[МзО] Наредби за ден 4,372

Day 4,372, 05:19 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Ministerstvo za Odbrana


Добар ден Македонци,

После подолго време го реактивираме стариот весник на еМинистерството за одбрана. Статијата ќе биде обновувана секојдневно, се до моментот кога повеќе нема да е во топ 5 статии, по што ќе биде објавена нова статија.


ПРИОРИТЕТНА БИТКА

Во овој дел ќе биде поставена кампања која е вистинска војна и приоритетна во моментот!


Пукаме за Бугарија против Турците во Варна! Регионот има висока детерминација, трошете висок ФФ!
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/224110

ТРЕНИНГ ВОЈНИ

Во овој дел следете која кампања е тренинг војна и каков исход треба да има!

Молдавија 🇲🇩
1. Во битката за Транснистрија добиваме!
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/224066

2. Востанието во Јужна Басарабија го губиме!
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/224092

Србија 🇷🇸
Во моментов немаме битка со Србија!Посетете го Телеграм каналот на еМакедонија за дружба, совет, помош и слично!
https://t.me/joinchat/GU6-bxc8_PaHpsHuEoTqIw

Дискорд канал на еМакедонија:
https://discord.gg/xp3aTKC


Со почит,
еМинистер за Одбрана
DEUS ORKA