Ambient on/off

Join the new world

 

[Aftonposten] JA, DU SER RÄTT!

Day 1,790, 09:16 Published in Sweden USA by Aliquam
Vafan är Aliquam på väg?

Nej, ni ser inte fel, det är Aliquam här, och jag är här för att stanna!
Först, jag har vart borta ett tag från erep, varför kanske några undrar. Jo, såhär var det att en person som står väldigt nära mig var på väg att dö, något som skakade om min värld och fick mig att tröttna på allt och alla. Mer om det vill jag inte riktigt berätta…

Vad är då detta för artikelserie då? Jo, grundidén var denna:
”Vafan är Aliquam på väg?” är Aliquams comeback-artikelserie, där vi får följa med Aliquam på en sjudundrans resa. Jag, Aliquam vet själv inte vad detta experiment kommer hamna någonstans, men något jag hoppas är att det blir kul! Vad är det för speciellt med denna artikelserie då?
Jo, såhär är det. Jag kommer under hemlig identitet och utan att någon vet om det åka ut på en resa i Sverige. Först är det tänkt att skapa en omröstning på forumet om vem som är våran folkkäraste spelare i eSverige. Därefter skall jag intervjua denna personen. I intervjun går vi in djupare på spelarens eLiv och vem den är. Men här ändras hela mitt sätt att göra artikelserier. Efter intervjun så får spelaren möjlighet att skicka mig vidare till en annan spelare. Med mig skall jag ha en motivering varför samt att det kommer skickas med en fråga från spelaren jag intervjuat till den som skall bli intervjuad.


Såhär är det. Jag har utan att ni vetat vart runt hörnet och haft koll på er här på erep ett tag. Jag hade tänkt igenom detta ett tag, men inte förrän 22 September, klockan 21:39 sattes min plan i verket. Jag tog kontakt med C.Nilsson och snackade lite med han om varför jag vart borta och lite annan skit. Sen visade jag min plan och bad han om hjälp. Det jag framförallt behövde hjälp med var att behålla min anonymitet. I med att jag tyckte min artikelserie var bra och att jag ville att de jag intervjuade inte skulle vara de jag ville veta något om, så bad jag han iscensätta en omröstning om vem som var ”eSveriges folkkäraste spelare”. Jag bad han göra en nominering med tidsbegränsning. Efter den var slut så var det omröstning och den var väldigt spännande.

Efter detta var det en intervju som saknades till min artikelserie. Genom C.Nilsson fixade jag ett möte med personen på IRC, under ett annat nick. Vi snackade lite, jag berätta vad jag hade tänkt och hen gick med på att vara med. Efter hela 18 dagar var intervjun klar, nu är det bara lite finputs som saknas.

Jag hade nu tänkt berätta lite om min artikelserie, hur den kommer se ut. Jag har gjort en intervju med en spelare. Först åker jag till staden och intervjuar spelaren lite om staden, intresse och dylikt. Efter lite mer djupgående intervju och semestertips bl.a. så bär det av till en ny stad och ny spelare. Detta är skillnaden med andra artikelserier och denna. Nämligen här väljer spelaren vem jag skall intervjua härnäst. Förutom utse nästa intervju-offer, skickar spelaren med en fråga samt en motivering till varför jag skall intervjua denne spelare.

I med detta är det spelarna som styr vem jag skall intervjua, inte jag, vilket är både spännande och lite skrämmande.


Något som är skrämmande är Annie Lööfs IQ...

Imorgon kommer jag släppa den första intervjun, men jag bjuder er redan nu på ett smakprov:
”Saltvattnig skärgårdsidyll, småstadskänsla, studentikosa ordvitsar, dåligt väder och män som alltid tycks heta Glenn. Det är väl i stort sett det nötskal som omfamnar ********. Den gamla varvsstaden har sadlat om till kommunikationsstad vilket gör att unga IT-strebers mixas med gamla varvsarbetarproletärer, vindpinade sjöbusar och narcissistiska chalmerister i en saling blandning.

Ett par platser bör absolut föräras med ett besök innan man styr kosan annonstädes. De tre oaserna Slottsskogen, Botaniska trädgården och Trädgårdsföreningen ligger allihop centralt och har gratis inträde. Liseberg är å andra sidan allt annat än gratis, men tar man sig råd bjuder parken på en hel del nöjen. Om gratis trots allt är det godaste kan utsikten från Masthuggskyrkan rekommenderas både för kärlekskranka par och vemodiga rödvinspoeter. På vägen ner från masthuggsberget kan den hungrige stanna förbi Mini Mac, där Ebbot från The Soundtrack of Our Lives byggde sin ståtliga kropp som ung. Framåt kvällningen drar sig sushi-stekarna med fördel in mot Avenyns uteställen, medan emo-hipsters gör sig bättre lycka kring Järntorget och långgatornas pubar. Själv håller jag mig i närheten av de bohusländska klipporna där det misantropiska lugnet ger mig ro i både kropp och själ.

På kändisplanet är ******** fullt av gamla presidenter och annan högvilt. Glennstar, Glenn Schyman, Radglenn, Konkelglenn med flera har alla sin hemvist här i krokarna.

På sportsidan är stadens stolthet givetvis det rödblå Sällskapet som tog fotbollen till Sverige för 125 år sedan. Sedan dess har några yngre uppstickare tillkommit, men de tjongar mest långbollar på Glenn och fuskar med skatten."


Nu till lite frågor.
Vilken stad är det vi befinner oss i? (kanske inte är så svårt, om man nu inte är efterbliven vill säga)
Vem är det jag intervjuar?

Kommentera rätt svar, Vota, Subscribe (om ni nu inte gjort det;)) samt shouta för att vinna ett fint pris.

Vad tycker ni, ser det lovande ut?

//AQ
 

Comments

Ormen
Ormen Day 1,790, 09:18

Aliquam! ❤

intyala
intyala Day 1,790, 09:21

Ali < 3

C.Nilsson
C.Nilsson Day 1,790, 09:22

the one and only is back in action=)

JeguljaM
JeguljaM Day 1,790, 09:22

Wb

armbeno
armbeno Day 1,790, 09:26

Gööööteborg!

T Cherub
T Cherub Day 1,790, 09:28

Forbudt å være kriminell i Norge også... xD

Misho
Misho Day 1,790, 09:28

Aliq ❤ uam!

GympaDojjan
GympaDojjan Day 1,790, 10:29

Vote för den fina beskrivningen av Götet, Sub för det Rödblåa Sällskapet 🙂

A.L.D
A.L.D Day 1,790, 11:26

AQ!

ChewChewShoe
ChewChewShoe Day 1,790, 11:38

Annie Lööf. < 3

Välkommen tillbaka!

Veritatem
Veritatem Day 1,790, 12:37

Välkommen! 😃:D

Oscdar
Oscdar Day 1,790, 14:07

Saknat dig Aq, puss!

Izzeee
Izzeee Day 1,790, 14:46

wb!

Spraetter
Spraetter Day 1,790, 15:11

Åååh Så sött

Slapface
Slapface Day 1,790, 16:08

(っ◕‿◕)っ HUG DA PANDA

SmiteyJ
SmiteyJ Day 1,790, 16:56

Awesome! Go Aliquam!

JockeLund
JockeLund Day 1,791, 01:08

Välkommen tillbaka! 🙂

Volcker
Volcker Day 1,791, 09:42

Sen jag slutade vara aktiv har jag enbart loggat in för att klicka på mina förbaskade företag men när jag fick höra att Aliquam släppt en ny artikel var jag bara tvungen att kommentera följande:

Aliquam, du är bäst!

Dalze
Dalze Day 1,791, 11:05

Har ingen susning! Glennsburg?

Hurra! Så jädra kul att du är tillbaka! Vi behöver lite solsken i eSverige! Du är absolut en av de som kommer med det! (Ber om ursäkt att jag nästan citerade Östen med resten)

Radsoc
Radsoc Day 1,791, 12:23

Eloge. Träffsäker beskrivning av staden. Det var längesedan jag bodde på Masthugget, men har jag någon lokalpatriotism gäller den, om någonstans, där. Mini Mac är min favoritpizzeria. Rekommenderas varmt.

/ Radglenn

C.Nilsson
C.Nilsson Day 1,791, 16:44

haha aliq gör artikel och Volcker syns i kommentarsfältet=)
Är ju inte varje dag.

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,792, 07:04

"Nej, ni ser inte fel, det är Aliquam här, och jag är här för att stanna!"

Källa på det tack

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.