skåne (Fina firrar att fiska där... förjävligt snygga tjejer med 😮)
Bil/MC (Så underbart skönt att klardrömma lite under bilresor.)
Katt/Hund (väldigt fina djur... särskilt borderterriers 😁

Vi tackar Ormen för denna... lite speciella intervju.
Imorgon är vi som vanligt tillbaka. Vi skall då se vad Spanien och USA tycker om att de är allianslösa och även lite om vad de tycker om Sverige.
Det och mycket, mycket mer i morgondagens blad! Det kanske kommer en och annan överraskning 😉

På återseenden
//AQ
 

Comments

Ormen
Ormen Day 1,701, 15:23

AQ ljuger, jag är en fredlig person.

krigarmarkus
krigarmarkus Day 1,702, 02:20

Ormen ftw.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,702, 05:01

Såklart lämnar Spanien, dess president Serguma är ju en kommunist och föredetta SG of ONE, klart han hatar ONEs ledarskap, han själv var ju hatad.

Swedish soldier1
Swedish soldier1 Day 1,702, 12:06

kan man får låna 3.11 guld? betalar tillbaka när jag har råd (obs snart lvl 11)

Aliquam
Aliquam Day 1,703, 05:32

Swedish soldier1: Det finns en lån-tråd på forumet, erepublik.se !

Swedish soldier1
Swedish soldier1 Day 1,703, 05:59

orkar inte att registrera där men bara 1.90 guld kvar typiskt att det är så nära förästen du gör bra tidningar 😛

Swedish soldier1
Swedish soldier1 Day 1,703, 06:00

men jag klara mig nog nu

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.