Наредби за ден 4,355

Day 4,347, 12:58 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Ministerstvo za Odbrana


Добро вечер Македонци,

После подолго време го реактивираме стариот весник на еМинистерството за одбрана. Статијата ќе биде обновувана секојдневно, се до моментот кога повеќе нема да е во топ 5 статии, по што ќе биде објавена нова статија.


ПРИОРИТЕТНА БИТКА

Во овој дел ќе биде поставена кампања која е вистинска војна и приоритетна во моментот!


Пукаме во востанието за Западна Македонија против Хрватите!
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/220443

ТРЕНИНГ ВОЈНИ

Во овој дел следете која кампања е тренинг војна и каков исход треба да има!


Летонија 🇱🇻
Во Земгале губиме!
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/220331


Србија 🇷🇸
Во битката за Бургас губиме!
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/220282


Бугарија 🇧🇬
Востанието во Источна Македонија го задушуваме!
https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/220418


Литванија 🇱🇹
Во моментов нема битка против Литванија!


Посетете го Телеграм каналот на еМакедонија за дружба, совет, помош и слично!
https://t.me/joinchat/GU6-bxc8_PaHpsHuEoTqIw

Дискорд канал на еМакедонија:
https://discord.gg/xp3aTKC


Со почит,
еМинистер за Одбрана
DEUS ORKA
(marjan tiho)