[Вот] История на еБългария - част 4 - Втората световна война или French Toast

Day 787, 09:26 Published in Bulgaria Bulgaria by Squall Leonheart

Тази статия е предназначена предимно за младите, за да могат наистина да се ориентират в обстановката и да разберат защо аджеба не се доверяваме на румънците. След като препечатам статиите на Бимба, ще допълня историята на България за следващите периоди в нашето съществуване.

Част 4 (при печата си не е оформена като част от историята, но аз ще я категоризирам като такава)

"Много от вас сигурно знаят, че сме членове на най-големия съюз между държави в еРепублик - PEACE GC (б.р. PEACE GC вече не съществува, неговият наследник е Phoenix). За тези които не знаят ще посоча следният линк на който могат да прочетат описанието на съюза - http://wiki.erepublik.com/index.php/PEACE_GC.
PEACE GC си има и форум www.peacegc.org в който можете да се регистрирате като жители на дадена държава (няма да можете да четете всички теми). Освен това еБългария има право и на двама официални представители (съветници) + президента на страната ни.

PEACE GC показа не веднъж как чрез организация, дисциплина, разбирателство и стратегическо мислене може да побеждава съюзи от ранга на Атлантис разполагащи с неизчерпаемо количество злато (малко ум) и огромни армии.

PEACE GC или по точно PeaceKeepingForces (военното звено на съюза) ще бъдат и евентуални наши защитници при нужда, така, като елитния отряд на еБългария даде и продължава да дава своя принос в защитата на страни от съюза попаднали под атака.

Преди месец започна сблъсък, който все още не е приключил. Така наречената втора световна война в еРепублик. С тази статия искам да ви информирам каква е ролята на нашият съюз в нея.

След няколко предизвикателства отправени от страни членки на PEACE (Бразилия и Индонезия обявиха война на Аржентина, но не започнаха битки), ATLANTIS реши, че може лесно да спечели срещу нас и започна своята офанзива. Първа Португалия бе нападната от Испания и пограничните на двете държави страни ( с които Португалия имаше МПП) бяха въвлечени в самостотелни войни с Испания. След множество битки и надиграване следващата седмица се очаква на масата на преговори да се реши дали ще има мир. Втора бе Франция, която Атлантис реши, че може да подели между 5 - Испания, Англия, Швеция, САЩ и Канада. Положението на Франция беше критично. Индонезия и Португалия бяха блокирани на няколко пъти от битки на тяхна територия и нямаше как да помагат на Франция. Разкъсвана повече от седмица, без повече от половината си активни МППта, останала почти без земя, нямаше изглед за подобрение.
Нещата обаче се обърнаха. PEACE и най-вече Италия с множество от войниците на останалите страни отишли на нейна територия, апочна битки срещу Испания. Елитният отряд на еБългария не изневери и се бори също за превземане на френските региони от Испания. За по-малко от седмица бикоборците бяха на колене, блокирани на няколко пъти, дали повече от 2000 злато на Италия от превземането на регионите, разбили икономиката си и загубили респект нямаше друг избор освен да спрат да атакуват. След като завзетите от Испания региони бяха спасени, дойде време и Франция, стъпила отново на крака, да запрати останалите агресори където им е мястото. Подред французите си върнаха завзетите от САЩ, Канада, Англия и Швеция региони. За да покажат какво означава справедливост настъпиха в Английска земя нападайки бившите Белгийски региони с цел след завземането им да ги върнат на Белгия. Това бе направено в отговор на дадената от АТЛАНТИС причина за настъпление, а именно да освободи Швейцарските територии. Псевдо предлог, незащитен от факти и напълно безумен, т.к. самата Франция водеше преговори за връщане независимостта на Швейцария, които бяха прекъснати без обяснение точно преди започването на войната. Франция удържа на думата си и даде право на Белгия да реши съдбата си (след като веднъж белгийците са били раздвоени за анексирането си към Англия) Швейцария не остана по назад и сега си има независимост, но е разкъсвана от политически игри.

В момента Франция започна битки за освобождение на спасените от Италия области. Всички региони, атакувани от останалите членки на ATLANTIS са обратно под френски флаг.

В момент в който Peace GC триумфираше Индонезия реши, че може да даде урок на Аржентина и да си върне за блокирането при битките над Франция. От Western Cape настъпиха към столицата. Бразилия пък нападна Месопотамия поради същите причини( за това всъщност няма точно обяснение). Една от най-великите битки в историята на еРепублик (и ние бяхме там естествено) битката за Pampas, завършила с победа за Индонезия, доведе Аржентина пред прага на икономическа криза. Загубвайки столицата си и над 65% от компаниите си, аржентинците нямаха друг избор освен да потърсят още помощ. На втория ден Индонезия превзе и Патагония. При третата битка Аржентина стоеше гордо със 7те си активни МПП, а този регион беше изключително важен за Индонезия. Превземеха ли го, Аржентина нямаше да има достъп до оригинални региони на Индонезия. Всички предвиждаха разгром на Индонезия, всички освен PEACE 🙂 Малко преди края на битката Аржентина се съгласи да спре временно огъня и да се договори за мир. Естествено, нашите любими северни съседи и техните танкове се направиха на неразбрали и продължиха боя, наложи се аржентинския президент да натисне бутона за отстъпление, за да спре битката. Разбира се в този момент един от множеството бъгове в тази игра се появи, стартирайки и спирайки битката още два пъти преди да завърши с победа за Аржентина. Мирът беше договорен, Аржентина си взе региона, но нищо повече. Очакваше се това да е края и от тук нататък да се говори за мир между ATLANTIS и PEACE. Искаше ни се, но не беше писано, както знаете sofixa написа статия за скоро стартиралата източноевропейска война, която май не изненада никой, но ще продължи в игра на котка и мишка. Русия като официален член на PEACE ще получи пълна подкрепа.

PEACE GC е нашият съюз, съюза който гордо носи своето име, на който еБългария дължи дните си под трибагреника след заплахата от политическо превземане и на който много други страни дължат независимостта си.

Ще съм благодарна на всички информирани, които могат да добавят или поправят написаното от мен защото едва ли е изчерпателно, но поне дава представа за това къде сме били, какво стана и продължава да става на бойната арена. Благодаря и на всички доброволци от еБългария били се на страната на PEACE (особено на Jeunny i Капитан mirkom)

Линк към уики за втората световна война - http://wiki.erepublik.com/index.php/World_War_II (б.р. - можете да видите информация и за другите войни, само сменете броя на I-тата)

Линк към статията на sofixa (б.р. - nysex) - http://www.erepublik.com/en/article/-1-717220/1

PEACE AT HOME, PEACE IN THE WORLD ! "


Автор: Бимба
Бележки и препечат: SL


Това е последната статия от препечата, както и последната статия за днес. Започвам писането на следващите части. Всеки, който желае да помогне с изготвянето на следващите части от историята, нека ми пише тук или по скайп с това, което си спомня от последната година в играта и за всичко, което заслужава да се спомене.