Ambient on/off

Join the new world

 

ΥΨΩΜΑ 731 - ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Day 2,169, 02:57 Published in Greece Greece by Blue Lord

Οι "επικές" εικονικές μάχες που δώσαμε ως e-Ελλάς στο παρελθόν σε αυτό το παιχνίδι είναι πολλές και όλοι λίγο πολύ συμμετείχαμε σε αυτές κάνοντας όσα πιο πολλά "κλίκ" μπορούσαμε , τρώγοντας ψηφιακά ψωμάκια και χρησιμοποιώντας εικονικά κανονάκια. Για μερικούς είχε και άλλο κόστος, αυτό του "εκατοσταεύρου" και αν και μερικοί υποστηρίζουν ότι κανείς δεν τους υποχρέωσε να το κάνουν, όλοι καρπωθήκαμε το αποτέλεσμα και φτάσαμε να έχουμε την αυταπάτη ότι μπορούμε και χωρίς "την τσέπη" μερικών. Αλλά αυτό ας το αναλύσουν αυτοί που προτιμούν να ασχοληθούν περισσότερο με αυτό το θέμα.

Το αποκορύφωμα των μαχών ήταν φυσικά το πενταπλό ΝΕ και η τραγική κατάληξη των αντιπάλων μας που όχι μόνο δεν κατάφεραν να μας αφανίσουν από τον χάρτη αλλά τους πληρώσαμε, στην πορεία, με "το δικό τους νόμισμα".

Το ύψωμα 731 ή όπως ονομάστηκε αργότερα "οι νέες Θερμοπύλες", ήταν το απόρθητο ύψωμα της νεότερης RL ιστορίας. Μια επική μάχη που αν και με τίποτα δεν μπορεί να παρομοιαστεί με την VL μάχη, αφού στη μία ήμασταν με φραπέ, πιτόγυρους, τσιγαράκι, μισόγυμνοι μετά το ντουζάκι, αγουροξυπνημένοι κτλ... και στην άλλη, στη RL παγωμένοι από το κρύο, πεινασμένοι μέχρι θανάτου, τρομαγμένοι (αλλά όχι φοβισμένοι), απογυμνωμένοι (ελλείψει τροφοδοσίας) με ελάχιστο οπλισμό και πολλούς άλλους παράγοντες που δεν μπορούμε να φανταστούμε και εύχομαι να μη χρειαστεί να ζήσουμε ποτέ. Το ύψωμα 731 δεν λέγεται έτσι πλέον αλλά λέγεται "Ύψωμα 726". Ο λόγος είναι διότι όταν το 1940 στην αυγή του Β' παγκόσμιου πόλεμου, οι Ιταλικές εχθρικές δυνάμεις παρουσία του ίδιου του φασίστα κομουνιστή Μουσολίνι, βάλθηκαν να κάμψουν την Ελληνική αντίσταση, με σκοπό να εντυπωσιάσει ο φασίστας κομουνιστής Μουσολίνι τον Εθνικιστή (Nationalist = Nazi) σοσιαλιστή Χίτλερ, παρατάχθηκαν με πλήρη δύναμη που αποτελούταν από 12 Μεραρχίες, Τάγματα Αλπινιστών και Μιλανοχιτώνων, 2 τάγματα πολυβολικού με 400 περίπου στόμια πυρός, και αεροπορία με βομβαρδιστικά.

Οι εικονικές μάχες που δώσαμε εμείς στο παιχνίδι είναι λίγο πολύ γνωστές. Και μάλιστα τελευταία, καταφέραμε και κάναμε την διαφορά αφού υποχώρησαν οι εγωισμοί (έστω και με κάποια αντίσταση) και ενταχθήκαμε όλοι στην ομάδα των Πελασγών με αποτέλεσμα να κατακτήσουμε την πρωτιά στην παγκόσμια κατάσταση του erepublik.

Όμως όσο ωραία και αν ήταν το παιχνίδι, εάν χάναμε δεν θα κόστιζε κάτι ιδιαίτερο. Αυτοί όμως που αμύνθηκαν στο Ύψωμα 731είχαν να χάσουν ζωή και πατρίδα. Εξαπολύθηκε εναντίων τους στο σύνολο 20επιθέσεις: 18 επιθέσεις από 9 έως 19 Μαρτίου, 1 στις 24 Μαρτίου, και η τελευταία την 25η Μαρτίου. Πριν την επίθεση από το πεζικό, έγινε φυσικά βομβαρδισμός από την Ιταλική αεροπορία και το πυροβολικό που κατέσκαψε το ύψωμα σχεδόν 5 μέτρα. Και ενώ ο φασίστας κομουνιστής Μουσολίνι νόμιζε πως θα κάνει παρέλαση, όταν το Ιταλικό πεζικό πλησίασε, οι Έλληνες στρατιώτες, ταγμένοι να πεθάνουν εκεί, άρχισαν να πετάγονται μέσα από τη γη όπου ήταν θαμμένοι και έσπειραν τον πανικό και τον θάνατο στους φασίστες.

Έτσι στην πορεία το ύψωμα ονομάστηκε 726. Το προσωνύμιο "Νέες Θερμοπύλες" αποδόθηκε διότι παρά την υπεράριθμη φασιστική κομουνιστική Ιταλική στρατιωτική δύναμη, η κατάληψη του υψώματος δεν επετεύχθη. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μέσα από το ημερολόγιο του Ταξίαρχου Δημήτρη Κασλά:

"Περί την 07:30 ώραν κατόρθωσα να επικοινωνήσω τηλεγραφικώς δια λίγα λεπτά με τον Συνταγματάρχην Κετσέαν, επίσης μετά του Διοικητού του Συγκροτήματος Συνταγματάρχου Γεωργούλα Ν., οι οποίοι αγωνιούσαν να πληροφορηθούν την κατάστασίν μας. Με ερώτησαν εάν οι άνδρες του Τάγματος κρατούν τας θέσεις των, τους απάντησα ότι οι Λόχοι ευρίσκονται εις τας θέσεις των. Μου διεβίβασεν την εξής Διαταγήν γραπτήν: «Επί των θέσεών σας θ' αμυνθήτε μέχρις εσχάτων, Η Πατρίς, η Ανωτάτη Διοίκησις απαιτεί να κρατήσητε ψηλά την τιμήν των όπλων.».
...Του απήντησα: οτιδήποτε και αν συμβή δεν θα εγκαταλείψωμεν το 731 και έχω πεποίθησιν ότι δεν θα περάσουν οι Ιταλοί. "


Και δεν πέρασαν.

Είναι τραγικό να παρομοιάζουμε τον αγώνα αυτών των ανθρώπων με το παιχνίδι, αλλά προσπαθώντας να εντάξω το εθνικό καθήκον στα πλαίσια των κανονισμών του παιχνιδιού προσπάθησα να αποδώσω έναν συσχετισμό όσο το δυνατόν λιγότερο "υβριστικό" προς τις θυσίες αυτών των ηρώων.


 

Comments

Nikolaos D Sklhros
Nikolaos D Sklhros Day 2,169, 10:57

Η μάχη στο 731 συγκαταλέγεται ως μια από πιο αιματηρές όλου του Β Π.Π. και για τους Ιταλούς ειδικά είναι τόπος πένθους και αίματος.

AggelosPnS
AggelosPnS Day 2,169, 11:12

-=V=-

palaiologos IA
palaiologos IA Day 2,169, 11:54

v

mourgoss
mourgoss Day 2,169, 15:22

V

MaDneSS21-R21
MaDneSS21-R21 Day 2,169, 15:52

ψηφισθέν

Μια διόρθωση μόνο, το nazi δεν βγαίνει από το Nationalist αλλά από το Nationalsosialismus.(με ότι αυτό συνεπάγεται στις δύο διαφορετικές αυτές έννοιες)

Blue Lord
Blue Lord Day 2,170, 07:11

Δεκτόν, αν και Nationalsosialismus είναι σύνθετο του Nationalist + sosialism 🙂

Dr. F
Dr. F Day 2,169, 16:09

Ψήφος

Apostolos6
Apostolos6 Day 2,169, 16:10

Ψηφος

SteliosRS7
SteliosRS7 Day 2,169, 16:50

Ύψωμα 731: Οι Θερμοπύλες που δεν πέσανε ποτέ!
Εκεί δεν υπήρξε εφιάλτης...

Ω+Σ

Maj. Dimitrios Kaslas
Maj. Dimitrios Kaslas Day 2,169, 17:11

ΑΘΑΝΑΤΟΙ

ο7

Geolostre
Geolostre Day 2,169, 17:44

Voted

spiounakis
spiounakis Day 2,169, 17:54

ψήφος

Cerberus Hellas
Cerberus Hellas Day 2,170, 04:27

v

Tzakgr
Tzakgr Day 2,170, 04:54

v+s

ViNsEnD
ViNsEnD Day 2,170, 07:40

φασιστική κομουνιστική Ιταλική στρατιωτική δύναμη....

[???????????????????????????????????????????????????]

Τι είπιες οταν το έγραψες?

Blue Lord
Blue Lord Day 2,170, 14:20

Πως να το γράψω δηλαδή; αφού αυτό ήταν....

nikolaosnikolaosnikolaos
nikolaosnikolaosnikolaos Day 2,170, 08:57

ψηφος

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.