Ambient on/off

Join the new world

 

Általában a Magyarságról!

Day 1,822, 06:25 Published in Hungary Hungary by Konyaistvan


Kedves Olvasó!

A téma, amiről írok egy kicsit történelmi jellegű és talán nyers és igen kritizálható írás lesz, de ennek ellenére úgy gondolom fontos írnom erről.

Hogy is áll a magyarság? Vajon jó úton járunk, legyen szó eRepublikus, de akár a valódi életünkről!
Mivel ebben a játékban csak a játékon belüli dolgokra koncentrálok, így maximum utalásokat hozok a valódi életből!
Őszintén megmondva már hazudtam is, hiszen mondandóm nagy részét történelmi ismereteimre építem!
Tehát el is kezdem: Számomra nagyon nagy fájdalom Trianon, igaz nem éltem akkor, rengeteg eseményt csak a könyvekből ismerek, a honfoglalás, vajon meddig jutottunk volna ha nem állít meg Ausburg?
Államalapításunk után, mint minden nemzet mi is az országért harcoltunk, jött tatár, török, német és még sokan, de a lényeg az, hogy szegény kis országunkat mindig elnyomták!
Elnyomják és ha hagyjuk el is fogják!
Igen el kell mondanunk elnyomnak, pedig hatalmas erő van a magyarságban, csak sajnos nem tud összetartani!
Nagy örömét leli abban, hogy sorstársát kritizálja és leszólja, de ezzel nem lehet mit tenni ilyen a magyar mentalitás!(Tisztelet a kivételnek, ezt mindig elmondhatjuk)
Trianon, azért érdekes, mert soha nem látott seb ez nekünk magyaroknak, gondoljunk csak bele országunk 2/3-át elvették, milliók kerülnek a határon túlra...nem kell elmondanom milyen tragédiák és események történtek, olvass utána!
Az egész békekötés egy színjáték volt, ahol csúnyán elbántak velünk, nem, hogy alig akartak meghallgatni, de már korábban kész volt a rendezés és tojtak a fejünkre egy nagyot! (Tudom, hogy mindenkinek van véleménye és tiszteletben tartom, ellehet mondani, sőt még azt is lehet mondani, hogy már történelem és mit foglalkozunk vele, de szerintem érdekes dolog. Hölgyeim és Uraim ismétlem nem voltam ott, nem éltem, de ahányszor rá gondolok a szíve összeszorul, lehetek bármilyen politikai nézetet való, itt nem az a lényeg, az a lényeg hogy magyar vagyok!
És felesleges mondanom, miket művelnek határon kívül maradt magyarokkal ma is és persze a már jól ismert Trianoni győztesek, ma is elnyomnak! Bárki bármit mond, gondol, leírhatja véleményét hogy milyen szar amit írtam, de végső esetben, ha más nem elgondolkodtató a dolog!
Végül is én mindig mondom, nem az én dolgom az ítélkezés, de az igazságot ki lehet mondani, anélkül, hogy összeesküvés elméleteket gyártanánk!

Amire ki akartam lyukadni az az, hogy ami a való életben megvan, az itt még jobban megtalálható, a harcban elszántak vagyunk és a tartalékaink óriásiak, követünk el hibákat, de a magyarság nagyszerű és erős, még ha sok nemzet le is becsül minket!

Másik már inkább a játékhoz kapcsolódó gondolatom, már rengetegszer elmondtam...hát miért nem zöld a térkép??
Mérlegeljük a dolgokat...oké vagyunk, van terület, de unalmas, tenni kell valamit, hódítani, megvalósítható terveket készíteni, sajnos eléggé korlátoltak a lehetőségeink, főleg hogy már szinte minden rögzítve van körülöttünk!
Találni kéne egy jó partnert/ereket a hódításhoz, mert egyedül kevesek vagyunk...mint máskor legyőz minket a túlerő, legyőzne, hiszen ezek csak tervek!
Már van egy "elit", aki dirigál, mi lehet a tervük vajon? Nem tudom, de kíváncsi lennék rá.

Úgy gondolom ez csak egy nyers változat valószínű folytatása is fog születni!

Tisztelettel
Konyaistvan!
 

Comments

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,822, 06:30

ment vote, csak a kell két ll pls

Nolmut
Nolmut Day 1,822, 06:53

túléltem az egy l-es kell-t:D

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,822, 07:20

ment a vote

Konyaistvan
Konyaistvan Day 1,822, 09:34

javitottam:)

Mvhely
Mvhely Day 1,822, 09:37

Sz + f

Bundesmutti Miertkell Beno
Bundesmutti Miertkell Beno Day 1,822, 11:06

Csak kb mohács óta vagyunk kicsik és gyengék, előtte nem igazán.

bacska
bacska Day 1,823, 04:08

Az a baj, hogy a kommunista elnyomás alatt (határon innen és határon túl) tabu téma volt beszélni némely igazságokról itt is, ott is. Hiányzik az oktatásunkból az a rész, amely testvéreinkről beszél a háború után. Sokan a nagyapáktól, dédapáktól tudták meg az igazságot. Amikor kisiskolás koromban a volt honvéd altiszt nagyapám megkérdezte "Na fiam mit tanultok az iskolában, kik voltak a jók a háborúban, a partizánok vagy a csetnikek?". Csodálkozva néztem rá hogy nem tudja "Hát a partizánok."-

bacska
bacska Day 1,823, 04:12

-feleltem. Nagyapám meg csak egy furcsát mosolygott erre, azt hittem akkor bedilizett az öreg. Később megtudtam, hogy mig pl. Bezdán faluban a csetnikek állomásoztak, addig a magyaroknak egy hajszáluk sem görbült. Ám amikor bejöttek a partizánok, akkor ki lett nyírva a fél falu magyarja.
Szóval történelmi tudathiányt idézett elő a magyaroknál a kommunista megszállás, meg az elszakított területeken máig tartó megszállás is. Pl. én tudom mi történt Bácskában, de fogalmam sincs mi történt

bacska
bacska Day 1,823, 04:19

felvidéken, Erdélyben vagy akár az Anyaországban. De a délvidékiek közül sem tudják sokan mi történt nálunk http://hu.wikipedia.org/wiki/Délvidéki_vérengzések (másolni kell az egész linket), az említett tabuba tartozás miatt.
Ezért kellenek az ilyen cikkek bajtárs!

Konyaistvan
Konyaistvan Day 1,823, 06:21

Na igen fontosak, d enem a legfontosabbak, úgy gondolom hivatkozni lehet, d ehosszú eszéket nem érdemes írni, azt olvashatsz máshol és hitelesebbet mint amit én írtam, csupán erepublik világát próbaálom megvizsgálni.
Ja és majd lesz folytatása is.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.